Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 26.05.2013.

S knjigom na ti! : Fantastika na istrijanski

Što povezuje papu Wojtylu, Najslabiju kariku, istarske vampire, Julesa Vernea i Zoroa? Otkrijte na „fantastičnoj“ posljednjoj ovosezonskoj književnoj tribini "S knjigom na ti!", koja će se održati u ponedjeljak 27. svibnja u Gradskoj knjižnica Velika Gorica. Darija Žilić ugostit će Davora Šišovića i Zorana Filipovića.
Najava • 28.01.2010.

Predstavljanje zbornika 'Izazov tradicijske kulture'

Predstavljanje zbornika "Izazov tradicijske kulture: Svečani zbornik za Zoricu Vitez" održat će se u petak, 29. siječnja 2010., u 12 sati, u Histrionskom domu u Zagrebu. O knjizi i slavljenici govorit će Ivan Lozica, ravnatelj Instituta, urednice knjige Naila Ceribašić i Ljiljana Marks te Josip Bratulić.
Najava • 29.08.2012.

Katalonski pisac i pjesnik Joan Todó Cortiella u Rijeci

U riječkoj knjižari RIBOOK u utorak 4. rujna nastupa mladi katalonski pisac i pjesnik Joan Todó Cortiella, koji tijekom rujna boravi u rezidencijalnoj kući Kamov u Rijeci. Na književnoj večeri Todó će čitati izbor iz svoje poezije, kao i iz romana u nastajanju te će riječkoj publici predstaviti katalonsku suvremenu književnost...
Najava • 03.11.2010.

Otvorenje međunarodne izložbe Tragač za zvijezdama

Otvorenje međunarodne izložbe „Tragač za zvijezdama“ povodom 250. obljetnice rođenja hrvatskoga astronoma i matematičara Danijela Mirka Bogdanića i 200. obljetnice dovršetka Lipszkyjevog zemljovida Ugarske, održat će se u četvrtak 4. studenog 2010. u predvorju NSK u Zagrebu.
Najava • 05.05.2011.

Književni petak predstavlja stvaralaštvo Predraga Vrabeca

Na Književnom petku naslovljenom "Otputovanja" bit će predstavljeno stvaralaštvo Predraga Vrabeca, suvremenog hrvatskog autora koji se nakon poduže pauze vraća s dvjema novim poetskim zbirkama "Stabla visine" i "Ormarin". Tribina će se održati 6. svibnja u 20 sati u Gradskoj knjižnici u Zagrebu.
Najava • 06.11.2007.

V.B.Z. na Interliberu

Najava • 30.10.2012.

Daša Drndić gostuje u Sarajevu

Hrvatska spisateljica Daša Drndić večeras gostuje u Sarajevu (a kako nas čitaju i čitatelji iz BiH ovo je najava posebno za njih :) Sarajevski otvoreni centar i Književna mreža TRADUKI organiziraju književnu večer s Dašom Drndić (uz moderaciju Envera Kazaza), koja će se održati u utorak, 30. listopada u 20:00 sati, u knjižari Buybook.
Najava • 30.03.2006.

Michel Houellebecq u Hrvatskoj!

Michel Houellebecq, trenutačno najpopularniji francuski i jedan od najeksponiranijih svjetskih pisaca, danas dolazi u Hrvatsku, gdje će boraviti do utorka, 4. travnja 2006. Nakladnička kuća Litteris i Jutarnji list organizatori su ovog književnog spektakla koji će službeno početi sutra u 19 sati u Zagrebu, u Hrvatskom društvu pisaca, gdje će francuska književna zvijezda imati razgovor s novinarima i...