Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 28.01.2014.

Javna tribina: Treba li Gradu Zagrebu samostalni ured za kulturu?

Predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor potkraj prošle godine osnovao je neformalni Savjet za kulturu, a kao jedna od inicijativa predviđen je i ciklus javnih tribina, koji započinje u četvrtak 30. siječnja u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Tribina će pokušati odgovoriti na pitanje Treba li Gradu Zagrebu samostalni ured za kulturu?
Najava • 13.11.2009.

2. sajam ploča i stripova u Močvari

2. sajam ploča, stripova, ali i drugih zanimljivosti vezanih uz kulturu glazbe i stripa, održat će se u nedjelju, 15. studenog 2009., između 11 i 15,30 sati u klubu Močvara u Zagrebu i po drugi put oživjeti duh vremena starog Cvjetnog trga, ali i proširiti prostor za razmjenu novih iskustava i druženje glazbenih i strip entuzijasta. 
Najava • 05.02.2010.

Sarasan : Nova radionica kreativnog pisanja

Centar za kreativno pisanje Sarasan organizira novu radionicu kreativnog pisanja, pod voditeljskom palicom spisateljice Milane Vuković Runjić. Radionica je koncipirana oko dva tematska bloka - u jednom će se baviti pisanjem o seksu (kako napisati kolumnu o seksu) i tajnama novinarstva dok se drugi bavi romanom.
Najava • 09.11.2010.

Besplatne filmske projekcije : film Luisa Bunuela - Ljepotica dana

U zagrebačkoj Knjižnici Ivana Gorana Kovačića (Ulica grada Vukovara 35), u srijedu 10. studenog 2010. u 20 sati, u okviru filmskog programa naslovljenog Suvremeni i klasični autorski film 4, bit će prikazano remek-djelo nadrealističke poetike, film Luisa Bunuela, „Ljepotica dana“.
Najava • 10.11.2010.

Profil na 33. međunarodnom sajmu knjiga i učila Interliber

Profil će i ove godine na Interliberu predstaviti brojne autore svojih uspješnica te nova književna izdanja. Osim zbivanja u 5. i 6. Paviljonu, u vanjskom šatoru Profila moći će se pronaći knjige za samo 3 kune, a pri čemu će od svake prodane knjige kuna biti uplaćena Udruzi RTL pomaže djeci.
Najava • 16.07.2009.

Krvatski pisci u Kini

Najava • 17.10.2006.

Četvorka u četvrtak čita u Močvari

U četvrtak, 19.10., s početkom u 20h nastavljaju se književne večeri u Močvari - pod radnim nazivom "Nove stvari"! Što su pisali preko ljeta Rujana Jeger, Ivica Prtenjača, Drago Glamuzina i Nenad Rizvanović (dok se pošten svijet izležavao po plažama)? Preko zime (dok smo se grudali i zagrijavali na raznorazne načine)? Proljeća i jeseni (koje smo provodili u odgovarajućim proljetnim i jesenjim...
Najava • 21.11.2014.

Čitaj mi : Poetski countdown

Program naziva Poetski countdown - čitamo poeziju i govorimo o njoj!, u organizaciji CeKaPe-a, održat će se u ponedjeljak 24. studenoga u 19 sati u Caffe Expressu u Zagrebu. Gostuju pjesnik Ivan Šamija i pjesnikinja Sanja Baković koja priprema svoju prvu zbirku poezije. Moderira zaljubljenica u poeziju, Katarina Brajdić.
Najava • 26.03.2007.

PROMOCIJA : Crnković -Zlatar

Algoritam poziva na promociju pedesetog, jubilarnog romana biblioteke "Zlatko Crnković vam predstavlja" - «Zavjera protiv Amerike», Philipa Rotha - te prva četiri romana po izboru nove urednice biblioteke Andree Zlatar. Promocija će se održati u utorak, 27. ožujka 2007., u Klubu književnika u Zagrebu s početkom u 19.30 sati, a knjige će predstaviti Zlatko Crnković i Andrea Zlatar, uz pomoć Nevena...