Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 09.07.2019.

Izložba Book Art in Croatia gostuje u Sofiji

Izložba predstavlja povijesni presjek izrade i opreme knjiga u Hrvatskoj od srednjega vijeka do suvremenoga doba, i obuhvaća rukopisne i tiskane knjige različite tematike i sadržaja koje svojim unutarnjim i izvanjskim oblikovanjem predstavljaju najviše domete umjetničkog oblikovanja knjige u Hrvatskoj.
Najava • 05.07.2019.

Iz Autorova pera: rukopisna ostavština Miroslava Krleže

U okviru programa 8. festivala Miroslav Krleža, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u petak, 5. srpnja bit će predstavljena jednodnevna izložba 'Iz Autorova pera: rukopisna ostavština Miroslava Krleže'. O Krleži, njegovu radu i značaju govorit će Lada Čale Feldman, Irena Galić Bešker i Goran Matović.
Najava • 01.07.2019.

More knjiga na zagrebačkom Zrinjevcu slavi intergalaktičko putovanje

More knjiga već petu godinu zaredom donosi egzotični ljetni ugođaj u centar grada, a na poznatoj lokaciji možete besplatno čitati više od 500 knjiga na hrvatskom i engleskom jeziku. Osim književnih svjetova na dlanu, očekuje vas i bogata ponuda popratnih sadržaja u ugodnoj ljetnoj oazi.
Najava • 01.07.2019.

Knjiga na špici : Frakturina knjižara u Vinyl baru

Nakladnička kuća Fraktura u prostoru zagrebačkog kluba Vinyl postavlja pop-up knjižaru. Uz najbolju beletristiku i publicistiku, klasike i suvremene klasike snižene od 20 do 60%, održat će se i niz zanimljivih književnih događanja, predstavljanja knjiga, razgovora s piscima i prevoditeljima…
Najava • 28.06.2019.

Predstavljanje novog broja časopisa Poezija, uz 15. godinu izlaženja

Iz tiska je izašao novi broj Poezije, jednog od ponajboljih hrvatskih književnih časopisa, koji ove godine obilježava 15 godina od izlaženja. Predstavljanje novog broja održat će se u sklopu festivala Stih u regiji - SUR 2019., u petak, 28. 6. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 20.06.2019.

Književne večeri u Donjoj i Gornjoj Vrućici na Pelješcu

U Vrućici na poluotoku Pelješcu od 20. - 21. lipnja 2019. književnim večerima već treću godinu započinje manifestacija Vrućiško kulturno ljeto 2019., a ove godine program, osim kazališnih predstava i koncerata klasične glazbe, po prvi put donosi književne večeri i izložbe.
Najava • 18.06.2019.

Lipanjska Europea predstavlja slovenskog pisca Jasmina B. Freliha i njegov antiutopijski roman 'Na/pola'

Lipanjsko izdanje književne manifestacije Europea predstavit će Jasmina B. Freliha, jednog od najznačajnijih suvremenih slovenskih pisaca mlađe generacije i njegov antiutopijski roman 'Na/pola', u kojem autor propituje opasnosti koje krije budućnost. Roman je nagrađen Nagradom Europske unije za književnost 2016. godine.