Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel


MODERNA VREMENA INFO
e-zine & portal za knjigu i kulturu čitanja
www.mvinfo.hr

ISSN 1845-7975

Glavni i odgovorni urednik: Nenad Bartolčić
Izvršna urednica: Iva Perković

Zaštitarska služba: Blondie (pas) i Barbie (pas)

Stalni suradnici: Mirko Božić, Anda Bukvić Pažin, Ana Đokić, Marijo Glavaš, Tatjana Gromača, Dragan Jurak, Andrijana Kos-Lajtman, Andrea Kovač, Vanja Kulaš, Petra Miočić Mandić, Ante Nenadić, Franjo Nagulov, Marija Ott Franolić, Antun Pavešković, Anita Peti-Stantić, Edo Popović, Sven Popović, Srđan Sandić, Matko Vladanović, Lora Tomaš, Dean Trdak, Vesna Solar, Kristina Živković, i drugi povremeni suradnici.


Internetski e-zine & portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena Info u svom današnjem konceptu pokrenut je 21. ožujka 2005. godine, kao svojevrsni novi format u odnosu na raniji tiskani magazin Moderna vremena (1995-1999) i istoimeni e-zine (1998-2005), što ga čini najdugovječnijim specijaliziranim knjižnim projektom koji prati sve sudionike i tržište knjiga u Hrvatskoj.

Portal je osnovan s ciljem afirmiranje knjige i čitanja, kao i svih onih koji na bilo koji način sudjeluju u životu knjige (autora, nakladništva, knjižarstva, knjižničarstva…) i u tu svrhu 365 dana u godini objavljujemo vrlo različite novinarske forme: vijesti, najave, razgovore, autorske kritičke prikaze knjiga, kolumne, preporuke, portrete autora… kao i vrlo sadržajan katalog odabranih novih izdanja hrvatskih nakladnika.
 
Zahvaljujući dnevnom obnavljanju sadržaja, portal Moderna vremena Info je sve ovo vrijeme najreferentnije mjesto ciljne skupine zainteresirane za knjigu i nakladništvo, za teme iz domene čitanja/književnosti ali i one koje se tiču proizvodnje knjiga i problematike knjižnog tržišta.
 
Često su upravo Moderna vremena Info izvor informacija s hrvatskog knjižnog tržišta za druge medije koji preuzimaju ili citiraju naše priloge, a mnoge inicijative u knjižnom sektoru svoje prvo pojavljivanje u javnosti doživljuju upravo na našem portalu.
 
Kao suosnivači udruge za knjigu Knjižni blok, portal Moderna vremena Info snažno proaktivno djeluje i po pitanju sređivanja nagomilanih problema u knjižnom sektoru, što su onda naravno i teme o kojima se piše na portalu, pa su i analize kulturnih i medijskih pitanja snažno zastupljene.
 
Moderna vremena Info suoorganizator su manifestacije Noć knjige, kojom se obilježava svjetski dan knjige i autorskih prava. Noć knjige održava se u preko 150 gradova i mjesta širom Hrvatske s brojnim programima koji služe za popularizaciju knjige i čitanja, i svake godine bilježi rast sudionika i velik interes medija, koji čine da je manifestacija prepoznata od strane široke publike.


Kontakt:

Moderna vremena Info d.o.o.
Meštrovićev trg 6 / IV
10 000 Zagreb

Pon - pet: 9-17 h

Tel. 01 6658 245

E-mail: info(at)mvinfo.hr
 

Za sve informacije o mogućnostima suradnje, oglašavanja, volontiranja... slobodno nam se javite!

 

Portal je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Grada Zagreba i Agencije za elektroničke medije.