Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 16.10.2020.

Predstavljanje novoga romana Josipa Mlakića 'O zlatu, ljudima i psima'

Predstavljanje novoga romana Josipa Mlakića 'O zlatu, ljudima i psima' održat će se u petak 16. listopada u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Razgovor s autorom na tribini Razotkrivanje vodit će urednik Seid Serdarević. Razgovor će se moći pratiti uživo i na YouTube-kanalu Fraktura Najbolja Literatura.
Najava • 16.10.2020.

18. Pulski dani eseja : Zbilja i sudbina književnosti

18. Pulski dani eseja bit će održani 16. i 17. listopada na temu 'Zbilja i sudbina književnosti'. U programu sudjeluju: Vinko Brešić, Dolores Butić, Tatjana Gromača, Božica Jelušić, Ljubica Josić, Mario Kolar, Dragutin Lučić Luce, Franjo Nagulov, Božidar Petrač, Milorad Stojević i Darija Žilić.
Najava • 15.10.2020.

70 godina Leksikografskoga zavoda : Enciklopedika 2020 – dosezi i izazovi

U povodu obilježavanja 70. obljetnice osnutka, Leksikografski zavod Miroslav Krleža organizira međunarodni znanstveni skup Enciklopedika 2020 – dosezi i izazovi, koji će se održati 15. i 16. listopada u Zagrebu. Stručnjaci iz raznih znanstvenih grana raspravljat će o dosadašnjim dosezima te o trenutačnom stanju i budućnosti enciklopedike...
Najava • 15.10.2020.

5. Festival književnosti i kulture 'Poligon' u Mostaru

Organizatori 5. Festivala književnosti i kulture 'Poligon' strpljivo su pratili razvoj zdravstvene situacije u Bosni i Hercegovini, te su se u ovim izazovnim vremenima potrudili osmisliti način da održe dugu tradiciju festivala. 'Poligon' će se održati od 15. do 17. listopada u Mostaru, a tema ovogodišnjeg Festivala je STRAH!
Najava • 13.10.2020.

Promocija knjige 'Godina izbjeglih' Sunjeeva Sahote

Promocija knjige 'Godina izbjeglih' Sunjeeva Sahote održat će se u utorak 13. listopada u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Na promociji će o knjizi koja nudi potpuniji pogled na neke od problema imigranata govoriti Tomislav Brlek i Marija Ott Franolić, a razgovor će moderirati Karolina Lisak Vidović.
Najava • 08.10.2020.

U prevodilačkom ringu: Tatjana Radmilo i Dean Trdak

U Prevodilačkom ringu susrest će se dvoje iskusnih prevoditelja, Tatjana Radmilo i Dean Trdak. U četvrtak 8. listopada u parku ispred Bookse, pokazat će kako su interpretirali riječi slavnog suvremenog dramatičara Toma Stopparda u djelu Indian Ink. Susret moderira Lara Hölbling Matković.
Najava • 07.10.2020.

Pratite program Festivala Hay Europa28 – Budućnost Europe

Pratite program Festivala Hay u sklopu projekta Hay Festival Europa28, od 6. do 9. listopada, tijekom kojeg će 28 istaknutih spisateljica, novinarki, umjetnica, znanstvenica i poduzetnica – po jedna iz svake zemlje Europske unije i jedna iz Ujedinjenog Kraljevstva – promišljati vlastite vizije budućnosti i o njima raspravljati.