Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: N.B. - MV • 15.10.2010.

Dobrodošli u Mjesec hrvatske knjige - od 15. listopada do 15. studenoga 2010.

Započela je ovogodišnja manifestacija "Mjesec hrvatske knjige 2010". koja će se održavat po hrvatskim gradovima od 15. listopada do 15. studenoga 2010.

Ove godine manifestacija se svečano otvara u Vinkovcima, gdje Gradska knjižnica obilježava 135. obljetnicu utemeljenja, a kako je UN 2010. proglasio Međunarodnom godinom biološke raznolikosti tako je i ovogodišnji Mjesec knjige tematski vezan uz njezino obilježavanje.

Tijekom Mjeseca knjige biti obilježena 60. obljetnica Dječjeg odjela Gradske knjižnice Knjižnica grada Zagreba te 155 godina čitaoničke tradicije u Krapini, u Samoboru će biti organiziran znanstveni skup u povodu 200. obljetnice rođenja hrvatskog književnika Stanka Vraza, a Hrvatsko knjižničarsko društvo kampanjom "Imam pravo znati, imam pravo na knjižnicu" obilježiti će 50. obljetnicu donošenja prvog Zakona o knjižnicama.

Za ovogodišnji Mjesec knjige Programskom i organizacijskom odboru, uglavnom narodne knjižnice i njihovi ogranci dostavili više od 2000 različitih programa, a u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja "Čudesni svijet prirode" sudjeluje oko 20 tisuća djece iz Hrvatske i zemalja u kojima žive Hrvati.

Prošle godine prihvaćen je i prijedlog da se 22. listopada organizira akcija "Čitanje pod krošnjom", u kojoj će na otvorenim prostorima čitanjem knjiga sudjelovati književnici, knjižničari, djeca, njihovi roditelji te slučajni prolaznici.

Mjesec hrvatske knjige organiziraju, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Knjižnice grada Zagreba.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –