Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 15.10.2021.

Kultura na remontu: 'Pisati iz tuđeg'

U ovotjednoj tribini HDP-a 'Kultura na remontu' povest će se razgovor s piscima i prevoditeljima o tome kako i koliko dobro, autentično, mogu pisati o iskustvima koja nisu njihova. Razgovarat će Srđan Sandić, Dinko Telećan i Nives Curić, uz voditeljicu tribine Ivanu Bodrožić.
Najava • 15.10.2021.

Promocija lako razumljivih brošura o Mariji Jurić Zagorki i Nikoli Tesli

Promocija lako razumljivih brošura o Mariji Jurić Zagorki i Nikoli Tesli koje približavanju život i rad ponajvećih hrvatskih umjetnika i znanstvenika osobama s intelektualnim teškoćama, održat će se u petak 15. listopada s početkom u 11 sati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu.
Najava • 14.10.2021.

Predstavljanje knjige Marije Vinski 'Velik je misterij života'

Predstavljanje dnevnika Marije Vinski 'Velik je misterij života' održat će se u četvrtak 14. listopada u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Maša Grdešić, Branimir Janković, priređivačice dnevnika Lucija Bakšić i Magdalena Blažić te urednik Josip Pandurić.
Najava • 14.10.2021.

Artlessov čitateljski kultivator: Sara Renar i Marija Dejanović

Artlessov čitateljski kultivator poziva zainteresiranu publiku na online događanje poticanja čitanja s glazbenicom Sarom Renar i pjesnikinjom Marijom Dejanović. U uvodnom dijelu tribine bit će prikazan video portret Sare Renar, a potom će Marija i Sara otkriti različite perspektive na važnost čitanja, stvaranja i interdisciplinarne suradnje.
Najava • 14.10.2021.

Predstavljanje Hrvatskoga biografskoga leksikona

Leksikografski zavod Miroslav Krleža predstavlja deveti svezak Hrvatskoga biografskoga leksikona. O knjizi će, uz pozdravne riječi glavnog ravnatelja Leksikografskoga zavoda Brune Kragića i ravnatelja Filipa Hameršaka govoriti članice Uredničkoga vijeća akademkinja Nella Lonza i Štefka Batinić te glavni urednik Nikša Lučić.
Najava • 11.10.2021.

Promocija grafičkog romana 'Plava je najtoplija boja' Jul Maroh

Promocija grafičkog romana 'Plava je najtoplija boja' autora_ice Jul Maroh održat će se u ponedjeljak 11. listopada u zagrebačkoj Kinoteci. O stripu i knjizi općenito, govorit će urednik knjige Vladimir Šagadin i likovna umjetnica i stripašica Helena Janečić. Nakon promocije bit će prikazan kultni film 'Adelin život', koji je inspiriran ovim grafičkim romanom.
Najava • 06.10.2021.

U srcu NSK – konzervatori-restauratori na djelu

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu poziva sve one koji kod kuće imaju oštećenu knjigu da ju donesu te uz pomoć konzervatora i restauratora Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu nauče kako ju popraviti i kod kuće pravilno čuvati. Program 'U srcu NSK – konzervatori-restauratori na djelu' je dio cjelovitoga programa obilježavanja Dana europske baštine.