Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 30.09.2020.

Predavanje Martine Piškor 'Kako su živjeli Zagorkini likovi? Svakodnevica u 18. stoljeću u odabranim Zagorkinim romanima'

Predavanje Martine Piškor 'Kako su živjeli Zagorkini likovi? Svakodnevica u 18. stoljeću u odabranim Zagorkinim romanima' održat će se u srijedu 30. rujna u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.
Najava • 26.09.2020.

Obiteljski festival u parku: Uberi priču!

I ove godine, u malo izmijenjenom obliku, posjetitelji će moći 'brati' slikovnice sa stabala Parka Stara Trešnjevka. 'Berbi' će prethoditi kombinacija pripovijedanja i slikanja – priču o Hruštu i Brodiću ispričat će, riječima i kistom, Sanja Lovrenčić i Mingsheng Pi, da bi se nakon toga djeca sudionici i sama okušala u slikanju na kineski način.
Najava • 25.09.2020.

Pjesnikinja petkom – dijalozi poezije i glazbe

Književna večer Pjesnikinja petkom - dijalozi poezije i glazbe čije su gošće pjesnikinje i glazbenice Zrinka Posavec i Ana Brnardić, održat će se u petak 25. rujna u parku ispred Bookse. O njihovim zadnjim zbirkama poezije, vezama glazbe i poezije, utjecaju glazbe na ritam pjesama, osjećaju za svijet kroz uši i kroz riječi, s pjesnikinjama će razgovarati Monika Herceg.
Najava • 19.09.2020.

13. Vrisak završava programom posvećenom Bekimu Sejranoviću

Veliko finale 13. Vriska započet će bosanskohercegovački pjesnik i prozaik Almin Kaplan koji će predstaviti svoju novu zbirku 'Dubravske priče'. Zadnja večer Festivala posvećena je romantiku i buntovniku Bekimu Sejranoviću, a završit će video intervjuima s tri poznate europske strip umjetnice: Anom Penyas, Magnhild Winsnes i Barbarom Yelin.
Najava • 18.09.2020.

Predstavljanje knjige Lore Tomaš 'Slani mrak'

Predstavljanje knjige Lore Tomaš 'Slani mrak' održat će se u petak 18. rujna u Booksi u Zagrebu. Knjigu zapisa o otocima i njihovim stanovnicima, u kojoj čitamo priču o živima i mnogo više mrtvima koji su prošli kroz njihov i otočki život, predstavit će Zoran Ferić, Jagna Pogačnik i Lora Tomaš.
Najava • 17.09.2020.

Na festivalskoj pozornici 13. Vriska iz dana u dan predstavljaju se brojni hrvatski i regionalni autori

I u ovoj pandemijskoj godini Vrisak je uspio ugostiti niz značajnih hrvatskih i regionalnih autora. Pročitajte kako je bilo proteklih dana i što nas još očekuje do subote (gostovanja Bojane Guberac, Andree Žic Paskuči, Saše Ilića, Mirele Priselac Remi, Nade Topić i drugih, te videoprojekcija intervjua s dvoje hvaljenih europskih autora...
Najava • 13.09.2020.

13. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora

Riječki sajam knjiga i festival autora – Vrisak održat će se od 13. do 19. rujna u prostorima zgrade Exportdrva i Guvernerove palače Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Trinaesto izdanje donosi više od trideset programa, a ovogodišnje inozemne goste predvode Tanja Stupar Trifunović i Almin Kaplan.