Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 22.05.2019.

Zagrebačka promocija romana 'Proslava' Damira Karakaša

Zagrebačka promocija romana 'Proslava' Damira Karakaša održat će se u srijedu, 22. svibnja u dvorani Müller kina Europa. Na promociji uz autora sudjeluju Đurđica Čilić, Ivica Đikić, Lana Cavar i Gordana Farkaš Sfeci. Ulomke iz romana čita Milivoj Beader.
Najava • 21.05.2019.

Poezija na živo : Branko Čegec

U sklopu tribine Poezija na živo, u klubu Booksa će u utorak, 21. svibnja gostovati pjesnik i izdavač Branko Čegec. Povod razgovoru Branka Čegeca s Miroslavom Mićanovićem novi je Čegecov pjesnički rukopis i on će poslužiti kao polazišna točka dijaloga o poeziji, stanju stvari, jeziku, poetici i poetikama...
Najava • 21.05.2019.

DHK organizira gostovanje čileanskog književnika hrvatskih korijena Andrésa Moralesa Milohnića

U utorak, 21. svibnja 2019., DHK organizira gostovanje čileanskog književnika hrvatskih korijena Andrésa Moralesa Milohnića te predstavljanje njegove knjige pjesama 'Escrito en glagolítico / Napisano glagoljicom'.
Najava • 20.05.2019.

Fraktura predstavlja dvije nove knjige Lászla Végela

U ponedjeljak 20. svibnja 2019. u Institutu Balassi - Mađarskom institutu u Zagrebu (Cesarčeva 10) nakladnička kuća Fraktura predstavlja dvije nove knjige Lászla Végela - 'Exterritorium' i 'Neoplanta ili obećana zemlja'. Uz autora o njegovim djelima govorit će Xenia Detoni i Zdravko Zima, a razgovor će moderirati urednica Iva Karabaić.
Najava • 20.05.2019.

Predstavljanje knjige Branke Erdelji Štivić "'Starenje za početnike'

Lagan i razigran, zabavan i ozbiljan, ovaj roman ruši predrasude o ženama u dobi za mirovinu, o muževima i o podršci prijatelja - napisala je urednica Milena Benini. Uz nju, te autoricu Branku Erdelji-Štivić o romanu će govoriti i ilustratorica naslovnice Helena Klakočar. Moderatorica je Sandra Pocrnić Mlakar.
Najava • 14.05.2019.

Predstavljanje knjige Anite Peti-Stantić 'Čitanjem do (spo)razumijevanja'

Predstavljanje nove knjige Anite Peti-Stantić 'Čitanjem do (spo)razumijevanja' održat će se u utorak, 14. svibnja na Sveučilištu u Zadru. Promocija u Zagrebu na rasporedu je 23. svibnja u 14 sati na ovogodišnjem Zagreb Book Festivalu, u Muzeju za umjetnost i obrt.
Najava • 10.05.2019.

Hrvatska sveučilišna naklada predstavlja knjigu 'Cotardov sindrom' Ozrena Žuneca

U petak, 10. svibnja 2019. Hrvatska sveučilišna naklada organizora predstavljanje knjige 'Cotardov sindrom : Didaktično-moralistički kanconijer' autora Ozrena Žuneca. Predstavljanje će se održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) s početkom u 20 sati.