Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 11.06.2018.

Predstavljanje knjige Slavenke Drakulić 'Nevidljiva žena i druge priče'

Predstavljanje nove knjige priča Slavenke Drakulić 'Nevidljiva žena i druge priče' održat će se u ponedjeljak 11. lipnja u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. Uz Slavenku Drakulić o knjizi će govoriti Anera Ryznar i Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će Doris Šarić Kukuljica.
Najava • 11.06.2018.

Hena com u sklopu projekta 'Europa iznutra i izvana' predstavlja bugarsku spisateljicu Inu Valčanovu

U sklopu književnog programa Europa iznutra i izvana bit će objavljeno deset romana afirmiranih autora a organizirana su i njihova gostovanja u Zagrebu. Bugarska spisateljica Ina Valčanova prva je gošća projekta koji organizira nakladnička kuća Hena com, koja će u Zagrebu boraviti od 11. – 14. lipnja 2018. godine.
Najava • 08.06.2018.

Književni petak: Žene i književnost – Marija Sekelez

Gošća Milane Vuković Runjić u njezinom ciklusu Žene i književnost je hrvatska filmska, telefizijska i kazališna glumica – Marija Sekelez. Razgovarat će se o književnim i inim heroinama koje su na nju ostavile neizbrisivi trag, onima koje je glumila, ali i onima koje nije, te o tome gdje sve pronalazi inspiraciju i snagu za svoje stvaralačke projekte.
Najava • 08.06.2018.

Predstavljanje knjige 'Besplatno - Uvod u političku ekonomiju digitalnog doba' Željka Ivankovića

Predstavljanje knjige Željka Ivankovića 'Besplatno: Uvod u političku ekonomiju digitalnog doba' održat će se u petak 8. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govorit Ivo Bićanić, Žarko Puhovski, Nikola Vrdoljak te Željko Ivanković, autor.
Najava • 08.06.2018.

13. Ogulinski festival bajke

Od 8. do 10. lipnja u Ogulinu se održava 13. Ogulinski festival bajke, kulturno umjetnička manifestacija slavljenja bajki i bajkovitog stvaralaštva. Posjetitelji će moći pogledati niz kazališnih predstava, sudjelovati u nekoj od brojnih kreativnih radionica i ostalim popratnim sadržajima dok će se priče i bajke moći poslušati i na stranim jezicima.
Najava • 04.06.2018.

12. godišnja izložba 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol o mjestu prevoditelja na knjižarskoj i nakladničkoj sceni

Otvorenje 12. izložbe Društva hrvatskih književnih prevodilaca (DHKP) 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol na temu 'Ime s naslovnice – prevoditelj kao autor' održat će se u ponedjeljak 4. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 04.06.2018.

Četvrti festival 'Prvi prozak na vrh jezika' u Zagrebu

U Zagrebu će se 4., 7. i 8. lipnja 2018. održati 4. Festival 'Prvi prozak na vrh jezika' koji okuplja mlade, a već nagrađene autore. Festival je nastao kao izraz potrebe da se formira platforma za predstavljanje, bolje medijsko uočavanje, dalje poticanje na stvaralaštvo i umrežavanje mlađih a već istaknutih domaćih i regionalnih autora.