Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.09.2020.

Stručni skup Pismenost i kultura čitanja u doba promjene

Hrvatsko čitateljsko društvo svake godine povodom Međunarodnog dana pismenosti, 8. rujna, organizira stručni skup s ciljem okupljanja stručne javnosti i poticanja rasprava o pismenosti(ma) i dobrobitima čitanja u hrvatskom društvu. Stručni skup Pismenost i kultura čitanja u doba održat će se u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu.
Najava • 06.09.2020.

Osmi Festival svjetske književnosti

Osmi Festival svjetske književnosti kao i svake godine ugostit će mnogobrojne domaće, europske i svjetske književne zvijezde. Dio programa održat će se virtualno, ali veći dio održat će se u zgradi Hrvatskoga glazbenog zavoda. Novost su programi u Knjižari Fraktura, koja se otvara 4. srpnja te programi u Studiju na otvorenom HRT-a.
Najava • 10.07.2020.

Kultura za sve! – s druge strane Save, kulture preko glave

Kultura za sve! nova je manifestacija koja će se održati 10., 11. i 12. srpnja u novozagrebačkom kvartu Travno. Gotovo svi umjetnički programi ostvareni su u suradnji sa stanovnicima Novog Zagreba koji su sudjelovali u nizu radionica te zajedničkim snagama – pod vodstvom umjetnika i kreativaca iz raznih udruga – oblikovali umjetničke sadržaje.
Najava • 09.07.2020.

Predstavljanje romana Marine Horkić 'Dobre zvijezde Mliječne staze'

Predstavljanje novog romana Marine Horkić 'Dobre zvijezde Mliječne staze' održat će se u četvrtak 9. srpnja u zagrebačkom Botaničaru. O romanu će razgovarati autorica i urednica Irena Španić, uz moderaciju Borne Sora, a za scenski doživljaj romana pobrinut će se poznati glumac kazališta Gavella Đorđe Kukuljica.
Najava • 08.07.2020.

Poezija u dvorištu : Zašto volimo Zagajewskog?

Adam Zagajewski danas je u Poljskoj jedan od najcjenjenijih živućih pjesnika. Zašto volimo Zagajewskog, što nas to osvaja u njegovoj poetici, zašto baš Zagajewski dobiva važne europske nagrade za poeziju i kako je prevoditi njegovu poeziju s poljskog na hrvatski jezik, na tribini će govoriti prevoditeljica, profesorica polonistike i prozna spisateljica Đurđica Čilić.
Najava • 05.07.2020.

Svečana dodjela Nagrade 'Tin Ujević' 2020.

Svečana dodjela Nagrade 'Tin Ujević', koju dodjeljuje Društvo hrvatskih književnika za doprinose u hrvatskom pjesništvu, održat će se u nedjelju 5. srpnja u Rodnoj kuli Tina Ujevića u Vrgorcu. Ove je godine na natječaj za Nagradu pristiglo 76 knjiga, od kojih je Prosudbeno povjerenstvo u uži izbor izabralo osam naslova.
Najava • 04.07.2020.

Zagreb dobiva novu knjižaru – otvara se Knjižara Fraktura

Nakladnička kuća Fraktura proslavila je osamnaesti rođendan, a ulazak u punoljetnost i korak u odraslu dob proslavit će – otvaranjem knjižare! Knjižara Fraktura u Ulici kneza Mislava 17 otvara se u subotu 4. 7. a već u ponedjeljak 6. 7. započinje sa svojim programskim aktivnostima, druženjima s knjigama, piscima i prevoditeljima.