Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.09.2005.

Pressica u Booksi

Književni klub Booksa poziva na press konferenciju povodom festivala «Revija malih književnosti», koja će se održati u utorak, 27. rujna 2005. u 12 sati u KK Booksa, Martićeva 14d, u Zagrebu. Na press konferenciji će govoriti organizatorice «Revije malih književnosti - Maja Župan, Vanja Bjelić Pavlović i Miljenka Buljević.
Najava • 23.09.2005.

Rezultati natječaja "Okušajte se kao književni kritičar"

Rezultati natječaja "Okušajte se kao književni kritičar" u organizaciji Algoritma za najbolju recenziju knjige «Povjesničarka» autorice Elizabeth Kostove, te dodjela nagrade - održati će se u petak, 23. 09. 05. u 11.00 sati, u Hotelu Dubrovnik, Gajeva ulica br. 1, Zagreb.
Najava • 22.09.2005.

Četiri poetska prvijenca četiri autorice u Papilonu

AGM Vas poziva u «Papilon» na promociju novog kola svoje biblioteke Filter i četiri poetska prvijenca četiri autorice: «Nijedan pauk nije savršen» Slađane Bukovac, «Kad se previše nagneš kroz prozor vlaka» Željke Černok, «Sapfino ogledalo» Sanje Sagaste i zbirke poezije «Grudi i jagode» Darije Žilić.
Najava • 16.09.2005.

Sav taj jazz u Europskom domu

Europski dom Zagreb i nakladnička kuća Durieux, pozivaju Vas na promociju knjige jednog od najznačajnijih hrvatskih jazz gitarista - Aleksandra Bubanovića «Sav taj jazz : Moja galerija slika i druge priče». Događaj će upotpuniti sudjelovanje poznatih zagrebačkih jazzista, te izložba fotografija «Kronika zagrebačkog jazza od 1925. do 1970.»
Najava • 15.09.2005.

Cervantes i Don Quijote između stvarnost i iluzije

U povodu 400. obljetnice objavljivanja «Don Quijota» Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Veleposlanstvo Španjolske i Institut Cervantes – Aula Cervantes u Zagrebu priređuju izložbu «Cervantes i Don Quijote – stvarnost i iluzije». Svečano je otvorenje izložbe u četvrtak, 15. rujna u 12 sati, u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske bratske zajednice 4, Zagreb.
Najava • 27.08.2005.

Pontesov deseti rođendan

Slavljenički, deseti po redu međunarodni književni festival "Pontes", koji se od subote održava u gradu Krku (od 27. kolovoza do 3. rujna), i ove godine okupit će domaće i inozemne pisce na danima izvođenja književnosti uživo, raspravljanja o kulturalnim temama i predstavljanjima publici.
Najava • 25.08.2005.

«Godine nade» na žminjskoj «Bartulji»

U povodu «Bartulje», tradicionalno najveće pučke fešte središnje Istre, Istarski ogranak Društva hrvatskih književnika i Gradska knjižnica i čitaonica Pula (Knjižnica Žminj) pozivaju Vas na predstavljanje knjige "Godine nade" pulskoga književnika dr. Ante Dabe.
Najava • 25.08.2005.

Novi F. Beigbeder i H. Muller stižu na jesen

Naklada Oceanmore priprema nekoliko noviteta za ovu jesen. Frédéric Beigbeder predstavit će se čak s dvije nove knjige: «Ljubav traje tri godine» i «Vjerujem, ni ja također - dijalog između biskupa i nevjernika» (ovu potonju potpisuje u kooperaciji s Jean-Michel di Falcom). A tu je i Hertha Müller s novim romanom «Da mi je danas bilo ne susresti sebe»...