Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 05.06.2022.

21. Festival europske kratke priče – Promjene

Festival europske kratke priče održat će se od 5. do 10. lipnja u Zagrebu i Zadru. U programu sudjeluje gotovo četrdeset autora i autorica iz gotovo deset različitih država. Najveća zvijezda ovogodinjeg FEKP-a kultni je britanski pisac i filmaš, Hanif Kureishi. Programi će se odvijati uživo i virtualno te će, uključivati književne, ali i druge umjetničke izraze poput glazbe, storytellinga,...
Najava • 03.06.2022.

59. Goranovo proljeće u Zagrebu i Rijeci

Goranovo proljeće ove se godine održava od 3. do 5. lipnja u Zagrebu i Rijeci. Nakon što su 21. ožujka u Lukovdolu dodijeljene nagrade Goranov vijenac i Goran za mlade pjesnike, Goranovo proljeće nastavlja s bogatim festivalskim programom u okiru kojeg gostuje trinaest svjetskih i sedam domaćih pjesnikinja i pjesnika svih generacija.
Najava • 26.05.2022.

Festival književnosti za djecu i mlade Knjige u krošnjama

Zagrebački park Ribnjak od 26. do 29. svibnja postaje domaćin prvog festivala književnosti za djecu i mlade Knjige u krošnjama u organizaciji Centra mladih Ribnjak i izdavačke kuće Ibis grafika. Bogat četverodnevni program uključuje književne i likovne radionice, upoznavanje audio knjiga, predstave, izložbu, koncerte i druge sadržaje.
Najava • 25.05.2022.

Kristin Hersh gostuje u Booksi

U suradnji s Močvarom u Booksi 25. svibnja gostuje ikona američke alternativne, indie-rock scene i vrlo uspješna spisateljica Kristin Hersh! S Kristin će o glazbi, književnosti i njihovu preplitanju razgovarati pjesnik i pisac Marko Pogačar. Dan nakon razgovora, u četvrtak 26. svibnja u Močvari imat ćete priliku poslušati prvi Kristinin nastup u Zagrebu.
Najava • 25.05.2022.

Susret s francuskom autoricom Maurane Mazars i otvorenje izložbe

Francuski institut u suradnji s Hrvatskim P.E.N. centrom ugošćuje na rezidencijalnom boravku u Hrvatskoj mladu autoricu Maurane Mazars, s kojom će se u srijedu 25. svibnja u zagrebačkoj Knjižnici Marije Jurić Zagorke u 17 sati održati susret uoči otvorenja izložbe originalnih tabli nagrađivanog strip albuma 'Tanz!', u Francuskom institutu u 19 sati.
Najava • 23.05.2022.

Osmi Zagreb Book Festival – Apokalipsa danas: ili o odnosu prirode i društva

Nakon teških pandemijskih godina ovoga se proljeća Zagreb Book Festival vraća osnažen i hvata se u koštac s jednim od najvećih problema današnjice – klimatskim promjenama. O mnogim važnim temama vezanim uz klimatske promjene promišljat će se, razgovarati i debatirati četrdesetak domaćih i stranih književnika, publicista, novinara i znanstvenika.
Najava • 21.05.2022.

Poezija nevidljivih: Roberto Vodanović Čopor & Pjesnička družba

Prva pjesnička večer Poezije nevidljivih održat će se u subotu 21. svibnja u zadružnoj pivovari BRLOG. Svojom poezijom predstavit će se Roberto Vodanović Čopor, pjesnik koji živi i stvara u Zadru. Razgovor s ovim iznimno talentiranim umjetnikom vodit će pjesnikinja i urednica Selma Sarajlić Kanazir.