Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 04.03.2020.

Predstavljanje knjige 'Kontroverze hrvatske povijesti 20. stoljeća' Ive Goldsteina

Predstavljanje knjige 'Kontroverze hrvatske povijesti 20. stoljeća', povjesničara dr. Ive Goldsteina, održat će se u srijedu 4. ožujka u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Osim autora, o knjizi će govoriti povjesničar Goran Hutinec i Budimir Lončar.
Najava • 04.03.2020.

Promocija knjige Ivane Banfić 'Devedesete'

Promocija knjige Ivane Banfić 'Devedesete' koja se može čitati kao povijest glazbene scene čiji su protagonisti – uz mnoge druge – Severina, Dino Dvornik, Ilan Kabiljo, Gibonni, Dino Merlin, Zlatko Sudac, Senna M, Nina Badrić i Igor CC Kelčec, ali i kao osobni dnevnik karijere duge 30 godina, održat će se u srijedu 4. ožujka u Klubu Metropolis u Zagrebu.
Najava • 04.03.2020.

Predstavljanje knjige Agate Juniku 'Indoš i Živadinov, teatro-bio-grafije'

Predstavljanje knjige Agate Juniku 'Indoš i Živadinov, teatro-bio-grafije: Sveto i ludičko kao modusi političkoga u teatru', u izdanju Akademije dramske umjetnosti i Hrvatske sveučilišne naklade, održat će se u srijedu 4. ožujka u dvorani F22 u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Petra Pogorevc, Goran Sergej Pristaš i Marina Protrka Štimec.
Najava • 04.03.2020.

Međunarodni studentski skup Mostovi

Međunarodni studentski skup Mostovi održat će se od 4. do 6. ožujka na Filozofskom fakultetu u Zagrebu popraćen večernjim programom u klubu Pločnik, koji obuhvaća razgovore, diskusije i čitanja te predstavljanja knjiga. Tema skupa su mostovi i veze na južnoslavenskom prostoru te kulturno-književni transferi na južnoslavenski prostor i s njega.
Najava • 28.02.2020.

Promocija biografije Ivane Brlić Mažuranić 'Praksa svijeta' Dubravke Zime

Predstavljanje biografije Ivane Brlić Mažuranić 'Praksa svijeta' autorice Dubravke Zime (Naklada Ljevak, 2019) održat će se u petak, 28. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Marijana Hameršak, Marina Protrka Štimec i Dubravka Zima.
Najava • 25.02.2020.

Gost Poezije u dvorištu : Tomislav Zajec

U programu Poezija u dvorištu, u utorak 25. veljače gostuje Tomislav Zajec, pjesnik, nagrađivani i cijenjeni dramski pisac, dramaturg i prozaik. Autor knjige pjesama snažnog koncepta i slojevite narativnosti 'Katolička krivnja', objavljene 2016. godine. O mjestu poezije u njegovu pisanju i cjelokupnom stvaralaštvu, razgovara Sanja Baković.
Najava • 24.02.2020.

U prevodilačkom ringu : Petra Pugar i Mate Maras

Prevoditi književni tekst znači birati iz niza opcija koje prevoditelji sami sebi nude. Na koji način ti procesi teku pokazat će Petra Pugar i Mate Maras, koji će se okušati u prijevodu kratke priče iz zbirke 'Assempri', koju je na prijelazu 14. i 15. stoljeća napisao Filippo degli Agazzari. Talijanistički prevoditeljski 'dvoboj' moderirat će Snježana Husić.