Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 13.06.2024.

Promocija zbirke priča 'Ljuljačka' Valentine Mavretić

Promocija zbirke priča 'Ljuljačka' Valentine Mavretić održat će se u četvrtak, 13. lipnja u sklopu Bookse u parku. Kako na svijet gledaju i kako se u njemu snalaze milenijalci? Saznajte u razgovoru u kojem sudjeluju Valentina Mavretić, Gordana Farkaš-Sfeci i Patricija Horvat. Ulomke iz knjige čita glumica Ivana Boban.
Najava • 13.06.2024.

Predstavljanje knjige Ivice Matičevića 'Priča prati hrabre : Pogled u noviju hrvatsku prozu'

Predstavljanje knjige Ivice Matičevića 'Priča prati hrabre : Pogled u noviju hrvatsku prozu' održat će se 13. lipnja u Društvu hrvatskih književnika. Knjigu koja se upušta u avanturu tumačenja priča i u svojim ogledima otkriva moguće svjetove novije hrvatske proze, uz autora će predstaviti akademik Boris Senker i dr. sc. Antun Pavešković.
Najava • 13.06.2024.

Završnica 8. Dana Antuna Gustava Matoša u Zagrebu

Završnica 8. Dana Antuna Gustava Matoša održat će se 13. lipnja u Zagrebu, obilježavajući 110. godišnjicu njegove smrti. Program uključuje polaganje vijenca na groblju Mirogoj, interpretaciju Matoševih stihova, predstavljanje zbirke kratkih priča nadahnutih njime te degustaciju jela iz njegovog vremena.
Najava • 12.06.2024.

Predstavljanje knjige 'Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama' Marijane Perinić

Predstavljanje nove, pete knjige, spisateljice i voditeljice Marijane Perinić, 'Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama' održat će se u srijedu 12. lipnja u Klubu hrvatskih glazbenika Sax u Zagrebu. U knjizi ona piše o ženama i muškarcima, nepremostivim i premostivim razlikama među njima, začinivši svaku cjelinu većom ili manjom mjericom duhovitosti.
Najava • 11.06.2024.

Tribina Bez cenzure, gdje je nestao humor u domaćoj prozi?

Zašto imamo malo domaće humoristične proze za odrasle, a imamo humora na kazališnim daskama? Zašto nam je proza tako ozbiljna? Na ta i druga pitanja odgovorit će tribina Bez cenzure koja u goste dovodi Borisa Senkera, Tomislava Zagodu i Ratka Bjelčića. Tribinu vodi i uređuje, Lada Žigo Španić.
Najava • 06.06.2024.

Treći festival knjige u Matici hrvatskoj: Matica dobrih knjiga

Treći festival knjige u Matici hrvatskoj održat će se od 6 do 9. lipnja pod sloganom Matica dobrih knjiga. Osim u predstavljanjima novih izdanja, tijekom četiri festivalska dana, posjetitelji će u dvorištu Matičine Palače moći uživati u koncertima, Večeri poezije, 'Doručku s pjesnicima' te u Međunarodnoj izložbi karikatura na temu 'Književnost u karikaturi'.
Najava • 05.06.2024.

23. Festival europske kratke priče: Novi vjetrovi u Zagrebu i Zadru

23. Festival europske kratke priče održava se ove godine u Zagrebu i Zadru od 5. do 9. lipnja. Tema ovogodišnjeg izdanja Festivala, Novi vjetrovi, propitivat će se odnos modernosti i tradicije, istražiti odakle dolazi osjećaj da se svijet, unatoč tome što bi trebao napredovati, neprestano vraća u prošlost, na teme i izazove koji su se odavno smatrali zaključenima.