Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 26.11.2019.

Predstavljenje monografije 'Arhitekt Carl Seidl – Opus na Opatijskoj rivijeri' autora Berislava Valušeka

Predstavljenje znanstveno-likovne monografije 'Arhitekt Carl Seidl – Opus na Opatijskoj rivijeri' održat će se u utorak, 26. studenog u Muzeju za umjetnosti i obrt u Zagrebu.
Najava • 25.11.2019.

Predstavljanje romana 'Nadohvat' Ene Katarine Haler

Predstavljanje romana prvijenca 'Nadohvat' Ene Katarine Haler održat će se u ponedjeljak 25. studenog u Vinyl baru u Zagrebu. O romanesknom prvijencu u kojem autorica ispisuje ratnu traumu više generacija govorit će autorica Ena Katarina Haler, književna kritičarka Jagna Pogačnik i urednik Drago Glamuzina.
Najava • 25.11.2019.

Tribina Razotkrivanje: Gary Barker – Muzej izgubljenih ljubavi

Predstavljanje romana nadahnutog stvarnim muzejom u Hrvatskoj – 'Muzeja izgubljenih ljubavi' održat će se u ponedjeljak, 25. studenog u Caféu Muzeja prekinutih veza u Zagrebu. Razgovor s američkim piscem, istraživačem i aktivistom za ljudska prava Garyjem Barkerom vodit će urednik Seid Serdarević.
Najava • 24.11.2019.

Odvalimo se poezijom: Studeni se prelijeva – čitamo Tranströmera

Švedski nobelovac pjesnik Thomas Tranströmer posljednji je izbor u ovoj godini za nedjeljna čitanja tribine Odvalimo se poezijom. Gošća je prevoditeljica Sonja Bennet koja je sa švedskog prevela pjesme ovog značajnog pjesnika na hrvatski jezik. Voditeljica tribine je Sanja Baković.
Najava • 21.11.2019.

13. Dani Marije Jurić Zagorke - Emocija, manipulacija, legitimacija

Centar za ženske studije poziva vas na 13. Dane Marije Jurić Zagorke koji će se održati od 21 do 26. studenog u Zagrebu. U četvrtak 21. studenog u 10 sati bit će položen vijenac na grobu Marije Jurić Zagorke na Mirogoju, a od 11 do 16 sati Memorijalni će stan Marije Jurić Zagorke biti otvoren za javnost.
Najava • 17.11.2019.

Internacionalna književna zvijezda Maja Lunde gostuje u Zagrebu

U mjesecu posvećenom knjizi i Interliberu, u Zagreb dolazi jedna od najpoznatijih norveških autorica, Maja Lunde. Osim romana 'Povijest pčela' i hit božićne priče 'Snježna sestra', Maja Lunde će predstaviti i svoj najnoviji bestseler 'Plavetnilo', nastavak ciklusa labavo povezanih romana o specifičnim klimatskim problemima.
Najava • 12.11.2019.

Engleska spisateljica Sharon Bolton gostuje u Zagrebu

Autorica gotičkih krimića Sharon Bolton gostuje u Zagrebu u organizaciji nakladnika Znanje koji je zasad objavio tri njezina naslova – a u pripremi je i roman 'U sjeni zla', koji će se naći u prodaji pred sam Interliber. Autorica će se sa svojim hrvatskim čitateljima družiti 12. 11. na potpisivanju knjiga u knjižari Znanje i u Vinyl Baru na promociju knjige.