Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 05.07.2020.

Svečana dodjela Nagrade 'Tin Ujević' 2020.

Svečana dodjela Nagrade 'Tin Ujević', koju dodjeljuje Društvo hrvatskih književnika za doprinose u hrvatskom pjesništvu, održat će se u nedjelju 5. srpnja u Rodnoj kuli Tina Ujevića u Vrgorcu. Ove je godine na natječaj za Nagradu pristiglo 76 knjiga, od kojih je Prosudbeno povjerenstvo u uži izbor izabralo osam naslova.
Najava • 05.07.2020.

Književni prevoditelj u vašem gradu: Vlatka Valentić o trilogiji 'Oris' Rachel Cusk

U nedjelju, 5. srpnja na pozornici Ljeta na Štrosu prevoditeljica Vlatka Valentić razotkrit će lica (ne)vidljivih književnih prevoditelja polazeći od trilogije 'Oris', hvaljene britanske spisateljice Rachel Cusk. Odabrane ulomke čitat će glumica Iva Jerković. Tribinu vodi Sandra Ljubas.
Najava • 04.07.2020.

Zagreb dobiva novu knjižaru – otvara se Knjižara Fraktura

Nakladnička kuća Fraktura proslavila je osamnaesti rođendan, a ulazak u punoljetnost i korak u odraslu dob proslavit će – otvaranjem knjižare! Knjižara Fraktura u Ulici kneza Mislava 17 otvara se u subotu 4. 7. a već u ponedjeljak 6. 7. započinje sa svojim programskim aktivnostima, druženjima s knjigama, piscima i prevoditeljima.
Najava • 02.07.2020.

Priče za Milenu - Komemoracija za Milenu Benini

Komemoracija za Milenu Benini održat će se u četvrtak, 2. srpnja u Booksi, u organizaciji Centra za ženske studije, Hrvatskog društva pisaca, K-Zone i SFere. O Mileninom životu i radu govorit će Ivana Delač, Nataša Govedić, Marino Sorel, Davorin Horak, Maja Soldić i Matko Vladanović. Razgovor će moderirati Mihaela Marija Perković.
Najava • 02.07.2020.

9. Festival Miroslav Krleža – Ništa nas ne smije iznenaditi

U okviru 9. festivala Miroslav Krleža, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu bit će izloženi Krležini rukopisi i strojopisi te tiskana izdanja pojedinih autorovih djela. Festival Miroslav Krleža održat će se u Zagrebu od 2. do 7. srpnja u atriju Leksikografskoga zavoda, a tradicionalni Doručak kod Krleže bit će u kazališnoj kavani Kavkaz.
Najava • 25.06.2020.

Moj je grad večeras dobio luku - uvertira u 19. Festival europske kratke priče

Lipanj koji mu je devetnaest godina bio tako dobar, FEKP - Festival europske kratke priče je u 2020. prisiljen zamijeniti listopadom, odužujući mu se ipak lijepom najavom – zagrebačkim jednodnevnim lipanjskim programom pod nazivom 'Moj je grad večeras dobio luku'.
Najava • 24.06.2020.

Promocija knjige Borisa Leinera 'Sve bio je ritam'

Promocija autobiografske čitanke ex-yu rock’n’rolla, najbržeg bubnjara ovih prostora Borisa Leinera, 'Sve bio je ritam' održat će se u srijedu 24. lipna na ljetnoj terasi Vintage Industrial Bara. Sudjeluju: Boris Leiner, Davor Schunk, Jasminka Mitrić, Ivan Sršen i Đorđe Kukuljica. Nakon promocije DJ SNIH vrti sve novovalne hitove do ponoći.