Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 29.06.2022.

Promocija slikovnice Ti, moja prekrasna djevojčice

Promocija slikovnice 'Ti, moja prekrasna djevojčice' autorice Nataše Ozmec i ilustratorice Jasmine Kosanović, koja kroz riječi i sliku, dirljivo prikazuje ljubav majke prema kćeri, održat će se u srijedu 29. lipnja u Centaru mladih Ribnjak u Zagrebu.
Najava • 28.06.2022.

Poezija je za sve: Suzana Matić i Vanda Petanjek

Na tribini Poezija je za sve gostuju pjesnikinje Suzana Matić i Vanda Petanjek. Kako se njihovi poetski svjetovi dodiruju, gdje se razilaze, kako pristupaju pisanju naizgled teških i već ispisanih tema, saznajte u razgovoru koji moderira pjesnikinja Monika Herceg.
Najava • 28.06.2022.

Predstavljanje knjige 'Pisma Ireni'

Predstavljanje knjige 'Pisma Ireni' koju su priredile Sandra Križić Roban i Nives Tomašević, održat će se u utorak 28. lipnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi u kojoj su prikazana mnogobrojna pisma, crteži i razglednice koje su Ireni upućivali njezini prijatelji, uz priređivačice, govorit će i Anita Peti Stantić, Ivana Mance te Helena Sablić Tomić.
Najava • 27.06.2022.

Librić u perivoju na 62. Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku

Pulski Festival dječje knjige Monte Librić i ove godine svoju literarnu priču donosi na Međunarodni festival djeteta u Šibeniku. Svi posjetitelji Festivala, moći će na jednom mjestu birati više od 3.000 naslova iz hrvatske književne produkcije za djecu. Uz Sajam odvijat će se i literarni programi za najmlađe pod nazivom Librić stroj za slovo i broj.
Najava • 24.06.2022.

Promocija zbirke priča Perunikine besjede

Promocija zbirke priča 'Perunikine besjede', u organizaciji Društva ljubitelja književnosti Littera, održat će se u petak 24. lipnja u dvorištu Muzeja likovnih umjetnosti u Osijeku. U zbirci se nalazi devetnaest priča, napisanih iz pera deset autora, članova udruge Littera. Promociju će obogatiti kratka dramska izvedba glumačke skupine iz Belog Manastira.
Najava • 20.06.2022.

Rumunjski i hrvatski pjesnici u Zagrebu

Pjesničko čitanje i predstavljanje pjesničko-prevoditeljske radionice hrvatskih i rumunjskih pjesnika u organizaciji Hrvatskog društva pisaca (HDP) i partnera FILIT iz Rumunjske, održat će se 20. lipnja u društvenom klubu Botaničar u Zagrebu. Sudjeluju: Sanja Baković, Miroslav Kirin, Nada Topić, te rumunjski pjesnici Claudiu Komartin, Ștefan Manasia i Olga Stefan.
Najava • 17.06.2022.

Millenium stih – poetski maraton ''Riječi iznad svega'' u Zadru

U sklopu manifestacije Millenium stih – poetski maraton koji se 17. i 18. lipnja održava u Zadru, Hrvatski P.E.N. centar poziva na 'Poeziju u prijevodu' čije su gošće hrvatske pjesnikinje Gordana Benić, Diana Burazer, Dorta Jagić i Andriana Škunca. Poseban gost večeri je i član katalonskog P.E.N.-a, pjesnik i prevodilac Pau Sanchis i Ferrer.