Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.05.2018.

Filozofski teatar ugošćuje slavnu književnicu Hertu Müller

Filozofski teatar u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u nedjelju, 27. svibnja ugošćuje slavnu književnicu Hertu Müller, dobitnicu Nobelove nagrade za književnosti 2009. godine koja se u svojim djelima i javnim istupima beskompromisno suprotstavlja svakoj dogmi i represiji.
Najava • 25.05.2018.

'Rasprodano' na Književnom petku - gosti Duško Ljuština i Ante Tomić

Peta tribina Književnog petka u 63. sezoni pod nazivom 'Rasprodano!', u kojoj će urednik i voditelj Nikola Petković razgovarati s Antom Tomićem i Duškom Ljuštinom, održat će se u petak, 25. svibnja Gradskoj knjižnici u Zagrebu (Galerija Kupola), s početkom u 20 sati.
Najava • 25.05.2018.

Predavanje i razgovor o zaboravljenim zagrebačkim knjižarima i knjižarama: Hartman, Kugli i Ćelap

Predavanje i razgovor o zaboravljenim zagrebačkim knjižarima i knjižarama: Hartman, Kugli i Ćelap održat će se u petak 25. svibnja u Kvartovskoj knjižari u Ilici 87. O knjižarima i knjižarama koje su bile centri knjiške kulture i okupljališta zagrebačkih intelektualaca govorit će Čedomir Višnjić, Dubravka Petek i Sanja Petrušić Goldstein.
Najava • 24.05.2018.

Ružica Aščić i Andrija Škare gostuju u Knjižnici Vjekoslava Majera u zagrebačkom Zapruđu

U četvrtak, 24. svibnja u 18:30 sati, u Knjižnici Vjekoslava Majera gostuju mladi književnici Ružica Aščić i Andrija Škare. Tom će prilikom Ružica Aščić predstaviti svoju nagrađenu knjigu 'Dobri dani nasilja', dok će Andrija Škare govoriti o svojoj najnovijoj knjizi 'Društvene igre'.
Najava • 24.05.2018.

Predstavljanje knjige 'Sportska kardiologija'

Predstavljanje knjige 'Sportska kardiologija: Kardiologija sporta, tjelesne i radne aktivnosti', urednika Zdravka Babića, Hrvoja Pintarića, Marjete Mišigoj-Duraković, Davora Miličića i suradnika održat će se u četvrtak, 24. svibnja u u Velikom amfiteatru Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Najava • 21.05.2018.

Zagreb Book Festival donosi temu Selfie kultura: Mit i stvarnost

Zagreb Book Festival (ZBF) će u ponedjeljak, 21. svibnja po četvrti put otvoriti vrata Muzeja za umjetnost i obrt kako bi ljubiteljima knjiga tijekom sedmodnevnog trajanja festivala ponudio bogat program u sklopu kojeg će gostovati renomirana imena domaće i strane književne scene - sve u fokusu ovogodišnje teme #Selfie kultura: Mit i stvarnost.
Najava • 20.05.2018.

Nagrađivana engleska književnica Julia Donaldson, kreatorica Grubzona, gostuje u Zagrebu

U sklopu boravka Julije Donaldson u Zagrebu, Ibis grafika u suradnji sa zagrebačkom knjižarom Bookara organizira druženje s autoricom te potpisivanje knjiga 20. svibnja, a dan kasnije, 21. svibnja, na Zagreb Book Festivalu,održat će se točka Grubzon i prijatelji, u kojemu sudjeluju Julia i Malcolm Donaldson.