Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 20.09.2019.

Promocija knjige 'Portret Che Guevare' Zlatka Krilića

Promocija knjige 'Portret Che Guevare' autora Zlatka Krilića održat će se u petak 20. rujna u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će uz autora predstaviti Antun Pavešković, književni kritičar, Andrea Divić, urednica portala CRO kultura i Goran Grgić, kazališni, televizijski i filmski glumac.
Najava • 19.09.2019.

Otvorenje izložbe Saše Jantoleka - Artižan

U okviru programa predstavljanja hrvatskih ilustratora u Galeriji Kupola Gradske knjižnice Zagreb, u četvrtak 19. rujna održat će se otvorenje izložbe ilustracija Saše Jantoleka - ARTIŽAN. Izložbu će otvoriti Isabella Mauro i Saša Jantolek.
Najava • 18.09.2019.

Predstavljanje knjige 'Soba na dnu mora' Tomice Šćavine

Predstavljanje knjige 'Soba na dnu mora' Tomice Šćavine (Hena com, 2019) održat će se u srijedu 18. rujna u Vinyl baru&baru u Zagrebu. Knjigu će predstaviti Jagna Pogačnik, Marina Vujčić, Tomica Šćavina i Vesna Tominac Matačić.
Najava • 18.09.2019.

Predstavljanje udžbenika 'Hitna medicina' Vladimira Gašparovića i suradnika

Predstavljanje udžbenika 'Hitna medicina' (2., dopunjeno i obnovljeno izdanje), autora Vladimira Gašparovića i suradnika, održat će se u srijedu 18. rujna u Muzeju Mimara u Zagrebu. Prije predstavljanja knjige održat će se stručna predavanja na temu hitnost u medicini.
Najava • 16.09.2019.

Tragom prijevoda: Igor Buljan i Ita Kovač

Tribina Tragom prijevoda posvećena prevoditeljima i prevoditeljicama koji svojim iznimnim prijevodima obogaćuju književnost na hrvatskom jeziku, održat će se u ponedjeljak 16. rujna u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Na trbini gostuju Igor Buljan i Ita Kovač, a voditeljica je Ana Badurina.
Najava • 11.08.2019.

Robert Međurečan gostuje u talk showu 'Kava i kolači' Ivice Prtenjače

Dođite u nedjelju 11. kolovoza 2019. na talk show "Kava i kolači" u knjižnicu 'Bogdan Ogrizović' (Preradovićeva 5, Zagreb) u kojem će Ivica Prtenjača ugostiti Roberta Međurečana. Možete očekivati zafrkanciju pričama o umjetnosti, kulturi, ljubavi... a možda Ivica i Robert i zapjevaju!
Najava • 09.07.2019.

Izložba Book Art in Croatia gostuje u Sofiji

Izložba predstavlja povijesni presjek izrade i opreme knjiga u Hrvatskoj od srednjega vijeka do suvremenoga doba, i obuhvaća rukopisne i tiskane knjige različite tematike i sadržaja koje svojim unutarnjim i izvanjskim oblikovanjem predstavljaju najviše domete umjetničkog oblikovanja knjige u Hrvatskoj.