Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

PODCAST ×

PODCAST • 27.04.2023.

PODCAST: Dora Šustić – Psi

Mlada scenaristica, filmska redateljica i spisateljica iz Rijeke, Dora Šustić, debitirala je krajem 2022. godine romanom „Psi“. Roman je pod radnim nazivom „Praznina“ 2021. godine dobio Književnu nagradu „Drago Gervais“, za najbolje neobjavljeno književno djelo. Poslušajte ulomak koji je za vas odabrala i pročitala sam autorica.
PODCAST • 18.03.2023.

PODCAST: Jelena Zlatar Gamberožić – Svijet je gladno mjesto

Jelena Zlatar Gamberožić donosi priču 'Oštrina ida 2020' iz zbirke priča 'Svijet je gladno mjesto' u izdanju CeKaPe-a. To je zbirka priča o snovima koji sanjaju glavni junaci i koje im zapravo nešto poručuju ili rješavaju životne situacije i probleme.
PODCAST • 16.12.2022.

PODCAST: Vanda Petanjek – U ime majke

Riječ je o pjesmama koje govore o jednom specifičnom gubitku, a to je gubitak djeteta, odnosno pobačaj, ali istovremeno pjesme govore i o drugim gubitcima, o gubitku tijela kakvo smo poznavali, o promjenama u okvirima tijela koje više ne prepoznajemo, o gubitku tuđeg tijela unutar svoga, o gubitku sebe, o gubitku smisla u životu...
PODCAST • 21.11.2022.

PODCAST: Suzana Matić – Leglo

Poslušajte ulomke iz priče 'Zečja rupa' koja se nalazi u novoj knjizi Suzane Matić, zbirci kratkih priča 'Leglo'. Ako bi u jednoj rečenici trebalo formulirati temu ove zbirke, ističe autorica u uvodu, onda bi to bilo: obitelj je ta koja nas najlakše otuđuje od sebe samih.
PODCAST • 21.06.2022.

PODCAST: Marija Andrijašević – Zemlja bez sutona

Marija Andrijašević čita poglavlje iz svog nagrađivanog romana 'Zemlja bez sutona'. U romanu biologinja Glorija Suton dolazi u posjet ocu u Split. Taj će posjet neminovno biti i povratak u očev rodni kraj Vrj, negdje u Dalmatinskoj zagori, gdje sreće Jadrana, prijatelja iz djetinjstva, njegovu kćer Altu, pokoju invazivnu vrstu, ali i zadatak presađivanja stabla.
PODCAST • 08.12.2021.

PODCAST: Roman Simić – Iva, do Mjeseca i natrag

Poslušajte Romana Simića dok čita ulomak iz romana za mlade (i one malo starije) 'Iva, do Mjeseca i natrag'. Radnja romana počinje kada tata troje tinejdžera dobije zagonetnu figuricu i poziv u Liku na čitanje oporuke rođaka kojega nikad nije vidio. Njihova avantura vodit će ih od Zagreba, preko Zadra, Karlobaga, Otočca pa sve do Mjeseca i natrag...
PODCAST • 17.11.2021.

MOĆ KNJIGE – podcast Noći knjige: Mišo Nejašmić

Podcast 'Moć knjige – podcast Noći knjige' dio je 'DigiLab NSK Podcasta' koji se bavi se kulturom, i to onom knjižnom. Voditeljica podcasta Dobrila Zvonarek u goste dovodi ljubitelje knjige i pisane riječi. Gost prve epizode je Mišo Nejašmić, koji otkriva kako bi izgledalo društvo u kojem žive nečitatelji kao i kakvo je stanje knjige u ovom današnjem.