Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 25.11.2022.

28. Sa(n)jam knjige u Istri posvećen je Daši Drndić, a otvara ga László Krasznahorkai

U petak, 25. studenog, počinje 28. Sa(n)jam knjige u Istri, najavljeno je danas na konferenciji za novinare. Svečani uvod u program desetodnevnog festivala knjiga i autora vodit će pulska glumica Dijana Vidušin dok će jazz-ritam ceremoniji u swing maniri 30-ih i 40-ih godina zadati Big Band Pula.
Najava • 24.11.2022.

Predstavljanje nove knjige pjesama Drage Glamuzine 'Crni zec'

Predstavljanje nove knjige pjesama Drage Glamuzine 'Crni zec – sabrane i nove pjesme' održat će se u četvrtak 24. studenog u Book Caffeu Dnevni boravak u Rijeci. O knjizi će uz autora govoriti Zoran Ferić i Roman Simić.
Najava • 24.11.2022.

Disku(r)sija: Pat O'Connor i Marinko Koščec

Splitska Disku(r)sija predstavlja irskog pisca Pata O'Connora, i našeg nagrađivanog romanopisca Marinka Koščeca. Publika će čuti ulomke iz njihovih djela a u razgovoru s voditeljicom Patricijom Horvat, bit će riječi i o susretima manje ili više udaljenih kultura i mentaliteta, o stereotipima i slikama drugih, o sličnostima i razlikama između Irske i Hrvatske...
Najava • 24.11.2022.

Predstavljanje knjige Jasne Jeličić Radonić 'Faros – rimski grad'

Predstavljanje knjige arheologinje i sveučilišne profesorice Jasne Jeličić Radonić 'Faros – rimski grad' održat će se u četvrtak 24. studenoga u Matici hrvatskoj u Zagrebu. Knjigu o povijesti rimskog razdoblja vladavine Farosa, uz autoricu će predstaviti sveučilišni profesori Mirjana Matijević Sokol i Dino Milinović.
Najava • 23.11.2022.

Mini maraton: Toni Juričić, Marijana Radmilović, Nadia Terranova

Još je jedan Mini maraton na rasporedu u Knjižari Fraktura, ovoga puta sudjeluju autorice i autori te moderatorice i moderatori: Monika Herceg i Toni Juričić; Marijana Radmilović i Roman Simić te Nadia Terranova i Sanja Jovičić.
Najava • 21.11.2022.

Književni petak: Kulturna politika Zagreba, izazovi, projekti, zamke

Kako izgleda nova kulturna strategija Zagreba? Tko je stvara, kada će biti gotova i koji će biti njezin smjer? Koje će novosti donijeti u kulturni život grada saznajte na tribini Književni petak na kojoj će gostovati Emina Višnić, nova pročelnica Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo. Tribinu vodi Andrija Škare.
Najava • 17.11.2022.

Spisateljice u dijalogu: Julijana Matanović i Nora Verde

Treće izdanje 'Spisateljica u dijalogu' nazvano 'Zašto smo vam lagale' ugošćuje dvije prozaistice i miljenice publike Julijanu Matanović i Noru Verde, fokusirajući se na književni fenomen zbirke priča 'Zašto sam vam lagala', koja je u 25 godina doživjela 17 izdanja, te sveopću ljubav koju je publika iskazala za roman 'Moja dota'.