Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 01.10.2020.

Književna nagrada 'Zvonko' Krešimiru Butkoviću za roman 'Bok Roko!'

Na 7. natječaj za književnu nagradu 'Zvonko' pristiglo je dvadesetak rukopisa između kojih je prosudbeno povjerenstvo u uži izbor izdvojilo tri rukopisa koji su se nametnuli vrsnošću stila i zanimljivim pristupom temi. Nakon pomna iščitavanja triju rukopisa povjerenstvo je odlučilo da je ovogodišnji pobjednik natječaja roman Krešimira Butkovića 'Bok Roko!'.
Vijest • 01.10.2020.

Zlatko Krilić novi predsjednik Društva hrvatskih književnika

Na Izbornoj skupštini održanoj potkraj rujna za predsjednika DHK izabran je Zlatko Krilić a Mirko Ćurić i Boris Domagoj Biletić izabrani su kao dopredsjednici DHK. Skupštini je nazočilo 111 članova, a tom su prilikom izabrani i članovi ostalih upravno-organizacijskih tijela DHK.
Vijest • 28.09.2020.

Finalisti natječaja FEKP-a za kratku priču

Na ovogodišnji natječaj za kratku priču Festivala europske kratke priče pristigle su 153 priče autora iz Hrvatske i regije. Žiri FEKP-a u uži izbor za nagrade odabrao je deset priča. Pobjednici natječaja bit će objavljeni u srijedu, 7. listopada, na večerenjem čitanju FEKP-a u zagrebačkoj Kinoteci.
Vijest • 25.09.2020.

Dodijeljene Nagrade Josip Tabak 2020. - Tonku Maroeviću nagrada za životno djelo

Dobitnik nagrade Društva hrvatskih književnih prevodilaca 'Josip Tabak' za životno djelo je Tonko Maroević! Dobitnica godišnje nagrade za prijevod poezije je Zrinka Blažević, dobitnik nagrade za prijevod proznoga djela je Dalibor Blažina, a nagradu za prijevod publicistike dobio je Andy Jelčić.
Vijest • 22.09.2020.

Uspješno završen 13. vRIsak – inovativan i drugačiji

Organizirati festival u pandemijskoj godini nije nimalo lako. Riječki festival Vrisak morao je odustati od svog uobičajenog svibanjskog termina i održati programe u rujnu, a izazov je predstavilo i dovođenje stranih gostiju s obzirom na sve restrikcije i mjere opreza. Unatoč tome, 13. Vrisak se nije dao i uspješno je održan uz niz zanimljivih sadržaja i promocija.
Vijest • 08.09.2020.

Knjižarski lanac Hoću knjigu pokrenuo dobrotvornu Potresnu akciju

Knjižarski lanac Hoću knjigu početkom ovog tjedna pokrenuo je dobrotvornu 'Potresnu akciju". Riječ je o prodajnoj akciji tijekom koje su artikli oštećeni u zagrebačkom potresu sniženi ovisno o stupnju oštećenja, a sav prikupljeni prihod od prodaje knjiga i ostalog asortimana donirat će se Zakladi Solidarna i Fondu 5.5 za pomoć obiteljima čiji su domovi nastradali u potresu.
Vijest • 25.08.2020.

Olja Savičević Ivančević dobitnica Nagrade Risto Ratković za knjigu poezije 'Divlje i tvoje'

Nagradu Risto Ratković od 1973. godine dodjeljuje međunarodna manifestacija Ratkovićeve večeri poezije za najbolju zbirku poezije objavljenu u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Ovogodišnja dobitnica je Olja Savičević Ivančević za knjigu poezije 'Divlje i tvoje', a nagradu dijeli ravnopravno s crnogorskim pjesnikom Saladinom Dinom Burdžovićem, nagrađenim za knjigu 'Rifat'.