Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 25.06.2024.

Predstavljanje knjige Hrvoja Rupčića 'Putešestvije po Turkestanu'

Predstavljanje nove knjige Hrvoja Rupčića, 'Putešestvije po Turkestanu: Motoristička avantura s Puta svile' održat će se u utorak, 25. lipnja u Klubu Kazališta Komedija - Jazz & cabaret club Kontesa u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Dvina Meler, Bruno Šimleša, Karmela Devčić, te sam autor Hrvoje Rupčić, putopisac i glazbenik.
Najava • 20.06.2024.

27. Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara

Đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara, manifestacija posvećena hrvatskoj književnoj kritici, održat će se po 27. puta 20. i 21. lipnja u Đakovu i Trnavi kod Đakova. Okrugli stol je ove godine posvećen odnosu hrvatske i slovenske književnosti i književne kritike. U sklopu programa dodijelit će se Nagrada i Povelja Julija Benešića.
Najava • 20.06.2024.

Tribina Razotkrivanje: Zoran Žmirić, 'Visoke trave' i r'n'r u Knjižari!

Na književnoj tribini Razotkrivanje u Knjižari Fraktura bit će predstavljen novi roman "Visoke trave" pisca, kolumnista i glazbenika Zorana Žmirića. Uz autora, o knjizi će govoriti Frakturin glavni urednik Seid Serdarević. Nakon promocije pozvani ste na r'n'r koncert uz bend MCW!
Najava • 19.06.2024.

Tribina DHK: Ljerka Car Matutinović

Na tribini u Društvu hrvatskih književnika, u srijedu, 19. lipnja gostuje Ljerka Car Matutinović. Lada Žigo Španić razgovarat će s uglednom i višestruko nagrađivanom autoricom o njezinu bogatom pjesničkom, proznom, esejističkom i prevoditeljskom opusu, o rodnoj čakavštini, iskustvima u Italiji, današnjem književnom tržištu i o drugim zanimljivim temama.
Najava • 17.06.2024.

Književne sudbine klasika: Milan Milišić

Tribina Književne sudbine klasika o dubrovačkom pjesniku, esejistu, putopiscu, prozaiku, dramskom piscu, kritičaru i prevoditelju Milanu Milišiću održat će se u ponedjeljak 17. lipnja u Knjižari Fraktura. O autoru i njegovoj kultnoj knjizi 'Oficirova kći', govorit će Miljenko Jergović i Jelena Trpković, a razgovor će moderirati urednik Roman Simić.
Najava • 13.06.2024.

Predstavljanje knjige Ivice Matičevića 'Priča prati hrabre : Pogled u noviju hrvatsku prozu'

Predstavljanje knjige Ivice Matičevića 'Priča prati hrabre : Pogled u noviju hrvatsku prozu' održat će se 13. lipnja u Društvu hrvatskih književnika. Knjigu koja se upušta u avanturu tumačenja priča i u svojim ogledima otkriva moguće svjetove novije hrvatske proze, uz autora će predstaviti akademik Boris Senker i dr. sc. Antun Pavešković.
Najava • 12.06.2024.

Predstavljanje knjige 'Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama' Marijane Perinić

Predstavljanje nove, pete knjige, spisateljice i voditeljice Marijane Perinić, 'Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama' održat će se u srijedu 12. lipnja u Klubu hrvatskih glazbenika Sax u Zagrebu. U knjizi ona piše o ženama i muškarcima, nepremostivim i premostivim razlikama među njima, začinivši svaku cjelinu većom ili manjom mjericom duhovitosti.