Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 26.04.2021.

Pridružite se novom online književnom klubu za starije od 54 godine

Centar za kulturne djelatnosti, u sklopu projekta „Kulturna re-generacija“, pokreće književni klub „Zajedničko čitanje“, namijenjen osobama starijima od 54 godine. Tijekom deset mjeseci – od travnja 2021. do siječnja 2022. – sastajat će se jednom mjesečno u virtualnom prostoru i pod stručnim vodstvom razgovarati o knjizi koju su pročitali.
Najava • 26.04.2021.

Počinje 14. Festival dječje knjige s manifestacijom 'Uberi priču!'

14. Festival dječje knjige s manifestacijom 'Uberi priču!' počinje u ponedjeljak 26. travnja. U suradnji s 10 različitih škola i vrtića s područja Trešnjevke djeca će uploviti svijet bajke, priče, stihova i mašte, a u tome će im pomoći Sanja Pilić, Sonja Zubović, Ksenija Kušec, Srebrenka Peregrin, Kristina Čunović, Zdenko Bašić, Sanja Lovrenčić i Dominik Vuković.
Najava • 23.04.2021.

U Noći knjige počinje i prodajna akcija Knjiga svima i svuda

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. Akcija se provodi u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore.
Najava • 23.04.2021.

Sant Jordi – katalonska tradicija i ove će se godine obilježiti u Hrvatskoj

Delegacija Vlade Katalonije za Jugoistočnu Europu i ove će godine u Hrvatskoj obilježiti Dan svetog Jurja, katalonski Sant Jordi, koji se slavi 23. travnja i jedna je od najposjećenijih pučkih svečanosti u Kataloniji. Samo u jednom danu, na dan sv. Jurja, u Kataloniji se proda toliko ruža koliko stanovnika ima (7,5 milijuna) te 1,64 milijuna knjiga.
Najava • 22.04.2021.

Društvo hrvatskih književnika obilježava Dan hrvatske knjige i 121. rođendan

U četvrtak 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige – 500 godina od prvoga izdanja 'Judite' i 121 godina od osnutka Društva hrvatskih književnika. U programu sudjeluju: Miro Gavran, Zlatko Krilić, Goran Grgić, Siniša Popović, Jelena Perčin, Kristian Novak, Stipe Čuić, Luko Paljetak, Mario Kolar, Lahorka Plejić Poje, Zlatko Mateša i drugi.
Najava • 29.03.2021.

Koga čitamo? Prijevodna kritika i kako je steći: Andy Jelčić i Tomislav Brlek

Drugi u nizu razgovora iz ciklusa 'Koga čitamo? Prijevodna kritika i kako je steći' održat će se u ponedjeljak 29. ožujka u knjižari Fraktura u Zagrebu i online. Gosti drugog susreta 'Koga čitamo?' bit će Andy Jelčić i Tomislav Brlek, a razgovor će moderirati Anda Bukvić Pažin.
Najava • 25.03.2021.

Otvara se izložba 'Nastavit će se... Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj'

U Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku otvara se izložba 'Nastavit će se... Strip i vizualna kultura u Hrvatskoj'. Otvorenje će se održati u četvrtak 25. ožujka online prijenosom na Facebook stranici Muzeja, a izložba će za posjetitelje biti otvorena od 15 – 20 sati (uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera i prisustvo kustosica).