Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 07.05.2021.

Predstavljenje romana Ivane Šojat 'Štajga ili put u maglu'

Novi roman Ivane Šojat 'Štajga ili put u maglu' knjiga je mjeseca svibnja prema izboru književnog magazina BestBook. Roman će biti predstavljen u petak 7. svibnja u Knjižari Fraktura u Zagrebu. O knjizi će govoriti Ivana Šojat, Seid Serdarević i Emirat Asipi.
Najava • 04.05.2021.

Virtualna promocija romana 'Bivše stvari' Bruna Vieire Amarala

Virtualna promocija romana 'Bivše stvari' nagrađivanog portugalskog pisca Bruna Vieire Amarala, održat će se u utorak 4. svibnja na Facebook stranici nakladnika Hena com. U predstavljanju će sudjelovati: Bruno Vieira Amaral, Marija Ott Franolić, Una Krizmanić Ožegović i Hrvoje Kovač.
Najava • 30.04.2021.

Booksa u parku – Zanimanje: dramaturg & Pjesnikinja petkom

Savez scenarista i pisaca izvedbenih djela i Booksa nastavljaju suradnju na ciklusu tribina 'Zanimanje: dramaturg'. Tema koja će biti predstavljena u petak 30. travnja jest dramaturgija u kazališnim institucijama. Kasnije istog dana održat će se tribina 'Pjesnikinja petkom' koja će ugostiti pjesnikinje s Banije. Sudjelovat će Ines Kosturin iz Petrinje i Sanja Domenuš iz Siska.
Najava • 28.04.2021.

Tribina Poezija je za sve: Andrijana Kos Lajtman i Damir Radić

Tribina Poezija je za sve s Andrijanom Kos Lajtman i Damirom Radićem, održat će se u srijedu 28. travnja u 20 sati u Knjižari Fraktura (Zagreb). Povod za razgovor njihova je nova knjiga poezije 'Zarazna zona', a razgovor će moderirati Monika Herceg.
Najava • 26.04.2021.

Pridružite se novom online književnom klubu za starije od 54 godine

Centar za kulturne djelatnosti, u sklopu projekta „Kulturna re-generacija“, pokreće književni klub „Zajedničko čitanje“, namijenjen osobama starijima od 54 godine. Tijekom deset mjeseci – od travnja 2021. do siječnja 2022. – sastajat će se jednom mjesečno u virtualnom prostoru i pod stručnim vodstvom razgovarati o knjizi koju su pročitali.
Najava • 09.04.2021.

Tribina Razotkrivanje: Darko Šeparović - 'Pristanište'

Tribina Razotkrivanje s Darkom Šeparovićem, autorom romana 'Pristanište' održat će se u petak 9. travnja u Knjižara Fraktura u Zagrebu. Razgovor s autorom vodit će Andrija Škare, a ulomke iz knjige čitat će Frano Mašković.
Najava • 30.03.2021.

Online razgovor o knjizi 'Brat od leda' Alicije Kopf

Online predstavljanje romana 'Brat od leda' mlade i nagrađivane katalonske autorice Imme Ávalos Marqués, koja piše pod pseudonimom Alicia Kopf, održat će se u utorak 30. ožujka na Facebook stranici Hena coma. U predstavljanju će uz autoricu sudjelovati Lora Tomaš i Zoran Miočinović. Razgovor će moderirati urednik i voditelj projekta Hrvoje Kovač.