Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 18.09.2019.

Predstavljanje knjige 'Soba na dnu mora' Tomice Šćavine

Predstavljanje knjige 'Soba na dnu mora' Tomice Šćavine (Hena com, 2019) održat će se u srijedu 18. rujna u Vinyl baru&baru u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Jagna Pogačnik, Marina Vujčić, Tomica Šćavina i Vesna Tominac Matačić.
Najava • 18.09.2019.

Predstavljanje udžbenika 'Hitna medicina' Vladimira Gašparovića i suradnika

Predstavljanje udžbenika 'Hitna medicina' (2., dopunjeno i obnovljeno izdanje), autora Vladimira Gašparovića i suradnika, održat će se u srijedu 18. rujna u Muzeju Mimara u Zagrebu. Prije predstavljanja knjige održat će se stručna predavanja na temu hitnost u medicini.
Najava • 16.09.2019.

Tragom prijevoda: Igor Buljan i Ita Kovač

Tribina Tragom prijevoda posvećena prevoditeljima i prevoditeljicama koji svojim iznimnim prijevodima obogaćuju književnost na hrvatskom jeziku, održat će se u ponedjeljak 16. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Na trbini gostuju Igor Buljan i Ita Kovač, a voditeljica je Ana Badurina.
Najava • 09.09.2019.

Četvrti međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji u Pazinu

Četvrti međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održava se u Pazinu od 9. do 12. rujna 2019. godine. U druženju namijenjenom i širokoj publici i struci, i djeci i odraslima, bit će održani književni programi, likovne radionice ilustracije i stripa, izložba i predstave, te radionice pisanja, prevođenja i književne kritike, a održat će se i akcija 'Slikovnica u izlogu'.
Najava • 08.09.2019.

Sedmi Festival svjetske književnosti u rujnu u Zagreb dovodi goste s tri kontinenta i iz 18 zemalja

Festival svjetske književnosti u 2019. godini u fokusu ima književnost španjolskog jezika, a ugostit će više od sto inozemnih i domaćih pisaca, književnih kritičara, znanstvenika, likovnih umjetnika i glazbenika koji dolaze s tri kontinenta i iz 18 zemalja. Oni će početkom rujna Zagreb staviti na mapu najzanimljivijih književnih centara u Europi.
Najava • 09.07.2019.

Izložba Book Art in Croatia gostuje u Sofiji

Izložba predstavlja povijesni presjek izrade i opreme knjiga u Hrvatskoj od srednjega vijeka do suvremenoga doba, i obuhvaća rukopisne i tiskane knjige različite tematike i sadržaja koje svojim unutarnjim i izvanjskim oblikovanjem predstavljaju najviše domete umjetničkog oblikovanja knjige u Hrvatskoj.
Najava • 01.07.2019.

More knjiga na zagrebačkom Zrinjevcu slavi intergalaktičko putovanje

More knjiga već petu godinu zaredom donosi egzotični ljetni ugođaj u centar grada, a na poznatoj lokaciji možete besplatno čitati više od 500 knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku. Osim književnih svjetova na dlanu, očekuje vas i bogata ponuda popratnih sadržaja u ugodnoj ljetnoj oazi.