Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 27.10.2005.

"Hej, Nostradamuse!" D. Couplanda

Celeber je objavio novi roman Douglasa Couplanda, autora slavne "Generacije X", "Hej Nostradamuse!" (Hey Nostradamus!) iz 2003. godine. Ovaj produktivni autor i umjetnik, koji se uz pisanje bavi kiparstvom, dizajniranjem namještaja, umjetninama i ostalim, u ovom je romanu dao portret ljudi koji se muče s duhovnošću, tugom i njezinim prihvaćanjem. "Hej Nostradamuse!" Celeber je objavio u mekom i tvrdom izdanju.
Vijest • 25.10.2005.

Mjesečarska zemlja

VBZ je objavio prvi roman Antónija Emílija Leite Couta "Mjesečarska zemlja" koji se smatra jednom od dvanaest najboljih afričkih knjiga dvadesetog stoljeća. Nakon romana "Pod stablom frangipanija" ovo je drugi prevedeni naslov ovog autora kod nas i donosi nam potresnu priču o mozambičkom građanskom ratu.
Vijest • 24.10.2005.

Što sve ne bi želio biti?

Naklada Nika pokrenula je zanimljivu novu biblioteku za djecu. Serija knjiga iz biblioteke "Ne bi želio biti…" nastoji djeci približiti povijesne događaje i uz široki raspon suvremenih, znanstvenih i prirodoslovnih tema pokazati kako povijest može biti zabavna i uzbudljiva.
Vijest • 20.10.2005.

Plaće i modeli nagrađivanja

Masmedia, nakladnička kuća za izdavanje poslovnih i stručnih knjiga, sredinom listopada objavila je novu knjigu "Plaće i modeli nagrađivanja" autora Georgea T. Milkovicha i Jerryja M. Newmana. Ovaj je naslov namijenjen studentima menadžmenta i poslovne ekonomije te svima onima koji se bave problemom upravljanja plaćama i ljudskim potencijalima i ta znanja trebaju primijeniti u praksi.
Vijest • 19.10.2005.

Novi naslovi Naklade Slap

Vodeći izdavač psihološke literature u Hrvatskoj, Naklada Slap, obogatila je svoju ponudu novim naslovima. Uz novo i dopunjeno izdanje "Psihologijskog rječnika", autora Borisa Petza, među brojnim novim naslovima nalaze se: "Psihologija adolescencije", autorice Katica Lacković-Grgin, "Shizofrenija - kako naučiti nositi se s bolešću - savjeti za oboljele i njihove obitelji" i dr.
Vijest • 17.10.2005.

Meandrovi novi naslovi

Vijest • 11.10.2005.

Poziv - prijava za knjižnu nagradu Kiklop

Sa(n)jam knjige u Istri, utemeljitelj knjižne nagrade Kiklop, poziva i ove godine da sudjelujete u nagradi i prijavite svoja najbolja izdanja, najistaknutije autore i urednike u 11 kategorija. Kiklop 2005. dodjeljuje se za postignuća u knjižnoj produkciji nakladnika iz Republike Hrvatske u razdoblju od 1. listopada 2004. do 1. listopada 2005. godine namijenjenih knjižarskoj prodaji.
Vijest • 11.10.2005.

Nikog nema doma

«Nikog nema doma» novi je naslov uspješne domaće autorice Dubravke Ugrešić kojeg je ovih dana objavila biblioteka 90 stupnjeva iz Zagreba. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha romana «Ministarstvo boli», koji je već preveden na nekoliko jezika, Dubravka Ugrešić se u ovom djelu vraća temama prethodno izloženim u svojim esejima..
Vijest • 07.10.2005.

Vuković & Runjić u svjetskoj biblioteci Mitovi

Nakladnička kuća Vuković & Runjić, uz 33 izdavačke kuće iz cijelog svijeta uključujući i Hrvatsku, pridružila se novoj, svjetskoj biblioteci Mitovi koja je vjerojatno jedan od najambicioznijih nakladničkih projekata u povijesti, i nedvojbeno vrhunski književni događaj u 2005.