Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 23.11.2018.

Književni petak - Prijevodi za djecu: najgori ikad?

Tribina Književni petak posvećena je opadanju kakvoće jezika u prevedenim sadržajima namijenjenima djeci. O potrebi da se djeci od najmanjih nogu ponude kvalitetni jezični sadržaji kako bi stasali u upućene i senzibilizirane govornike hrvatskoga jezika govorit će Anda Bukvić i voditeljica Književnog petka Petra Mrduljaš.
Najava • 23.11.2018.

Okrugli stol 'Nasljeđe Austrougarske monarhije'

O temi postojanja ili nepostojanja zajedničkoga nasljeđa a prije svega o kontinuitetu ili diskontinuitetu vlastitih kulturnih tradicija govore slovenski gosti Janko Prunki i Ifigenija Simonović, te Nadežda Čačinovič, Zvonko Maković, Tonko Maroević i Sibila Petlevski.
Najava • 23.11.2018.

Svečana dodjela Nagrade i Povelje Julija Benešića 2018.

Svečana dodjela Nagrade i Povelje Julija Benešića za 2018. održat će se u četvrtak, 23. studenoga u Dvorani Fiorentini u Đakovu. U programu Književna riječ slavonsko-baranjsko-srijemska održat će se čitanja hrvatskih književnika, članova Društva hrvatskih književnika i gostiju iz bosanske Posavine i Vojvodine.
Najava • 22.11.2018.

Sjećanja Krležinih suvremenika: Marijeta Vujičić (Marietta Vujicsics)

Program 'Sjećanja Krležinih suvremenika' čija je gošća ugledna mađarska prevoditeljica i urednica Marijeta Vujičić, održat će se u četvrtak 22. studenoga u Memorijalnom stanu Miroslava i Bele Krleže. Marijeta Vujičić, zajedno sa svojim suprugom Stojanom Vujičićem, ostvarila je brojne susrete s velikim književnikom u Mađarskoj i Hrvatskoj.
Najava • 21.11.2018.

Predstavljanje knjige 'Jasenovac' Ive Goldsteina

Predstavljanje knjige 'Jasenovac' Ive Goldsteina, prve prave znanstvene monografije o jednom od najstrašnijih mučilišta i gubilišta Drugog svjetskog rata, održat će se u srijedu 21. studenog u Novinarskom domu u Zagrebu. Uz autora, o knjizi će govoriti Vuk Perišić, Goran Hutinec i Seid Serdarević.
Najava • 20.11.2018.

Pedstavljanje knjige 'Oulipo i književnost ograničenja' Ivane Buljubašić

Pedstavljanje knjige 'Oulipo i književnost ograničenja' Ivane Buljubašić održat će se u svečanoj dvorani Filozofskoga fakulteta u Osijeku. O prvom pregledu skupine Oulipo i njezine poetike u hrvatskoj znanosti o književnosti govorit će Milica Lukić, Jasna Horvat, Josipa Mijoč, Sanja Jukić i autorica.
Najava • 18.11.2018.

Program događanja na Interliberu 2018. - dan 6.

I završnog dana Interlibera 2018. u nedjelju, 18. studenog održat će se nekoliko događanja. Posjetitelji će se moći družiti s Mirom Gavranom, Veljkom Barbierijem, Majom Šimlešom, Nikšom Gligom... izdavači će odraditi zadnja predstavljanja knjiga i slikovnica, čitat će se iz knjiga... i naravno, u zadnji čas kupovati.