Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 21.06.2005.

Biovega već priprema post-ljetne novitete

Iako je vruće ljeto tek započelo, nakladnička kuća Biovega već priprema nekoliko post-ljetnih hitova za sve knjigoljupce, a to su: “Magika” (prvi dio trilogije - fantasy sage “Septimus Heap”) autorice Angie Sage, “Zdrava kralježnica” dr. Johna Tannera, i potencijalno najveći hit “Egiptologija” Emily Sands, luksuzno opremljeno izdanje u maniri prošlogodišnjeg hita “Zmajologija”
Najava • 24.06.2011.

Predstavljanje grafičke mape 'Aleph'

Predstavljanje grafičke mape „Aleph“, objavljene u povodu obljetnice smrti Jorgea Luisa Borgesa, održat će se u ponedjeljak 27. lipnja u 12 sati u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Grafička mapa sastoji se od 14 ex librisa koje su kreirali i otisnuli renomirani hrvatski umjetnici.
Najava • 03.03.2014.

Truda Stamać gošća čitateljskog kluba Spajalica

Čitateljski klub Spajalica ugostit će u utorak 4. ožujka u 18 sati u zagrebačkoj Knjižnici Vladimira Nazora cijenjenu prevoditeljicu Trudu Stamać. S gošćom će se razgovarati o književnom prevođenju, prevoditeljskom poslu, boljim i lošijim prijevodima...
Najava • 23.06.2005.

Novi džepnjaci naklade Jesenski i Turk

Naklada Jesenski i Turk objavljuje čak osam noviteta u džepnom formatu, što će posebno razveseliti sve one koji na ljetovanje vole ponijeti i kakvu zanimljivu i laganu (u gramima!) knjigu, a da nije nužno riječ o kakvoj nezahtjevnoj beletristici za odmarati mozak. Jer, odmarati se može i uz "džepnog" Chomskog, Wellera, Kuljiša, Govedićku...
Najava • 07.03.2008.

Pismo i glava : promocija nove knjige Vedrane Rudan

Izdavačka kuća V.B.Z. objavila je novu knjigu Vedrane Rudan "Kad je žena kurva / Kad je muškarac peder", a na sam Dan žena, u subotu, 8. ožujka 2008. godine u 12 sati ispred javnog gradskog WC-a (Cesarčeva ulica) kod  Trga bana J. Jelačića u Zagrebu, autorica priređuje performance uz dijeljenje prigodnih darova za dame/gospodu pod nazivom "Pišajmo ravnopravno".
Najava • 08.05.2007.

Nikola Tadić u HDP-u

Najava • 22.12.2005.

Hotimično iskustvo Vladana Desnice

Povodom stogodišnjice rođenja Vladana Desnice nakladnička kuća V.B.Z. i SKD "Prosvjeta" pozivaju vas na promociju knjige eseja Vladana Desnice "Hotimično iskustvo". Promocija će se održati u četvrtak 22. prosinca s početkom u 19 h u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, Ulica hrvatske bratske zajednice br. 4.
Najava • 29.09.2007.

PROMOCIJA: «Filmske vrste i rodovi» Nikice Gilića

Nakladnička kuća AGM poziva vas na predstavljanje knjige Nikice Gilića «Filmske vrste i rodovi», koje će se održati u utorak 02. listopada, s početkom u 11,00 sati, u maloj dvorani kina Tuškanac (Tuškanac br. 1). Sudjeluju: Bruno Kragić, Hrvoje Turković i Nikica Gilić.
Najava • 07.03.2018.

Projekt 'Poezija to go' organizira druženje s pjesnikinjama

Projekt 'Poezija to go' u druženju s pjesnicima predstavlja etablirane autore, a u srijedu 7. ožujka 2018. u 19.30 sati, u dvorani Müller u kinu Europa (Zagreb), organizira druženje s pjesnikinjama. Svoje stihove govorit će Irena Vrkljan, Sonja Manojlović, Enerika Bijač, Dorta Jagić, Lidija Bajuk i Sonja Zubović.