Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 13.05.2024.

Marina Vujčić predstavlja knjigu 'Sigurna kuća'

Na književnoj tribini Razotkrivanje koja će se u ponedjeljak 13. svibnja održati u zagrebačkom Kazalištu Kerempuh, svoju novu knjigu 'Sigurna kuća' predstavit će jedna od najznačajnijih domaćih autorica, Marina Vujčić. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Frakturin glavni urednik Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će glumica Ksenija Marinković.
Najava • 08.05.2024.

Predstavljanje knjige 'Područje signala' autorice Jagne Pogačnik

Predstavljanje knjige 'Područje signala – Mapiranje suvremene proze u Hrvatskoj 2000. – 2020.' Jagne Pogačnik, održat će se u srijedu 8. svibnja u Kinoteka baru u Zagrebu. Knjiga istražuje prozu nastalu u Hrvatskoj tijekom prvih dvadeset godina 21. stoljeća, a predstavit će je Tea Sesar, Anera Ryznar, Boris Postnikov, Katarina Luketić i autorica.
Najava • 08.05.2024.

Tribina Tumači poezije – Ratna tmina i pjesništvo

Tribina Hrvatskog P.E.N. centra Tumači poezije – Ratna tmina i pjesništvo održat će se u srijedu 8. svibnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. O poeziji napisanoj u ratu, i o ratu, govore pjesnici i sudionici Domovinskog rata: Bogdan Arnautović, Tomica Bajsić i Tomislav Domović. Uz njih sudjeluju Biserka Goleš Glasnović i Diana Burazer, moderatorica.
Najava • 07.05.2024.

Tribina Bez cenzure: Umjetnik danas može biti svatko?

Za kirurga ili informatičara traži se znanje, a umjetnik danas može biti svatko. Pa kako to? Kako se to baš umjetnost demokratizirala? O tome i o raznim drugim problemima na tribini Bez cenzure raspravljaju Monika Herceg, Robert Mlinarec, Meri Grubić, urednica i voditeljica Lada Žigo Španić te publika koja je pozvana uključiti se u raspravu.
Najava • 07.05.2024.

Predstavljanje knjige Davida Humea 'Dijalozi o prirodnoj religiji'

'Dijalozi o prirodnoj religiji' Davida Humea jedan su od najvažnijih prosvjetiteljskih filozofskih tekstova posvećenih religiji, ali i jedno od najvažnijih djela filozofije religije uopće. Knjigu će u utorak, 7. svibnja u Knjižari Matice hrvatske u Zagrebu predstaviti Filip Grgić, Tomislav Janović i Pavel Gregorić.
Najava • 02.05.2024.

Drama u gostima: Gabriela Abrasowicz i Željka Turčinović

Gošća DHKP-ove rezidencije za prevodioce i pisce Gabriela Abrasowicz i predsjednica Hrvatskog centra ITI Željka Turčinović otkrit će nam što je sve potrebno da bi jedan dramski tekst napisan na hrvatskom jeziku bio preveden, plasiran i izveden u inozemstvu. Bit će govora i o ulozi Hrvatskog centra ITI u plasmanu hrvatskih autora u inozemstvo...
Najava • 29.04.2024.

Promocija zbirke 'Leptirići u trbuhu, glave na kolcima' Nikole Strašeka

Promocija pjesničke zbirke 'Leptirići u trbuhu, glave na kolcima' Nikole Strašeka održat će se u ponedjeljak, 29. travnja u Kinoteka baru u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Nikola Strašek, Kruno Lokotar i Marija Skočibušić, a uz autora stihove čita Lucija Šerbedžija.