Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 28.04.2023.

O čemu govorimo kad govorimo o seksizmu: Maja u crkvi

Nakon dosad održanih razgovora koji su se bavili položajem žena u različitim segmentima društva, a time i generalno, pod nazivom 'Maja u društvu pisaca', 'Maja u redakciji' i 'Maja u saboru', vrijeme je za 'Maju u crkvi'. U zagrebačkoj Booksi razgovaraju: Irena Sever Globan, Ana-Marija Raffa i Lana Bobić.
Najava • 27.04.2023.

Poezija u drugom filmu : Brankica Radić

Na pjesničkoj tribini Poezija u drugom filmu koja će se održati u Kinoteka Baru, u četvrtak 27. travnja gostuje pjesnikinja i prevoditeljica Brankica Radić. Bit će predstavljena njezina nova pjesnička knjiga 'Crvena' i prevoditeljski rad povezan s poezijom. Uz autoricu će o njezinoj poeziji govoriti pjesnikinja i prevoditeljica Vanda Mikšić.
Najava • 27.04.2023.

Predstavljanje knjige Marka Gregura 'Šalaporte' u Koprivnici

Predstavljanje knjige Marka Gregura 'Šalaporte' održat će se u četvrtak 27. travnja u Galeriji Mijo Kovačić u Koprivnici. O knjizi će govoriti Kruno Lokotar, Mario Kolar i Marko Gregur. Roman 'Šalaporte' Marka Gregura ponajprije je priča i polemika o suvremenoj umjetnosti, anarhiji ukusa i orijentira, o bitci za smisao i mjesto pod zvijezdom.
Najava • 20.04.2023.

Tribina 'Razotkrivanje' predstavlja mađarsku autoricu Krisztinu Tóth

U četvrtak 20. travnja 2023. s početkom u 19:00 sati u Knjižari Fraktura (Ulica kneza Mislava 17, Zagreb) održat će se tribina 'Razotkrivanje' s jednom od najcjenjenijih mađarskih pjesnikinja, prozaistica i prevoditeljica Krisztinom Tóth koja se domaćoj publici predstavlja zbirkom priča 'Panterin sjaj'.
Najava • 20.04.2023.

Novozagrebačko predstavljanje knjige Ljiljane Đorđević i Ede Popovića 'Zapisi iz Stranice Gornje'

U četvrtak 20. travnja 2023. s početkom u 19 sati u Knjižnici Vjekoslava Majera (Meštrovićev trg 1 g, Zagreb) održat će se predstavljanje knjige Ljiljane Đorđević i Ede Popovića 'Zapisi iz Stranice Gornje'. Saznajte kako je to kad zamijenite zagrebačku adresu onom u malom i gotovo napuštenom selu Ribničke doline, između Kupe i Dobre.
Najava • 12.04.2023.

Predstavljanje zbirke pjesama Alena Brleka 'Halal zumra'

Predstavljanje nove zbirke pjesama Alena Brleka 'Halal zumra' održat će se u srijedu 12. travnja u Kinoteka Baru u Zagrebu (Kordunska 1). Knjigu će uz autora predstaviti Darko Šeparović i Marko Pogačar.
Najava • 11.04.2023.

Razgovor 'Znanost i vjera kroz kulturu'

Razgovor 'Znanost i vjera kroz kulturu' održat će se 11. travnja u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu u cilju promišljanja o važnom pitanju: možemo li se samo tako olako odreći dubljeg promišljanja o smislu svekolikog postojanja? O temi razgovaraju Anja Šovagović i Miro Gavran. Voditeljica je Tončica Čeljuska.