Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 05.12.2020.

Sa(n)jam knjige u Istri pod sloganom 'Sajam je u Srcima'

Sajam se vraća u starogradsku jezgru Pule, animirajući grad na potezu od Kaštela sve do obale. Usponom, kao i okolnim ulicama i trgovima, odzvanjat će vrhunski stihovi u glumačkim interpretacijama, bit će otvorena ordinacija terapije poezijom, a sajamski štandovi uzduž uspona posjetiteljima će ponuditi najbolje knjige hrvatskih izdavača.
Najava • 30.11.2020.

U prevodilačkom ringu: Ana Stanić i Ela Varošanec Krsnik

U prevodilačkom ringu susrest će se Ana Stanić i Ela Varošanec Krsnik, koje će se okušati u prijevodu ulomka iz romana Ricarda Piglije 'Respiración artificial'. Hispanistički 'dvoboj' održat će se u ponedjeljak 30. studenog na internetskoj platformi za videosastanke Zoom, a moderirat će ga Roman Simić.
Najava • 27.11.2020.

Književni petak: Europska prijestolnica kulture – kad se podvuče crta

Iskustva gradova koji su ponijeli titulu europskih prijestolnica kulture različita su. O tome kakva je europska prijestolnica kulture bila Rijeka te je li prilika iskorištena ili propuštena svoja viđenja sučeljavaju i dijele: Valerij Jurešić, Irena Kregar Šegota i Igor Mavrin. Urednik i voditelj Književnog petka je Roman Simić.
Najava • 27.11.2020.

Virtualni okrugli stol na temu 'Estetika angažmana u post-pandemijskom svijetu'

U sklopu programa Angažirana književnost Hrvatskog PEN-a, održat će se virtualni okrugli stol na temu 'Estetika angažmana u post-pandemijskom svijetu – Aesthetics of Engagement in the Post-pandemic World'. Sudjeluju: Ivana Armanini, Tomica Bajsić, Teresa Cadete, Nadežda Čačinović, Marketa Hejkalova, Vedrana Klepica, Mario Kovač...
Najava • 20.11.2020.

13. međunarodni festival književnosti Dani prijatelja knjige

Trinaesti međunarodni festival književnosti 'Dani prijatelja knjige' održat će se 20. i 21. studenog u Rijeci, u organizaciji Hrvatskoga književnog društva. Festival se otvara u petak u 18 sati, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, a uz predstavljanje knjiga i književnika bit će dodijeljene i godišnje nagrade društva.
Najava • 10.11.2020.

Susret sa srpskim piscem Sašom Ilićem

Susret sa srpskim piscem i gostom književne rezidencije Hrvatskog PEN-a Sašom Ilićem, održat će se u utorak 10. studenog u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Autora, dobitnika NIN-ove nagrade za roman ''Pas i kontrabas'' predstavit će Ivana Bodrožić, a susret moderira Tomica Bajsić.
Najava • 09.11.2020.

Književni prevoditelj vašem gradu: Xénia Detoni

U ponedjeljak 9. studenog u Knjižari Fraktura gostuje prevoditeljica Xenija Detoni koja će razgovarati o književnom i inom prevođenju, o dvojezičnosti, jeziku i identitetu, o ulozi i radu prevoditelja te o značajnim momentima u bogatoj i šarolikoj karijeri. Voditeljica je Lea Kovács.