Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 14.11.2015.

Pregled događanja na Interliberu, 14. 11. 2015. (subota)

Petog dana Interlibera i dalje se nižu brojna događanja na centralnoj pozornici i na štandovima nakladnika... sudjeluju Lynn Shepherd, Mirjana Krizmanić, Anita Šupe, Ivana Grabar, Tanja Raguž, Lana Brezar, Milena Benini, Hrvoje Kovačević, Borna Vujčić, Krešimir Mišak, Goran Tribuson, Pavao Pavličić, Julijana Matanović, Nada Rocco, Borivoj Radaković, Marin Zaninović, Mato Arlović i drugi.
Najava • 08.06.2007.

Završni dan Festivala europske kratke priče

Predstavljanjem C. A. Aguilere završava ovogodišnji Festival europske kratke priče, koji je znatno oplemenio proljetnu kulturnu ponudu Zagreba i Splita, i okupio brojne domaće i strane autore kratkih priča, kao i brojnu publiku. Carlos A. Aguilera predstavit će se svojom knjigom "Kinamašina", a događanje počinje večeras (petak) u 20 h, u klubu Booksa. Otprilike sat vremena nakon toga slijedi oproštajka...
Najava • 16.12.2013.

Natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Višnja Machiedo

Hrvatski P.E.N. centar raspisuje natječaj za dodjelu godišnje Nagrade Višnja Machiedo koja se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo napisano na hrvatskom jeziku u produkciji hrvatskih nakladnika i objavljeno u razdoblju od 15. prosinca 2012. do 15. prosinca 2013.
Najava • 15.10.2007.

Predstavljanje novih zbirki poezije objavljenih u biblioteci Filter

AGM poziva na predstavljanje novih zbirki poezije objavljenih u biblioteci "Filter"- zbirki "Naizgled" Irene Matijašević i "Jesmo li se za to borili" Marija Kovača. Predstavljanje će se održati u utorak, 16. listopada 2007., u 18 sati u prostoru Galerije Nova u Zagrebu, a zbirke će uz autore predstaviti kritičar Nikola Petković.
Najava • 26.03.2010.

Andrzej Stasiuk gostuje na tribini Razotkrivanje

Na tribini 'Razotkrivanje', koja će se održati u utorak 30. ožujka 2010. u kinu Europa u Zagrebu, gostovat će suvremni poljski pisac Andrzej Stasiuk. Ovaj pisac, koji je stekao kultni status u svim zemljama gdje je preveden, od rodne Poljske do Sjedinjenih Država, u Zagrebu će predstaviti svoju novu knjigu "Na putu za Babadag".
Najava • 05.02.2015.

Natječaj za godišnju književnu nagradu 'Anto Gardaš'

Društvo hrvatskih književnika i DHK - Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski raspisuju Natječaj za godišnju književnu nagradu “ANTO GARDAŠ“, koja se dodjeljuje za najbolji dječji roman ili zbirku pripovijedaka objavljenih u 2014. godini na hrvatskom književnom jeziku. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2015.
Najava • 08.09.2005.

Štulić, Tripalo, Fabrio, Carver... uskoro u Profilu

Nastavljajući niz biografskih izdanja (nakon knjiga o Tuđmanu, Račanu, Powellu, Thacherovoj...) Profil uskoro objavljuje i biografije Ive Mihovilovića Spectatora i Branimira Johnnyija Štulića, a za ljubitelje političke publicistike tu su i knjige “Razgovori s Mikom Tripalom” (o Hrvatskom proljeću) i “Tuđman izbliza” . U pripremi je i nekoliko beletrističkih izdanja...
Najava • 26.03.2008.

Portretiranje Daše Drndić u Koprivnici

U četvrtak, 27. ožujka, u 19 sati, u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' gostovat će književnica Daša Drndić, autorica koja se svojim pisanjem izborila za respektabilnu poziciju na hrvatskoj književnoj sceni, kako po temama koje obrađuje, tako i po prodornosti u srž stvari koju pisanjem postiže.