Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.11.2020.

Književni petak: Europska prijestolnica kulture – kad se podvuče crta

Iskustva gradova koji su ponijeli titulu europskih prijestolnica kulture različita su. O tome kakva je europska prijestolnica kulture bila Rijeka te je li prilika iskorištena ili propuštena svoja viđenja sučeljavaju i dijele: Valerij Jurešić, Irena Kregar Šegota i Igor Mavrin. Urednik i voditelj Književnog petka je Roman Simić.
Najava • 27.11.2020.

Virtualni okrugli stol na temu 'Estetika angažmana u post-pandemijskom svijetu'

U sklopu programa Angažirana književnost Hrvatskog PEN-a, održat će se virtualni okrugli stol na temu 'Estetika angažmana u post-pandemijskom svijetu – Aesthetics of Engagement in the Post-pandemic World'. Sudjeluju: Ivana Armanini, Tomica Bajsić, Teresa Cadete, Nadežda Čačinović, Marketa Hejkalova, Vedrana Klepica, Mario Kovač...
Najava • 20.11.2020.

13. međunarodni festival književnosti Dani prijatelja knjige

Trinaesti međunarodni festival književnosti 'Dani prijatelja knjige' održat će se 20. i 21. studenog u Rijeci, u organizaciji Hrvatskoga književnog društva. Festival se otvara u petak u 18 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, a uz predstavljanje knjiga i književnika bit će dodijeljene i godišnje nagrade društva.
Najava • 15.11.2020.

O autobiografiji i fikciji – poziv na raspravu

Povodom Međunarodnog dana pisaca u zatvoru, Hrvatski P.E.N. centar organizira raspravu 'O autobiografiji i fikciji', koja će se održati u nedjelju 15. studenog u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju: Tomislav Brlek, Nadežda Čačinovič, Ljiljana Filipović i Andrea Zlatar Violić.
Najava • 15.11.2020.

Mjesec hrvatske knjige 2020. pod motom Razlistaj se!

'Razlistaj se!' moto je pod kojim su svi sudionici ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige pozvani da svoje programe posvete planetu Zemlji, a u povodu 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Nacionalna manifestacija, posvećena prije svega knjizi, ali i knjižnicama, već 25 godina održava se od 15. listopada do 15. studenog.
Najava • 09.11.2020.

Književni prevoditelj vašem gradu: Xénia Detoni

U ponedjeljak 9. studenog u Knjižari Fraktura gostuje prevoditeljica Xenija Detoni koja će razgovarati o književnom i inom prevođenju, o dvojezičnosti, jeziku i identitetu, o ulozi i radu prevoditelja te o značajnim momentima u bogatoj i šarolikoj karijeri. Voditeljica je Lea Kovács.
Najava • 05.11.2020.

Poezija u dvorištu: Žarko Jovanovski – Izdrži još malo

Gost Poezije u dvorištu je Žarko Jovanovski, pjesnik, prozni pisac, grafički dizajner, strip crtač, glazbenik.. Jovanovski je u fokus javnosti došao ove jeseni kao dobitnik nagrade VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman 'Pizzeria Europa', no prije romana, visok stvaralački i spisateljski napon pokazao je kroz deset objavljenih knjiga poezije.