Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 18.01.2024.

Predstavljanje romana 'Moj dom negdje drugdje' Federice Marzi

Predstavljanje romana 'Moj dom negdje drugdje' talijanske književnice Federice Marzi, gošće prevoditeljske rezidencije DHKP-a u Zagrebu, održat će se u četvrtak 18. siječnja u Booksi. Razgovor o knjizi s Federicom Marzi vodit će Ivan Sršen.
Najava • 15.01.2024.

Predstavljanje dramske trilogije 'Istarska prikazanja' Borisa Senkera

Predstavljanje dramske trilogije 'Istarska prikazanja' autora Borisa Senkera, održat će se 15. siječnja u prostorijama Društva hrvatskih književnika u Zagrebu. O knjizi će uz autora govoriti Eugenia Ehgartner (urednica), Plinio Cuccurin (idejni začetnik Teatra Fort Forno), Lucija Ljubić (autorica Pogovora) i Robert Raponja (redatelj).
Najava • 12.01.2024.

Predstavljanje knjige 'Kapitalizam i Smrt' Gorana Pećanca

Predstavljanje knjige 'Kapitalizam i Smrt' Gorana Pećanca, održat će se u petak 12. siječnja u Klubu Močvara u Zagrebu. Knjigu o fenomenu kapitalizma i konzumerizma koji je rastočio smislene veze između ljudi i između čovjeka i njegovih potencijala, uz autora će predstaviti Leonard Jurić Dinko Kreho.
Najava • 11.01.2024.

Predstavljanje knjige Milka Valenta 'Pjena za rušenje'

Predstavljanje knjige Milka Valenta 'Pjena za rušenje' održat će se četvrtak, 11. siječnja u 19 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Knjigu će predstaviti: Milko Valent, Damir Radić i Branko Čegec.
Najava • 01.01.2024.

Novogodišnje pjesničko čitanje na Bundeku

Novogodišnje pjesničko čitanje održat će se drugi puta na zagrebačkom jezeru Bundeku. Na Svjetski dan mira, 1. siječnja u 16 sati, petnaestak istaknutih hrvatkih pjesnikinja i pjesnika čitat će svoju poeziju zalažući se za mir među ljudima u ova krizna vremena obilježena ratovima.
Najava • 19.12.2023.

Predstavljanje knjige Krešimira Rogine 'Tri pilule' u Osijeku

Krešimir Rogina će 19. prosinca u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku predstaviti svoj najnoviji pisani rad pod nazivom 'Tri pilule'. Žestoko se obračunavajući s budalaštinama koje nam se svakodnevno nude, Rogina otvara niz kanala za ozdravljenje 'rvacke tetute'. Srdačno ste pozvani preuzeti svoj osobni primjerak Crvene pilule za razbuđivanje!
Najava • 14.12.2023.

Portugalski piscac José Luís Peixoto gostuje u Zagrebu

Portugalski piscac José Luís Peixoto gostuje u Zagrebu od 14. do 16. prosinca gdje će održati predavanje za studente portugalskog jezika, predstaviti svoju na hrvatski jezik svježe prevedenu knjigu 'Ne danas' te se okušati u čitanju svoje poezije na Jutru poezije.