Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 05.03.2020.

Dr. Fric, alias Nenad Marjanović gostuje na Spikiginu

Najbrži i najduži jezik KUD Idijota, dr. Fric, alias Nenad Marjanović gost je Spikigina, koji će se održati u četvrtak 5. 3. u zagrebačkom Norris cafeu. Dr. Fric kazivat će priče u dva bloka: Moj život s Idi(j)otima i Uloga moga oca u pulskoj r'n'revoluciji.
Najava • 05.03.2020.

Otvorenje izložbe Davora Schunka 'U šali istina'

Otvorenje izložbe Davora Schunka 'U šali istina' održat će se u četvrtak, 5. ožujka u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu, u okviru Programa predstavljanja hrvatskih ilustratora. Izložbu će otvoriti Isabella Mauro i Davor Schunk.
Najava • 04.03.2020.

Predstavljanje knjige 'Kontroverze hrvatske povijesti 20. stoljeća' Ive Goldsteina

Predstavljanje knjige 'Kontroverze hrvatske povijesti 20. stoljeća', povjesničara dr. Ive Goldsteina, održat će se u srijedu 4. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Osim autora, o knjizi će govoriti povjesničar Goran Hutinec i Budimir Lončar.
Najava • 04.03.2020.

Promocija knjige Ivane Banfić 'Devedesete'

Promocija knjige Ivane Banfić 'Devedesete' koja se može čitati kao povijest glazbene scene čiji su protagonisti – uz mnoge druge – Severina, Dino Dvornik, Ilan Kabiljo, Gibonni, Dino Merlin, Zlatko Sudac, Senna M, Nina Badrić i Igor CC Kelčec, ali i kao osobni dnevnik karijere duge 30 godina, održat će se u srijedu 4. ožujka u Klubu Metropolis u Zagrebu.
Najava • 04.03.2020.

Predstavljanje knjige Agate Juniku 'Indoš i Živadinov, teatro-bio-grafije'

Predstavljanje knjige Agate Juniku 'Indoš i Živadinov, teatro-bio-grafije: Sveto i ludičko kao modusi političkoga u teatru', u izdanju Akademije dramske umjetnosti i Hrvatske sveučilišne naklade, održat će se u srijedu 4. ožujka u dvorani F22 u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Petra Pogorevc, Goran Sergej Pristaš i Marina Protrka Štimec.
Najava • 27.02.2020.

Predstavljanje rezultata provedbe 'Čitateljskog programa za zatvorenike i djecu'

Predstavljanje rezultata provedbe 'Čitateljskog programa za zatvorenike i djecu' održat će se 27. veljače u prostorijama udruge Roditelji u akciji u Zagrebu. Ovo događanje organiziraju Hrvatsko čitateljsko društvo i Roda povodom završetka trogodišnjeg programa koji je financiralo Ministarstvo pravosuđa RH.
Najava • 25.02.2020.

Gost Poezije u dvorištu : Tomislav Zajec

U programu Poezija u dvorištu, u utorak 25. veljače gostuje Tomislav Zajec, pjesnik, nagrađivani i cijenjeni dramski pisac, dramaturg i prozaik. Autor knjige pjesama snažnog koncepta i slojevite narativnosti 'Katolička krivnja', objavljene 2016. godine. O mjestu poezije u njegovu pisanju i cjelokupnom stvaralaštvu, razgovara Sanja Baković.