Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 18.10.2019.

Književni petak: Književni kanon i lektira

Razgovor o važnosti i prisutnosti književnoga kanona u obrazovnome sustavu i javnome životu tema je ovotjednog Književnog petka na kojem će gostovati Dinko Kreho i Anita Peti-Stantić. Tribinu uređuje i vodi Lovro Škopljanac.
Najava • 17.10.2019.

Promocija knjige 'Rastanci' Mani Gotovac

Promocija nove knjige Mani Gotovac 'Rastanci' održat će se u četvrtak 17. listopada u baru Botaničar u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Andrea Zlatar, Zoran Ferić i Drago Glamuzina.
Najava • 17.10.2019.

Novozagrebačka tribina: Korana Serdarević

Novozagrebačka tribina, koja se održava u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zagrebu, u četvrtak 17. listopada ugostit će Koranu Serdarević i njezin 'Eksperiment Irene Tot'. S autoricom će o romanu razgovarati moderatorica tribine Maja Hrgović.
Najava • 16.10.2019.

Razgovor s autorom: Donal Ryan

Nova sezona književne Europee započinje od Irske, gostovanjem nagrađivanog autora Donala Ryana, koji će predstaviti svoje romane 'Metalno srce' i 'S prosincem' koji prate zbivanja u istoj ruralnoj zajednici u Irskoj u razmaku od jednog desetljeća usredotočujući se na učinak ekonomske situacije na njihove protagoniste.
Najava • 16.10.2019.

Predstavljanje knjige Théophilea Gautiera 'Zaljubljena pokojnica i druge priče'

Predstavljanje knjige pripovijesti velikog francuskog romantičara Théophilea Gautiera 'Zaljubljena pokojnica i druge priče' u prijevodu Sanje Lovrenčić i nakladi Malih zvona, održat će se u srijedu 16. listopada u prostoru Medijateke Francuskog instituta u Zagrebu.
Najava • 11.10.2019.

Predstavljanje knjige "Kolende. Transkripcija i studije" Mata Zamagne

Predstavljanje rukopisne zbirke kolendi Mata Zamagne iz 1817., 1818. i 1819. godine, objavljene u izdanju Dubrovačkih knjižnica, autorica Jelene Obradović Mojaš i Ivane Lovrić Jović, održat će se u petak 11. listopada u 19 sati u Galerija Kupola Gradske knjižnice u Zagrebu.
Najava • 10.10.2019.

Predstavljanje projekta 'Učenik Nikola Tesla i njegov učitelj Martin Sekulić' - povodom Svjetskog dana učitelja

Povodom Svjetskog dana učitelja Davor Pavuna, Nedjeljko Perić, Martina Furdek – Hajdin, Štefka Batinić, Natalija Jadrić, Tanja Mihaljević i Darko Žubrinić govorit će učiteljstvu i to kroz ispreplitanje života učenika Nikole Tesle i njegovog učitelja Martina Sekulića u vrlo osjetljivom, formativnom razdoblju mladoga učenika.