Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 20.10.2021.

Promocija knjige Bore Radakovića 'Ne plači dušo'

Nakon nagrađenog romana 'Hoćemo li sutra u kino', Borivoj Radaković vratio se pričama. Promocija knjige 'Ne plači, dušo' održat će se u srijedu, 20. listopada u u kafiću The Cofeee Bean u Zagrebu. Na promociji će, uz autora, govoriti Drago Glamuzina, Boris Perić i Tomislav Pletenac.
Najava • 18.10.2021.

Predstavljanje romana 'Strah od kupine' Danijele Crljen

Predstavljanje romana 'Strah od kupine' autorice Danijele Crljen, u izdanju Naklade Fragment iz Splita, održat će se u ponedjeljak 18. listopada u Kulturno informativnom centru (KIC) u Zagrebu. Knjigu će uz autoricu predstaviti Julijana Matanović (urednica), Lana Barić, (glumica HNK Zagreb) i Karmela Vukov Colić (moderatorica).
Najava • 17.10.2021.

Poljska spisateljica Marta Dzido predstavlja roman 'Naslada'

Predstavljanje romana 'Naslada' i druženje s poljskom autoricom Martom Dzido, dobitnicom nagrade Europske unije za književnost 2019., održat će se u sklopu književnog festivala Europea, u nedjelju, 17. listopada u zagrebačkoj Booksi. Uz autoricu, o knjizi će govoriti prevoditelj knjige Adrian Cvitanović, a razgovor će moderirati Ana Fazekaš.
Najava • 15.10.2021.

Tribina Književni petak: 'Suvremeni imperativ ljepote'

Tribina Književni petak pod nazivom 'Suvremeni imperativ ljepote' održat će se u petak, 15. listopada u Gradskoj knjižnici u Zagrebu. Na tribini će biti zastupljeni različiti pogledi na transformaciju mišljenja lijepoga danas, a sudionici će raspravljati na koje se sve načine imperativ ljepote reflektira u umjetnosti i estetskoj medicini.
Najava • 15.10.2021.

Kultura na remontu: 'Pisati iz tuđeg'

U ovotjednoj tribini HDP-a 'Kultura na remontu' povest će se razgovor s piscima i prevoditeljima o tome kako i koliko dobro, autentično, mogu pisati o iskustvima koja nisu njihova. Razgovarat će Srđan Sandić, Dinko Telećan i Nives Curić, uz voditeljicu tribine Ivanu Bodrožić.
Najava • 13.10.2021.

Predstavljanje knjige Jasena Boke 'Život i smrt uz svetu rijeku'

Iz Splita u Zagreb dolazi Jasen Boko, diplomirani dramaturg i povjesničar književnosti, samostalni umjetnik, urednik, novinar, ravnatelj Drame splitskoga HNK, kazališni producent... Prije svega – putnik, nomad, putopisac... Predstavljanje njegove knjige 'Život i smrt uz svetu rijeku' održat će se 13. listopada u Knjižnici Vjekoslava Majera (Zapruđe).
Najava • 12.10.2021.

Predstavljanje nagrade 'Korzo slova' i nagrađenoga romana 'Identitet'

Zagrebačko predstavljanje nagrade 'Korzo slova' Ogranka DHK Sisačko-moslavačke županije i nagrađenoga romana 'Identitet' Tihane Petrac Matijević, održat će se u utorak 12. listopada u prostorijama Društva hrvatskih književnika. Uz autoricu nagrađenoga romana, sudjelovat će Željka Lovrenčić i Siniša Matasović.