Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 14.05.2024.

Promocija knjige 'Noćni portir' Drage Glamuzine

Promocija knjige dnevničkih zapisa Drage Glamuzine 'Noćni portir' u kojoj autor opisuje svakodnevne trenutke poput susreta s prijateljima ili vremena provedenog s obitelji i ženom 's kojom odnedavno spava', održat će se u utorak, 14. svibnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Na promociji će o knjizi govoriti Đurđica Čilić, Zoran Ferić, Ivica Prtenjača i autor.
Najava • 14.05.2024.

Predstavljanje romana 'Alisa iza smrti' Borisa Becka

U romanu 'Alisa iza smrti' Boris Beck se vratio tematici Domovinskog rata i ljubavnim odnosima koji u ratnoj situaciji zadobivaju posebnu dramatičnost. Predstavljanje će se održati u utorak, 14. svibnja u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. O knjizi će uz autora govoriti Nikolina Borčić i Ivica Matičević. Kroz razgovor će voditi urednica, Eugenia Ehgartner.
Najava • 14.05.2024.

Promocija knjige 'Žene koje vrište u sebi' Nives Madunić Barišić

Četiri žene različitih godina, sudbina i osobnosti na stanovitoj životnoj prekretnici slijedom događaja bivaju uvučene u mrežu međuodnosa kroz koje se mijenjaju i konačno oslobađaju. O knjizi 'Žene koje vrište u sebi' Nives Madunić Barišić uz autroicu govore Jadranka Pintarić, Karolina Lisak Vidović, Ivica Prtenjača i Nives Tomašević, moderatorica.
Najava • 14.05.2024.

Jubilarna, deseta Knjižna booka posvećena 150. obljetnici rođenja Ivane Brlić-Mažuranić

Knjižna booka, svečanost knjige i čitanja kojom se obilježava Međunarodni dan dječje knjige, ove je godine posvećena 150. obljetnici rođenja Ivane Brlić-Mažuranić. Na svečanosti, uz dodjele nagrada, učenici osnovnih i srednjih škola predstavljaju svoje projekte vezane uz knjigu i čitanje, pjevaju pjesnike, glume, pripovijedaju.
Najava • 13.05.2024.

Marina Vujčić predstavlja knjigu 'Sigurna kuća'

Na književnoj tribini Razotkrivanje koja će se u ponedjeljak 13. svibnja održati u zagrebačkom Kazalištu Kerempuh, svoju novu knjigu 'Sigurna kuća' predstavit će jedna od najznačajnijih domaćih autorica, Marina Vujčić. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Frakturin glavni urednik Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će glumica Ksenija Marinković.
Najava • 07.05.2024.

11. Festival povijesti Kliofest početkom svibnja u Zagrebu

Festival povijesti Kliofest okupit će povjesničare i sve koje povijest zanima na promocijama knjiga, okruglim okruglim stolovima i tribinama, na predavanjima i raspravama, izložbama. Predstavit će se makedonski i slovenski povjesničari, nekoliko čeških povjesničara a tu su i drugi gosti iz inozemstva, iz Poljske, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Francuske…
Najava • 06.05.2024.

Austrijski pisac Vladimir Vertlib predstavlja knjigu 'Zebra u ratu' u Zagrebu, Splitu i Slimenu

Austrijski pisac Vladimir Vertlib predstavit će svoju knjigu "Zebra u ratu" (Zebra im Krieg) u Zagrebu, Splitu i Slimenu, rodnom mjestu Josipa Pupačića u zaleđu Omiša. U ponedjeljak, 6. svibnja gostuje u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića, u srijedu, 8. svibnja u Knjižnici Dalmatina (GKMM) u Splitu, a u četvrtak, 9. svibnja u Čitaonici-knjižnici Slime.