Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 10.05.2011.

16. književno-znanstveni skup 'Dani Antuna Šoljana' u Rovinju

16. književno-znanstveni skup „Dani Antuna Šoljana“ održat će se u Rovinju od 12. do 14. svibnja. U okviru Dana održat će se igranje poezijom Josipa Pupačića, spacio "Matika" čitanje poezije, književno-znanstveni kolokvij „Književni opus Josipa Pupačića“ i koncertno čitanje Ivane Sajko 'Prizori s jabukom'.
Najava • 12.10.2011.

Ugledna njemačka psihologinja Cora Besser-Siegmund gostuje u Zagrebu

U petak 14. listopada u Europskom domu Zagrebu gostuje ugledna njemačka psihologinja Cora Besser-Siegmund koja će predstaviti svoju knjigu „Wingwave coaching“ (Planetopija, 2011) i održati predavanje o metodi „wingwave coaching“, iznimno djelotvornoj metodi rada na sebi.
Najava • 04.06.2013.

Predavanje Zorana Milivojevića : Kuda nas to srce vodi?

Povodom izlaska nove knjige ''Uloviti ljubav'' Zoran Milivojević, autor uspješnica "Formule ljubavi" i "Emocije" i psihoterapeut s dugogodišnjom praksom, održat će predavanje "Kuda nas to srce vodi? : Ljubav, zaljubljenost i propast Zapada", u četvrtak 6. lipnja u Europskom domu u Zagrebu.
Najava • 03.09.2014.

Bookara Show: Lovro Škopljanac na Razgovoru uživo u Splitu

Možete li se prisjetiti za što su dobre one ginko tablete? Ili zbog čega je ono Raskoljnikov jednu baku upoznao sa sjekirom? A koju je ribicu ulovio Hemingwayev starac? Uzmite svoje sjećanje pod ruku i zajedno u petak, 5. rujna došetajte do Info zone, jer Bookara Show ugošćuje Lovru Škopljanca, autora knjige "Književnost kao prisjećanje" koji će u "Razgovoru uživo" s Marijom Glavašem otkriti odgovore na...
Najava • 07.07.2010.

Krešimir Mišak predstavlja 'Sretan vam kraj svijeta...kakvog ste poznavali'

Predstavljanje knjige "Sretan vam kraj svijeta...kakvog ste poznavali" Krešimira Mišaka, održat će se u petak 9. svibnja 2010. u 19 sati u sklopu festivala 'Park in Zagreb', u Centru mladih Ribnjak. Mišak će se osvrnuti na problem istraživanja svijesti i manipulacije čovječanstvom od strane tzv. “Elite”.
Najava • 10.11.2010.

Profil na 33. međunarodnom sajmu knjiga i učila Interliber

Profil će i ove godine na Interliberu predstaviti brojne autore svojih uspješnica te nova književna izdanja. Osim zbivanja u 5. i 6. Paviljonu, u vanjskom šatoru Profila moći će se pronaći knjige za samo 3 kune, a pri čemu će od svake prodane knjige kuna biti uplaćena Udruzi RTL pomaže djeci.
Najava • 07.04.2006.

Dobro je, lijepo je... od Prtenjače je

"Dobro je, lijepo je" naziv je prvog romana Ivice Prtenjače koji će svoje prvo predstavljanje publici doživjeti u utorak, 11. travnja 2006. godine u 20 sati u prostoru Profilovog Megastorea, Bogovićeva 7, Zagreb. Nakon tri zbirke pjesama, kojima se smjestio u sam vrh suvremene hrvatske poezije, Ivica Prtenjača napisao je roman u kojem demonstrira i jezično umijeće i lakoću pripovijedanja. Knjigu će...
Najava • 22.03.2007.

Pridružite se večeri poezije i vina

Queer Zagreb, već petu godinu zaredom, predstavlja različite umjetničke forme i potiče umjetnike u formi da slijede vlastite impulse queer usmjerenja i hrabro ih uzjašu kako bi pobjegli od vlastitog sumraka. Za slavljeničko izdanje, organizirati će se 'Večer poezije i vina'. Pozivaju se svi pjesnici, i oni koji se tako vole nazivati, na sudjelovanje u dionizijskom druženju i javnom čitanju poezije u okviru...