Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 16.06.2020.

Promocija romana Marka Tomaša 'Nemoj me buditi'

Promocija romana Marka Tomaša 'Nemoj me buditi' (VBZ, 2020.) održat će se u utorak 16. lipnja u 20 sati u zagrebačkom Botaničaru. Roman će predstaviti: Tomislav Brlek, Marko Pogačar, Marko Tomaš i Kruno Lokotar.
Najava • 16.06.2020.

Booksa u parku 2020: bogat program književnih, filmskih, glazbenih i edukativnih programa

Od utorka 16. lipnja, petu godinu zaredom Booksa seli svoje aktivnosti u park ispred kluba i na gotovo mjesec dana postaje Booksa u parku – donoseći bogat program književnih, filmskih, glazbenih i edukativnih programa te kvartovskog druženja. Bit će štandova malih izdavača, a održat će se i popularna akcija Svi za knjigu, knjiga za sve!
Najava • 12.06.2020.

Pjesnikinja petkom: Mateja Jurčević – poezija kao dijalog s Drugim

Kako poezija gradi most između nas i Drugoga, kako ju je moguće pisati kao takav dijalog, ili monolog, koliko je teško danas pisati ljubavnu poeziju. Bit će govora i o stvaranjima koncepata, potencijalima i ljekovitosti poezije, o strategijama pisanja, uredništvu i mnogočemu drugome. Razgovaraju Monika Herceg i Mateja Jurčević.
Najava • 10.06.2020.

Predstavljanje slikovnice 'Muha u ateljeu Ivana Kožarića'

U srijedu, 10. lipnja na devedeset deveti rođendan Ivana Kožarića, naklada Mala zvona, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti, predstavlja slikovnicu 'Muha u ateljeu Ivana Kožarića', za koju je tekst napisala Sanja Lovrenčić, a ilustracije izradio Dominik Vuković. Predstavljanje će se održati na platou MSU-a u 18 sati.
Najava • 09.06.2020.

14. izložba 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol 'Književno prevođenje u doba korone'

Otvorenje 14. izložbe 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol 'Književno prevođenje u doba korone', na kojem će razgovarati članovi Društva hrvatskih književnih prevodilaca, Sead Muhamedagić i Ela Varošanec Krsnik, s Ivanom Sršenom iz nakladničke kuće Sandorf te Mihaelom Majcen Marinić, voditeljicom Službe za knjigu i nakladništvo pri Ministarstvu kulture. Moderira Anda Bukvić Pažin.
Najava • 21.05.2020.

Dodjela 14. Hrvatske književne nagrade za najbolju proznu knjigu djecu i mladež 'Anto Gardaš'

U Osijeku, 21. svibnja 2020., na rođendan istaknutog hrvatskog književnika za djecu i mladež Ante Gardaša, dodijelit će se nagrada koja nosi njegovo ime za nabolju knjigu za djecu i mladež u 2019.
Najava • 12.05.2020.

Sedmi Festival povijesti Kliofest započinje u virtualnom obliku

Sedmi Festival povijesti Kliofest započinje u virtualnom obliku 12. svibnja 2020. Program donosi razgovore među povjesničarima o temama koje nas trenutno najviše zaokupljaju, kratke osvrte na nove knjige, predavanja, predstavljanje projekata, intervjue, preporuke za čitanje stručne literature, kratke dokumentarne filmove i sl.