Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.09.2020.

Stručni skup Pismenost i kultura čitanja u doba promjene

Hrvatsko čitateljsko društvo svake godine povodom Međunarodnog dana pismenosti, 8. rujna, organizira stručni skup s ciljem okupljanja stručne javnosti i poticanja rasprava o pismenosti(ma) i dobrobitima čitanja u hrvatskom društvu. Stručni skup Pismenost i kultura čitanja u doba održat će se u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu.
Najava • 06.09.2020.

Osmi Festival svjetske književnosti

Osmi Festival svjetske književnosti kao i svake godine ugostit će mnogobrojne domaće, europske i svjetske književne zvijezde. Dio programa održat će se virtualno, ali veći dio održat će se u zgradi Hrvatskoga glazbenog zavoda. Novost su programi u Knjižari Fraktura, koja se otvara 4. srpnja te programi u Studiju na otvorenom HRT-a.
Najava • 16.07.2020.

Razgovor o knjizi 'Što sam naučio na planini' Milana Majerovića Stilinovića

Razgovor s novinarom i planinarom Milanom Majerovićem Stilinovićem povodom izlaska njegove knjige 'Što sam naučio na planini' održat će se u četvrtak 16. srpnja u parku ispred Bookse. O lekcijama s planine, o (ne)iskustvu planinarenja, susreta s prirodom, ljudima i samim sobom, razgovarat će s Miljenkom Buljević.
Najava • 16.07.2020.

Književna karika ili Lit link festival 2020.

Književna karika ili Lit link festival 2020. održat će se 16. 7. u Zagrebu i 17. 7. 2020. u Rijeci. Uz hrvatske sudionike, gosti festivala bit će pisci, urednici i izdavači iz Slovenije: Gabriela Babnik, Vlado Kreslin, Dušan Čater, Aleš Šteger, Muanis Sinanović, Rok Zavrtanik, Nino Flisar, Jedrt Jež Furlan, Orlando Uršič i dr.
Najava • 14.07.2020.

Booksa u parku: Odvalimo se poezijom – Black Lives Matter

Povodom nedavnih događanja u Sjedinjenim Američkim Državama kada je stradao građanin George Floyd, nenaoružani crnac koji je umro nakon brutalne policijske intervencije u Minneapolisu, u parku ispred Bookse održat će se pjesnički događaj čitanja poezije otpora afro-američkih autorica i autora.
Najava • 07.07.2020.

Promocija knjige 'Dijagnoza' Nade Kaurin Knežević

Promocija knjige 'Dijagnoza' autorice Nade Kaurin Knežević održat će se u utorak 7. srpnja u zagrebačkom klubu Botaničar. Na promociji će govoriti Boris Maksimović, urednik knjige i izdavač, Zoran Ferić, književnik i Nada Kaurin Knežević, autorica knjige.
Najava • 06.07.2020.

Promocija knjige Jadranke Kosor 'Premijerka: Zapisci one koja nije htjela biti zapisničarka'

Promocija knjige Jadranke Kosor 'Premijerka: Zapisci one koja nije htjela biti zapisničarka' održat će se u ponedjeljak 6. srpnja u Velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu. Na promociji će sudjelovati: Jadranka Kosor, Žarko Puhovski, Sonja Šarunić, Mirko Galić, Zoran Komar i Velimir Visković, urednik knjige.