Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 13.01.2021.

5. Sandorfov mini maraton predstavlja suvremene europske autore

Nakladnička kuća Sandorf u suradnji s književnim klubom Booksa po peti put organizira Sandorfov mini maraton, predstavljanje suvremenih europskih autora. Ove godine predstavljanje je u potpunosti virtualno, a moći će se uživo pratiti online putem Booksine i Sandorfove Facebook stranice.
Najava • 07.01.2021.

Književni magazin Best Book predstavlja knjigu mjeseca - 'Devet života gospođe Adele' Nade Gašić

Književni magazin Best Book u Knjižari Fraktura predstavlja knjigu mjeseca prema izboru Best Booka. Iz mjeseca u mjesec o njima razgovaraju autori, urednici, prevoditelji, književni kritičari, nakladnici... Knjiga mjeseca siječnja je "Devet života gospođe Adele", treći roman nagrađivane književnice i prevoditeljice Nade Gašić, objavljen 2020. u izdanju Sandorfa.
Najava • 17.12.2020.

Pjesničko čitanje 'Sloboda mašte'

Hrvatski P.E.N. centar organizira pjesničko čitanje 'Sloboda mašte', u kojem će sudjelovati domaći i strani pjesnici i pjesnikinje. Gotovo 100 godina PEN se zalaže za slobodu izražavanja. Također se zalaže i vjeruje u slobodu empatične mašte, prepoznajući da mnogima nije bilo dano da ispričaju vlastite priče. To je dovelo i do potrebe za manifestom o slobodi mašte.
Najava • 16.12.2020.

Predavanje 'Nepoznata Zagorka: Što se krije u Hrvatskom državnom arhivu?'

Predavanje Ivane Kuhar 'Nepoznata Zagorka: Što se krije u Hrvatskom državnom arhivu?' održat će se u srijedu 16. prosinca putem Zoom platforme. Ovo izlaganje donosi sažet pregled dokumentacije u Hrvatskom državnom arhivu raspršene u osamnaest različitih fondova i zbirki s ciljem rasvjetljavanja poznatih i nepoznatih fragmenata Zagorkinog života.
Najava • 14.12.2020.

Predstavljanje slikovnice 'Zagrljaj' Davida Grossmana i Michal Rovner

Predstavljanje slikovnice 'Zagrljaj' koju je napisao izraelski pisac David Grossman, a oslikala Michal Rovner, održat će se u ponedjeljak, 14. prosinca u 20 sati preko aplikacije Zoom. O knjizi će govoriti urednica Lara Hölbling Matković, prevoditeljica Laila Šprajc, književna kritičarka Anda Bukvić Pažin i Ana Marija Španić, psihologinja iz Poliklinike za djecu i mlade u Zagrebu.
Najava • 30.11.2020.

U prevodilačkom ringu: Ana Stanić i Ela Varošanec Krsnik

U prevodilačkom ringu susrest će se Ana Stanić i Ela Varošanec Krsnik, koje će se okušati u prijevodu ulomka iz romana Ricarda Piglije 'Respiración artificial'. Hispanistički 'dvoboj' održat će se u ponedjeljak 30. studenog na internetskoj platformi za videosastanke Zoom, a moderirat će ga Roman Simić.
Najava • 27.11.2020.

Virtualni okrugli stol na temu 'Estetika angažmana u post-pandemijskom svijetu'

U sklopu programa Angažirana književnost Hrvatskog PEN-a, održat će se virtualni okrugli stol na temu 'Estetika angažmana u post-pandemijskom svijetu – Aesthetics of Engagement in the Post-pandemic World'. Sudjeluju: Ivana Armanini, Tomica Bajsić, Teresa Cadete, Nadežda Čačinović, Marketa Hejkalova, Vedrana Klepica, Mario Kovač...