Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

PODCAST ×

PODCAST • 13.01.2022.

MOĆ KNJIGE – podcast Noći knjige: Goran Matović

Goran Matović, multimedijalni umjetnik i ambasador pjesničke riječi, gost je druge epizode podcasta Noći knjige – Moć knjige. U podcastu s voditeljicom Dobrilom Zvonarek razgovara o dvojici književnih velikana – Miroslavu Krleži i Tinu Ujeviću i svojem odnosu prema njima kao i srodstvima koje stvara književna riječ.
PODCAST • 08.12.2021.

PODCAST: Roman Simić – Iva, do Mjeseca i natrag

Poslušajte Romana Simića dok čita ulomak iz romana za mlade (i one malo starije) 'Iva, do Mjeseca i natrag'. Radnja romana počinje kada tata troje tinejdžera dobije zagonetnu figuricu i poziv u Liku na čitanje oporuke rođaka kojega nikad nije vidio. Njihova avantura vodit će ih od Zagreba, preko Zadra, Karlobaga, Otočca pa sve do Mjeseca i natrag...
PODCAST • 23.11.2021.

PODCAST: Staša Aras – 12 pred zidom

Staša Aras pročitat će vam priču 'Tišina' iz zbirke '12 pred zidom'. Radnja priče, ukoliko možemo govoriti o radnji, smještena je u jednu staru kuću. Taj je prostor stare kuće poprište radnje romana 'Horror vacui'. Atmosfera prostora uvelike određuje stanje lika, kako u romanu tako i u ovoj priči koja je nastala paralelno s romanom.
PODCAST • 17.11.2021.

MOĆ KNJIGE – podcast Noći knjige: Mišo Nejašmić

Podcast 'Moć knjige – podcast Noći knjige' dio je 'DigiLab NSK Podcasta' koji se bavi se kulturom, i to onom knjižnom. Voditeljica podcasta Dobrila Zvonarek u goste dovodi ljubitelje knjige i pisane riječi. Gost prve epizode je Mišo Nejašmić, koji otkriva kako bi izgledalo društvo u kojem žive nečitatelji kao i kakvo je stanje knjige u ovom današnjem.
PODCAST • 22.10.2021.

PODCAST: Lana Derkač – Hotel za mrtve

Lana Derkač pročitat će vam dvije pjesme iz knjige 'Hotel za mrtve' (V.B.Z., 2020.). Obje pjesme sadrže smrt kao opciju, objašnjava Lana. U prvoj pjesmi ona se može prepoznati u jednoj od namjena žice, u drugoj pjesmi gomila se u katastrofama i ljudskoj nesreći, u apokaliptičnom vremenu. Ako živi imaju pravo na hotel, zašto isto to pravo ne bi imali i mrtvi, pita se pjesnikinja.
PODCAST • 26.02.2021.

PODCAST: Lora Tomaš – Slani mrak

Lora Tomaš pročitat će vam nekoliko ulomaka iz svog romana 'Slani mrak', o Petru i Roki koji su odrasli na istom otoku, vjenčali su se i onda su skupa otplovili za Ameriku. Nakon 50 godina vraćaju se na otok jer se, kako kažu, nisu snašli...'
PODCAST • 18.12.2020.

PODCAST: Nebojša Lujanović – Maratonac

Nebojša Lujanović čita ulomke iz svog novog romana 'Maratonac' (Fraktura, 2020.). I sam maratonac, Lujanović govori o usponima i padovima, o upornosti koja je potrebna da bi se uopće vježbalo za jednu tako zahtjevnu disciplinu, da bi se, sve iz ljubavi i vlastitim sredstvima, otputovalo na daleke destinacije i tamo istrčala dionica od 41.195 kilometara.