Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 24.05.2021.

Every Story Matters/Svaka priča je važna uskoro u Zagrebu

Every Story Matters (Svaka priča je važna) međunarodni je projekt koji se kroz suradnju šest europskih partnera bavi temom tzv. inkluzivne književnosti. O ovoj univerzalnoj temi promišljat će se u sklopu Zagreb Book Festivala kroz dvadesetak događanja, panel diskusija i razgovora na kojima će gostovati značajni domaći i strani književnici, znanstvenici i novinari.
Najava • 17.05.2021.

Poezija je za sve: Dinko Telećan

Tribina Poezija je za sve s Dinkom Telećanom održat će se u ponedjeljak, 17. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. Povod za razgovor njegova je nova knjiga poezije 'Dovoljni razlozi i druge pjesme'. Uz autora o knjizi će govoriti Miroslav Kirin, a razgovor će moderirati Monika Herceg.
Najava • 14.05.2021.

Pjesnikinja petkom: Poezija ne trpi prenemaganje

Na tribini 'Pjesnikinja petkom: Poezija ne trpi prenemaganje', gostuju Olja Savičević Ivančević i Ivana Bodrožić. O poeziji kao mogućnosti obraćanja mnogima, njenoj ljekovitosti i važnosti, o tome trebamo li poeziju i zašto je bitno da poezija bude, koliko i stilski, toliko i emocionalni paket za čitatelje, s autoricama će razgovarati Monika Herceg i Mateja Jurčević.
Najava • 12.05.2021.

75. Poezija u dvorištu – Aida Bagić & Dinko Kreho

Pjesnička tribina 'Poezija u dvorištu' održat će se u srijedu 12. svibnja u Čitaonici i Galeriji VN u Zagrebu, a moći će se pratiti uživo na FB stranici Centar za knjigu. Gosti su ovoga puta Aida Bagić i Dinko Kreho, oboje nagrađeni na natječaju za poeziju i prozu festivala 'Trgni se! Poezija' beogradske nakladničke kuće 'Treći Trg'.
Najava • 11.05.2021.

Osmi Festival povijesti Kliofest 2021.

Osmi Festival povijesti Kliofest održat će se od 11. do 14. svibnja 2021. u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, sa smanjenim brojem posjetitelja. Program Festivala će se prenositi uživo na YouTube kanalu Kliofesta. Ovogodišnji Kliofest donosi mnoštvo okruglih stolova, tribina i konferencija povezanih s obljetnicama važnih povijesnih događaja.
Najava • 26.04.2021.

Pridružite se novom online književnom klubu za starije od 54 godine

Centar za kulturne djelatnosti, u sklopu projekta „Kulturna re-generacija“, pokreće književni klub „Zajedničko čitanje“, namijenjen osobama starijima od 54 godine. Tijekom deset mjeseci – od travnja 2021. do siječnja 2022. – sastajat će se jednom mjesečno u virtualnom prostoru i pod stručnim vodstvom razgovarati o knjizi koju su pročitali.
Najava • 23.04.2021.

U Noći knjige počinje i prodajna akcija Knjiga svima i svuda

Uz brojne fizičke i online programe u sklopu ovogodišnje Noći knjige od 23. do 30. travnja održat će se i prodajna akcija Knjiga svima i svuda u sklopu koje će cijene knjiga biti snižene do čak 70% za starija izdanja i do 20% za ona novijeg datuma. Akcija se provodi u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore.