Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.12.2007.

Druženje sa Slavenkom Drakulić i Rujanom Jeger

U subotu 29. prosinca 2007. u 12 sati, u knjižari Profil Megastore u Zagrebu, održati će se druženje s autoricama koje su obilježile Profilovu 2007. godinu, druženje s majkom i kćeri, Slavenkom Drakulić i Rujanom Jeger. Slavenka Drakulić je 2007. godinu obilježila uspjehom svojeg romana «Frida ili o boli», a Rujana zbirkom kolumni «Opsjednuta».
Najava • 07.09.2005.

Uskoro nova knjiga Dubravke Ugrešić

U izdanju nakladnika 90 stupnjeva uskoro izlazi nova knjiga Dubravke Ugrešić pod naslovom «Nikog nema doma». Riječ je o zbirci eseja koja se nastavlja na prethodne zbirke «Američki fikcionar», «Kultura laži» i «Zabranjeno čitanje», te predstavlja, na određeni način, njihovu sintezu...
Najava • 29.01.2007.

PROMOCIJA: Utiha srca (zbirka pjesama)

Predstavljanje knjige pjesama Zvonimira Husića «Utiha srca» održat će se u srijedu, 31. siječnja 2007., u 12 sati, u Društvu hrvatskih književnika (Trg bana J. Jelačića 7/1, Zagreb). Voditelj Tribine DHK je Tito Bilopavlović. Knjigu će predstaviti: dr. sci. Branimir Bošnjak, dramski umjetnik Joško Ševo i sam autor, Zvonimir Husić.
Najava • 05.02.2015.

Natječaj za godišnju književnu nagradu 'Anto Gardaš'

Društvo hrvatskih književnika i DHK - Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski raspisuju Natječaj za godišnju književnu nagradu “ANTO GARDAŠ“, koja se dodjeljuje za najbolji dječji roman ili zbirku pripovijedaka objavljenih u 2014. godini na hrvatskom književnom jeziku. Natječaj je otvoren do 15. ožujka 2015.
Najava • 08.09.2005.

Štulić, Tripalo, Fabrio, Carver... uskoro u Profilu

Nastavljajući niz biografskih izdanja (nakon knjiga o Tuđmanu, Račanu, Powellu, Thacherovoj...) Profil uskoro objavljuje i biografije Ive Mihovilovića Spectatora i Branimira Johnnyija Štulića, a za ljubitelje političke publicistike tu su i knjige “Razgovori s Mikom Tripalom” (o Hrvatskom proljeću) i “Tuđman izbliza” . U pripremi je i nekoliko beletrističkih izdanja...
Najava • 02.02.2007.

Program filmskih projekcija kina Tuškanac

U kinu Tuškanac sljedeći se tjedan prikazuju filmovi iz ciklusa francuskih filmova snimljenih pod njemačkom okupacijom te filmovi iz ciklusa Josepha Loseya. U ciklusu francuskih filmova prikazuju se dva remek djela tog razdoblja, filmovi «Djeca raja» Marcela Carnéa iz 1945. i Clouzotov «Gavran» iz 1943. godine. Ciklus Josepha Loseya započinje redateljevim prvim cjelovečernjim filmom «Dječak zelene kose»...
Najava • 07.04.2011.

V.B.Z.-ova nova knjižara na Cvjetnom trgu

Nakladničko-knjižarska kuća V.B.Z. otvara u četvrtak 7. travnja svoju novu knjižaru u stambeno-poslovnom objektu "Cvjetni" (Trg Petra Preradovića, Zagreb). Za tu je priliku V.B.Z. priredio cjelodnevni program uz renomirane pisce, glumce, pjevače, potpisivanje knjiga, prigodne popuste i domjenak u 17 sati.
Najava • 07.04.2011.

Uoči početka Tjedna dobre knjige objavljen Kaleidoskop - program događanja

Tjedan dobre knjige najavio je početak manifestacije i predstavio "Kaleidoskop", bogat program književnih događanja koji će se održati od 14. do 20. travnja u 30 gradova i 100 knjižara diljem Hrvatske. Najavljena je i svojevrsna čitateljska štafeta "7 gradova čita 7 dana (i noći)", te poklon knjiga.