Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 27.06.2020.

Sandorfov mini maraton u Booksi predstavlja suvremene europske autore

Sandorfov mini maraton u Booksi održat će se u subotu, 27. lipnja 2020. u kulbu Booksa, a predstavit će suvremene europske autore (David Szalay, Ida Hegazi Hoyer, Mauro Covacich, Oddny Eir Evarsdottir, Joanna Hellgren i Naja Marie Aidt)‚ te domaću književnost u engleskom prijevodu (Bekim Sejranović i Ivana Bodrožić).
Najava • 26.06.2020.

Pjesnikinja petkom: Poezija kao glas otpora - Sanja Baković

U petak 26. lipnja 2020. druga gošća književnog susreta 'Pjesnikinja petkom' je Sanja Baković, otprije već poznata po svom književnom angažmanu, stranici 'Odvalimo se poezijom' i istoimenim tribinama, a 2016. izdala je svoju prvu zbirku pjesama 'Plovna mjesta'. Susret moderira Monika Herceg.
Najava • 25.06.2020.

Moj je grad večeras dobio luku - uvertira u 19. Festival europske kratke priče

Lipanj koji mu je devetnaest godina bio tako dobar, FEKP - Festival europske kratke priče je u 2020. prisiljen zamijeniti listopadom, odužujući mu se ipak lijepom najavom – zagrebačkim jednodnevnim lipanjskim programom pod nazivom 'Moj je grad večeras dobio luku'.
Najava • 25.06.2020.

Predstavljanje knjige Snježane Banović 'Kazalište za narod: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu 1945.-1955.'

U četvrtak 25. lipnja nakladnička kuća Fraktura organizira predstavljanje nove knjige Snježane Banović 'Kazalište za narod: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu 1945.-1955.', u kojoj autorica minuciozno, s mnogo detalja, a istovremeno čitko i pregledno opisuje mijene koje doživljavaju HNK i hrvatsko glumište.
Najava • 24.06.2020.

Promocija knjige Borisa Leinera 'Sve bio je ritam'

Promocija autobiografske čitanke ex-yu rock’n’rolla, najbržeg bubnjara ovih prostora Borisa Leinera, 'Sve bio je ritam' održat će se u srijedu 24. lipna na ljetnoj terasi Vintage Industrial Bara. Sudjeluju: Boris Leiner, Davor Schunk, Jasminka Mitrić, Ivan Sršen i Đorđe Kukuljica. Nakon promocije DJ SNIH vrti sve novovalne hitove do ponoći.
Najava • 16.06.2020.

Promocija romana Marka Tomaša 'Nemoj me buditi'

Promocija romana Marka Tomaša 'Nemoj me buditi' (VBZ, 2020.) održat će se u utorak 16. lipnja u 20 sati u zagrebačkom Botaničaru. Roman će predstaviti: Tomislav Brlek, Marko Pogačar, Marko Tomaš i Kruno Lokotar.
Najava • 10.06.2020.

Predstavljanje slikovnice 'Muha u ateljeu Ivana Kožarića'

U srijedu, 10. lipnja na devedeset deveti rođendan Ivana Kožarića, naklada Mala zvona, u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti, predstavlja slikovnicu 'Muha u ateljeu Ivana Kožarića', za koju je tekst napisala Sanja Lovrenčić, a ilustracije izradio Dominik Vuković. Predstavljanje će se održati na platou MSU-a u 18 sati.