Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 04.10.2020.

Festival europske kratke priče i Festival Hay propituju budućnost Europe

Elif Shafak, Hanif Kureishi, Aleksandar Hemon, Yann Martel, Irvine Welsh… samo su neke od književnih zvijezda koje će od 4. do 9. listopada gostovati na Festivalu europske kratke priče. U partnerstvu s festivalom Hay istaknute europske spisateljice, novinarke, umjetnice, znanstvenice i poduzetnice promišljaju vlastite vizije budućnosti i o njima raspravljaju.
Najava • 19.09.2020.

13. Vrisak završava programom posvećenom Bekimu Sejranoviću

Veliko finale 13. Vriska započet će bosanskohercegovački pjesnik i prozaik Almin Kaplan koji će predstaviti svoju novu zbirku 'Dubravske priče'. Zadnja večer Festivala posvećena je romantiku i buntovniku Bekimu Sejranoviću, a završit će video intervjuima s tri poznate europske strip umjetnice: Anom Penyas, Magnhild Winsnes i Barbarom Yelin.
Najava • 18.09.2020.

Predstavljanje knjige Lore Tomaš 'Slani mrak'

Predstavljanje knjige Lore Tomaš 'Slani mrak' održat će se u petak 18. rujna u Booksi u Zagrebu. Knjigu zapisa o otocima i njihovim stanovnicima, u kojoj čitamo priču o živima i mnogo više mrtvima koji su prošli kroz njihov i otočki život, predstavit će Zoran Ferić, Jagna Pogačnik i Lora Tomaš.
Najava • 18.09.2020.

Predstavljanje knjige 'Čaj od ruže' Karle Kuzle

Predstavljanje knjige 'Čaj od ruže' autorice Karle Kuzle održat će se u petak 18. rujna u Centru za kulturu Trešnjevka u Zagrebu. Ova knjiga problematizira životnu borbu s psihičkom bolešću, dugotrajna liječenja, stigmatizaciju oboljelih, ali i nezaustavljih duh i upornost da se usprkos svemu bori za svoje mjesto pod ovim nebom.
Najava • 18.09.2020.

Predstavljanje rusko-hrvatskog izdanja izbora iz pjesništva Vladimira Visockog

Predstavljanje rusko-hrvatskog izdanja izbora iz pjesništva ruskog pjesnika Vladimira Visockog 'Moj horizont', u prijevodu akademika Luka Paljetka i izdanju Školske knjige, održat će se u petak 18. rujna u dvorištu Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu.
Najava • 13.09.2020.

13. Vrisak – riječki sajam knjiga i festival autora

Riječki sajam knjiga i festival autora – Vrisak održat će se od 13. do 19. rujna u prostorima zgrade Exportdrva i Guvernerove palače Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka. Trinaesto izdanje donosi više od trideset programa, a ovogodišnje inozemne goste predvode Tanja Stupar Trifunović i Almin Kaplan.
Najava • 08.09.2020.

Predstavljanje monografije 'Zauvijek mlad – Sedamdeset godina Zagrebačkog kazališta mladih'

Predstavljanje monografije 'Zauvijek mlad – Sedamdeset godina Zagrebačkog kazališta mladih' održat će se putem ZKM Zoom razgovora u utorak, 8. rujna na Facebook stranici ZKM-a. O knjizi će govoriti ravnateljica ZKM-a Snježana Abramović Milković, autor monografije Hrvoje Ivanković te glumice Urša Raukar i Slavica Jukić.