Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 13.09.2020.

13. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora

Riječki sajam knjiga i festival autora – Vrisak održat će se od 13. do 19. rujna u prostorima zgrade Exportdrva i Guvernerove palače Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Trinaesto izdanje donosi više od trideset programa, a ovogodišnje inozemne goste predvode Tanja Stupar Trifunović i Almin Kaplan.
Najava • 13.09.2020.

Svečano otvorenje 13. Vriska – uz dodjelu V.B.Z. nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2020.

U Perivoju Guvernerove palače – Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja u nedjelju će i službeno započeti 13. Vrisak, koji će već tradicionalni otvoriti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i direktor festivala Drago Glamuzina. Nakon službenog otvorenja održat će se i svečana dodjela V.B.Z. nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2020. godine.
Najava • 08.09.2020.

Predstavljanje monografije 'Zauvijek mlad – Sedamdeset godina Zagrebačkog kazališta mladih'

Predstavljanje monografije 'Zauvijek mlad – Sedamdeset godina Zagrebačkog kazališta mladih' održat će se putem ZKM Zoom razgovora u utorak, 8. rujna na Facebook stranici ZKM-a. O knjizi će govoriti ravnateljica ZKM-a Snježana Abramović Milković, autor monografije Hrvoje Ivanković te glumice Urša Raukar i Slavica Jukić.
Najava • 08.09.2020.

Stručni skup Pismenost i kultura čitanja u doba promjene

Hrvatsko čitateljsko društvo svake godine povodom Međunarodnog dana pismenosti, 8. rujna, organizira stručni skup s ciljem okupljanja stručne javnosti i poticanja rasprava o pismenosti(ma) i dobrobitima čitanja u hrvatskom društvu. Stručni skup Pismenost i kultura čitanja u doba održat će se u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu.
Najava • 08.09.2020.

Bablje ljeto u Booksi: Književni klub Booksa nastavlja s programom u parku u Martićevoj

Nakon iznimno uspješnog lipanjskog i srpanjskog izdanja Bookse u parku, književni klub Booksa nastavlja s programom u parku u Martićevoj 14D. Kao i ljetos na Booksi u parku, i bablje ljeto u Booksi bogato je književnim, filmskim, glazbenim i edukativnim programima.
Najava • 05.09.2020.

Otvaranje izložbe radova studenata ALU-a 'IIustracija i inspiracija'

Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu i Festival svjetske književnosti pozivaju vas na otvaranje izložbe radova studenata ALU-a 'IIustracija i inspiracija', u subotu 5. rujna 2020.
Najava • 03.09.2020.

9. festival Stih u regiji (SUR)

9. festival Stih u regiji (SUR) održat će se u organizaciji Hrvatskog društva pisaca od 3. do 5. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. U programu sudjeluju Hadžem Hajdarević i Mile Stojić (Bosna i Hercegovina), Nina Dragičević i Ana Pepelnik (Slovenija), Jovana Nastasijević i Jasmina Topić (Srbija)...