Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.12.2022.

Uži izbor i najava proglašenja pobjednika nagrade Ovca u kutiji 2022.

Stručni žiri nagrade OVCA U KUTIJI, u sastavu Isabella Mauro, Anda Bukvić Pažin i Davor Pavelić, od 94 slikovnica pristiglih na natječaj odabrao je one koje su ušle u uži izbor za najbolju hrvatsku slikovnicu u 2022. godini. Proglašenje pobjednika te dodjela nagrada i priznanja održat će se 8. prosinca u Knjižari Hoću knjigu Megastore u Zagrebu.
Najava • 04.12.2022.

Predstavljanje knjige poezije 'Orfejeva sjenka' Dimitrija Popovića

Predstavljanje knjige poezije 'Orfejeva sjenka' Dimitrija Popovića održat će se u nedjelju 4. prosinca u foajeu Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. O knjizi će govoriti Darija Žilić, Žarko Paić te u ime nakladnika Dražen Katunarić. Na promociji knjige bit će izveden i performans Dimitrija Popovića 'Pozlaćena krv'.
Najava • 03.12.2022.

Promocija knjige 'Crtice' Zrinke Paladino

Promocija knjige 'Crtice' Zrinke Paladino održat će se u subotu 3. prosinca u u Galeriji Kranjčar u Zagrebu. Priče 'koje razum osjeća i srce razumije pa dijete u nama onamo želi preseliti' uz autoricu će predstaviti Branko Čegec, Đurđica Čilić i Karolina Lisak Vidović.
Najava • 03.12.2022.

Čigraonica sa Zdenkom Bašićem

O čemu progovara vjetar sa sjeverozapada, u subotu 3. prosinca na još jednoj Čigraonici u Knjižara Fraktura otkrit će autor Zdenko Bašić, koji će se u razgovoru s prevoditeljicom Larom Hölbling Matković dotaknuti svojih dviju slikovnica 'Mjesečeve sjene' i 'Sjeverozapadni vjetar'. Razgovarat će i o narodnoj predaji te važnosti pripovijedanja legendi.
Najava • 30.11.2022.

Sofi Oksanen gostuje na tribini Razotkrivanje

Finsko-estonska spisateljica Sofi Oksanen gostuje na tribini Razotkrivanje u srijedu 30. studenog u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O romanu 'Pseći park' koji se u svjetlu današnjih zbivanja čita kao priručnik za razumijevanje ukrajinskog i ruskog svijeta, s autoricom će razgovarati Seid Serdarević. Razgovor će simultano prevoditi Nikolina Matetić Pelikan.
Najava • 26.11.2022.

13. festival Zagreb, grad poezije u znaku Jurjevske ulice, njezinih slavnih stanara i šetača

Novo izdanje festivala Zagreb, grad poezije u znaku je Jurjevske ulice, njezinih slavnih stanara i šetača koji su obogatili njezinu veliku povijest. Festival će se održati u subotu 26. studenog i zamišljen je kao postajna drama. Iz stalnog postava Muzeja grada Zagreba umjetnice, umjetnici i publika kreću u šetnju Jurjevskom.
Najava • 25.11.2022.

Predstavljanje knjige 'Zagrebačka stilistička škola' Dubravke Oraić

Predstavljanje knjige 'Zagrebačka stilistička škola' Dubravke Oraić, posvećene najvažnijemu razdoblju u hrvatskoj znanosti o književnosti, održat će se u petak 25. studenog u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će uz autoricu govoriti akademik Krešimir Nemec i prof.dr.sc. Helena Sablić Tomić, dok će razgovor moderirati urednica knjige Nives Tomašević.