Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 08.03.2021.

Tribina Zlostavljači u književnosti i izvan nje

Hrvatski P.E.N. centar poziva na tribinu povodom Dana žena 'Zlostavljači u književnosti i izvan nje'. O čitanju klasika na Dan žena govore Nadežda Čačinovič i Sibila Petlevski. Tribina će se održati na platformi Zoom 8. ožujka, a prenosit će se na Facebooku Hrvatskog PEN-a.
Najava • 08.03.2021.

Predstavljanje knjige Korane Serdarević 'Gušterov rep'

Predstavljanje knjige priča Korane Serdarević 'Gušterov rep' održat će se ponedjeljak 8. ožujka u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Uz autoricu o knjizi će govoriti Ivana Bodrožić i Seid Serdarević. Broj posjetitelja je ograničen na 12, a razgovor će se moći pratiti uživo na Frakturinom YouTube i Facebook kanalu.
Najava • 28.02.2021.

Poziv piscima, pjesnicima i prevoditeljima za sudjelovanje u projektu međunarodne mreže književnih rezidencija 'Ulysses' Shelter'

Izdavačka kuća Sandorf pokrenula je treći ciklus projekta književnih rezidencija 'Odisejevo utočište – Ulysses' Shelter'. Projekt i mreža rezidencija namijenjeni su mladim piscima (proza i/ili poezija) i književnim prevoditeljima u dobi do 40 godina. Do 28. veljače 2021. otvoren je poziv za tri hrvatska sudionika.
Najava • 27.02.2021.

U prevodilačkom ringu: Anja Majnarić i Mišo Grundler

Anja Majnarić i Mišo Grundler okušat će se u prijevodu s engleskog na hrvatski jezik ulomka iz romana 'Neverwhere' Neila Gaimana. 'Okršaj' dvoje iskusnih književnih prevoditelja održat će se u subotu, 27. veljače na internetskoj platformi za videosastanke Zoom pod moderatorskom palicom književne prevoditeljice Patricije Horvat.
Najava • 26.02.2021.

Književni petak : Tradicija, baština i ideologija

O transformacijama shvaćanja kulturne baštine, književnosti i umjetnosti od devedesetih naovamo, primjerima proizvodnje znanja suprotstavljenog ideološkom konsenzusu, kao i o međunarodnim raspravama o dekolonizaciji i depatrijarhalizaciji kulture, govorit će Sanja Horvatinčić, Dinko Kreho i Ana Kutleša.
Najava • 25.01.2021.

Tribina Litterarum translatio: Goran Čolakhodžić i Stjepanka Pranjković

Prva ovogodišnja tribina iz niza Litterarum translatio održat će se ponedjeljak 25. siječnja i predstavit će nove snage na hrvatskom književno-prevodilačkom obzorju, čime DHKP nastavlja već uvriježenu praksu predstavljanja nedavno primljenih članica i članova.
Najava • 07.01.2021.

Književni magazin Best Book predstavlja knjigu mjeseca - 'Devet života gospođe Adele' Nade Gašić

Književni magazin Best Book u Knjižari Fraktura predstavlja knjigu mjeseca prema izboru Best Booka. Iz mjeseca u mjesec o njima razgovaraju autori, urednici, prevoditelji, književni kritičari, nakladnici... Knjiga mjeseca siječnja je "Devet života gospođe Adele", treći roman nagrađivane književnice i prevoditeljice Nade Gašić, objavljen 2020. u izdanju Sandorfa.