Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 29.02.2024.

Susret s gošćom DHKP-ove rezidencije: Christine Bredenkamp

Nova gošća DHKP-ove rezidencije, Christine Bredenkamp, dolazi iz Švedske, ali Hrvatska joj nije strana: u Zagrebu je živjela čak 10 godina. Prevodi s njemačkog, ali uspješno se okušala i u prijevodima s hrvatskog, s kojega bi voljela više prevoditi i u budućnosti. Posebno je zanima književnost za djecu i mlade.
Najava • 28.02.2024.

Predstavljanje romana 'Mali i Levijatan' i 'Crveni golubovi' - o odmaku od stvarnosne proze u hrvatskoj književnosti

Predstavljanje romana 'Mali i Levijatan' Svena Popovića i 'Crveni golubovi' Sanje Lovrenčić te razgovor o odmaku od stvarnosne proze u hrvatskoj književnosti, održat će se u srijedu, 28. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju: Sanja Lovrenčić, Sven Popović i Andrija Škare.
Najava • 28.02.2024.

Razgovori u Prozorima: O slikama i pričama – Klasja Habjan i Marija Ott Franolić

Prvi razgovor u sklopu programa 'Razgovori u Prozorima: Slikovnica kao medij na razmeđu umjetnosti i učenja' održat će se u srijedu 28. veljače u Knjižnici Silvija Strahimira Kranjčevića u Zagrebu. S ilustratoricom, grafičkom dizajnericom i prvom gošćom programa Klasjom Habjan, razgovara književna kritičarka i teoretičarka Marija Ott Franolić.
Najava • 27.02.2024.

Promocija romana 'Četiri lakta unutra' Eve Simčić

U nastavku ciklusa 'Čitajmo domaće autore' održat će se promocija romana prvijenca Eve Simčić, mlade autorice iz Rijeke, 'Četiri lakta unutra'. Priču o stanju mentalne bolesti, u utorak 27. veljače u Kinoteka Baru u Zagrebu, predstavit će književna kritičarka Luiza Bouharaoua te urednik knjige Marko Pogačar.
Najava • 26.02.2024.

Počinje projekt 'Starohrvatski bestijarij'

'Starohrvatski bestijarij' je projekt očuvanja starohrvatske kulturne baštine bazirane na legendama i pričama naših predaka. Kroz ovaj program sudionici će steći znanja o mitskim bićima i vjerovanjima, sagledati osnove staroslavenskog mita i upoznati njegovu strukturu te naučiti što je 'usmena predaja' i zbog čega je upravo ona važna za očuvanje mitova i legendi.
Najava • 20.02.2024.

Nizozemska spisateljica Gerda Blees promovira roman 'Mi smo svjetlost'

Nagrađivana nizozemska spisateljica Gerda Blees dolazi u Zagreb promovirati roman 'Mi smo svjetlost' (Hena com, 2023). Promocija romana održat će se u utorak 20. veljače u zagrebačkom baru Botaničar. Uz autoricu, knjigu će predstaviti Svetlana Grubić Samaržija (prevoditeljica), Jadranka Pintarić, Hrvoje Kovač i Toni Bandov.
Najava • 16.02.2024.

Promocija knjige 'Velika važnost malih priča' Ande Bukvić Pažin i Marije Ott Franolić

Promocija knjige 'Velika važnost malih priča' Ande Bukvić Pažin i Marije Ott Franolić održat će se u petak 16. veljače u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autorice, o knjizi će govoriti Andreja Silić, viša savjetnica za predškolski odgoj u AZOO i Nataša Govedić, književnica i kritičarka. Razgovor će moderirati urednica Anita Peti-Stantić.