Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 16.07.2020.

Književna karika ili Lit link festival 2020.

Književna karika ili Lit link festival 2020. održat će se 16. 7. u Zagrebu i 17. 7. 2020. u Rijeci. Uz hrvatske sudionike, gosti festivala bit će pisci, urednici i izdavači iz Slovenije: Gabriela Babnik, Vlado Kreslin, Dušan Čater, Aleš Šteger, Muanis Sinanović, Rok Zavrtanik, Nino Flisar, Jedrt Jež Furlan, Orlando Uršič i dr.
Najava • 14.07.2020.

Booksa u parku: Odvalimo se poezijom – Black Lives Matter

Povodom nedavnih događanja u Sjedinjenim Američkim Državama kada je stradao građanin George Floyd, nenaoružani crnac koji je umro nakon brutalne policijske intervencije u Minneapolisu, u parku ispred Bookse održat će se pjesnički događaj čitanja poezije otpora afro-američkih autorica i autora.
Najava • 10.07.2020.

Kultura za sve! – s druge strane Save, kulture preko glave

Kultura za sve! nova je manifestacija koja će se održati 10., 11. i 12. srpnja u novozagrebačkom kvartu Travno. Gotovo svi umjetnički programi ostvareni su u suradnji sa stanovnicima Novog Zagreba koji su sudjelovali u nizu radionica te zajedničkim snagama – pod vodstvom umjetnika i kreativaca iz raznih udruga – oblikovali umjetničke sadržaje.
Najava • 09.07.2020.

Predstavljanje romana Marine Horkić 'Dobre zvijezde Mliječne staze'

Predstavljanje novog romana Marine Horkić 'Dobre zvijezde Mliječne staze' održat će se u četvrtak 9. srpnja u zagrebačkom Botaničaru. O romanu će razgovarati autorica i urednica Irena Španić, uz moderaciju Borne Sora, a za scenski doživljaj romana pobrinut će se poznati glumac kazališta Gavella Đorđe Kukuljica.
Najava • 08.07.2020.

Poezija u dvorištu : Zašto volimo Zagajewskog?

Adam Zagajewski danas je u Poljskoj jedan od najcjenjenijih živućih pjesnika. Zašto volimo Zagajewskog, što nas to osvaja u njegovoj poetici, zašto baš Zagajewski dobiva važne europske nagrade za poeziju i kako je prevoditi njegovu poeziju s poljskog na hrvatski jezik, na tribini će govoriti prevoditeljica, profesorica polonistike i prozna spisateljica Đurđica Čilić.
Najava • 05.07.2020.

Svečana dodjela Nagrade 'Tin Ujević' 2020.

Svečana dodjela Nagrade 'Tin Ujević', koju dodjeljuje Društvo hrvatskih književnika za doprinose u hrvatskom pjesništvu, održat će se u nedjelju 5. srpnja u Rodnoj kuli Tina Ujevića u Vrgorcu. Ove je godine na natječaj za Nagradu pristiglo 76 knjiga, od kojih je Prosudbeno povjerenstvo u uži izbor izabralo osam naslova.
Najava • 04.07.2020.

Zagreb dobiva novu knjižaru – otvara se Knjižara Fraktura

Nakladnička kuća Fraktura proslavila je osamnaesti rođendan, a ulazak u punoljetnost i korak u odraslu dob proslavit će – otvaranjem knjižare! Knjižara Fraktura u Ulici kneza Mislava 17 otvara se u subotu 4. 7. a već u ponedjeljak 6. 7. započinje sa svojim programskim aktivnostima, druženjima s knjigama, piscima i prevoditeljima.