Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.02.2006.

Predstavljanje nove knjige Thomasa Bernharda

Naklada Meandar i Austrijski kulturni forum organiziraju u utorak, 28. veljače, s početkom u 18 sati predstavljanje knjige Thomasa Bernharda »Midland na Stilfsu : Da», još jednog naslova kojeg je Meandar nedavno objavio u ediciji Djela Thomasa Bernharda. Do sada su u istoj ediciji objavljeni "Gubitnik", "Wittgensteinov nećak" i "Podrum" (romani), «Imitator glasova» (priče) i "Trg heroja" (izbor drama).
Najava • 30.10.2009.

Promocija nove knjige Zdravka Zime 'Bordel u plamenu'

Promocija nove knjige istaknutog kolumnista i književnog kritičara Zdravka Zime "Bordel u plamenu" (Fraktura, 2009) održat će se u utorak 3. studenog 2009. u 19.00 sati u Knjižari Ljevak u Zagrebu. Zbirku pedesetak feljtona u kojima Zdravko Zima progovara o našoj zbilji, predstavit će Predrag Matvejević, Bruno Kragić, Zdravko Zima i Seid Serdarević.
Najava • 30.10.2009.

Tribina : Susret svjetova : Cvjetovi iz vulkana

Hrvatsko-hispansko društvo, Hrvatski P.E.N. centar i Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića organiziraju Tribinu "Susret svjetova : Cvjetovi iz vulkana" koja će se održati u utorak, 3. studenog 2009., u 18,00 sati, u prostorijama Knjižnice Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju: Tomica Bajsić, Maria Victoria Soler i Rene Medvešek.
Najava • 01.07.2007.

Kava i kolači... s Delimirom Rešickim

U sklopu kultnog talk showa „Kava i kolači” kojeg Simo Mraović vodi u zagrebačkoj knjižnici Bogdan Ogrizović (Preradovićeva 5) u nedjelju, 01. srpnja, s početkom u 19 sati, gostuje Delimir Rešicki, za mnoge i najznačajniji pjesnik tzv. Quorumovoga naraštaja. S razlogom, jer svojim pjesničkim, proznim i esejističkim tekstovima Rešicki je zastupljen u tridesetak antologija, pregleda i panorama...
Najava • 05.10.2005.

Light of tomorrow još jednom poziva studente arhitekture

Studenti arhitekture iz cijelog svijeta pozivaju se na sudjelovanje na drugom po redu natječaju International VELUX Award for Students of Architecture. Još su jednom studenti i njihovi profesori, pozvani istražiti ulogu dnevnog svjetla u arhitekturi.
Najava • 13.10.2008.

AGM predstavlja 'Folklorističke zapise' Ivana Lozice

U utorak, 14. listopada u 12 sati, u Glipoteci HAZU, Zagreb, Medvedgradska 2, Zagrebački holding i AGM predstavljaju knjigu "Zapisano i napisano: folkloristički spisi" Ivana Lozice. O knjizi će govoriti: Ljiljana Marks, znanstvena savjetnica u Institutu za etnologiju i folkloristiku, Sibila Petlevski, izvanredna profesorica na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, i autor Ivan Lozica, ravnatelj Instituta za...
Najava • 26.03.2009.

Nova besplatna e- knjiga: 'Obiteljska slika' Josipa Mlakića

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta “Besplatne elektroničke knjige” novi naslov: kratki roman “Obiteljska slika” jednog od najnagrađivanijih suvremenih prozaika Josipa Mlakića. Trenutno je na mrežnim stranicama projekta “Besplatne elektroničke knjige” dostupno 95 naslova.
Najava • 18.06.2009.

Dodjela Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu

Dodjela ovogodišnje Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu održati će se u petak, 19. lipnja 2008. godine s početkom u 10 sati u dvorani A na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (Ivana Lučića 5). Grupi studenta koji su sudjelovali u studentskom znanstveno-istraživačkom projektu i izradi monografije Kapele sv. Barbare u Velikoj Mlaki (Leykam International, 2008.) biti će...