Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.07.2022.

Splitska Disku(r)sija: Maja Solar i Antej Jelenić

Splitska Disku(r)sija predstavit će ovomjesečnu rezidencijalnu gošću Maju Solar i predstavnika domaće književne scene Anteja Jelenića. Gosti će predstaviti svoj opus, čitati ulomke iz poezije i proze te razgovarati, među ostalim, o slobodi umjetničkog izričaja, avangardi, eksperimentalnoj umjetnosti, dodiru književnosti s politikom...
Najava • 24.07.2022.

Predstavljanje knjiga Đorđa Matića u Splitu

Predstavljanje knjige 'Niotkuda s ljubavlju' te zbirke novih i izabranih pjesama 'Šifrirano, biografija' Đorđa Matića održat će se u nedjelju 24. srpnja u stražnjem dvorištu bivše Realke u Splitu. Osim autora u razgovoru će sudjelovati i Zlatan Stipišić Gibonni, Patricija Horvat i Marinko Koščec.
Najava • 19.07.2022.

Tribina Pavana za usnulu princezu - o pjesništvu Lucije Stamać

Tribina 'Pavana za usnulu princezu' (o pjesništvu Lucije Stamać, danas djelatne pod imenom Lucia Leman, i o njenoj recepciji u Hrvatskoj i šire), održat će se u utorak 19. srpnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Sudjeluju Lucia Leman i Darija Žilić.
Najava • 16.07.2022.

Stihovnica Siska: Matko Abramić

Stihovnica Siska koja će se u subotu 16. srpnja održati u Glazbenom paviljonu kao glavnog gosta imat će pjesnika Matka Abramića, koji će predstaviti pjesme iz svoje najnovije zbirke poezije ''Reci mi... (Stihomašina)'' (Sandorf 2021.), kao i dio svog ostalog opusa.
Najava • 12.07.2022.

Predstavljanje putopisne slikovnice 'Djeca središnje Azije' Hrvoja Rupčića

Predstavljanje putopisne slikovnice 'Djeca središnje Azije' autora Hrvoja Rupčića održat će se u utorak 12. srpnja u knjižari Hoću knjigu Megastore u Zagrebu. O slikovnici će uz autora govoriti Ana Đokić, s posebnm osvrtom na biblioteku putopisnih slikovnica Kreativne mreže, te moderatorica Ksenija Banović.
Najava • 06.07.2022.

Zagrebačko predstavljanje knjige 'Dobrota razdvaja dan i noć' Marije Dejanović

Godinu dana nakon izlaska po prvi put predstavlja se knjiga 'Dobrota razdvaja dan i noć' pjesnikinje Marije Dejanović. U razgovoru će sudjelovati Antonela Marušić, Monika Herceg i autorica, a promocija će se održati u srijedu, 6. srpnja 2022. u Booksi.
Najava • 01.07.2022.

Nakladnička kuća Hangar 7 obilježava završetak projekta 'Spekulativna fikcija – prošlost, sadašnjost, budućnost'

Nakladnička kuća Hangar 7 poziva vas na druženje povodom privođenja kraju njihovog projekta 'Spekulativna fikcija – prošlost, sadašnjost, budućnost' koji je sufinancirala Kreativna Europa. Ovaj mini event održat će se u petak, 1. srpnja 2022. s početkom u 19 sati, u prostoru WESPA Spaces (dvorana Indigo) na adresi Zavrtnica 17, Zagreb.