Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Sajam knjiga Interliber ×

Tema • 08.12.2023.

Lovci na brojke iliti nije (samo) u brojkama sve

Mnogi, pogotovo manji nakladnici, reći će kako je Interliber jedina prava knjižara u Hrvatskoj, u kojoj mogu izložiti sva svoja izdanja, pokazati što su sve objavili jer postojeća knjižarska mreža se u prevelikoj mjeri okrenuli knjižnom mainstreamu. Na žalost, mreža manjih kvalitetnih knjižara nije se dostatno obnovila, i često se brkaju raznorazni second-hand shopovi s punokrvnim knjižarama.
Vijest • 07.11.2023.

42. izložba izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija na Interliberu

Ovogodišnji Interliber označit će i 42 godine održavanja Izložbe izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija, jedinog mjesta koje okuplja hrvatsku muzejsku nakladničku produkciju. Svi zainteresirani posjetitelji moći će razgledati i prelistati publikacije koje su hrvatski muzeji i galerije objavili u proteklih godinu dana, na vizualno prepoznatljivom i nagrađenom štandu MDC-a.
Najava • 07.11.2023.

Više od 300 izlagača iz 13 zemalja na Međunarodnom sajmu knjiga Interliber 2023.

Međunarodni sajam knjiga Interliber 2023., na kojem će se predstaviti više od 300 izlagača iz 13 zemalja, održat će se od 7. do 12. studenoga u 5., 6., 7. i 7a paviljonu Zagrebačkoga velesajma. Uz brojne novitete i sajamska sniženja Interliber donosi nikad bogatiji program događanja (predstavljanja knjiga, tribine, filmski maraton, dodjele nagrada...), a ulaz na Interliber je besplatan.
Razgovor • 03.11.2023.

Dina Grozdanović Poštolka : Izaberite, čitajte i uživajte u carstvu knjiga na Interliberu

Sajmovi knjiga imaju vrlo važnu ulogu u promociji čitanja i kulture. Dostupni su svima i na jednom mjestu nude široku lepezu naslova, od slikovnica koje najmlađe uvode u svijet čitanja do knjiga za čitatelje vrlo istančana ukusa i razvijenih preferencija. Interliber je mjesto gdje ljubitelji knjiga istražuju svijet riječi, mala zajednica ljudi koji dijele iste interese. Interliber je sajam na koji dolazite...
Vijest • 30.10.2023.

Čaj i knjiga savršeno se nadopunjuju na Interliberu, međunarodnom sajmu knjiga na ZV-u

Čaj i knjiga, dva su svijeta koja se međusobno savršeno nadopunjuju. Kao što čaj zagrijava tijelo, tako i riječi knjige zagrijavaju dušu. Ova dva zadovoljstva često idu ruku pod ruku, stvarajući osjećaj mira i spokoja svima koji traže bijeg od svakodnevnice. A gdje možemo spojiti ta dva mala zadovoljstva i doživjeti eksploziju sreće? Samo na jednom mjestu, na Interliberu, međunarodnom sajmu knjiga na...
Vijest • 09.11.2021.

Svečano otvoren 43. međunarodni sajam knjiga Interliber

U epidemiološki strogo kontroliranim uvjetima, uz poruke o važnosti i ulozi knjige u održavanju doticaja s normalnošću u izvanrednim pandemijskim okolnostima, u utorak je na Zagrebačkom velesajmu svečano otvoren međunarodni sajam knjiga 43. Interliber. Sajam je otvorenim proglasio potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević, izaslanik premijera Andreja Plenkovića.
Vijest • 13.09.2021.

Muke po Interliberu 2021. - još jedna odgoda termina, ali organizatori vjeruju da će se uskoro održati

Prošle godine Međunarodni sajam knjiga INTERLIBER nije se održao zbog pandemije koronavirusa, pa su se onda u međuvremenu termini ovogodišnjeg 43. po redu Interlibera pomicali s proljeća na početak ove jeseni, a ovih dana Interliber je ponovno odgođen. Ipak, organizatori iz Zagrebačkog velesajma ne odustaju i najavljuju novi (ovogodišnji) termin.