Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 25.05.2023.

Predstavljanje zbirke pjesama 'Život s maskom' Damira Šodana

Damira Šodan predstavlja svoju zbirku pjesama 'Život s maskom' u četvrtak, 25. svibnja u Kinoteka Baru u Zagrebu. Zaputite se sa Šodanom u Juárez, u tome će vam pomoći Slaven Jurić i Drago Glamuzina.
Najava • 25.05.2023.

Prvo izdanje Književnog festivala LITaf uskoro u Zadru

Prvo izdanje festivala LITaf u Zadru će u razdoblju od od 25. do 27. svibnja okupiti dvadeset književnika, prozaista i pjesnika te prevoditelja.Tema ovogodišnjeg programa 'Početak' donosi dinamične razgovore autora i prevoditelja, predstavljanja književnih časopisa ili platformi te čitanja odabranih tekstova i prijevoda.
Najava • 24.05.2023.

Hena com predstavlja knjigu priča Ozrena Majerića 'Skriveno'

Ozren Majerić profesionalno se bavi fotografijom i dobro zna kako zumirani kadar obično, ako je promatrač pažljiv, rezultira prikazom na prvi pogled nevidljivih detalja. Likovi su zumirani, stalno iz drugih kutova i u drukčijim situacijama...
Najava • 24.05.2023.

Nathalie Handal predstavlja u Zagrebu knjigu 'Republike'

Nathalie Handal, njujorška pjesnikinja palestinskih korijena, predstavit će u Zagrebu svoju knjigu 'Republike' u srijeda, 24. svibnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Uz autoricu, o knjizi će govoriti Damir Šodan i Dean Trdak, prevoditelj knjige.
Najava • 24.05.2023.

Prvi Panonski festival knjige – 'Čitaj, lega, čitaj'

Prvi Panonski festival knjige održat će pod sloganom 'Čitaj, lega, čitaj', od 24. do 28. svibnja u Osijeku, te na 1900 četvornih metara sportske dvorane Gradski vrt posjetiteljima ponuditi brojne književne novitete i raznolik program za sve uzraste. Osim bogatog programa, posjetitelji će imati priliku kupovati knjige po izuzetno atraktivnim sajamskim cijenama!
Najava • 22.05.2023.

9. Zagreb Book Festival u znaku Promjene!

Deveto izdanje književne i kulturne manifestacije Zagreb Book Festival održat će se 22. – 26. svibnja s krovnom temom 'Promjena'. Festival će ugostiti tridesetak autora iz Hrvatske i inozemstva kroz različite formate događanja – panel diskusije, promocije knjiga, razgovore i dječji program te dva nova programska formata – 'Storytelling' i 'Knjige i vino'.
Najava • 19.05.2023.

Simpozij 'Matoš naš suvremenik'

Ove se godine obilježava 150 godina od rođenja Antuna Gustava Matoša, jednog od najvećih modernih klasika hrvatske književnosti i jednog od najvećih hrvatskih književnika uopće. Tim povodom Matica hrvatska organizira simpozij 'Matoš naš suvremenik', u petak 19. svibnja u 9.30 u dvorani Jure Petričevića.