Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

PODCAST ×

PODCAST • 06.04.2024.

PODCAST: Magdalena Blažević – Sezona berbe

Poslušajte ulomak iz novog romana Magdalene Blažević, 'Sezona berbe'. Roman je to o izvanvremenskoj ljubavi, prepun fine erotike i ljubavnih scena iza kojih se krije priča o propadanju gradova, poetici napuštenih prostora i nemogućnosti prevladavanja traume.
PODCAST • 07.03.2024.

PODCAST: Ankica Tomić – Bez obraza

Anuška iz romana Ankice Tomić 'Bez obraza' rođena je 40-tih godina prošlog stoljeća u Dalmatinskoj zagori s golemim madežom preko lijevog obraza. Tako obilježenoj majka joj dogovara brak i ona odlazi u Ameriku gdje agresivnom zemljaku treba podariti potomstvo. Poslušajte ulomak.
PODCAST • 23.02.2024.

PODCAST: Tea Tulić – Strvinari starog svijeta

'Strvinari starog svijeta' roman su o odnosu roditelja i djeteta, ostarjelog oca i odrasle kćeri, dvoje poraženih, ali dostojanstvenih ljudi koji u svijetu koji se urušava, u gradu čije 'zgrade izgledaju kao usahli orasi, pokraj tamnog mora' imaju tek jedno drugo.
PODCAST • 25.01.2024.

PODCAST: Sven Popović čita ulomak iz romana 'Mali i Levijatan'

Poslušajte ulomak iz novog romana Svena Popovića koji je krilima mašte odletio u punokrvni fantasy! Za roman kažu da će oduševiti mlađu publiku, a zreliji će čitatelji u njemu uživati, jer kroz metafore fino utkane u tekst progovara o velikim i važnim pitanjima današnjice.
PODCAST • 28.12.2023.

PODCAST: Mihaela Gašpar – Premještanje snova

Mihaela Gašpar predstavlja svoj novi roman 'Premještanje snova'. S obzirom na vrijeme u kojem živimo, a koje je premreženo nasiljem, ovaj roman je nastao iz potrebe ili nekog duga, pa i solidarnosti koju osjećam prema ženama kojima je nasilje razorilo snove, promijenilo njihove živote, a neke od njih zauvijek su izgubile priliku da žive oslobođene tereta nasilnika.
PODCAST • 18.03.2023.

PODCAST: Jelena Zlatar Gamberožić – Svijet je gladno mjesto

Jelena Zlatar Gamberožić donosi priču 'Oštrina ida 2020' iz zbirke priča 'Svijet je gladno mjesto' u izdanju CeKaPe-a. To je zbirka priča o snovima koji sanjaju glavni junaci i koje im zapravo nešto poručuju ili rješavaju životne situacije i probleme.
PODCAST • 21.11.2022.

PODCAST: Suzana Matić – Leglo

Poslušajte ulomke iz priče 'Zečja rupa' koja se nalazi u novoj knjizi Suzane Matić, zbirci kratkih priča 'Leglo'. Ako bi u jednoj rečenici trebalo formulirati temu ove zbirke, ističe autorica u uvodu, onda bi to bilo: obitelj je ta koja nas najlakše otuđuje od sebe samih.