Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 26.11.2019.

Promocija knjige Avija Jorischa 'Neka bude inovacija'

Promocija knjige Avija Jorischa 'Neka bude inovacija : Kako izraelska domišljatost popravlja svijet' održat će se u utorak, 26. studenog u Kulturnom društvu 'Miroslav Šalom Freiberger' u Zagrebu. Na promociji će sudjelovati Branimir Pofuk i Ivo Špigel.
Najava • 26.11.2019.

Paralelni svjetovi: Giorgio Agamben – Filozofija, život i susreti

Gosti tribine, Ivan Molek, semiotičar i prevoditelj, i Adrian Pelc, urednik u izdavačkoj kući Mala zvona, razgovarat će o autobiografiji Giorgia Agambena 'Autoportret u radnoj sobi'.
Najava • 26.11.2019.

Predstavljanje monografije 'Hrvatska grafika' Mikice Maštrović

Predstavljanje monografije 'Hrvatska grafika' Mikice Maštrović održat će se u utorak, 26. studenog u Atriju Muzeja Mimara u Zagrebu. Riječ je o prvom sustavnom pregledu hrvatske grafike u sklopu kojeg će biti predstavljena relevantna tradicija i suvremena produkcija.
Najava • 26.11.2019.

Predstavljenje monografije 'Arhitekt Carl Seidl – Opus na Opatijskoj rivijeri' autora Berislava Valušeka

Predstavljenje znanstveno-likovne monografije 'Arhitekt Carl Seidl – Opus na Opatijskoj rivijeri' održat će se u utorak, 26. studenog u Muzeju za umjetnosti i obrt u Zagrebu.
Najava • 25.11.2019.

Predstavljanje romana 'Nadohvat' Ene Katarine Haler

Predstavljanje romana prvijenca 'Nadohvat' Ene Katarine Haler održat će se u ponedjeljak 25. studenog u Vinyl baru u Zagrebu. O romanesknom prvijencu u kojem autorica ispisuje ratnu traumu više generacija govorit će autorica Ena Katarina Haler, književna kritičarka Jagna Pogačnik i urednik Drago Glamuzina.
Najava • 20.11.2019.

Zaron u Planetariju Tehničkog muzeja - poezija pod zvjezdanim nebom

Zaron je projekt čitanja poezije uz eksperimentalnu glazbenu pratnju kroz koji se predstavljaju opusi suvremenih pjesnika/inja. Nakon prošlogodišnjih nastupa u ITD-u, Zaron ove godine nastupa u prostoru Planetarija Tehničkog muzeja u kojem će se čitati u mraku pod zvjezdanim nebom.
Najava • 19.11.2019.

Predstavljanje romana 'Kad su padali zidovi' Kristijana Vujičića

'Kad su padali zidovi' kronika je odrastanja na gradskim ulicama Zagreba krajem 1980-ih, u vrijeme kada velikani svjetske glazbe dolaze održati koncerte i demokracija kuca na vrata, a budućnost se, barem većini, čini sretna i dobra. Predstavljanje novog romana Kristijana Vujičića održat će se u utorak, 19. studenog u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu.