Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 20.06.2020.

Dodjela nagrada 57. Goranovog proljeća

Dodjela nagrada 57. Goranovog proljeća održat će se u subotu 20. lipnja u amfiteatru ispred Doma kulture u Lukovdolu, rodnom gradu Ivana Gorana Kovačića. Nagrada Goranov vijenac bit će dodijeljena Miroslavu Mićanoviću, a Goran za mlade pjesnike Tomislavu Augustinčiću. Uz dodjelu nagrada održat će se prigodni program.
Najava • 19.06.2020.

24. Kvirinovi poetski susreti

24. Kvirinovi poetski susreti, jedna od najznačajnijih pjesničkih manifestacija u Hrvatskoj ove će se godine održati od 19. do 21. lipnja u Sisku. Na Susretima će biti dodijeljene pjesničke nagrade za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu pjesnikinji Andriani Škunci i nagrada za najbolju knjigu poezije objavljenu između dva Susreta, Alenu Brleku za knjigu 'Sang'.
Najava • 18.06.2020.

Čitanje poezije i predstavljanje pjesničke knjige 'Mi nemamo neprijatelja'

Hrvatski P.E.N. centar poziva vas na čitanje poezije i predstavljanje pjesničke knjige 'Mi nemamo neprijatelja : Izabrane pjesme', Liu Xia i Liu Xiaobo. Svoje pjesme čitaju: Ivana Buljan Legati, Diana Burazer, Goran Čolakhodžić, Branimir Dropuljić, Lana Derkač, Ivan Koprić, Dinko Kreho, Sanja Lovrenčić, Sonja Manojlović, Damir Radić i Nenad Rizvanović.
Najava • 17.06.2020.

Booksa u parku 2020: bogat program književnih, filmskih, glazbenih i edukativnih programa

Od utorka 16. lipnja, petu godinu zaredom Booksa seli svoje aktivnosti u park ispred kluba i na gotovo mjesec dana postaje Booksa u parku – donoseći bogat program književnih, filmskih, glazbenih i edukativnih programa te kvartovskog druženja. Bit će štandova malih izdavača, a održat će se i popularna akcija Svi za knjigu, knjiga za sve!
Najava • 16.06.2020.

Promocija romana Marka Tomaša 'Nemoj me buditi'

Promocija romana Marka Tomaša 'Nemoj me buditi' (VBZ, 2020.) održat će se u utorak 16. lipnja u 20 sati u zagrebačkom Botaničaru. Roman će predstaviti: Tomislav Brlek, Marko Pogačar, Marko Tomaš i Kruno Lokotar.
Najava • 09.06.2020.

10. književni festival Bloomsday Croatia: Usta puna Joycea

Književni festival Bloomsday Croatia koji svakog 16. lipnja u Puli slavi književnika Jamesa Joycea neće oriti gradskim ulicama, ali hrvatski glazbenici su njegovom Uliksu udahnuli novu notu života! Osamnaest glazbenika čita osamnaest epizoda jednog od najvećih romana svih vremena u prvom online izdanju festivala.
Najava • 28.05.2020.

Predstavljanje knjige Marijana Špoljara 'Naprijed! U rikverc'

Predstavljanje knjige Marijana Špoljara 'Naprijed! U rikverc (kolumne, kritike i ogledi)' održat će se u četvrtak 28. svibnja u Domu mladih u Koprivnici, na dvorišnoj terasi. O knjizi će govoriti Dragutin Feletar, Petra Somek, Željko Krušelj i Dijana Sabolović-Krajina.