Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.02.2019.

Predstavljanje udžbenika 'Klinička infektologija' urednika Josipa Begovca i suradnika

Predstavljanje udžbenika 'Klinička infektologija', urednika Josipa Begovca i suradnika održat će se u srijedu, 27. veljače u dvorani 'Miroslav Čačković' na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U pisanju udžbenika sudjelovala su 54 autora i on je plod zajedničkog rada svih katedri koje drže nastavu o infektivnim bolestima na sva naša četiri Sveučilišta.
Najava • 20.02.2019.

Predstavljanje 'Knjige rastanaka' Mirjane Krizmanić

Predstavljanje nove knjige Mirjane Krizmanić 'Knjiga rastanaka' održat će se u srijedu, 20. veljače u Novinarskom domu u Zagrebu. O rastancima koji su sastavni dio naših života, o njihovim dobrim posljedicama i načinima izbjegavanja loših razgovarat će Mirjana Krizmanić, Nataša Jokić-Begić i Koraljka Penavin.
Najava • 19.02.2019.

Predstavljanje knjige 'Mogla bi se zvati Leda' Marka Gregura

Predstavljanje knjige 'Mogla bi se zvati Leda' Marka Gregura održat će se u utorak 19. veljače u Vinyl baru&baru u Zagrebu. O knjizi u kojoj se govori o čežnji za djetetom para koji ga biološki ne može imati, i o razočaranju institucijama koje onemogućuju posvajanje, govorit će Mario Kolar, Kruno Lokotar i autor.
Najava • 17.02.2019.

Odvalimo se poezijom - obični susreti: adio, partili smo na škoj!

Pjesničko događanje Odvalimo se poezijom - obični susreti: adio, partili smo na škoj! održat će se u nedjelju 17. veljače u zagrebačkom književnom klubu Booksa. Na događanju posvećenom otoku, temama i poetikama otoka i otočnosti gostuju pjesnikinje Andriana Škunca i Lara Mitraković.
Najava • 15.02.2019.

Književni petak: 'Dobri loši' i 'loši dobri' književni tekstovi

Nova, 64. sezona tribine Književni petak započinje s četiri nova urednika: Mirelom Priselac, Hrvojem Pukšecom, Andrijom Škarom i Lovrom Škopljancem. Sezonu otvara Lovro Škopljanec u petak 15. veljače u Galeriji Kupola Gradske knjižnice, s temom 'Dobri loši' i 'loši dobri' književni tekstovi.
Najava • 12.02.2019.

Predstavljanje knjige 'Cervantesov trg' i časopisa '15 dana' posvećenog Predragu Luciću

Predstavljanje knjige sabranih pjesama i songova Predraga Lucića 'Cervantesov trg' i časopisa '15 dana' posvećenog Predragu Luciću, održat će se u utorak 12. veljače u klubu No Sikiriki u Zagrebu. Izdanja će predstaviti Ivica Đikić, Boris Pavelić, Darko Vidović i Kruno Lokotar.
Najava • 11.02.2019.

Hrvatsko književno društvo u Rijeci predstavlja knjigu 'Hrvatski pjesnički huligani'

U organizaciji Hrvatskog književnog društva održat će se predstavljanje knjige 'Hrvatski pjesnički huligani'. Riječ je o antologiji suvremene hrvatske ironične poezije u kojoj su zastupljeni Robert Roklicer, Žarko Jovanovski, Siniša Matasović, Darija Lisenko, Zvonimir Grozdić i Simo Mraović.