Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 21.03.2023.

Književnost čita znanost, znanost čita književnost: Pričati i pisati o kazalištu

Tribina će se baviti ženama spisateljicama i dramatičarkama koje je povijest zaboravila, redateljskim i dramaturškim radom, razlikama u kazališnim i književnim procesima, kazalištem danas i u prošlosti, ženama na kazališnoj i književnoj sceni i njihovoj vidljivosti kao i svim mogućim dodirnim točkama kazališta i književnosti.
Najava • 21.03.2023.

16. festival pričanja priča PRIČIGIN

16. izdanje festivala pričanja priča PRIČIGIN, održat će se u Splitu od 21. do 25. ožujka 2023. Osim već tradicionalnih programa u kojima na odabrane teme pričaju pisci i spisateljice – regionalni, hrvatski i splitski – ove će se godine kao pripovjedači okušati i turistički vodiči, PR ovci i ljudi koji su život na kontinentu zamijenili životom na otoku.
Najava • 20.03.2023.

Tribina Studentska riječ posvećena je temi 'Humanistika i antihumanizam'

U ponedjeljak, 20. ožujka 2023. u 19 sati u Gradskoj knjižnici (Starčevićev trg 6, Galerija Kupola) održat će se tribina Studentska riječ, na temu 'Humanistika i antihumanizam'. Koji su njihovi dosezi i koliko su ta usmjerenja međusobno kompatibilna? U kakvoj su vezi s 'ljudskim vrijednostima' i na koji se način međusobno odnose vrijednosti i spoznaja?
Najava • 20.03.2023.

Predstavljanje knjige 'Kritika političkog uma' Zlatka Kramarića

Predstavljanje knjige 'Kritika političkog uma' Zlatka Kramarića održat će se u ponedjeljak 23. siječnja u prostoru HKD Napredak u Zagrebu. O knjizi koja je svojevrsni kritički dnevnik istaknutih kulturno političkih toposa suvremene hrvatske povijesti, govorit će Ivana Petrović, Ivica Šola te autor Zlatko Kramarić, a razgovor će moderirati Vanda Babić Galić.
Najava • 20.03.2023.

Goranovo proljeće slavi 60. rođendan u Zagrebu, Lukovdolu i Rijeci

Naša najznačajnija pjesnička manifestacija slavi 60. godina! Goranovo proljeće, jedan od najdugovječnijih pjesničkih festivala na svijetu, posvećen živim pjesničkim glasovima i uspomeni na Ivana Gorana Kovačića te ideji pjesništva kao jednog od oblika borbe za osobnu i univerzalnu slobodu, održat će se od 20. do 23. ožujka, u Zagrebu, Goranovu rodnom Lukovdolu i Rijeci.
Najava • 11.03.2023.

Njemačka ekonomistica i autorica Maja Göpel gostuje u Rijeci

Njemačka ekonomistica i autorica knjige 'Poziv na novo promišljanje svijeta' Maja Göpel dolazi u Rijeku u sklopu Women's Weekend konferencije. U subotu 11. ožujka Göpel će na riječkoj konferenciji govoriti o ključnim temama suvremenog društva: klimatskoj krizi, sve većoj polarizaciji društva na Zapadu i sve dubljem jazu između bogatih i siromašnih.
Najava • 09.03.2023.

Predstavljanje knjige 'Djevojka u gradu' Dubravke Zima

Predstavljanje knjige 'Djevojka u gradu' Dubravke Zima održat će se u četvrtak 9. ožujka u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će razgovarati Iskra Iveljić i Marijana Hameršak, urednik Nenad Rizvanović te autorica Dubravka Zima.