Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 26.03.2009.

Nova besplatna e- knjiga: 'Obiteljska slika' Josipa Mlakića

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta “Besplatne elektroničke knjige” novi naslov: kratki roman “Obiteljska slika” jednog od najnagrađivanijih suvremenih prozaika Josipa Mlakića. Trenutno je na mrežnim stranicama projekta “Besplatne elektroničke knjige” dostupno 95 naslova.
Najava • 18.06.2009.

Dodjela Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu

Dodjela ovogodišnje Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu održati će se u petak, 19. lipnja 2008. godine s početkom u 10 sati u dvorani A na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (Ivana Lučića 5). Grupi studenta koji su sudjelovali u studentskom znanstveno-istraživačkom projektu i izradi monografije Kapele sv. Barbare u Velikoj Mlaki (Leykam International, 2008.) biti će...
Najava • 15.10.2008.

Profil predstavlja novu knjigu Julijane Matanović

U srijedu, 15. listopada 2008. u 19 sati u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb) održat će se predstavljanje nove knjige Julijane Matanović "Tko se boji lika još" u izdanju Profila.Uz autoricu sudjeluju: Viktor Žmegač, Nedjeljko Fabrio, Velimir Visković i Ivica Prtenjača. Ulomke čita glumica Tamara Šoletić.
Najava • 14.04.2014.

Predstavljanje časopisa Libra libera & razgovor o suvremenoj teorijskoj sceni

Libra Libera u utorak 15. travnja poziva sve zainteresirane da prisustvuju večeri koja će djelomično biti predstavljanje posljednja dva broja tog časopisa, a drugim dijelom razgovor o stanju na suvremenoj teorijskoj sceni. Večer počinje u 19 sati u Booksi, a posjetitelji će dobiti besplatne primjerke Libre Libere.
Najava • 07.03.2006.

Objavljeni besplatni Glamuzina i Brkljačić

DPKM je na mrežnim stranicama projekta "Besplatne elektroničke knjige" objavilo dvije nove besplatne elektroničke knjige: višestruko nagrađivanu, hvaljenu i prevođenu zbirku pjesama "Mesari" Drage Glamuzine i četvrtu zbirku pjesama Marija Brkljačića naslovljenu "Ne mogu ga gledati takvog". Galmuzinine "Mesare" izvorno je 2001. godine objavila zagrebačka Naklada MD. Trenutno je na mrežnim stranicama...
Najava • 27.01.2010.

Večeri talijanske kulture : Bilješke s putovanja u nepoznatu Italiju

U četvrtak, 28. siječnja 2010., u 19 sati, u knjižari Profil Megastore u Zagrebu, održat će se susret s priznatim talijanskim novinarom i publicistom Paolom Rumizom, povodom "Večeri talijanske kulture" u organizaciji Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu i Profil Multimedije.
Najava • 04.02.2013.

Natječaj : Prijatelju, ispričaj moju priču!

Udruga "Prijatelji životinja" pokrenula je projekt pod nazivom "Prijatelju, ispričaj moju priču", koji za cilj ima objavu zbirke priča o životinjama, kao svjesnim i osjećajnim bićima. Pozivaju se svi zainteresirani da pošalju svoju priču o životinjama, a sav prihod od prodaje zbirke  namjenjen je brizi o napuštenim životinjama.
Najava • 26.01.2011.

Predstavljanje knjige Mihaele Gašpar 'Bez iznenadnih radosti molim'

Predstavljanje knjige Mihaele Gašpar „Bez iznenadnih radosti molim“ (Aora naklada, 2010) održat će se u Gradskoj knjižnici Samobor, u četvrtak 27. siječnja u 19 sati. Knjigu će predstaviti Draženka Polović, Ljubo Pauzin, Alojz Majetić, Branislav Glumac i učenici Glazbene škole.