Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 04.07.2022.

Naklada Ljevak predstavlja knjigu Velimira Viskovića 'O drugima, o sebi'

Naklada Ljevak poziva na predstavljanje knjige 'O drugima, o sebi' Velimira Viskovića koje će se održati u Zagrebu u ponedjeljak, 4. srpnja 2022. Knjiga je to literarnih zapisa, a ne historiografsko svjedočenje, čak i kad citira neke dokumente. Ponekad se događalo da ostane detalj koji ima veću emocionalnu nosivost, jer priča traži to, iako se ispostavlja kako je stvarnost bila nešto drugačija.
Najava • 01.07.2022.

Nakladnička kuća Hangar 7 obilježava završetak projekta 'Spekulativna fikcija – prošlost, sadašnjost, budućnost'

Nakladnička kuća Hangar 7 poziva vas na druženje povodom privođenja kraju njihovog projekta 'Spekulativna fikcija – prošlost, sadašnjost, budućnost' koji je sufinancirala Kreativna Europa. Ovaj mini event održat će se u petak, 1. srpnja 2022. s početkom u 19 sati, u prostoru WESPA Spaces (dvorana Indigo) na adresi Zavrtnica 17, Zagreb.
Najava • 29.06.2022.

Promocija slikovnice Ti, moja prekrasna djevojčice

Promocija slikovnice 'Ti, moja prekrasna djevojčice' autorice Nataše Ozmec i ilustratorice Jasmine Kosanović, koja kroz riječi i sliku, dirljivo prikazuje ljubav majke prema kćeri, održat će se u srijedu 29. lipnja u Centaru mladih Ribnjak u Zagrebu.
Najava • 29.06.2022.

Predstavljanje knjige 'Potresi: Divovi koji se ponekad bude' Hrvoja Tkalčića

Predstavljanje knjige 'Potresi: Divovi koji se ponekad bude' Hrvoja Tkalčića (izdavač: Naklada Ljevak) održat će se u srijedu 29. lipnja u Klubu književnika u Zagrebu. Tjedan dana kasnije, u srijedu, 6. srpnja predstavljanje će se održati u Splitu.
Najava • 29.06.2022.

Osmi festival Prvi prozak na vrh jezika

Festival Prvi prozak na vrh jezika održat će se od 29. lipnja do 1. srpnja 2022., u parku ispred zagrebačke Bookse gdje će po osmi put okupiti mlade i nagrađene autore. Uz uobičajenu dodjelu nagrada Prozak i Na vrh jezika te performativni program premijerno će biti predstavljene tri knjige i desetak autora..
Najava • 27.06.2022.

Librić u perivoju na 62. Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku

Pulski Festival dječje knjige Monte Librić i ove godine svoju literarnu priču donosi na Međunarodni festival djeteta u Šibeniku. Svi posjetitelji Festivala, moći će na jednom mjestu birati više od 3.000 naslova iz hrvatske književne produkcije za djecu. Uz Sajam odvijat će se i literarni programi za najmlađe pod nazivom Librić stroj za slovo i broj.
Najava • 24.06.2022.

Predstavljanje antologije 'Ima li pjesnika u Monte Carlu?' Damira Šodana

Predstavljanje antologije suvremene europske poezije 'Ima li pjesnika u Monte Carlu' Damira Šodana održat će se u petak 24. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi u kojoj se predstavlja sva raznolikost europske poezije početkom 21. stoljeća govorit će Tomica Bajsić i Damir Šodan.