Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 14.02.2020.

Obilježite Međunarodni dan darivanja knjigom 2020.

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece i odraslih. Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjigom ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače daruju knjigu ili slikovnicu. Knjižničari u Hrvatskoj obilježavaju ovaj dan organizirajući prikupljanje slikovnica.
Najava • 13.02.2020.

Petar Matović predstavlja zbirku izabranih pjesama 'Ne hleb, već morfijum'

Jedan od najznačajnijih suvremenih regionalnih pjesnika, Petar Matović, koji se u rodnoj Srbiji već davno afirmirao kao vodeći pjesnik srednje generacije, u Zagrebu će predstaviti hrvatsko izdanje svojih izabranih pjesama 'Ne hleb, već morfijum'. Riječ je o izboru pjesama iz dosadašnjih zbirki koji je autor napravio zajedno s urednicom knjige, Ivanom Rogar.
Najava • 13.02.2020.

Norveška književnica Vigdis Hjorth u Zagrebu predstavlja 'Nasljedstvo'

Predstavljanje romana jedne od najzanimljivijih i najnagrađivanijih norveških književnica Vigdis Hjorth, 'Nasljedstvo', održat će se u četvrtak, 13. veljače u u KIC klubu u Zagrebu. O romanu za koji kažu da je 'najveći i najpoznatiji skandinavski književni događaj u posljednjih dvadesetak godina' s autoricom će razgovarati Ivana Bodrožić, Anja Majnarić i Mišo Grundler.
Najava • 12.02.2020.

Bookvica: Sjećanje na Predraga Lucića

I ove godine u sklopu književnog programa Bookvica u splitskom klubu Quasimodo organizirana je večer sjećanja na velikog pjesnika, novinara, dramskog pisca, satiričara, prerano preminulog Predraga Lucića, koja će se održati na njegov rođendan. Bit će to večer čitanja ulomaka iz Predragovih djela, stoga se pozivaju svi da se pridruže zajedničkom čitanju.
Najava • 12.02.2020.

Književno-prevoditeljska večer 'Prevoditelji i njihovi pisci'

Što je pisac prevoditelju, a što prevoditelj piscu? Na književno-prevoditeljskoj večeri sudjeluju Kristian Novak i Miljenko Jergović, kao autori izvornika, i Ellen Elias Bursać i Elisa Copetti, kao autorice prijevoda na engleski, odnosno talijanski jezik. S njima će razgovarati Anda Bukvić Pažin.
Najava • 10.02.2020.

Književnost u Močvari/Rani radovi: Marija Skočibušić, Dario Bukač + gost iznenađenja

U sklopu programa 'Književnost u Močvari' i u 2020. godini nastavlja se ciklus tribina pod nazivom 'Rani radovi'. U ponedjeljak, 10. veljače u prostorima Kluba Močvara svoja će djela predstaviti Marija Skočibušić, jedna od najmlađih autorica ikad na tribini i Dario Bukač. Uz to, tribina redovito ugošćuje i jednog pisca sa stažom - ovoga puta to će biti gost iznenađenja.
Najava • 06.02.2020.

Noć Harryja Pottera u knjižarama Hoću knjigu u Rijeci, Splitu, Varaždinu i Zagrebu

U knjižarama Hoću knjigu po drugi put će se održati spektakularna Noć Harryja Pottera (Harry Potter Book Night), globalna manifestacija koja se u svijetu održava od 2014. godine. Uz Tromagijski turnir, odvijat će se radionice Ministarstva magije, predavanja na temu pravog porijekla magije, mitova i legendi, nastupi iluzionista i čitanja odabranih dijelova Harryja Pottera, kao i kvizovi znanja.