Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 04.06.2024.

Slavic Soundwalking uz gostovanje popularnog festivala Pričigin

Svečano predstavljanje mobilne aplikacije Slavic Soundwalking, uz Pričigin u gostima i koncert benda Cry Babies, održat će se u utorak, 4. lipnja u Centru KNAP u Zagrebu (dvorana i dvorište). Festival pričanja priča Pričigin prvi put gostuje u Zagrebu gdje će okupiti autore čije su kratke priče dio aplikacije Slavic Soundwalking.
Najava • 04.06.2024.

Predstavljanje novog izdanja knjige 'Holokaust u Zagrebu' Ive i Slavka Goldsteina

Predstavljanje drugog izmijenjenog i dopunjenog izdanja knjige 'Holokaust u Zagrebu', autora Ive i Slavka Goldsteina, održat će se u utorak, 4. lipnja, u prostorima Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Zagrebu. O knjizi, uz autora, Ivu Goldsteina, govorit će Danijel Benko, predsjednik Bet Israela, Kotel Dadon i povjesničar Goran Hutinec.
Najava • 27.05.2024.

Nakladnička kuća Leykam International predstavljanja novu knjigu Nikice Gilića 'Predavanja o filmskom modernizmu'

Nakladnička kuća Leykam International organizira predstavljanje nove knjige Nikice Gilića "Predavanja o filmskom modernizmu" koje će se održati u ponedjeljak, 27. svibnja 2024. u Gradskoj knjižnici Bogdana Ogrizovića. Knjiga donosi temeljna razmatranja o filmskom modernizmu, tipologiju modernističkih filmova, te analize biranih djela i opusa.
Najava • 23.05.2024.

Razgovor s Milanom Vuković Runjić u Društvu hrvatskih književnika

Na tribini Društva hrvatskih književnika gostuje Milana Vuković Runjić. Lada Žigo Španić razgovarat će s autoricom o njezinu spisateljskom, nakladničkom i novinarskom radu, o književnim preokupacijama (Proust i Matoš, 'proklete Hrvatice', krimići, fantastika, Mediteran), o današnjoj književnoj i izdavačkoj sceni i mnogim drugim temama.
Najava • 22.05.2024.

Magija slikovnice uživo: Mariajo Ilustrajo oslikava izlog Knjižare Ljevak u Zagrebu

U Zagrebu u srijedu, 22. svibnja, gostuje Mariajo Ilustrajo, svjetski poznata autorica nagrađivanih slikovnica koja će tijekom boravka u Zagrebu oslikati izlog Knjižare Ljevak na Trgu bana Josipa Jelačića i tako oživjeti djevojčicu, glavni lik svoje posljednje slikovnice 'Mrzim/volim knjige'. Proces oslikavanja izloga trajat će punih pet sati!
Najava • 16.05.2024.

Tribina Hrvatskog P.E.N. Centra: Budućnost knjižara

Tribina Budućnost knjižara održat će se u četvrtak 16. svibnja u Knjižari Fraktura. Na tribini će sudjelovati dr. sc. Mihaela Majcen-Marinić, voditeljica službe za knjigu i nakladništvo MKM-a, Mirjana Vulić Šaldić, osnivačica antikvarijata i knjižare Zuzi shop, dr. sc. David Šporer s Odsjeka za komparativnu književnost i Frakturin glavni urednik Seid Serdarević.
Najava • 15.05.2024.

Knjige u krošnjama – Festival književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade

Knjige u krošnjama – Festival književnosti i zvučnog eksperimenta za djecu i mlade održat će se od 15. do 19. svibnja u zagrebačkom parku Ribnjak. Bogat petodnevni program uključuje književne i likovne radionice, upoznavanje audio knjiga, predstave, koncerte i druge sadržaje primjerene za sve uzraste.