Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 10.05.2007.

Stižu

Nakladnička kuća OceanMore iz Zagreba nastavlja uspješnu suradnju s Edom Popovićem, pa 16. svibnja objavljuje njegov novi, i do sada najopsežniji rukopis – roman "Oči". Pod kodnim nazivom "Tango" Popović ga je počeo pisati još 2002. godine, odmah po objavljivanju "Sna žutih zmija", no očito da su trebale godine za konačno sazrijevanje ovog možda i ponajboljeg Popovićevog djela do sada.
Najava • 10.03.2010.

Večer poezije 'Da sam ja netko … !' pjesnikinje Maje Perfiljeve

U Jazz Clubu u Zagrebu, u četvrtak 11. ožujka 2010. u 21h, održat će se večer poezije pod nazivom "Da sam ja netko … !" pjesnikinje Maje Perfiljeve. Očekuju vas i specijalni gosti: Zdenka Kovačiček i gitarist Branko Bogunović, pjesnikinja Iva Tarle te jazzeri Maja Savić & Joe Pandur, i dr.
Najava • 13.03.2012.

Večer katalonske poezije pod nazivom Popašmanili se svi!

Večer katalonske poezije pod nazivom „Popašmanili se svi!“ koja će okupiti hrvatsko-katalonsko društvo pjesnika i prevoditelja poezije, održat će se 15. ožujka u Booksi. Poeziju će čitati Tonko Maroević, Pau Sanchis Ferrer, Nikola Vuletić, Dorta Jagić, Antonija Novaković,Vedrana Lovrinović i Dinko Telećan.
Najava • 11.05.2007.

Peter W. Galbraith u Zagrebu

U Zagrebu će od 12. do 15. svibnja 2007. gostovati bivši Veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Peter W. Galbraith. Za vrijeme svog boravka u Zagrebu Peter Galbraith će predstaviti hrvatsko izdanje svoje intrigantne knjige "Kraj Iraka: Kako je američka nesposobnost započela beskrajni rat" (V.B.Z., 2007.), održati konferenciju za novinare i družiti se s čitateljima, u čemu će mu...
Najava • 11.09.2008.

Uskoro u knjižarama - diktator, lutkica, mafija, biciklist, žene, predator...

Biografija Benita Mussolinija... iz života neobične striptizete... sve o mafiji "all around the world" ... biciklom po svijetu... o geniju da Vincija... intimnoj geografiji žena... o roštilju i drugim smetnjama... sve to uskoro ćete moći čitati u knjigama koje, među ostalima, za predstojeće tjedne pripremaju Naklada Ljevak, Planetopija i Algoritam.
Najava • 14.03.2012.

Predstavljanje poetskog prvijenca Tee Kružić 'Ornament'

Predstavljanje poetskog prvijenca mlade autorice Tee Kružić ''Ornament'' (objavljenog u Nakladi Hrast) održat će se u Maloj dvorani riječke Filodrammatice, u petak 16. ožujka 2012. godine, s početkom u 17:00 sati. O knjizi će, uz autoricu, govoriti Silvija Benković Peratova.
Najava • 27.03.2013.

Autor i njegov prevoditelj

U organizaciji Goethe Instituta Kroatien i Austrijskog kulturnog foruma u četvrtak 28. ožujka u Booksi će se održati književno-prevoditeljsko druženje naziva "Autor i njegov prevoditelj". Sudjeluju njemački pisac Christopher Kloeble i austrijska spisateljica Bettina Baláka, prevoditeljice Romana Perečinec i Ana Pranjković.
Najava • 15.05.2007.

Promocija knjige Život je tabloid - feljtoni & fantomi

Životni stil Zdravka Zime srođen je i sa zagrebačkom elitom i sa zagrebačkom ulicom i njezinim kafićima i upravo je zbog toga uvijek bio u stanju, unatoč društvenoj stratifikaciji, jednakomjerno pisati o pojavama u svim slojevima i u njima prepoznavati biće svoje suvremenosti. Predstavljanje njegove nove knjige “Život je tabloid - feljtoni & fantomi” održati će se u sklopu Zagrebačkog sajma knjiga u...