Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 18.12.2018.

Predstavljanje knjige 'Jugoslavija u Hrvatskoj (1918.-2018.)' Dragana Markovine

Predstavljanje knjige 'Jugoslavija u Hrvatskoj (1918.-2018.): Od euforije do tabua' Dragana Markovine održat će se u utorak, 18. prosinca u Novinarskom domu u Zagrebu. Uz autora o knjizi će govoriti Hrvoje Klasić, Vuk Perišić i Seid Serdarević.
Najava • 14.12.2018.

Predstavljanje Knjige o jugu Jurice Pavičića

Predstavljanje nove knjige Jurice Pavičića 'Knjiga o jugu' održat će se u petak 14. prosinca u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Uz autora na promociji će govoriti sociolingvist Ivo Žanić i urednica knjige Adriana Piteša.
Najava • 14.12.2018.

Promocija portala Književna baština u muzejima

Promocija portala Književna baština u muzejima, prvoga tematskoga online vodiča kroz muzeje, zbirke i ostale baštinske ustanove u Hrvatskoj koje čuvaju vrijednu ostavštinu hrvatskih književnika, održat će se u petak 14. prosinca u prostorijama Muzejskoga dokumentacijskog centra u Zagrebu.
Najava • 13.12.2018.

U književnom programu Bookvica gostuje Marija Rakić Mimica

U književnom programu Bookvica u splitskom klubu Quasimodo gostuje autorica Marija Rakić Mimica. Ova splitska spisateljica i profesorica kratkim pričama je osvojila nagradu Prozak, a njezina prva zbirka priča 'Ples u dvorištu' pobrala je simpatije čitatelja i kritike.
Najava • 12.12.2018.

Fraktura predstavlja I. kolo Djela Miljenka Jergovića

U srijedu 12. prosinca 2018. u velikoj dvorani Kulturno informativnog centra u Zagrebu (Preradovićeva 5) nakladnička kuća Fraktura predstavlja I. kolo Djela Miljenka Jergovića. Uz Miljenka Jergovića o knjigama će govoriti Ivan Lovrenović, Nebojša Lujanović i Seid Serdarević.
Najava • 10.12.2018.

Kul u gradu: Manjina kao sudbina

Prosinačko izdanje projekta 'Kul u gradu' bavi se temom bivanja pripadnikom ili pripadnicom manjinske skupine u društvu, U razgovoru će sudjelovati turska spisateljica Ece Temelkuran i hrvatski pisac Kristian Novak koji se tom temom bave u svojim književnim i publicističkim djelima. Razgovor moderira književnica Ivana Bodrožić.
Najava • 08.12.2018.

Španjolski književnik i publicist Javier Cercas gostuje u Puli i Zagrebu

Španjolski književnik i publicist Javier Cercas gostuje u Puli (24. Sa(n)jam knjige u Istri) te u Zagrebu (Filozofski teatar). Povod je gostovanju njegov nedavno objavljeni roman 'Zakoni granice', koji na tankoj međi između fikcije i zbilje propituje granice naše slobode, motive naših postupaka i neuhvatljivu prirodu istine.