Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 18.04.2005.

Mirakul najavljuje “Nova portugalska pisma”

U izdanju nakladničke kuće Mirakul sljedeći tjedan izlazi roman “Nova portugalska pisma” Marije Isabel Barreno, Marije Terese Horte i Marije Velho da Costa. Ta je knjiga, objavljena prije trideset tri godine, digla u tadašnjem Portugalu mnogo buke i autorice dovela pred sud, označena kao "pornografska i nemoralna", a danas se smatra izuzetnim književnim djelom.
Najava • 18.04.2005.

Festival znanosti u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu

Festival znanosti (18. - 24. travnja) je manifestacija koja se treću godinu zaredom održava u Hrvatskoj, u četiri grada - Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu. Cilj festivala je senzibilizirati javnost na značenje i postignuća znanosti, potaknuti komunikaciju između znanstvenika, javnosti i medija, te zajedno krenuti prema “Društvu znanja”.
Najava • 14.04.2005.

Roman Simić i gosti u Profil Megastoreu

Prema prvim reakcijama kritike nova knjiga Romana Simića "U što se zaljubljujemo" mogla bi biti jedan od vrhunaca ovogodišnje domaće knjiške produkcije. Zagrebačka promocija Simićeve knjige održat će se u četvrtak, 14. travnja, u Profil Megastoreu, uz potporu gostiju Zorana Ferića, Miljenka Jergovića i Ede Popovića.
Najava • 14.04.2005.

Predstavljanje Quoruma na Filozofskom fakultetu

Projekt "Časopis u časopisu" iznimna je prilika da u Quorumu i kroz "quorum" drugih časopisa čitamo i upoznamo upravo događajuću europsku umjetničku praksu. Ovom prilikom u Quorumu gostuju češki časopis Host i slovački Romboid, a predstavljanje europskih časopisa i pisaca u Quorumu samo je uvod za uzvratno gostovanje hrvatskih autora na njihovim stranicama.
Najava • 07.04.2005.

Učinkovito skidanje celulita s Biovegom

Muči vas celulit? Stojite pred ogledalom kritičkim okom procjenjujući hoćete li moći još ovo ljeto prošetati plažom u bikiniju ili je došlo vrijeme za obavezni pareo ili barem kratke hlače. Ako vam je ova situacija poznata, knjiga “Celulit” Monike Galović možda je spas za vas, a za početak – pozvani ste na promociju knjige.
Najava • 29.03.2005.

Novi Meandrovi naslovi

Najava • 24.03.2005.

Dijete vam je predebelo? Ne brinite, tu je Montignac!

Hit knjigu Michela Montignaca «Jedem, dakle mršavim» prigrlile su tisuće čitatelja zabrinutih za svoju liniju, a Naklada Zadro za travanj najavljuje novu Montignacocu knjigu koja se ovaj put bavi problemima dječje prehrane i debljinom u djece, pod naslovom «Spriječiti i liječiti debljinu u djece».
Najava • 24.03.2005.

Predstavljanje novog romana Slobodana Novaka

Slobodan Novak, jedan od malobrojnih istinskih živućih klasika hrvatske književnosti, nakon dvadeset osam godina pauze objavio je svoj novi roman “Pristajanje”, a Naklada Ljevak organizira predstavljanje knjige u četvrtak, 24. ožujka u prostorijama DHK u Zagrebu.
Najava • 23.03.2005.

Slavoj Žižek predstavlja novi 'bookmark'

Bez obzira na to smatrate li ga divom, filozofom zabavljačem ili stimulativnim cinikom, volite li ga čitati ili ne... no, Slavoj Žižek je u Zagrebu. Naklada Ljevak predstavlja novu knjigu iz biblioteke bookmarker - Žižekov "Irak: posuđeni čajnik". Predstavljanje će se održati u srijedu, 23. ožujka, točno u podne!