Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 28.09.2005.

Promocija knjige "Iseljena Hrvatska"

Golden marketing -Tehnička knjiga, Institut Ive Pilara i Hrvatska matica iseljenika pozivaju na promociju knjige «Iseljena Hrvatska», autora Ivana Čizmica, Marina Sopte i Vlade Šakića. Riječ je o opsežnoj knjizi trojice vrsnih autora koja na preko 500 stranica i uz 1400 fotografija, pruža cjeloviti prikaz iseljavanja hrvatskoga naroda tijekom proteklih stoljeća.
Najava • 27.09.2005.

Neale Donald Walsch gostuje u Sloveniji!

Poznati autor svjetskih bestselera «Razgovori s Bogom», Neale Donald Walsch gostovati će u 27. rujna, 2005. godine u Celju (Slovenija), gdje će održati predavanje pod nazivom «Što Bog hoće». Organizatori su za posjetitelje iz Hrvatske osigurali prijevoz i prijevod predavanja na hrvatski jezik.
Najava • 27.09.2005.

Pressica u Booksi

Književni klub Booksa poziva na press konferenciju povodom festivala «Revija malih književnosti», koja će se održati u utorak, 27. rujna 2005. u 12 sati u KK Booksa, Martićeva 14d, u Zagrebu. Na press konferenciji će govoriti organizatorice «Revije malih književnosti - Maja Župan, Vanja Bjelić Pavlović i Miljenka Buljević.
Najava • 23.09.2005.

Rezultati natječaja "Okušajte se kao književni kritičar"

Rezultati natječaja "Okušajte se kao književni kritičar" u organizaciji Algoritma za najbolju recenziju knjige «Povjesničarka» autorice Elizabeth Kostove, te dodjela nagrade - održati će se u petak, 23. 09. 05. u 11.00 sati, u Hotelu Dubrovnik, Gajeva ulica br. 1, Zagreb.
Najava • 22.09.2005.

Četiri poetska prvijenca četiri autorice u Papilonu

AGM Vas poziva u «Papilon» na promociju novog kola svoje biblioteke Filter i četiri poetska prvijenca četiri autorice: «Nijedan pauk nije savršen» Slađane Bukovac, «Kad se previše nagneš kroz prozor vlaka» Željke Černok, «Sapfino ogledalo» Sanje Sagaste i zbirke poezije «Grudi i jagode» Darije Žilić.
Najava • 09.09.2005.

Ogledajte se u Sapfinom ogledalu

U sklopu jučer otvorenog Queer Zagreb Festivala održati će se i nekoliko knjiških događanja, među kojima i promocija knjige «Sapfino ogledalo» Sanje Sagaste, u izdanju AGM-a. Promocija će se održati u petak, 9. rujna, u prostoru Galerije Nova, Teslina 7, u 18.00 sati.
Najava • 04.09.2005.

Europski dan židovske baštine i kulture

U organizaciji Židovske općine Zagreb – odbora za zaštitu židovske kulture i baštine i hrvatskog ogranka B'nai B'rith-a «Gavro Schwarz» u nedjelju 4. rujna 2005. obilježiti će se i ovogodišnji Europski dan židovske baštine i kulture. Europski dan židovske baštine i kulture obilježava se u cijeloj Europi, s ciljem kako bi se širu publiku upoznalo s židovskim kulturnim i povijesnim naljeđem.
Najava • 27.08.2005.

Pontesov deseti rođendan

Slavljenički, deseti po redu međunarodni književni festival "Pontes", koji se od subote održava u gradu Krku (od 27. kolovoza do 3. rujna), i ove godine okupit će domaće i inozemne pisce na danima izvođenja književnosti uživo, raspravljanja o kulturalnim temama i predstavljanjima publici.