Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 04.03.2020.

Međunarodni studentski skup Mostovi

Međunarodni studentski skup Mostovi održat će se od 4. do 6. ožujka na Filozofskom fakultetu u Zagrebu popraćen večernjim programom u klubu Pločnik, koji obuhvaća razgovore, diskusije i čitanja te predstavljanja knjiga. Tema skupa su mostovi i veze na južnoslavenskom prostoru te kulturno-književni transferi na južnoslavenski prostor i s njega.
Najava • 28.02.2020.

Promocija biografije Ivane Brlić Mažuranić 'Praksa svijeta' Dubravke Zime

Predstavljanje biografije Ivane Brlić Mažuranić 'Praksa svijeta' autorice Dubravke Zime (Naklada Ljevak, 2019) održat će se u petak, 28. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će govoriti Marijana Hameršak, Marina Protrka Štimec i Dubravka Zima.
Najava • 26.02.2020.

Promocija knjige Pavla Krmpotića 'Daina – Svijet latvijskog usmenog pjesništva'

Promocija knjige Pavla Krmpotića 'Daina – Svijet latvijskog usmenog pjesništva' održat će se u srijedu, 26. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu koja donosi izbor najvećeg korpusa usmenog pjesništva u Europi predstavit će akademik Ranko Matasović, Pavao Krmpotić i mr. sc. Krešimir Krnic.
Najava • 25.02.2020.

Gost Poezije u dvorištu : Tomislav Zajec

U programu Poezija u dvorištu, u utorak 25. veljače gostuje Tomislav Zajec, pjesnik, nagrađivani i cijenjeni dramski pisac, dramaturg i prozaik. Autor knjige pjesama snažnog koncepta i slojevite narativnosti 'Katolička krivnja', objavljene 2016. godine. O mjestu poezije u njegovu pisanju i cjelokupnom stvaralaštvu, razgovara Sanja Baković.
Najava • 24.02.2020.

Tribina Razotkrivanje: Ante Zlatko Stolica – Blizina svega

Predstavljanje knjige 'Blizina svega' Ante Zlatka Stolice (Fraktura, 2020.) održat će se u ponedjeljak, 24. veljače u Kinu Kinoteka u Zagrebu. Razgovor s autorom na tribini Razotkrivanje vodit će urednik Andrija Škare.
Najava • 21.02.2020.

Predstavljanje romana Ive Gjurkin 'Līlā'

Predstavljanje romana Ive Gjurkin 'Līlā' (Durieux, 2019) održat će se u petak, 21. veljače u Booksi (Martićeva 14 d, Zagreb). Knjigu će uz autoricu predstaviti sveučilišni nastavnik indijske književnosti i jezika Krešimir Krnic i urednica Ivana Rogar.
Najava • 21.02.2020.

JEZIK ESEJA - tribina povodom Dana materinskoga jezika

Povodom Dana materinskoga jezika Hrvatski PEN centar organizira tribinu JEZIK ESEJA, koja će se održati u petak, 21. veljače u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Sudjeluju Tomica Bajsić, Nadežda Čačinović, Ljiljana Filipović, Mladen Machiedo i Sibila Petlevski.