Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 09.06.2020.

14. izložba 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol 'Književno prevođenje u doba korone'

Otvorenje 14. izložbe 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol 'Književno prevođenje u doba korone', na kojem će razgovarati članovi Društva hrvatskih književnih prevodilaca, Sead Muhamedagić i Ela Varošanec Krsnik, s Ivanom Sršenom iz nakladničke kuće Sandorf te Mihaelom Majcen Marinić, voditeljicom Službe za knjigu i nakladništvo pri Ministarstvu kulture. Moderira Anda Bukvić Pažin.
Najava • 09.06.2020.

4. Dani Antuna Gustava Matoša u Tovarniku i Osijeku

Program započinje 9. lipnja u Tovarniku, a nastavlja se dan uoči rođendana A. G. Matoša, 12. lipnja u Osijeku. Zagrebački dio programa koji će se prirediti u suradnji s nakladničkom kućom AGM iz Zagreba, održat će se u rujnu 2020., nakon sanacije prostorija Društva hrvatskih književnika oštećenih u potresu.
Najava • 09.06.2020.

10. književni festival Bloomsday Croatia: Usta puna Joycea

Književni festival Bloomsday Croatia koji svakog 16. lipnja u Puli slavi književnika Jamesa Joycea neće oriti gradskim ulicama, ali hrvatski glazbenici su njegovom Uliksu udahnuli novu notu života! Osamnaest glazbenika čita osamnaest epizoda jednog od najvećih romana svih vremena u prvom online izdanju festivala.
Najava • 07.06.2020.

Zagreb Book Festival 2020. propituje mogućnost nastavka života vođenog humanističkim načelima

Zagreb Book Festivala donosi seriju intervjua koji će se uz aktualnu temu života u okolnostima izazvanih pandemijom, pozabaviti kratkoročnim i dugoročnim posljedicama krize, promišljajući mogućnost života koji će i dalje biti vođen humanističkim načelima.
Najava • 28.05.2020.

Predstavljanje knjige Marijana Špoljara 'Naprijed! U rikverc'

Predstavljanje knjige Marijana Špoljara 'Naprijed! U rikverc (kolumne, kritike i ogledi)' održat će se u četvrtak 28. svibnja u Domu mladih u Koprivnici, na dvorišnoj terasi. O knjizi će govoriti Dragutin Feletar, Petra Somek, Željko Krušelj i Dijana Sabolović-Krajina.
Najava • 30.04.2020.

Online promocija posljednja tri broja 'Vijenca'

Online promocija posljednja tri broja (kriznog) 'Vijenca' održat će se u četvrtak, 30. travnja na Facebook stranici 'Vijenca'. Sudjeluju: akademik Viktor Žmegač, Danijel Labaš, Odjel za komunikologiju Fakulteta hrvatskih studija, Dragan Damjanović, Odsjek za povijest umjetnosti FF u Zagrebu i Goran Galić, glavni urednik Vijenca.
Najava • 23.04.2020.

Virtualna participativna izvedba 'Ježenja' – sudjeluj u stvaranju novog zajedničkog online djela

U Noći knjige, 23. travnja održat će se virtualna participativna izvedba 'Ježenja' autorica Neve Lukić (poezija) i Josipe Bubaš (izvedba). Želite li sudjelovati u izvedbi te istražiti kako naša koža može međusobno komunicirati a da nismo u istom prostoru, prijavite se i sudjelujte u stvaranju novog zajedničkog online djela.