Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 07.11.2023.

Finalisti Nagrade Kamov 2023.

Žiri Nagrade Janko Polić Kamov (Nadežda Čačinovič, Irena Matijašević i Nikola Petković) odabrao je pet finalista nagrade koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku. Igor Beleš, Robert Perišić, Sibila Petlevski, Zrinka Posavec, Dora Šustić... dobitniku će nagrada biti dodijeljena na Kamovljev rođendan, 17. studenog u Rijeci.
Vijest • 07.11.2023.

42. izložba izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija na Interliberu

Ovogodišnji Interliber označit će i 42 godine održavanja Izložbe izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija, jedinog mjesta koje okuplja hrvatsku muzejsku nakladničku produkciju. Svi zainteresirani posjetitelji moći će razgledati i prelistati publikacije koje su hrvatski muzeji i galerije objavili u proteklih godinu dana, na vizualno prepoznatljivom i nagrađenom štandu MDC-a.
Vijest • 06.11.2023.

Igor Beleš dobitnik Nagrade 'Fran Galović' za roman 'Listanje kupusa'

Nagrada 'Fran Galović' za najbolje objavljeno književno djelo hrvatskih pisaca na temu zavičaja i/ili identiteta za 2023. pripala je Igoru Belešu za roman Listanje kupusa (Hena com, 2023., urednik Kruno Lokotar). Nagrada se sastoji od novčanog iznosa od 4.000 €, diplome i statue, te autorizirane grafike Čitajte pjesme Galovića Vlade Marteka.
Vijest • 02.11.2023.

Zrinka Posavec dobitnica Nagrade 'Dragutin Tadijanović' 2023.

Hrvatska pjesnikinja i glazbenica Zrinka Posavec dobitnica je ovogodišnje Nagrade 'Dragutin Tadijanović' koju dodjeljuje Zaklada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Nagrada joj je dodijeljena za knjigu 'Maria Callas se baca u more' koju je 2022. objavila izdavačka kuća Fraktura.
Vijest • 30.10.2023.

Čaj i knjiga savršeno se nadopunjuju na Interliberu, međunarodnom sajmu knjiga na ZV-u

Čaj i knjiga, dva su svijeta koja se međusobno savršeno nadopunjuju. Kao što čaj zagrijava tijelo, tako i riječi knjige zagrijavaju dušu. Ova dva zadovoljstva često idu ruku pod ruku, stvarajući osjećaj mira i spokoja svima koji traže bijeg od svakodnevnice. A gdje možemo spojiti ta dva mala zadovoljstva i doživjeti eksploziju sreće? Samo na jednom mjestu, na Interliberu, međunarodnom sajmu knjiga na...
Vijest • 23.10.2023.

Nagrada 'Zvane Črnja' 2023. dodijeljena Dragutinu Lučiću Luci za knjigu 'Niti-niti'

Nagrada 'Zvane Črnja' najboljoj knjizi eseja za 2023. dodijeljena je na 21. Pulskim danima eseja, a pripala je Dragutinu Lučiću Luci za knjigu 'Niti-nit' u izdanju Istarskoga ogranka DHK (Pula, 2023.). Riječ je o knjizi podnaslovljenoj 'poetsko-filozofijski eseji i studije', koja sadrži sedam tematski, spoznajno i diskursno povezanih eseja.
Vijest • 17.10.2023.

Hrvatsko društvo pisaca objavilo polufinaliste Nagrade Janko Polić Kamov

Nagradu Janko Polić Kamov ustanovilo je Hrvatsko društvo pisaca 2014. godine, a kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost. Nagrada istovremeno promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu. Poznato je deset polufinalista za 2023. godinu.