Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 19.04.2024.

Predstavljanje knjige Omera Raka 'Okultni duh moderne'

Predstavljanje knjige Omera Raka 'Okultni duh moderne. Arhitekt Alois Vjekoslav Bastl alias astrolog Uranus i njegovo doba' održat će se u petak, 19. travnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. U predstavljanju koje će voditi Dora Kosorčić Januš sudjeluju: Dragan Damjanović, Zlatko Matijević i Omer Rak.
Najava • 18.04.2024.

Promocija knjige Korane Svilar 'Soba za djevojčice'

Promocija nove knjige spisateljice Korane (ex. Serdarević) Svilar 'Soba za djevojčice' održat će se u četvrtak 18. travnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. U novom romanu, Korana Svilar, i sama gimnazijska profesorica, pokazuje lice i naličje današnje generacije mladih, njihovu hrabrost i strahove iza pametnih telefona.
Najava • 12.04.2024.

Norveška spisateljica Ingeborg Arvola predstavlja roman 'Nož iz ognja'

Norveška spisateljica Ingeborg Arvola u Zagrebu će predstaviti svoj nagrađivani roman 'Nož iz ognja', u petak 12. travnja u Knjižari Fraktura. Uz autoricu, o knjizi će govoriti prevoditeljica Sandra Ljubas i urednica Elizabeta Vrbančić, a razgovor će moderirati te po potrebi prevoditi Mišo Grundler.
Najava • 11.04.2024.

17. Festival dječje knjige

Centar za kulturu Trešnjevka sedamnaestu godinu zaredom organizira Festival dječje knjige u trajanju od 11. travnja do 19. lipnja 2024. Festival otvara popularna manifestacija 'Uberi priču' koja će se 11. travnja održati u Parku Stara Trešnjevka. Slikovnice koje će djeca moći 'ubrati' i ponijeti doma su 'Kiša' i 'Sretan put'.
Najava • 10.04.2024.

Tribina DHK: Nives Opačić

Lada Žigo Španić razgovara s uglednom jezikoslovkom i filologinjom o Zakonu o hrvatskom jeziku, o jezičnim pogreškama u medijima i drugim oblicima ugroženosti hrvatskoga jezika (npr. prodor „engleštine“), o nastavi hrvatskoga jezika u školama, kulturi govorenja i čitanja i o drugim važnim i zanimljivim temama.
Najava • 05.04.2024.

Strah od pamćenja: razgovor o povijesti i politikama pamćenja

Razgovor o povijesti i politikama pamćenja održat će se u povodu nedavno objavljene knjige Natke Badurine 'Strah od pamćenja'. Uz pojmove koje je iznjedrio interdisciplinarni studij pamćenja, bit će riječi i o politikama pamćenja na sjevernom Jadranu kroz dvadeseto stoljeće, o razlozima straha od pamćenja antifašizma i komunizma i mnogim drugim temama.
Najava • 04.04.2024.

Poezija u drugom filmu: Ivan Babić i Irena Skopljak Barić

Pjesnička tribina Poezija u drugom filmu predstavlja autore kojima je zajedničko višeslojno književno djelovanje – pojavljuju kao pjesnici, voditelji važnih manifestacija, organizatori, kulturni radnici ustrajno posvećeni književnom radu – Ivan Babić i Irena Skopljak Barić. Tribinu vodi Sanja Baković.