Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 31.10.2005.

Natječaj za informatičko opremanje knjižara - drugi put !

U okviru projekta Croatian Book Market podržanog od Matra programa Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske, Fondacije za srednje i istočnoevropske knjižne projekte (CEEBP) i Otvorenog Društva Hrvatska pokrenut je drugi natječaj za knjižare – opremanje knjižara u hrvatskoj informatičkom opremom i knjižarskim softverom "Insight“ posebno izrađenim za knjižare u Hrvatskoj.
Vijest • 27.10.2005.

"Hej, Nostradamuse!" D. Couplanda

Celeber je objavio novi roman Douglasa Couplanda, autora slavne "Generacije X", "Hej Nostradamuse!" (Hey Nostradamus!) iz 2003. godine. Ovaj produktivni autor i umjetnik, koji se uz pisanje bavi kiparstvom, dizajniranjem namještaja, umjetninama i ostalim, u ovom je romanu dao portret ljudi koji se muče s duhovnošću, tugom i njezinim prihvaćanjem. "Hej Nostradamuse!" Celeber je objavio u mekom i tvrdom izdanju.
Vijest • 25.10.2005.

Mjesečarska zemlja

VBZ je objavio prvi roman Antónija Emílija Leite Couta "Mjesečarska zemlja" koji se smatra jednom od dvanaest najboljih afričkih knjiga dvadesetog stoljeća. Nakon romana "Pod stablom frangipanija" ovo je drugi prevedeni naslov ovog autora kod nas i donosi nam potresnu priču o mozambičkom građanskom ratu.
Vijest • 24.10.2005.

Što sve ne bi želio biti?

Naklada Nika pokrenula je zanimljivu novu biblioteku za djecu. Serija knjiga iz biblioteke "Ne bi želio biti…" nastoji djeci približiti povijesne događaje i uz široki raspon suvremenih, znanstvenih i prirodoslovnih tema pokazati kako povijest može biti zabavna i uzbudljiva.
Vijest • 20.10.2005.

Plaće i modeli nagrađivanja

Masmedia, nakladnička kuća za izdavanje poslovnih i stručnih knjiga, sredinom listopada objavila je novu knjigu "Plaće i modeli nagrađivanja" autora Georgea T. Milkovicha i Jerryja M. Newmana. Ovaj je naslov namijenjen studentima menadžmenta i poslovne ekonomije te svima onima koji se bave problemom upravljanja plaćama i ljudskim potencijalima i ta znanja trebaju primijeniti u praksi.
Vijest • 17.10.2005.

Meandrovi novi naslovi

Vijest • 12.10.2005.

Hrvatsko filološko društvo i Disput objavit će "bookermana" Johna Banvillea

Hrvatsko filološko društvo iz Zagreba kupilo je još prošli mjesec prava za "More" ("The Sea") irskoga književnika Johna Banvillea, koji je netom dobio prestižnu nagradu The Man Booker. Roman već prevodi Mia Pervan, a izaći će u biblioteci Na tragu klasika, koju Hrvatsko filološko drustvo realizira s nakladničkom kućom Disput.
Vijest • 11.10.2005.

Poziv - prijava za knjižnu nagradu Kiklop

Sa(n)jam knjige u Istri, utemeljitelj knjižne nagrade Kiklop, poziva i ove godine da sudjelujete u nagradi i prijavite svoja najbolja izdanja, najistaknutije autore i urednike u 11 kategorija. Kiklop 2005. dodjeljuje se za postignuća u knjižnoj produkciji nakladnika iz Republike Hrvatske u razdoblju od 1. listopada 2004. do 1. listopada 2005. godine namijenjenih knjižarskoj prodaji.
Vijest • 11.10.2005.

Nikog nema doma

«Nikog nema doma» novi je naslov uspješne domaće autorice Dubravke Ugrešić kojeg je ovih dana objavila biblioteka 90 stupnjeva iz Zagreba. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha romana «Ministarstvo boli», koji je već preveden na nekoliko jezika, Dubravka Ugrešić se u ovom djelu vraća temama prethodno izloženim u svojim esejima..