Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 09.03.2024.

Srednjoškolci, ostvarite svoju ideju uz KUC Travno i Moj prvi projekt

Kulturni centar Travno započinje radionice kroz koje će srednjoškolcima iz Zagreba i okolice pružiti priliku da prođu projekt od ideje preko aplikacije do realizacije. Pozivaju se aktivni, kreativni srednjoškolci koji žele naučiti pisati projekte i ostvariti svoju ideju! Predstavljanje Projekta održat će se u subotu, 9. 3. 2024. u prostorijama KUC Travno.
Najava • 01.03.2024.

Predstavljanje knjige Lamije Begagić i Marine Veličković 'Furam feminizam'

Predstavljanje knjige Lamije Begagić i Marine Veličković 'Furam feminizam' održat će se u petak, 1. ožujka u zagrebačkoj Booksi. 'Furam feminizam (priručnik za cure, a zašto ne, i za dečke)' prvotno je objavljen 2016. godine u Sarajevu, a potom i u Beogradu. Knjigu će predstaviti: Lamija Begagić, Sana Perić, Jasmina Smajlović i Kruno Lokotar.
Najava • 29.02.2024.

Susret s gošćom DHKP-ove rezidencije: Christine Bredenkamp

Nova gošća DHKP-ove rezidencije, Christine Bredenkamp, dolazi iz Švedske, ali Hrvatska joj nije strana: u Zagrebu je živjela čak 10 godina. Prevodi s njemačkog, ali uspješno se okušala i u prijevodima s hrvatskog, s kojega bi voljela više prevoditi i u budućnosti. Posebno je zanima književnost za djecu i mlade.
Najava • 28.02.2024.

Predstavljanje romana 'Mali i Levijatan' i 'Crveni golubovi' - o odmaku od stvarnosne proze u hrvatskoj književnosti

Predstavljanje romana 'Mali i Levijatan' Svena Popovića i 'Crveni golubovi' Sanje Lovrenčić te razgovor o odmaku od stvarnosne proze u hrvatskoj književnosti, održat će se u srijedu, 28. veljače u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Sudjeluju: Sanja Lovrenčić, Sven Popović i Andrija Škare.
Najava • 28.02.2024.

Razgovori u Prozorima: O slikama i pričama – Klasja Habjan i Marija Ott Franolić

Prvi razgovor u sklopu programa 'Razgovori u Prozorima: Slikovnica kao medij na razmeđu umjetnosti i učenja' održat će se u srijedu 28. veljače u Knjižnici Silvija Strahimira Kranjčevića u Zagrebu. S ilustratoricom, grafičkom dizajnericom i prvom gošćom programa Klasjom Habjan, razgovara književna kritičarka i teoretičarka Marija Ott Franolić.
Najava • 21.02.2024.

Tribina/panel: Koliko će tehnologija i umjetna inteligencija promijeniti naš psihološki svijet?

Povodom 17. tjedna psihologije u Hrvatskoj na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održat će se tribina/panel 'Koliko će tehnologija i umjetna inteligencija promijeniti naš psihološki svijet? Što psihologija može učiniti?' Sudjeluju: Aco Momčilović, prof.dr.sc. Denis Bratko, prof.dr.sc. Jan Šnajder, dr.sc. Mitja Ružojčić te moderator, prof.dr.sc. Damir Ljubotina.
Najava • 21.02.2024.

Tribina DHK: Božidar Brezinščak Bagola

Lada Žigo Španić razgovarat će s autorom o njegovu bogatom pjesničkom, proznom i prevoditeljskom opusu, o vezama hrvatske i slovenske književnosti, koje intenzivno razvija, o teološkom sazrijevanju, slobodi i dogmi, o zavičaju (Hum na Sutli), bogatstvu materinskih govora Hrvatskoga zagorja i o drugim temama.