Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 09.07.2020.

Predstavljanje romana Marine Horkić 'Dobre zvijezde Mliječne staze'

Predstavljanje novog romana Marine Horkić 'Dobre zvijezde Mliječne staze' održat će se u četvrtak 9. srpnja u zagrebačkom Botaničaru. O romanu će razgovarati autorica i urednica Irena Španić, uz moderaciju Borne Sora, a za scenski doživljaj romana pobrinut će se poznati glumac kazališta Gavella Đorđe Kukuljica.
Najava • 08.07.2020.

Poezija u dvorištu : Zašto volimo Zagajewskog?

Adam Zagajewski danas je u Poljskoj jedan od najcjenjenijih živućih pjesnika. Zašto volimo Zagajewskog, što nas to osvaja u njegovoj poetici, zašto baš Zagajewski dobiva važne europske nagrade za poeziju i kako je prevoditi njegovu poeziju s poljskog na hrvatski jezik, na tribini će govoriti prevoditeljica, profesorica polonistike i prozna spisateljica Đurđica Čilić.
Najava • 08.07.2020.

Počinje šesti festival Prvi prozak na vrh jezika

Festival književnosti Prvi prozak na vrh jezika održava se 8., 9. i 10. srpnja 2020., u parku ispred zagrebačke Bookse. Festival će premijerno predstaviti čak tri rukopisa i četiri nove knjige autora do 35 godina starosti, dobitnika i dobitnica nagrada Prozak, Na vrh jezika, Goran za mlade pjesnike, Ulaznica (Zrenjanin) i Treći Trg (Beograd).
Najava • 07.07.2020.

Promocija knjige 'Dijagnoza' Nade Kaurin Knežević

Promocija knjige 'Dijagnoza' autorice Nade Kaurin Knežević održat će se u utorak 7. srpnja u zagrebačkom klubu Botaničar. Na promociji će govoriti Boris Maksimović, urednik knjige i izdavač, Zoran Ferić, književnik i Nada Kaurin Knežević, autorica knjige.
Najava • 07.07.2020.

Promocija romana 'Stranka' Bojana Žižovića

Promocija romana 'Stranka' Bojana Žižovića održat će se u utorak 7. srpnja, u zagrebačkoj Beertiji. Snage će udružiti Marko Pogačar, Marko Tomaš, izdavač Ivan Sršen i autor Bojan Žižović ne bi li što detaljnije predstavili one koji su pod okriljem noći zabljesnuli kao crne rupe, progutali svaku humanost i podrignuli opaku prazninu.
Najava • 02.07.2020.

Priče za Milenu - Komemoracija za Milenu Benini

Komemoracija za Milenu Benini održat će se u četvrtak, 2. srpnja u Booksi, u organizaciji Centra za ženske studije, Hrvatskog društva pisaca, K-Zone i SFere. O Mileninom životu i radu govorit će Ivana Delač, Nataša Govedić, Marino Sorel, Davorin Horak, Maja Soldić i Matko Vladanović. Razgovor će moderirati Mihaela Marija Perković.
Najava • 01.07.2020.

Dodjela nagrada 'Grigor Vitez' za 2019.

Službena dodjela nagrada za dječju književnost i ilustraciju 'Grigor Vitez' održat će se u srijedu 1. srpnja u zagrebačkom klubu Botaničar. Dodjelu nagrada vodi Ida Prester, a nagrade će primiti: Zoran Ferić, Roman Simić, Nada Mihaljević, Manuel Šumberac, Vendi Vernić, Morea Banićević, Nikolina Manojlović Vračar i Jelena Brezovec.