Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 29.01.2007.

PROMOCIJA: Utiha srca (zbirka pjesama)

Predstavljanje knjige pjesama Zvonimira Husića «Utiha srca» održat će se u srijedu, 31. siječnja 2007., u 12 sati, u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana J. Jelačića 7/1, Zagreb). Voditelj Tribine DHK je Tito Bilopavlović. Knjigu će predstaviti: dr. sci. Branimir Bošnjak, dramski umjetnik Joško Ševo i sam autor, Zvonimir Husić.
Najava • 05.02.2015.

Natječaj za godišnju književnu nagradu 'Anto Gardaš'

Društvo hrvatskih književnika i DHK - Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski raspisuju Natječaj za godišnju književnu nagradu “ANTO GARDAŠ“, koja se dodjeljuje za najbolji dječji roman ili zbirku pripovijedaka objavljenih u 2014. godini na hrvatskom književnom jeziku. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2015.
Najava • 08.09.2005.

Štulić, Tripalo, Fabrio, Carver... uskoro u Profilu

Nastavljajući niz biografskih izdanja (nakon knjiga o Tuđmanu, Račanu, Powellu, Thacherovoj...) Profil uskoro objavljuje i biografije Ive Mihovilovića Spectatora i Branimira Johnnyija Štulića, a za ljubitelje političke publicistike tu su i knjige “Razgovori s Mikom Tripalom” (o Hrvatskom proljeću) i “Tuđman izbliza” . U pripremi je i nekoliko beletrističkih izdanja...
Najava • 26.03.2008.

Portretiranje Daše Drndić u Koprivnici

U četvrtak, 27. ožujka, u 19 sati, u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' gostovat će književnica Daša Drndić, autorica koja se svojim pisanjem izborila za respektabilnu poziciju na hrvatskoj književnoj sceni, kako po temama koje obrađuje, tako i po prodornosti u srž stvari koju pisanjem postiže.
Najava • 08.12.2008.

Erasmus naklada predstavlja knjigu o hrvatskoj glagoljici Anice Nazor

Erasmus naklada predstavlja knjigu o hrvatskoj glagoljici Anice Nazor "Ja slovo znajući govorim..." u ponedjeljak, 8. prosinca 2008. u 18.30 sati u palači Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4. Sudjeluju : Mateo Žagar, promotor; Anica Nazor, autorica;  Srećko Lipovčan i Zlatko Rebernjak, priređivači; Biserka Draganić, Društvo prijatelja glagoljice.
Najava • 07.04.2011.

Uoči početka Tjedna dobre knjige objavljen Kaleidoskop - program događanja

Tjedan dobre knjige najavio je početak manifestacije i predstavio "Kaleidoskop", bogat program književnih događanja koji će se održati od 14. do 20. travnja u 30 gradova i 100 knjižara diljem Hrvatske. Najavljena je i svojevrsna čitateljska štafeta "7 gradova čita 7 dana (i noći)", te poklon knjiga.
Najava • 30.12.2009.

JAZZart : Pjesnički natječaj

Pišete poeziju i želite pročitati svoje stihove u javnosti? Pokušajte nešto novo i eksperimentirajte uz jazz glazbu! Pošaljite 10 svojih pjesama na temu grada i stručni žiri će odabrati one najbolje koji će imati priliku predstaviti se javnosti u sklopu "Jazz&Poetry" večeri, 14. siječnja 2009., u Jazz Clubu u Zagrebu!
Najava • 12.09.2005.

Zbirka erotske poezije ex Big Brotherice

Ako ste ovisnik o Big Brotheru(ima) tada je vjerojatno i pamtite. Bila je ćelava, tetovirana, buntovna i provokativna, mala, za neke slatka i duhovno vatrometna, seksualno neukrotiva... u prvom hrvatskom Big Brotheru djelovala je kao autentična alternativka. Riječ je o Sanji Kvastek koja ovih dana objavljuje zbirku erotskih pjesama «Rozno okno». Zbirka je ilustrirane crtežima same autorice, i za nekoliko dana...