Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 02.02.2020.

Otvorenje međunarodne književne rezidencije 'Odisejevo utočište' 2020.

Konferencija povodom službenog otvorenja 2. ciklusa projekta Odisejevo utočište (Ulysses' Shelter), europske mreže književnih rezidencija za mlade književne autore i autorice, održat će se u nedjelju, 2. veljače u Domu kulture u Babinom Polju na Mljetu. Projekt će predstaviti prvi ovogodišnji gosti rezidencije u Pomeni te predstavnici partnera na projektu.
Najava • 30.01.2020.

Predstavljanje knjige Lucije Ljubić 'Od prijestupnice do umjetnice. Kazališne i društvene uloge hrvatskih glumica'

Predstavljanje knjige Lucije Ljubić 'Od prijestupnice do umjetnice. Kazališne i društvene uloge hrvatskih glumica' održat će se u četvrtak, 30. siječnja u 18 sati u Hrvatskom kulturnom klubu u Zagrebu. Sudjeluju: Boris Senker, Ivan Trojan, Mira Muhoberac, Lucija Ljubić i Branko Čegec.
Najava • 29.01.2020.

Hena com organizira predstavljanje nove knjige Igora Rajkija 'Drhtajništvo'

Kad bi nadljudi postojali, mnogi bi od njih prije ili kasnije osvanuli u književnosti kao glavni junaci. U romanu 'Drhtajništvo' Igora Rajkija nema nadljudi, ali postoji jedan nadjunak, junak nad svim drugim junacima – a to je jezik. Predstavljanje romana održat će se u srijedu, 29. siječnja 2020., u caffe bar/club Botaničar u Zagrebu.
Najava • 27.01.2020.

Večer Clare i Roberta Schumanna

Muzička akademija u Zagrebu i naklada Mala zvona pozivaju na Večer Clare i Roberta Schumanna. O knjizi 'Bračni dnevnik', objavljenoj o dvjestotoj godišnjici rođenja Clare Schumann, govorit će izv. prof. Veljko Glodić i prevoditeljica Sanja Lovrenčić, ulomke će čitati Urša Raukar, a u glazbenom dijelu programa nastupit će Sara Vlastelica i Lucija Borković.
Najava • 27.01.2020.

Litterarum translatio: Borislav Pavlovski i Ivica Baković

Prva ovogodišnja tribina iz niza Litterarum translatio održat će se u ponedjeljak 27. siječnja u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića i predstaviti nove snage na hrvatskom književno-prevodilačkom obzorju. Sudjeluju Borislav Pavlovski i Ivica Baković. Moderator tribine je Sead Muhamedagić.
Najava • 23.01.2020.

Predavanje i predstavljanje knjige Andrije Mutnjakovića 'Imperator Diokletianus Dalmata'

Predavanje i predstavljanje knjige akademika i arhitekta Andrije Mutnjakovića 'Imperator Diokletianus Dalmata: Veliki rimski graditelj' održat će se u četvrtak 23. siječnja u Oris Kući arhitekture u Zagrebu. Knjiga o Dioklecijanovom životu i djelu obuhvaća dokumentiranu sintezu njegova porijekla i graditeljskog opusa.
Najava • 17.01.2020.

Predstavljanje zbirke priča Lafcadija Hearna 'Miris japanskog kada'

Predstavljanje zbirke priča Lafcadija Hearna 'Miris japanskog kada' te otvorenje izložbe ilustracija načinjenih za ovo izdanje, održat će se u petak 17. siječnja u Kabinetu Malih zvona u Zagrebu. O knjizi će govoriti prevoditeljica Sanja Lovrenčić, likovna umjetnica Iva Valentić i urednica Lukrecia Ana Lovrić.