Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 02.06.2018.

Subotnje predstavljanje zbirke 'Početne koordinate' Monike Herceg u klubu Botaničar

U subotu 2. lipnja u 19 h u društvenom klub Botaničar (Zagreb) održat će se predstavljanje zbirke 'Početne koordinate' Monike Herceg, nagrađene nagradama Goran za mlade pjesnike 2017. i Kvirin za najbolju knjigu poezije autora do 35. godine starosti 2018.
Najava • 01.06.2018.

Zatvaranje Festivala europske kratke priče + G • točka

Festival europske kratke priče (FEKP) zatvara se u petak 1. lipnja posebnim izdanjem G-točke na kojoj će nastupiti Carlos Fonseca iz Kostarike, talijanski autor Flavio Soriga te Mirela Priselac Remi, tekstopisateljica i kompozitorica. Slijedi program '6 za put: pokretne slike i granice' kao i nastup skupine VoyaGio bend.
Najava • 30.05.2018.

Medicinska naklada predstavlja knjigu 'Sigurno rukovanje lijekovima koji sadržavaju citotoksične tvari u zdravstvenoj skrbi'

U srijedu, 30. svibnja 2018., u 19 sati u Hrvatskom liječničkom domu (Šubićeva 9, Zagreb) Medicinska naklada predstavit će knjigu 'Sigurno rukovanje lijekovima koji sadržavaju citotoksične tvari u zdravstvenoj skrbi', autorice Bojane Knežević i suradnika.
Najava • 29.05.2018.

FEKP: Predstavljanje knjige 'Zakon puža' ukrajinskog pisca Andreja Kurkova

U sklopu Festivala europske kratke priče u utorak, 29. svibnja u Polukružnoj dvorani Teatra &TD održat će se predstavljanje knjige 'Zakon puža' ukrajinskog pisca Andreja Kurkova. U nastavku programa održat će se čitanje i dodjela nagrade FEKP-a za kratku priču.
Najava • 28.05.2018.

Predstavljanje knjige Snježane Banović 'Službeni izlaz'

U ponedjeljak 28. svibnja 2018. u 19 sati na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu održat će se predstavljanje nove knjige Snježane Banović 'Službeni izlaz: Eseji, ogledi i kolumne o kazalištu, kulturi i politici'.
Najava • 24.05.2018.

Predstavljanje knjige 'Sportska kardiologija'

Predstavljanje knjige 'Sportska kardiologija: Kardiologija sporta, tjelesne i radne aktivnosti', urednika Zdravka Babića, Hrvoja Pintarića, Marjete Mišigoj-Duraković, Davora Miličića i suradnika održat će se u četvrtak, 24. svibnja u u Velikom amfiteatru Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Najava • 22.05.2018.

Pjesnikinja Mateja Jurčević gostuje na tribini 'Poezija na živo'

U utorak, 22. svibnja u 19 sati u Booksinom književnom programu, na tribini 'Poezija na živo' gostovat će mlada nagrađivana pjesnikinja Mateja Jurčević. je rukopisom 'Paranoja' osvojila nagradu Goran za mlade pjesnike za 2016. godinu. S urednikom Ivicom Prtenjačom doradila je nagrađeni rukopis i 2017. objavila zbirku 'Bijela vrata'.