Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 04.10.2020.

Festival europske kratke priče i Festival Hay propituju budućnost Europe

Elif Shafak, Hanif Kureishi, Aleksandar Hemon, Yann Martel, Irvine Welsh… samo su neke od književnih zvijezda koje će od 4. do 9. listopada gostovati na Festivalu europske kratke priče. U partnerstvu s festivalom Hay istaknute europske spisateljice, novinarke, umjetnice, znanstvenice i poduzetnice promišljaju vlastite vizije budućnosti i o njima raspravljaju.
Najava • 30.09.2020.

Predavanje Martine Piškor 'Kako su živjeli Zagorkini likovi? Svakodnevica u 18. stoljeću u odabranim Zagorkinim romanima'

Predavanje Martine Piškor 'Kako su živjeli Zagorkini likovi? Svakodnevica u 18. stoljeću u odabranim Zagorkinim romanima' održat će se u srijedu 30. rujna u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.
Najava • 26.09.2020.

Obiteljski festival u parku: Uberi priču!

I ove godine, u malo izmijenjenom obliku, posjetitelji će moći 'brati' slikovnice sa stabala Parka Stara Trešnjevka. 'Berbi' će prethoditi kombinacija pripovijedanja i slikanja – priču o Hruštu i Brodiću ispričat će, riječima i kistom, Sanja Lovrenčić i Mingsheng Pi, da bi se nakon toga djeca sudionici i sama okušala u slikanju na kineski način.
Najava • 25.09.2020.

Pjesnikinja petkom – dijalozi poezije i glazbe

Književna večer Pjesnikinja petkom - dijalozi poezije i glazbe čije su gošće pjesnikinje i glazbenice Zrinka Posavec i Ana Brnardić, održat će se u petak 25. rujna u parku ispred Bookse. O njihovim zadnjim zbirkama poezije, vezama glazbe i poezije, utjecaju glazbe na ritam pjesama, osjećaju za svijet kroz uši i kroz riječi, s pjesnikinjama će razgovarati Monika Herceg.
Najava • 19.09.2020.

13. Vrisak završava programom posvećenom Bekimu Sejranoviću

Veliko finale 13. Vriska započet će bosanskohercegovački pjesnik i prozaik Almin Kaplan koji će predstaviti svoju novu zbirku 'Dubravske priče'. Zadnja večer Festivala posvećena je romantiku i buntovniku Bekimu Sejranoviću, a završit će video intervjuima s tri poznate europske strip umjetnice: Anom Penyas, Magnhild Winsnes i Barbarom Yelin.
Najava • 17.09.2020.

Prozne posvete Desnici

U organizaciji Hrvatskog društva pisaca, u četvrtak 17. rujna u Dvorani Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u Zagrebu, održat će se 'Prozne posvete Desnici'. Sudjeluju: Zoran Ferić, Branislav Glumac, Julijana Matanović i Borivoj Radaković. Moderira: Velimir Visković.
Najava • 15.09.2020.

13. Vrisak nastavlja u dobrom ritmu: Herceg, Dimkovska, Stupar Trifunović, Gall

Nakon svečanog otvorenja i dodjele V.B.Z.-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman pjesniku i romanopiscu Žarku Jovanovskom, Vrisak se preseli u urbano, industrijsko okruženje zgrade Exportdrva gdje je ugostio Olju Knežević, Olju Savičević Ivančević, Ivicu Prtenjaču, i dr. Program se nastavlja sve do 19. rujna 2020.