Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 17.11.2021.

Poezija u dvorištu: Lidija Deduš i Hrvoje Tutek

Pjesnička tribina 'Poezija u dvorištu', koja se održava po 78. put, vraća se u prostor dugogodišnjeg održavanja, u zagrebački Café u dvorištu. Gosti su ovoga puta Lidija Deduš i Hrvoje Tutek. U Caféu u dvorištu publika će moći sudjelovati u razgovoru s autorima kao i pogledati i kupiti njihove knjige. Voditeljica programa je Sanja Baković.
Najava • 17.11.2021.

Predstavljanje knjige Srećka Puliga 'Teorija prakse'

Predstavljanje knjige Srećka Puliga 'Teorija prakse : Eseji o ideologiji, kulturi i društvenoj strukturi' održat će se u srijedu 17. studenog u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autora, knjigu će uživo predstaviti ekonomski povjesničar Dimitrije Birač i politolog Tonči Kursar, a videovezom iz Ljubljane će sudjelovati sociolozi Rastko Močnik i Marko Kržan.
Najava • 15.11.2021.

Promocija knjige 'Djevojka s Leicom' Helene Janeczek

Promocija knjige 'Djevojka s Leicom', o jednoj od najpoznatijih fotoreporterki i antifašističkoj heroini, za koji je Helena Janeczek osvojila najprestižniju talijansku nagradu Strega, održat će se u ponedjeljak 15. studenoga u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Marija Ott Franolić i Dunja Nekić, a razgovor će moderirati Vlatka Kolarović.
Najava • 15.11.2021.

Promocija knjige 'Alternativne činjenice' Åse Wikforss

Promocija knjige 'Alternativne činjenice' švedske filozofkinje Åse Wikforss održat će se u ponedjeljak 15. studenog u dvorani Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu. O knjizi koja govori o fenomenu post-istine i sugerira kako se odnositi prema tzv. alternativnim činjenicama razgovaraju Hrvoje Krešić, Dražen Hoffmann i psihologinja Sena Puhovski.
Najava • 13.11.2021.

Književna večer s Dinom Pešutom

U sklopu projekta 'Spoji se u umjetnost, priključi se u kulturu' u subotu 13. studenog održat će se radionica književne večeri čiji je gost Dino Pešut. U sklopu radionice autor će pričati o svojoj knjizi, 'Tatin sin'. Radionica će se održati online putem platforme Zoom, a namijenjena je mladima do 25 godina starosti.
Najava • 09.11.2021.

Revija malih književnosti: Hrvatska

Revija malih književnosti održat će se od 9. do 17. studenog u klubu Booksa, na portalu Booksa.hr i Booksinim društvenim mrežama, a tematizirat će hrvatsku književnost. Na Reviji će se predstaviti Igor Rajki, Enver Krivac, Lara Mitraković, Sana Perić, Maja Urban, Lovre Petrić, Josip Čekolj, Vida Sever, Espi Tomčić i Marija Skočibušić.
Najava • 08.11.2021.

Bugarski pisci u Zagrebu: A. Todorova i G. Gavrilov

Razgovor s bugarskim piscima Albenom Todorovom i Georgijem Gavrilovim održat će se u ponedjeljak 8. studenoga u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Razgovor će moderirati Ivan Herceg i Ksenija Banović.