Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 24.10.2005.

Što sve ne bi želio biti?

Naklada Nika pokrenula je zanimljivu novu biblioteku za djecu. Serija knjiga iz biblioteke "Ne bi želio biti…" nastoji djeci približiti povijesne događaje i uz široki raspon suvremenih, znanstvenih i prirodoslovnih tema pokazati kako povijest može biti zabavna i uzbudljiva.
Vijest • 20.10.2005.

Plaće i modeli nagrađivanja

Masmedia, nakladnička kuća za izdavanje poslovnih i stručnih knjiga, sredinom listopada objavila je novu knjigu "Plaće i modeli nagrađivanja" autora Georgea T. Milkovicha i Jerryja M. Newmana. Ovaj je naslov namijenjen studentima menadžmenta i poslovne ekonomije te svima onima koji se bave problemom upravljanja plaćama i ljudskim potencijalima i ta znanja trebaju primijeniti u praksi.
Vijest • 19.10.2005.

Novi naslovi Naklade Slap

Vodeći izdavač psihološke literature u Hrvatskoj, Naklada Slap, obogatila je svoju ponudu novim naslovima. Uz novo i dopunjeno izdanje "Psihologijskog rječnika", autora Borisa Petza, među brojnim novim naslovima nalaze se: "Psihologija adolescencije", autorice Katica Lacković-Grgin, "Shizofrenija - kako naučiti nositi se s bolešću - savjeti za oboljele i njihove obitelji" i dr.
Vijest • 18.10.2005.

Adamić objavio "Rabske pjesme" Dragutina Tadijanovića

Nakladnička kuća Adamić iz Rijeke objavila je "Rabske pjesme" Dragutina Tadijanovića, i tako se na najbolji mogući način uključila u proslavu 100-godišnjice pjesnikova rođenja. Dragutin Tadijanović je zajedno sa suprugom jelom provodio ljeta na Rabu od 1954. do 1987. godine, i ova je knjiga pjesničko prisjećanje na njegove brojne boravke na Rabu.
Vijest • 17.10.2005.

Meandrovi novi naslovi

Meandar je ovih dana objavio četiri nova i zanimljiva naslova. To su: «Vrste prostora» Georgesa Pereca, zbirka priča «Tri krokodila» autora Senka Karuze, Miroslava Micanovića i Branka Čegeca, «Sexus» Henryja Millera i likovna monografija Zlatka Kopljara, «Mapiranje Tijela/Tijelom».
Vijest • 11.10.2005.

Nikog nema doma

Vijest • 07.10.2005.

Vuković & Runjić u svjetskoj biblioteci Mitovi

Nakladnička kuća Vuković & Runjić, uz 33 izdavačke kuće iz cijelog svijeta uključujući i Hrvatsku, pridružila se novoj, svjetskoj biblioteci Mitovi koja je vjerojatno jedan od najambicioznijih nakladničkih projekata u povijesti, i nedvojbeno vrhunski književni događaj u 2005.
Vijest • 06.10.2005.

Veliki knjiški sajmovi i Kiklop su pred nama

I dok ovogodišnji Sajam knjige u Frankfurtu (19. – 23.10.) očekuje preko 7000 izlagača iz više od 100 zemalja svijeta, sve su nam bliže i dva najznačajnija hrvatska knjiška sajma: zagrebački “Interliber” (08. – 12.11.) i pulski “S(n)jam knjige u Istri” (01.12. - 10.12.). Ovaj potonji upravo je objavio novi natječaj za nagradu Kiklop za postignuća u knjižnoj produkciji nakladnika iz Hrvatske u...
Vijest • 04.10.2005.

Zen i umjetnost održavanja motocikla

Iz radionice Zagrebačke naklade ovih dana je izašlo reizdanje kultnog djela iz sedamdesetih «Zen i umjetnost održavanja motocikla» američkog pisca i filozofa Roberta M. Pirsiga. Ovo klasično djelo iz sedamdesetih, koje je u početku odbio 121 nakladnik, ubrzo je steklo status kultnog djela koje je prodano u milijunima primjeraka, doživjelo mnoga izdanja i status bestselera do današnjih dana.