Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 04.07.2024.

Poezija u drugom filmu: Lucija Stupica

Na pjesničkoj tribini Poezija u drugom filmu, u četvrtak 4. srpnja u Kinoteka Baru gostuje nagrađivana i priznata slovenska pjesnikinja Lucija Stupica. Bit će predstavljena njezina poezija, s naglaskom na knjigu 'Točke nestajanja', u prijevodu Ede Fičora sa slovenskog jezika. Tribinu vodi Sanja Baković.
Najava • 27.06.2024.

Međunarodni festival slikovnice 'Čuvari priča': Nova zemlja počinje s vama

Međunarodni festival slikovnice 'Čuvari priča' održat će se od 27. do 29. lipnja u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek. Obuhvaća izradu zastavica uz priče, kaligrafiju, čitanje priča, predstavljanja slikovnica te kazališne predstave za djecu. Također nudi interaktivne radionice stvaranja priča te susrete s ilustratorima poput Gemme Palacio.
Najava • 27.06.2024.

13. Festival Stih u Zagrebu, Varaždinu i Vrbovcu

13. po redu festival Stih u regiji održava se od 27. do 30. lipnja 2024. u Zagrebu, Varaždinu i Vrbovcu. Sudjeluju pjesnici iz regije i šire: Zvonko Karanović, Janica Radeva, Barbara Delać, Claudio Damiani, Gian Mario Villalta, James Byrne i mnogi drugi. Program uključuje pjesnička čitanja, promocije knjiga, glazbene nastupe i performanse.
Najava • 26.06.2024.

Jubilarni, 10. festival Prvi prozak na vrh jezika

Od 26. do 28. lipnja 2024., atrij Teatra ITD domaćin je 10. festivala Prvi prozak na vrh jezika. Festival pruža jedinstvenu priliku za upoznavanje s novim književnim glasovima kroz bogat program koji uključuje predstavljanje knjiga, dodjelu nagrada Prozak i Na vrh jezika, čitanje poezije dosadašnjih dobitnika Nagrada i razgovore s autorima.
Najava • 25.06.2024.

Predstavljanje knjige Hrvoja Rupčića 'Putešestvije po Turkestanu'

Predstavljanje nove knjige Hrvoja Rupčića, 'Putešestvije po Turkestanu: Motoristička avantura s Puta svile' održat će se u utorak, 25. lipnja u Klubu Kazališta Komedija - Jazz & cabaret club Kontesa u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Dvina Meler, Bruno Šimleša, Karmela Devčić, te sam autor Hrvoje Rupčić, putopisac i glazbenik.
Najava • 17.06.2024.

Predstavljanje knjige Nadežde Čačinović 'Poželjnost krize i drugi komentari'

Predstavljanje knjige Nadežde Čačinović 'Poželjnost krize i drugi komentari' održat će se u ponedjeljak, 17. lipnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će uz autoricu predstaviti Ljiljana Filipović, Ankica Čakardić, Luka Boršić i Ognjen Strpić, urednik.
Najava • 13.06.2024.

Poezija u drugom filmu: 'Godina smrdljivog Martina' Miroslava Mićanovića

Pjesnička tribina Poezija u drugom filmu koja će se u četvrtak 13. lipnja održati u Kinoteka baru predstavit će novu knjigu poetskih mikrofikcija 'Godina smrdljivog Martina', pjesnika Miroslava Mićanovića. O knizi će uz autora govoriti Anja Tomljenović (književna kritičarka) i Sanja Baković (voditeljica).