Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 07.04.2023.

Književnost čita znanost, znanost čita književnost: Pričati i pisati o prostoru

Na tribini 'Književnost čita znanost, znanost čita književnost' koja će se u petak 7. travnja održati u Booksi bit će govora o prostorima i kako ih je moguće pisati. Prostori su česta tema književnosti, a gosti su ovoga puta Ena Katarina Haler, arhitektica i književnica, i Tomislav Augustinčić, antropolog i etnolog, pjesnik te književni kritičar.
Najava • 06.04.2023.

Predstavljanje knjige 'Max, Mischa i ofenziva Tet' - izbor mjeseca književnog magazina BestBook

Knjiga mjeseca u travnju po izboru magazina BestBook je "Max, Mischa i ofenziva Tet", autora Johana Harstada. Uz razgovor o knjizi mjeseca, književnik Miljenko Jergović i književnica i arhitektica Ena Katarina Haler uz moderatora Seida Serdarevića govorit će o jednoj od najpoznatijih knjiga svih vremena - 'Mali princ'.
Najava • 05.04.2023.

Predstavljanje zbirke kratkih priča s natječaja Biber 05

Predstavljanje višejezične zbirke kratkih priča s natječaja Biber 05 uz razgovor o značaju društveno angažirane književnosti i umjetnosti općenito, održat će se 5. travnja u Književnom klubu Booksa u Zagrebu. Sudjeluju: Ana Kutleša, Miloš Perišić, Ernad Osmić, Ivana Franović i Olja Savičević Ivančević. Razgovor će moderirati Monika Herceg.
Najava • 05.04.2023.

Predstavljanje knjige 'Predavanja o Nietzscheu' Vanje Sutlića

Predstavljanje knjige 'Predavanja o Nietzscheu', jednog od najizvornijih i najutjecajnijih hrvatskih mislioca 20. stoljeća, Vanje Sutlića održat će se u srijedu 5. travnja u Knjižari Matice hrvatske u Zagrebu. O knjizi će govoriti Ozren Žunec, Petar Šegedin, Berislav Podrug i Damir Barbarić.
Najava • 04.04.2023.

Promocija novog romana Damira Karakaša 'Potop'

Damir Karakaš jedan je od važnijih glasova hrvatske suvremene književnosti i dobitnik niza književnih nagrada. Romanom “Potop” Karakaš nastavlja potvrđivati svoje mjesto u hrvatskoj književnosti, kao i svoju iznimnu vještinu pisanja. Promocija knjige održat će se u utorak 4. travnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 31.03.2023.

Tko je počinio ubojstva na Krvavom mostu?

Nakon uspješnog prvijenca, krimića 'Ubojstvo na Mrežnici', Anđelka Kliment svoj drugi roman 'Ubojstva na Krvavom mostu' posvećuje Mariji Jurić Zagorki i motive iz romana velike književnice i publicistkinje upliće u novi krimić čiji naslov već asocira na Zagorkina djela. Dva ubojstva na Krvavom mostu, jedno nedavno, a drugo počinjeno prije pola stoljeća povezuju Zagorku i forenzičarku Irmu Steeg...
Najava • 28.03.2023.

Na marginama knjige 'Nebo puno Himalaje' Darka Berljaka

Predstavljanje Darka Berljaka pod nazivom 'Na marginama knjige Nebo puno Himalaje', koje će biti popraćeno predavanjem i projekcijom, održat će se u utorak 28. ožujka u zagrebačkoj Čitaonici i galeriji Knjižnice Vladimira Nazora. U izlozima Knjižnice moguće je pogledati slikarsku izložbu pod nazivom 'Moje boje Himalaje', autorice Jelene Martinović.