Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.10.2020.

Pjesnici u Zapruđu – Evelina Rudan

Na Novozagrebačkoj tribini Pjesnici u Zapruđu gostuje Evelina Rudan, izvanredna profesorica na Odsjeku za kroatistiku zagrebačkog Filozofskog fakulteta, uz brojne stručne radove autorica šest objavljenih zbirki poezije i jedne slikovnice. Susret će moderirati Lahorka Plejić Poje.
Najava • 01.10.2020.

Književno-prevodilački skup povodom 80. obljetnice smrti Ise Velikanovića

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca priređuje povodom 80. obljetnice smrti Ise Velikanovića (1869-1940.), prvoga hrvatskog profesionalnog književnog prevodioca, poludnevni književno-prevodilački skup koji će se održati 1. listopada u prostorijama Hrvatskoga državnog arhiva u Zagrebu.
Najava • 30.09.2020.

Predavanje Martine Piškor 'Kako su živjeli Zagorkini likovi? Svakodnevica u 18. stoljeću u odabranim Zagorkinim romanima'

Predavanje Martine Piškor 'Kako su živjeli Zagorkini likovi? Svakodnevica u 18. stoljeću u odabranim Zagorkinim romanima' održat će se u srijedu 30. rujna u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.
Najava • 26.09.2020.

Obiteljski festival u parku: Uberi priču!

I ove godine, u malo izmijenjenom obliku, posjetitelji će moći 'brati' slikovnice sa stabala Parka Stara Trešnjevka. 'Berbi' će prethoditi kombinacija pripovijedanja i slikanja – priču o Hruštu i Brodiću ispričat će, riječima i kistom, Sanja Lovrenčić i Mingsheng Pi, da bi se nakon toga djeca sudionici i sama okušala u slikanju na kineski način.
Najava • 25.09.2020.

Pjesnikinja petkom – dijalozi poezije i glazbe

Književna večer Pjesnikinja petkom - dijalozi poezije i glazbe čije su gošće pjesnikinje i glazbenice Zrinka Posavec i Ana Brnardić, održat će se u petak 25. rujna u parku ispred Bookse. O njihovim zadnjim zbirkama poezije, vezama glazbe i poezije, utjecaju glazbe na ritam pjesama, osjećaju za svijet kroz uši i kroz riječi, s pjesnikinjama će razgovarati Monika Herceg.
Najava • 18.09.2020.

11. festival Zagreb, grad poezije – Znakovi za Vladu Gotovca

11. festival Zagreb, grad poezije – Znakovi za Vladu Gotovca u organizaciji Teatra poezije, posvećen je velikom pjesniku, esejistu, filozofu, kritičaru, nenadmašnom govorniku i lirskom političaru Vladi Gotovcu. Festivalom će se obilježiti 90. obljetnica rođenja i 20. obljetnica smrti velikoga Vlade Gotovca.
Najava • 17.09.2020.

Na festivalskoj pozornici 13. Vriska iz dana u dan predstavljaju se brojni hrvatski i regionalni autori

I u ovoj pandemijskoj godini Vrisak je uspio ugostiti niz značajnih hrvatskih i regionalnih autora. Pročitajte kako je bilo proteklih dana i što nas još očekuje do subote (gostovanja Bojane Guberac, Andree Žic Paskuči, Saše Ilića, Mirele Priselac Remi, Nade Topić i drugih, te videoprojekcija intervjua s dvoje hvaljenih europskih autora...