Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 23.05.2024.

Razgovor s Milanom Vuković Runjić u Društvu hrvatskih književnika

Na tribini Društva hrvatskih književnika gostuje Milana Vuković Runjić. Lada Žigo Španić razgovarat će s autoricom o njezinu spisateljskom, nakladničkom i novinarskom radu, o književnim preokupacijama (Proust i Matoš, 'proklete Hrvatice', krimići, fantastika, Mediteran), o današnjoj književnoj i izdavačkoj sceni i mnogim drugim temama.
Najava • 22.05.2024.

Magija slikovnice uživo: Mariajo Ilustrajo oslikava izlog Knjižare Ljevak u Zagrebu

U Zagrebu u srijedu, 22. svibnja, gostuje Mariajo Ilustrajo, svjetski poznata autorica nagrađivanih slikovnica koja će tijekom boravka u Zagrebu oslikati izlog Knjižare Ljevak na Trgu bana Josipa Jelačića i tako oživjeti djevojčicu, glavni lik svoje posljednje slikovnice 'Mrzim/volim knjige'. Proces oslikavanja izloga trajat će punih pet sati!
Najava • 21.05.2024.

Tribina Bez cenzure posvećena književnim radionicama

Je li pisanje dar ili zanat koji se može naučiti? U Društvu hrvatskih književnika održat će se tribina o književnim radionicama 'Klasici nisu izrasli iz radionica kreativnoga pisanja. Pa čemu služe danas?'. Na tribini sudjeluju Miroslav Mićanović, Kristijan Vujičić i Dubravka Brezak Stamać, a urednica i voditeljica je Lada Žigo Španić.
Najava • 20.05.2024.

Književne sudbine klasika: Thom Jones

Tribina Književne sudbine klasika o jednom od najvećih američkih pisaca Thomu Jonesu, književnom srodniku Raymonda Carvera, autoru koji se za života borio s alkoholizmom i lošim zdravljem, a zbirkom priča 'Noćni vlak' ostvario je vrhunce američke kratke priče, održat će se u ponedjeljak, 20. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu.
Najava • 20.05.2024.

Festival priče Afrička bajka : Upoznajmo sebe upoznajući druge!

U Zagrebu se od 20. do 25. svibnja održava Festival priče Afrička bajka pod motom 'Upoznajmo sebe upoznajući druge!' Želja je organizatora da uz pomoć zbivanja na Festivalu priče Afrička bajka djeca i odrasli Zagreba upoznaju druge kulture, jer tek kad upoznamo druge možemo osvijestiti vrijednosti vlastite kulture.
Najava • 14.05.2024.

Promocija knjige 'Noćni portir' Drage Glamuzine

Promocija knjige dnevničkih zapisa Drage Glamuzine 'Noćni portir' u kojoj autor opisuje svakodnevne trenutke poput susreta s prijateljima ili vremena provedenog s obitelji i ženom 's kojom odnedavno spava', održat će se u utorak, 14. svibnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Na promociji će o knjizi govoriti Đurđica Čilić, Zoran Ferić, Ivica Prtenjača i autor.
Najava • 14.05.2024.

Promocija knjige 'Žene koje vrište u sebi' Nives Madunić Barišić

Četiri žene različitih godina, sudbina i osobnosti na stanovitoj životnoj prekretnici slijedom događaja bivaju uvučene u mrežu međuodnosa kroz koje se mijenjaju i konačno oslobađaju. O knjizi 'Žene koje vrište u sebi' Nives Madunić Barišić uz autroicu govore Jadranka Pintarić, Karolina Lisak Vidović, Ivica Prtenjača i Nives Tomašević, moderatorica.