Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 05.12.2020.

Sa(n)jam knjige u Istri pod sloganom 'Sajam je u Srcima'

Sajam se vraća u starogradsku jezgru Pule, animirajući grad na potezu od Kaštela sve do obale. Usponom, kao i okolnim ulicama i trgovima, odzvanjat će vrhunski stihovi u glumačkim interpretacijama, bit će otvorena ordinacija terapije poezijom, a sajamski štandovi uzduž uspona posjetiteljima će ponuditi najbolje knjige hrvatskih izdavača.
Najava • 04.12.2020.

Predstavljanje romana Nebojše Lujanovića 'Maratonac'

Koje su granice čovjekove izdržljivosti, koliko ljudsko tijelo, a samim time i glava, može podnijeti u trčanju, i to trčanju maratona? Predstavljanje novog romana Nebojše Lujanovića 'Maratonac', održat će se u petak 4. prosinca u 20 sati u Knjižari Fraktura. O romanu će s autorom razgovarati Miljenko Jergović.
Najava • 02.12.2020.

Ciklus Držić u ZKM-u otvara 'Granatiranje' Dine Pešuta

Zagrebačko kazalište mladih započinje s online prikazivanjem dramskih tekstova nagrađenim Nagradom Marin Držić za 2019. godinu, koje možete pogledati u scenskoj režiji i u video formatu u izvedbi glumaca ZKM-a. Ciklus otvara u srijedu 2. prosinca prvonagrađeni tekst Dine Pešuta 'Granatiranje' u scenskoj režiji i adaptaciji Tamare Damjanović.
Najava • 30.11.2020.

U prevodilačkom ringu: Ana Stanić i Ela Varošanec Krsnik

U prevodilačkom ringu susrest će se Ana Stanić i Ela Varošanec Krsnik, koje će se okušati u prijevodu ulomka iz romana Ricarda Piglije 'Respiración artificial'. Hispanistički 'dvoboj' održat će se u ponedjeljak 30. studenog na internetskoj platformi za videosastanke Zoom, a moderirat će ga Roman Simić.
Najava • 27.11.2020.

Književni petak: Europska prijestolnica kulture – kad se podvuče crta

Iskustva gradova koji su ponijeli titulu europskih prijestolnica kulture različita su. O tome kakva je europska prijestolnica kulture bila Rijeka te je li prilika iskorištena ili propuštena svoja viđenja sučeljavaju i dijele: Valerij Jurešić, Irena Kregar Šegota i Igor Mavrin. Urednik i voditelj Književnog petka je Roman Simić.
Najava • 13.11.2020.

Predstavljanje romana Nevena Vulića 'Nježna stvorenja'

Predstavljanje romana Nevena Vulića 'Nježna stvorenja' održat će se u sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2020., u petak 13. studenoga u 20 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Razgovor vodi Andrija Škare.
Najava • 10.11.2020.

Susret sa srpskim piscem Sašom Ilićem

Susret sa srpskim piscem i gostom književne rezidencije Hrvatskog PEN-a Sašom Ilićem, održat će se u utorak 10. studenog u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Autora, dobitnika NIN-ove nagrade za roman ''Pas i kontrabas'' predstavit će Ivana Bodrožić, a susret moderira Tomica Bajsić.