Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 05.11.2020.

ZKM Zoom razgovor : Čovjek je čovjeku kazalište

Zagrebačko kazalište mladih najavljuje novi Zoom razgovor pod nazivom 'Čovjek je čovjeku kazalište'. O utjecaju koronavirusa na rad kulturnih institucija razgovaraju Rade Šerbedžija, Sreten Mokrović, Ante Tomić, Boris Jokić, uz moderaciju Maje Sever.
Najava • 02.11.2020.

Festival PAZI, KNJIGA! : Izložbe ilustracija Davora Pavelića i Hane Vrca

U okviru Festivala PAZI, KNJIGA! bit će otvorene dvije izložbe ilustracija. Izložba ilustracija pod nazivom 'Pola' Davora Pavelića bit će otvorena od 2. do 7. studenoga u Galeriji VN, a izložba ilustracija 'Mic po mic' Hane Vrce moći će se pogledati od 2. do 30. studenoga u Galeriji knjižnice Kajfešov brijeg u Zagrebu.
Najava • 30.10.2020.

Predstavljanje zbornika 'Ekofeminizam: Između zelenih i ženskih studija'

Predstavljanje zbornika 'Ekofeminizam: Između zelenih i ženskih studija' urednika Gorana Đurđevića i Suzane Marjanić, održat će se u petak 30. listopada u Knjižnici Instituta za etnologiju i folkloristiku. O zborniku će uživo govoriti Sanja Đurin, Maja Flajsig i Suzana Marjanić, a preko Zooma Ivica Bakota, Zlatko Bukač, Ana Stojanović i Goran Đurđević.
Najava • 29.10.2020.

Promocija zbirke pjesama 'Sahranjena ljubav' Irene Stanić Rašin i Svena Adama Ewina

Promocija zbirke pjesama 'Sahranjena ljubav: Dnevnik slučajne pjesnikinje' Irene Stanić Rašin i Svena Adama Ewina, koja se trebala održati u četvrtak 29. listopada u Hrvatskoj matici iseljenika u Zagrebu, održat će se virtualno. Moderatorica književne večeri je Darija Žilić.
Najava • 27.10.2020.

Predstavljanje knjige 'Intimni trenutci' Ivana Mažuranića

Predstavljanje knjige 'Intimni trenutci' koja je objavljena u povodu 130. obljetnice smrti Ivana Mažuranića, održat će se u utorak 27. listopada u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. O knjizi će govoriti Božidar Petrač. Koncertnu izvedbu o pismima Ivana Mažuranića i Aleksandre Demeter izvode Sanja Marin i Joško Ševo.
Najava • 22.10.2020.

Promocija knjige 'Namjerno zanemarivanje' Lene Andersson

Promocija knjige 'Namjerno zanemarivanje' Lene Andersson održat će se u četvrtak 22. listopada u Caféu Muzeja prekinutih veza u Zagrebu. U razgovoru sudjeluju književne blogerice Alis Marić, Dijana Kovačević i Morana Mazor. Snimku predstavljanja možete pogledati naknadno na Youtube kanalu Naklade Ljevak.
Najava • 20.10.2020.

Razgovor o knjigama 'Papina kći' Darija Foa i 'Adua' Igiabe Scego

O knjigama 'Papina kći' Darija Foa i 'Adua' Igiabe Scego, koje spajaju talijansku povijest i suvremenost iz perspektive snažnih ženskih likova suočenih s brojnim preprekama i nerazumijevanjem okoline, govorit će Anda Bukvić Pažin i Tatjana Peruško, a razgovor će moderirati Ivana Bodrožić.