Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.01.2022.

Promocija knjige 'Crveno na crno' Hrvoja Klasića u Makarskoj

Promocija knjige 'Crveno na crno' autora Hrvoja Klasića održat će se u četvrtak, 27. siječnja u dvorani Arte u Gradskoj knjižnici Makarska. Knjiga donosi izbor kolumni na temu povijesnog revizionizma. Klasić argumentirano raskrinkava pokušaje povijesnog revizionizma u odnosu na fašizam i antifašizam i lažiranje povijesnih činjenica.
Najava • 27.01.2022.

Cruising sa Srđanom Sandićem: Marija Andrijašević

Na Tribini 'Cruising sa Srđanom Sandićem' gostuje pjesnikinja i spisateljica Marija Andrijašević. U četvrtak, 27. siječnja u 19 sati govorit će o sjećanjima, nostalgiji, (ne) sretnoj prošlosti, opisivanju krajolika, mentaliteta i zahvalnosti. Pogledajte videoprijenos uživo na Facebook stranicama MAMA Zagreb.
Najava • 27.01.2022.

Promocija romana 'Vrt od stakla' rumunjske spisateljice Tatiane Țîbuleac

Promocija romana 'Vrt od stakla' rumunjske spisateljice Tatiane Țîbuleac, nagrađenog Nagradom Europske unije za književnost, održat će se u četvrtak 27. siječnja u Booksi. O romanu će govoriti prevoditeljica Ivana Olujić i urednica knjige Irena Španić, te autorica Tatiana Țîbuleac koja će se promociji priključiti putem videoprijenosa uz prijevod Gorana Čolakhodžića.
Najava • 20.01.2022.

Otvorenje izložbe Boja vode: Mediteran

Otvorenje izložbe 'Boja vode: Mediteran', radova iz ciklusa velikih 'slikoknjiga' u kojima slikarica Iva Valentić i književnica Sanja Lovrenčić istražuju mogućnosti interakcije i fuzije poezije i likovnosti, održat će se u četvrtak 20. siječnja u 20 sati u zagrebačkoj Laubi.
Najava • 19.01.2022.

Predstavljanje knjige Borisa Becka 'Potemkinove ruševine i drugi eseji'

Predstavljanje knjige Borisa Becka 'Potemkinove ruševine' održat će se u srijedu 19. siječnja u Knjižnicu Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Knjigu eseja koji su grupiran oko velikih društvenih tema 2020. godine u Hrvatskoj – epidemije i potresa u Zagrebu – predstavit će Dražen Klarić (urednik Večernjeg lista), Boris Beck (autor) i Eugenia Ehgartner (urednica).
Najava • 20.12.2021.

Irski pisac i oskarovac Neil Jordan predstavlja roman 'Utopljeni'

Razgovor s poznatim irskim piscem i još poznatijim scenaristom i redateljem Neilom Jordanom održat će se povodom predstavljanja njegovog romana 'Utopljeni', u ponedjeljak 20. prosinca u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Razgovor s autorom vodit će Vlatka Kolarević (putem platforme Zoom).
Najava • 17.12.2021.

Promocija zbirke priča 'Žene, bajke, kraljice'

Promocija zbirke priča 'Žene, bajke, kraljice' u kojoj je čak devet spisateljica (Nada Gašić, Julijana Adamović, Nataša Govedić, Vera Vujović, Lada Žigo, Jadranka Bargh, Jadranka Pintarić, Ana Đokić, Aida Bagić) dalo novi glas ženskim likovima iz bajki, održat će se u petak 17. prosinca u Centru za ženske studije u Zagrebu.