Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 16.02.2024.

Pjesnikinja petkom: Marija Andrijašević i Evelina Rudan

Na tribini Pjesnikinja petkom, gošće su dvije nagrađivane i autentične pjesnikinje, Marija Andrijašević i Evelina Rudan. Moderatorica Monika Herceg s gošćama će razgovarati o pisanju, poeziji kao jeziku svijeta, unutrašnjim potragama koje se pojave kao pjesme, o tome može li se poezija planirati i pisati s namjerom, ili treba osluškivati trenutak kada je spremna probiti poput vulkana.
Najava • 15.02.2024.

Novozagrebačka tribina: Ozren Majerić – 'Skriveno'

Predstavljanje prve knjige Ozrena Majerića, novog novozagrebačkog autora, održat će se u četvrtak 15. veljače u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zagrebu. Po zanimanju fotograf, kratke priče piše i objavljuje od 2017., a okušao se i u pisanju putopisa... 'Skriveno' je njegova debitantska knjiga.
Najava • 15.02.2024.

Prevođenje iznutra i izvana: Jagna Pogačnik i Una Krizmanić Ožegović

Uz osvrt na rad u ovoj vrlo specifičnoj branši, prevoditeljice će podijeliti svoja iskustva književnog prevođenja, mnoge izazove i probleme s kojima su se susretale te svoje poglede na to što književni prevoditelj danas jest, a što bi možda trebao biti. U fokusu razgovora bit će iskustva književnog prevođenja s dvaju europskih jezika: slovenskog i portugalskog.
Najava • 14.02.2024.

Tribina Bez cenzure o patrijahalnoj kulturi i medijskom populizmu

U Društvu hrvatskih književnika održat će se književna polemika: Je li hrvatska kultura i danas mahom patrijahalna ili je riječ o medijskom populizmu? Što kažu hrvatske umjetnice? O temi razgovaraju Lidija Bajuk, Diana Burazer i Lana Derkač. Tribinu vodi i uređuje, Lada Žigo Španić.
Najava • 14.02.2024.

Predstavljanje knjige 'Grad je sinteza' Saše Šimprage

Predstavljanje knjige 'Grad je sinteza – Razgovori o Zagrebu', održat će se u srijedu 14. veljače u prostorima Udruženja hrvatskih arhitekata u Zagrebu. Riječ je o knjizi koja okuplja intervjue koje je analitičar prostora i publicist Saša Šimpraga vodio s brojnim stručnjacima/kinjama za područje urbanizma u Zagrebu.
Najava • 10.02.2024.

Predstavljanje slikovnice Slavka Sobina 'Doktor Jabuka i kradljivci osmijeha'

Predstavljanje najnovije slikovnice Slavka Sobina 'Doktor Jabuka i kradljivci osmijeha' održat će se u subotu 10. veljače u knjižari Hoću knjigu Megastore u Zagrebu. S vama će se družiti: autor Slavko Sobin i ilustrator Marko Jovanovac, a kroz razgovor o knjizi vodit će vas urednik Zoran Maljković.
Najava • 08.02.2024.

Predstavljanje slikovnice 'U pariškom ateljeu Jurja Plančića' Sanje Lovrenčić i Dominika Vukovića

Predstavljanje novog naslova iz serije slikovnica o hrvatskim likovnim umjetnicima 'U pariškom ateljeu Jurja Plančića', za koju je tekst napisala Sanja Lovrenčić, a ilustracije izradio Dominik Vuković, održat će se u četvrtak 8. veljače u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu.