Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 13.03.2019.

Predstavljanje nove prozne knjige Alojza Majetića 'Afroditin ključ' na Tribini DHK

U sklopu redovitih Tribina DHK, u srijedu, 13. ožujka 2019., s početkom u 12 sati, održat će se predstavljanje nove prozne knjige Alojza Majetića 'Afroditin ključ' (V.B.Z., 2018.). S autorom će razgovarati Lada Žigo Španić, voditeljica Tribine DHK, a prozne isječke čitat će Sara Thamm.
Najava • 12.03.2019.

Predstavljanje slikovnice 'Bijela mačka' te otvorenje izložbe ilustracija Hane Vrca

Predstavljanje slikovnice 'Bijela mačka' te otvorenje izložbe ilustracija što ih je za ovo izdanje Malih zvona izradila mlada umjetnica Hana Vrca, održat će se u utorak 12. ožujka u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu. O slikovnici će govoriti Lidija Dujić i Sanja Lovrenčić.
Najava • 12.03.2019.

Promocija knjige Ivane Biočine 'Proizvedeno u Hrvatskoj. Tranzicija hrvatske tekstilne industrije'

Promocija knjige Ivane Biočine 'Proizvedeno u Hrvatskoj. Tranzicija hrvatske tekstilne industrije' održat će se u utorak 12. ožujka. Na tribini će se raspravljati o stanju i budućnosti hrvatske tekstilne industrije u kontekstu globalne ekonomije.
Najava • 12.03.2019.

Sjećanja Krležinih suvremenika: Zlatko Kauzlarić Atač

U okviru projekta Sjećanja Krležinih suvremenika, utorak 12. ožujka u Memorijalnom prostoru Miroslava i Bele Krleže istaknuti slikar i scenograf Zlatko Kauzlarić Atač svjedočit će o susretima s Krležom. Od 1973. više je puta portretirao Krležu a kao scenograf postavio je više Krležinih tekstova i njihovih adaptacija.
Najava • 08.03.2019.

Književni petak: Čitati, pa makar i – reklamu!

Kako i koliko reklame i copywriteri kreiraju svijet u kojem živimo? Imaju li takvi, strogo primijenjeni, reklamni tekstovi i neku umjetničku vrijednost? O temi će razgovarati gosti: Lana Cirkveni, Nebojša Grbačić i Luka Ostojić. Urednik i voditelj Književnog petka je Andrija Škare.
Najava • 06.03.2019.

Predstavljanje knjige Aleksandra Flakera 'Bez linije' na Filozofskom fakultetu u Zagrebu

Odsjek za istočnoslavenske jezike i književnosti Filozofskoga fakulteta i nakladnička kuća Durieux organiziraju predstavljanje knjige Aleksandra Flakera "Bez linije" koje će se održati u srijedu, 6. ožujka 2019. u Zagrebu.
Najava • 01.03.2019.

Promocija knjige 'Rakun Riki u Tehničkom muzeju Nikola Tesla'

Promocija knjige 'Rakun Riki u Tehničkom muzeju Nikola Tesla' održt će se u petak, 1. ožujka u multimedijalnoj dvorani Odjela za djecu i mladež Gradske knjižnice u Zagrebu. O knjizi će govoriti voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu Isabella Mauro, autorica teksta Neda Staklarević i ilustratorica Ivana Guljašević.