Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 06.09.2020.

FSK 2020. – o književnosti i svijetu pod maskama

Osmi Festival svjetske književnosti održava se od 6. do 12. rujna u Zagrebu. Na festivalu gostuje šezdesetak autora iz dvanaest zemalja. Neki će sudjelovati iz svojih domova ili TV studija, no mnogi će nastupati uživo pred kamerama, bilo iz studija HRT-a ili iz Knjižare Fraktura, a na svakom događanju moći će prisustvovati i publika.
Najava • 05.09.2020.

(MFK) Promocija novog romana Edija Matića 'Pop'

U programu Mediteranskog festivala knjige u Splitu, u subota, 5. rujna u 18 sati održat će se promocija novog romana Edija Matića 'Pop'. O romanu će govoriti Marina Vujčić i Edi Matić, a razgovor voditi Tanja Mravak.
Najava • 05.09.2020.

Otvaranje izložbe radova studenata ALU-a 'IIustracija i inspiracija'

Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu i Festival svjetske književnosti pozivaju vas na otvaranje izložbe radova studenata ALU-a 'IIustracija i inspiracija', u subotu 5. rujna 2020.
Najava • 03.09.2020.

Uvod u Festival svjetske književnosti 2020. - izložba ''Umjetnici i književnost'

Otvorenje izložbe crteža i slika prema književnim motivima pod nazivom 'Umjetnici & književnost' održat će se u organizaciji Festivala svjetske književnosti i Galerije Canvas u četvrtak 3. rujna 2020. u 19 sati, u u Galeriji Canvas, Ul. Nikole Tomašića 8, Zagreb.
Najava • 03.09.2020.

9. festival Stih u regiji (SUR)

9. festival Stih u regiji (SUR) održat će se u organizaciji Hrvatskog društva pisaca od 3. do 5. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. U programu sudjeluju Hadžem Hajdarević i Mile Stojić (Bosna i Hercegovina), Nina Dragičević i Ana Pepelnik (Slovenija), Jovana Nastasijević i Jasmina Topić (Srbija)...
Najava • 26.08.2020.

Festival dječje knjige Monte Librić ima svoj novi početak - 'Librić u parku'

13. izdanje Festivala Monte Librić će se održati od 26. kolovoza do 2. rujna 2020., a organizatori su bili posebno motivirani stvoriti najmlađima trenutke u kojima će osjetiti knjigu, ali i zaigrati se s njom, trenutke u kojima će ponovno osjetiti nesputanost i slobodu dječjeg svijeta.
Najava • 16.07.2020.

Razgovor o knjizi 'Što sam naučio na planini' Milana Majerovića Stilinovića

Razgovor s novinarom i planinarom Milanom Majerovićem Stilinovićem povodom izlaska njegove knjige 'Što sam naučio na planini' održat će se u četvrtak 16. srpnja u parku ispred Bookse. O lekcijama s planine, o (ne)iskustvu planinarenja, susreta s prirodom, ljudima i samim sobom, razgovarat će s Miljenkom Buljević.