Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 22.05.2024.

Magija slikovnice uživo: Mariajo Ilustrajo oslikava izlog Knjižare Ljevak u Zagrebu

U Zagrebu u srijedu, 22. svibnja, gostuje Mariajo Ilustrajo, svjetski poznata autorica nagrađivanih slikovnica koja će tijekom boravka u Zagrebu oslikati izlog Knjižare Ljevak na Trgu bana Josipa Jelačića i tako oživjeti djevojčicu, glavni lik svoje posljednje slikovnice 'Mrzim/volim knjige'. Proces oslikavanja izloga trajat će punih pet sati!
Najava • 20.05.2024.

Književne sudbine klasika: Thom Jones

Tibina Književne sudbine klasika o jednom od najvećih američkih pisaca Thomu Jonesu, književnom srodniku Raymonda Carvera, autoru koji se za života borio s alkoholizmom i lošim zdravljem, a zbirkom priča 'Noćni vlak' ostvario je vrhunce američke kratke priče, održat će se u ponedjeljak, 20. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu.
Najava • 20.05.2024.

Festival priče Afrička bajka : Upoznajmo sebe upoznajući druge!

U Zagrebu se od 20. do 25. svibnja održava Festival priče Afrička bajka pod motom 'Upoznajmo sebe upoznajući druge!' Želja je organizatora da uz pomoć zbivanja na Festivalu priče Afrička bajka djeca i odrasli Zagreba upoznaju druge kulture, jer tek kad upoznamo druge možemo osvijestiti vrijednosti vlastite kulture.
Najava • 16.05.2024.

Treće i najveće Brdo knjiga u Samoboru!

Festival 'Brdo knjiga' treću godinu zaredom održava u Samoboru i Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Od četvrtka 16. do nedjelje 19. svibnja očekuje vas raznovrstan program nadahnut planinama: predstavljanja knjiga i razgovori s autorima, izložbe, radionice za djecu i odrasle, izleti, prodajna izložba knjiga i glazbeni nastupi.
Najava • 16.05.2024.

Tribina Hrvatskog P.E.N. Centra: Budućnost knjižara

Tribina Budućnost knjižara održat će se u četvrtak 16. svibnja u Knjižari Fraktura. Na tribini će sudjelovati dr. sc. Mihaela Majcen-Marinić, voditeljica službe za knjigu i nakladništvo MKM-a, Mirjana Vulić Šaldić, osnivačica antikvarijata i knjižare Zuzi shop, dr. sc. David Šporer s Odsjeka za komparativnu književnost i Frakturin glavni urednik Seid Serdarević.
Najava • 14.05.2024.

Promocija knjige 'Žene koje vrište u sebi' Nives Madunić Barišić

Četiri žene različitih godina, sudbina i osobnosti na stanovitoj životnoj prekretnici slijedom događaja bivaju uvučene u mrežu međuodnosa kroz koje se mijenjaju i konačno oslobađaju. O knjizi 'Žene koje vrište u sebi' Nives Madunić Barišić uz autroicu govore Jadranka Pintarić, Karolina Lisak Vidović, Ivica Prtenjača i Nives Tomašević, moderatorica.
Najava • 13.05.2024.

Marina Vujčić predstavlja knjigu 'Sigurna kuća'

Na književnoj tribini Razotkrivanje koja će se u ponedjeljak 13. svibnja održati u zagrebačkom Kazalištu Kerempuh, svoju novu knjigu 'Sigurna kuća' predstavit će jedna od najznačajnijih domaćih autorica, Marina Vujčić. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Frakturin glavni urednik Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će glumica Ksenija Marinković.