Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 26.03.2010.

Andrzej Stasiuk gostuje na tribini Razotkrivanje

Na tribini 'Razotkrivanje', koja će se održati u utorak 30. ožujka 2010. u kinu Europa u Zagrebu, gostovat će suvremni poljski pisac Andrzej Stasiuk. Ovaj pisac, koji je stekao kultni status u svim zemljama gdje je preveden, od rodne Poljske do Sjedinjenih Država, u Zagrebu će predstaviti svoju novu knjigu "Na putu za Babadag".
Najava • 25.08.2015.

Predstavljen program 3. Festivala svjetske književnosti u Zagrebu

Festival svjetske književnosti koji se održava od 3. do 11. rujna u Zagrebu u svojem 3. izdanju još je ambiciozniji u nastojanjima da promišlja teme današnjice kroz bogat program sadržaja i gostovanja velikog broja autora suvremene svjetske i domaće literarne scene.
Najava • 27.12.2007.

Druženje sa Slavenkom Drakulić i Rujanom Jeger

U subotu 29. prosinca 2007. u 12 sati, u knjižari Profil Megastore u Zagrebu, održati će se druženje s autoricama koje su obilježile Profilovu 2007. godinu, druženje s majkom i kćeri, Slavenkom Drakulić i Rujanom Jeger. Slavenka Drakulić je 2007. godinu obilježila uspjehom svojeg romana «Frida ili o boli», a Rujana zbirkom kolumni «Opsjednuta».
Najava • 07.09.2005.

Uskoro nova knjiga Dubravke Ugrešić

U izdanju nakladnika 90 stupnjeva uskoro izlazi nova knjiga Dubravke Ugrešić pod naslovom «Nikog nema doma». Riječ je o zbirci eseja koja se nastavlja na prethodne zbirke «Američki fikcionar», «Kultura laži» i «Zabranjeno čitanje», te predstavlja, na određeni način, njihovu sintezu...
Najava • 29.01.2007.

PROMOCIJA: Utiha srca (zbirka pjesama)

Predstavljanje knjige pjesama Zvonimira Husića «Utiha srca» održat će se u srijedu, 31. siječnja 2007., u 12 sati, u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana J. Jelačića 7/1, Zagreb). Voditelj Tribine DHK je Tito Bilopavlović. Knjigu će predstaviti: dr. sci. Branimir Bošnjak, dramski umjetnik Joško Ševo i sam autor, Zvonimir Husić.
Najava • 28.03.2012.

Predstavljanje zbirke poezije Ivane S. Bodrožić 'Prijelaz za divlje životinje'

Predstavljanje knjige „Prijelaz za divlje životinje“, upravo objavljene zbirke poezije Ivane Simić Bodrožić u izdanju V.B.Z.-a, održat će se u četvrtak 29. ožujka u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu. Uz autoricu, zbirku će predstaviti Drago Glamuzina i Maja Hrgović.
Najava • 28.03.2012.

Daša Drndić i Goran Ferčec u Rovinju

Daša Drndić i Goran Ferčec gosti su programa "Pisac u Prolazu" koji će se u četvrtak 29. ožujka održati u Kavani hotela Adriatic u Rovinju. Dođite na premijerno čitanje dijelova iz upravo završenog rukopisa romana „Belladonna“ Daše Drndić te razgovor s jednim od najtalentiranijih dramaturga mlađe generacije Goranom Ferčecom.
Najava • 02.02.2007.

Program filmskih projekcija kina Tuškanac

U kinu Tuškanac sljedeći se tjedan prikazuju filmovi iz ciklusa francuskih filmova snimljenih pod njemačkom okupacijom te filmovi iz ciklusa Josepha Loseya. U ciklusu francuskih filmova prikazuju se dva remek djela tog razdoblja, filmovi «Djeca raja» Marcela Carnéa iz 1945. i Clouzotov «Gavran» iz 1943. godine. Ciklus Josepha Loseya započinje redateljevim prvim cjelovečernjim filmom «Dječak zelene kose»...