Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 10.02.2020.

Književnost u Močvari/Rani radovi: Marija Skočibušić, Dario Bukač + gost iznenađenja

U sklopu programa 'Književnost u Močvari' i u 2020. godini nastavlja se ciklus tribina pod nazivom 'Rani radovi'. U ponedjeljak, 10. veljače u prostorima Kluba Močvara svoja će djela predstaviti Marija Skočibušić, jedna od najmlađih autorica ikad na tribini i Dario Bukač. Uz to, tribina redovito ugošćuje i jednog pisca sa stažom - ovoga puta to će biti gost iznenađenja.
Najava • 06.02.2020.

Otvorenje izložbe Manuela Šumberca 'Sinteza'

Otvorenje izložbe Manuela Šumberca 'Sinteza' održat će se u u okviru Programa predstavljanja hrvatskih ilustratora, u četvrtak, 6. veljače u 19 sati u Galeriji Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu.
Najava • 06.02.2020.

Noć Harryja Pottera u knjižarama Hoću knjigu u Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zagrebu

U knjižarama Hoću knjigu po drugi put će se održati spektakularna Noć Harryja Pottera (Harry Potter Book Night), globalna manifestacija koja se u svijetu održava od 2014. godine. Uz Tromagijski turnir, odvijat će se radionice Ministarstva magije, predavanja na temu pravog porijekla magije, mitova i legendi, nastupi iluzionista i čitanja odabranih dijelova Harryja Pottera, kao i kvizovi znanja.
Najava • 02.02.2020.

Otvorenje međunarodne književne rezidencije 'Odisejevo utočište' 2020.

Konferencija povodom službenog otvorenja 2. ciklusa projekta Odisejevo utočište (Ulysses' Shelter), europske mreže književnih rezidencija za mlade književne autore i autorice, održat će se u nedjelju, 2. veljače u Domu kulture u Babinom Polju na Mljetu. Projekt će predstaviti prvi ovogodišnji gosti rezidencije u Pomeni te predstavnici partnera na projektu.
Najava • 30.01.2020.

Predstavljanje knjige Lucije Ljubić 'Od prijestupnice do umjetnice. Kazališne i društvene uloge hrvatskih glumica'

Predstavljanje knjige Lucije Ljubić 'Od prijestupnice do umjetnice. Kazališne i društvene uloge hrvatskih glumica' održat će se u četvrtak, 30. siječnja u 18 sati u Hrvatskom kulturnom klubu u Zagrebu. Sudjeluju: Boris Senker, Ivan Trojan, Mira Muhoberac, Lucija Ljubić i Branko Čegec.
Najava • 25.01.2020.

Besplatna razmjena knjiga i časopisa u Hrvatskom društvu pisaca

Besplatna razmjena knjiga i časopisa, na hrvatskom i drugim jezicima, održat će se u Hrvatskom društvu pisaca, na Gornjem gradu (Basaričekova 24, Zagreb), u subotu, 25. 1. 2020., od 11 do 17 sati. Donesite koliko imate, uzmite koliko hoćete!
Najava • 23.01.2020.

Tribina O Simone de Beauvoir: 70 godina nakon Drugog spola

Tribina 'O Simone de Beauvoir - 70 godina nakon Drugog spola' održat će se u četvrtak, 23. siječnja u Kulturno informativnom centru u Zagrebu. Razgovarat će nezavisna teoretičarka Marija Ott Franolić i filozofkinja, feministkinja i stručnjakinja za djelo Simone de Beauvoir s Filozofskog fakulteta u Ljubljani, Eva Bahovec.