Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 28.03.2023.

Na marginama knjige 'Nebo puno Himalaje' Darka Berljaka

Predstavljanje Darka Berljaka pod nazivom 'Na marginama knjige Nebo puno Himalaje', koje će biti popraćeno predavanjem i projekcijom, održat će se u utorak 28. ožujka u zagrebačkoj Knjižnici Vladimira Nazora. U izlozima Knjižnice moguće je pogledati slikarsku izložbu pod nazivom 'Moje boje Himalaje', autorice Jelene Martinović.
Najava • 24.03.2023.

Stihovnica Siska: Sanja Lovrenčić

Prva 'Stihovnica Siska' Matice hrvatske u novoj sezoni na rasporedu je u petak 24. ožujka u Državnom arhivu u Sisku. Gošća tribine je uvažena pjesnikinja i spisateljica Sanja Lovrenčić. Premda poeziju smatra svojim književnim ishodištem i glavnom književnom djelatnošću, napisala je i niz proznih knjiga – romana, zbirki kratkih priča, autobiografskih zapisa.
Najava • 23.03.2023.

Tribina Tri u sedam: Josip Čekolj, Marina Kuveždić, Filip Rutić

Filip Rutić predstavit će svoj prvi roman 'O neuspjehu i nebitnome' uz pomoć urednice knjige Monike Herceg; debitantsku zbirku priča 'Put koji je odabrala' predstavit će autorica Marina Kuveždić u razgovoru s Vidom Barićem, a Josip Čekolj razgovarat će s Monikom Herceg o svojoj prvoj zbirci pjesama 'Junaci i zmajevi u zalasku'.
Najava • 22.03.2023.

Promocija knjige o Arsenu Dediću 'Arsen – Sjećanja'

Promocija knjige 'Arsen – Sjećanja' u kojoj je autorica Diana Šetka rekonstruirala njegov život i karijeru kroz svjedočanstva njemu bliskih ljudi, mahom značajnih ličnosti hrvatske kulture, održat će se u srijedu 22. ožujka u Le Bistrou hotela Esplanade u Zagrebu. Promociji će nazočiti članovi obitelji, prijatelji i kolege glazbenici.
Najava • 21.03.2023.

Književnost čita znanost, znanost čita književnost: Pričati i pisati o kazalištu

Tribina će se baviti ženama spisateljicama i dramatičarkama koje je povijest zaboravila, redateljskim i dramaturškim radom, razlikama u kazališnim i književnim procesima, kazalištem danas i u prošlosti, ženama na kazališnoj i književnoj sceni i njihovoj vidljivosti kao i svim mogućim dodirnim točkama kazališta i književnosti.
Najava • 16.03.2023.

Predstavljanje umjetničke knjige Agate Lučić 'Zaboravljene stvari'

Predstavljanje umjetničke knjige nagrađivane autorice Agate Lučić 'Zaboravljene stvari' te otvorenje izložbe originalnih likovnih radova realiziranih za to izdanje, održat će se u četvrtak 16. ožujka u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu. Uz autoricu o knjizi će govoriti i urednica Sanja Lovrenčić.
Najava • 14.03.2023.

Anna Baar u Splitu, Zagrebu, Rijeci

Projekt Bečka kavana ima za cilj približiti stranu književnost široj publici, kroz razgovore s književnicima i prevoditeljima. Prva gošća projekta je austrijska književnica Anna Baar, rođena u Zagrebu, odrasla u Beču. O njezinoj zbirci priča 'Divan mit Schonbezug', razgovarat će moderatorica Stjepanka Pranjković, uz simultano i konsekutivno prevođenje Petra Bogića.