Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 07.10.2020.

Predstavljanje zbornika 'Teorija romana' Mihaila M. Bahtina

Predstavljanje zbornika 'Teorija romana' Mihaila M. Bahtina, jednog od najznačajnijih ruskih filozofa i književnih teoretičara dvadesetog stoljeća, održat će se u srijedu 7. listopada u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O knjizi će govoriti prevoditelji Ivo Alebić i Danijela Lugarić Vukas te profesori komparativne književnosti Tomislav Brlek i Dean Duda.
Najava • 04.10.2020.

Festival europske kratke priče i Festival Hay propituju budućnost Europe

Elif Shafak, Hanif Kureishi, Aleksandar Hemon, Yann Martel, Irvine Welsh… samo su neke od književnih zvijezda koje će od 4. do 9. listopada gostovati na Festivalu europske kratke priče. U partnerstvu s festivalom Hay istaknute europske spisateljice, novinarke, umjetnice, znanstvenice i poduzetnice promišljaju vlastite vizije budućnosti i o njima raspravljaju.
Najava • 01.10.2020.

Književno-prevodilački skup povodom 80. obljetnice smrti Ise Velikanovića

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca priređuje povodom 80. obljetnice smrti Ise Velikanovića (1869-1940.), prvoga hrvatskog profesionalnog književnog prevodioca, poludnevni književno-prevodilački skup koji će se održati 1. listopada u prostorijama Hrvatskoga državnog arhiva u Zagrebu.
Najava • 30.09.2020.

Predavanje Martine Piškor 'Kako su živjeli Zagorkini likovi? Svakodnevica u 18. stoljeću u odabranim Zagorkinim romanima'

Predavanje Martine Piškor 'Kako su živjeli Zagorkini likovi? Svakodnevica u 18. stoljeću u odabranim Zagorkinim romanima' održat će se u srijedu 30. rujna u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.
Najava • 26.09.2020.

Obiteljski festival u parku: Uberi priču!

I ove godine, u malo izmijenjenom obliku, posjetitelji će moći 'brati' slikovnice sa stabala Parka Stara Trešnjevka. 'Berbi' će prethoditi kombinacija pripovijedanja i slikanja – priču o Hruštu i Brodiću ispričat će, riječima i kistom, Sanja Lovrenčić i Mingsheng Pi, da bi se nakon toga djeca sudionici i sama okušala u slikanju na kineski način.
Najava • 18.09.2020.

Predstavljanje rusko-hrvatskog izdanja izbora iz pjesništva Vladimira Visockog

Predstavljanje rusko-hrvatskog izdanja izbora iz pjesništva ruskog pjesnika Vladimira Visockog 'Moj horizont', u prijevodu akademika Luka Paljetka i izdanju Školske knjige, održat će se u petak 18. rujna u dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.
Najava • 17.09.2020.

Prozne posvete Desnici

U organizaciji Hrvatskog društva pisaca, u četvrtak 17. rujna u Dvorani Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u Zagrebu, održat će se 'Prozne posvete Desnici'. Sudjeluju: Zoran Ferić, Branislav Glumac, Julijana Matanović i Borivoj Radaković. Moderira: Velimir Visković.