Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Urednik predstavlja ×

Urednik predstavlja • 07.03.2017.

Urednik predstavlja : Nermina Husković

Kroz godine rada u Heni sam prošla gotovo sve faze rada jer tvrtku je, prije svega, trebalo postaviti na noge, a potom i održati što smatram najvećim uspjehom. Nisam brojala, ali odokativno iza mene je više od 150 uređenih knjiga: danas se uglavnom radi o proznim djelima, dok je ranije bilo i nešto priručnika iz različitih područja.
Urednik predstavlja • 09.07.2016.

Urednik predstavlja : Drago Glamuzina

Godine 2003. prešao sam u Profil gdje sam kao glavni urednik radio do kraja 2011. Od tada radim kao glavni urednik u V.B.Z.-u. U tih 13 godina uređivao sam fikciju, poeziju i publicistiku, prosječno petnaestak knjiga godišnje, što znači da sam dosad uredio oko 200 knjiga. Kao glavni urednik potpisao sam ih više od 1000.
Urednik predstavlja • 22.02.2016.

Urednik predstavlja : Gordana Farkaš Sfeci

Manjka još jedna godina da ih bude točno 20 koliko se bavim uredničkim poslom. U spomenutom razdoblju uredila sam više od 100 naslova, većinu iz svjetske književnosti i nešto manje popularne publicistike. Uvijek sam tragala za autorima koji su bili izvan srednjostrujaškog pisanja, koji su svojim tekstovima pomicali granice, otvarali neugodne teme i činili književnost uzbudljivom.
Urednik predstavlja • 02.12.2015.

Urednik predstavlja : Sandra Pocrnić Mlakar

Budući da sam psiholog po struci, u Profilu sam počela uređivati strane psihološke priručnike, a ubrzo sam počela raditi i s hrvatskim autorima jer mislim da rješenja za naše probleme ne možemo naći u knjigama stranih stručnjaka. Kad izađe priručnik našeg autora, mijenja se kompletna medijska slika. Ukratko, hrvatski autor afirmira hrvatsku pamet.
Urednik predstavlja • 22.10.2015.

Urednik predstavlja : Kristijan Vujičić

Oduvijek sam volio čitati knjige. Sjećam se kako sam još kao srednjoškolac odlazio na nogometne utakmice s knjigom ispod ruke pa je to ljudima bilo malo neobično. Dogodilo se da je ta moja ljubav urodila dugogodišnjim uredničkim angažmanom.