Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 23.02.2020.

Odvalimo se poezijom: Rana budistička poezija - osamljen se kreći kao nosorog!

Prva ovogodišnja tribina 'Odvalimo se poezijom' održat će se u nedjelju 23. veljače u književnom klubu Booksa u Zagrebu. Tema će biti rana budistička poezija, kako ju je izabrao i priredio u knjizi 'Pjesme prosjaka i prosjakinja' naš veliki indolog Čedomil Veljačić. Gošća je dr. Ružica Čičak-Chand koja se uz mnoge teme bavila i teravada budizmom.
Najava • 22.02.2020.

Deseta godišnjica Malih zvona uz promociju knjige Daniila Harmsa 'Sedam mačaka' i izložbu ilustracija

Nakladnik Mala zvona obilježava desetu godišnjicu osnutka promocijom knjige Daniila Harmsa 'Sedam mačaka' i izložbom ilustracija načinjenih za to izdanje. O knjizi će govoriti prevoditelj Leo Beslać, urednik Adrian Pelc i ilustratorica Vendi Vernić. Uz književnost i likovnu umjetnost, posjetitelje očekuju i promotivne cijene svih knjiga Malih zvona.
Najava • 21.02.2020.

Predstavljanje zbirke pjesama 'Revolucionar' Stjepana Bajića

Predstavljanje prve samostalne zbirke pjesama 'Revolucionar' Stjepana Bajića, dobitnika nagrade Zdravko Pucak Grada Karlovca i Matice hrvatske za 2019. godinu, održat će se u petak 21. veljače u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Draženka Polović, Darija Žilić, Neda Omrčen i Krešimir Bagić.
Najava • 21.02.2020.

Predstavljanje romana Ive Gjurkin 'Līlā'

Predstavljanje romana Ive Gjurkin 'Līlā' (Durieux, 2019) održat će se u petak, 21. veljače u Booksi (Martićeva 14 d, Zagreb). Knjigu će uz autoricu predstaviti sveučilišni nastavnik indijske književnosti i jezika Krešimir Krnic i urednica Ivana Rogar.
Najava • 21.02.2020.

Predstavljanje knjige 'Žuti bog' Valtera Milovana, Želimira Periša i Zvonimira Perića

Predstavljanje knjige 'Žuti bog' autora Valtera Milovana (pjesme i glazba), Želimira Periša (priče) i Zvonimira Perića (fotografije) održat će se u petak, 21. veljače u zagrebačkom Cafe u Dvorištu. Knjigu koja unutar korica kombinira kratke priče, fotografije te otpjevane i odsvirane šansone, predstavit će akademik Goran Filipi i autori.
Najava • 20.02.2020.

Predstavljanje knjiga 'Prkos čuperka trave' Vere Vujović i 'Crvena trava' Nikoline Glištre

Promocija zbirki pjesama objavljenih 2019. godine u Biblioteci Poezije Hrvatskog društva pisaca, održat će se u četvrtak 20. veljače u zagrebačkoj Knjižnici Tina Ujevića. O knjigama 'Prkos čuperka trave' Vere Vujović i 'Crvena trava' Nikoline Glištre, govorit će urednica Darija Žilić i književnica i radijska urednica Irena Matijašević.
Najava • 14.02.2020.

Književni petak: Je li poezija zaista na margini?

Novu sezonu naše najdugovječnije književne tribine koja slavi 65 godina kontinuiranog održavanja, otvara tema 'Je li poezija zaista na margini?'. O vidljivosti poezije, društvenim mrežama, kritičkoj recepciji kao i o tome je li poezija i dalje na margini ili se nešto promijenilo razgovaraju Branko Čegec, Vlado Martek i Andriana Škunca. Urednica i voditeljica je Sanja Baković.