Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 05.09.2021.

Deveti Festival svjetske književnosti u rujnu u Zagrebu

Festival svjetske književnosti i ove godine, deveti put zaredom, u Zagreb dovodi ponajveća imena svjetske i hrvatske književnosti. Od 5. do 11. rujna publika će u Zagrebu imati priliku uživo slušati razgovore s pedesetak autora iz petnaest zemalja svijeta i s triju kontinenata. Ove godine u središtu interesa je slovenska te bjeloruska književnost i njezini autori.
Najava • 16.07.2021.

Pjesnikinja petkom: Josipa Marenić

Na tribini Pjesnikinja petkom gostuje Josipa Marenić i pritom će predstaviti svoju zbirku pjesama 'Pjesme koje ti pripadaju'. S pjesnikinjom će razgovarati Sanja Baković i Monika Herceg. Tribina će se održati u petak, 16. srpnja u 20 sati u parku ispred Bookse (Zagreb).
Najava • 10.07.2021.

Predstavljanje knjige poezije Tomislava Domovića '100 ljubavnih i ni jedna više'

U sklopu kulturne manifestacije Grada Karlovca 'Zvjezdano ljeto', u subotu 10. srpnja bit će predstavljena sedamnaesta knjiga poezije karlovačkog pisca Tomislava Domovića '100 ljubavnih i ni jedna više'. O knjizi će govoriti urednik Miroslav Kirin te spisateljice Irena Matijašević i Darija Žilić. Događaj će zaokružiti glazbena intermezza pjesnikinje i etno glazbenice Lidije Bajuk.
Najava • 08.07.2021.

Knjiga na nezgodnim mjestima: Korana Serdarević na tribinama stadiona

U sklopu programa Gradske knjižnice Rijeka 'Knjiga na nezgodnim mjestima' na tribinama Nogometnog igrališta 'Robert Komen' gostuje poznata hrvatska književnica Korana Serdarević. Moderator susreta je Zoran Žmirić, hrvatski autor i književnik.
Najava • 07.07.2021.

Počinje festival Prvi prozak na vrh jezika 2021.

Festival Prvi prozak na vrh jezika ove će godine kroz razgovore i čitanja predstaviti dobitnike nagrada Prozak, Na vrh jezika, Goran za mlade pjesnike, Gjalski i Slavić, a održat će se od 7.- 9. srpnja 2021. u Parku ispred Knjiženog kluba Booksa u Zagrebu.
Najava • 30.06.2021.

Karlovačka Aquatika i Libricon predstavljaju knjigu 'Što sam naučio na planini' Milana Majerovića-Stilinovića

Razgovor s novinarom i planinarom Milanom Majerovićem-Stilinovićem o njegovoj knjizi 'Što sam naučio na planini' održat će se u srijedu 30. lipnja 2021. u slatkovodnom akvariju Aquatika u Karlovcu. Program se odvija kao dio programa karlovačke manifestacije 'Zvjezdano ljeto'.
Najava • 29.06.2021.

Promocija zbornika posvećenog strahu – 'Encountering Fear'

Razgovor o zborniku 'Encountering Fear' u kojem se kronotopima straha pristupa iz perspektive kulturne antropologije, etnologije, folkloristike, književne teorije, izvedbenih studija i teatrologije, povijesti umjetnosti, povijesti i studija pamćenja, održat će se 29. lipnja u parku ispred Bookse. U razgovoru će sudjelovati Tatjana Jukić, Tomislav Pletenac, te urednice.