Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 16.01.2019.

Predstavljanje knjige 'Teleidoskop' Andrijane Kos Lajtman

Predstavljanje knjige znanstvenice i književnice Andrijane Kos Lajtman 'Teleidoskop' održat će se u srijedu, 16. siječnja u klubu Botaničar u Zagrebu. U razgovoru o knjizi, uz autoricu, sudjeluju Sanjin Sorel i Sanja Baković te moderatorica, Darija Žilić.
Najava • 14.01.2019.

Poljski pisac Szczepan Twardoch predstavlja knjigu 'Morfij' u Zagrebu

Szczepan Twardoch, jedan od najpoznatijih i najzanimljivijih glasova suvremene poljske književne scene predstavit će u Zagrebu svoj roman 'Morfij', koji progovara o dvojnome identitetu i oslobađanju iz okova istog. Na tribini 'Autor vs. autor' Szczepan Twardoch suočit će se s hrvatskim književnikom Borivojem Radakovićem.
Najava • 10.01.2019.

Bookvica u spomen na Predraga Lucića

U prvoj ovogodišnjoj Bookvici, koja će se održati 10. siječnja, na prvu godišnjicu smrti Predraga Lucića, bit će predstavljena knjiga njegovih sabranih drama i songova 'Cervantesov trg', koja je objavljena krajem 2018. godine u nakladi Jesenski & Turk.
Najava • 28.12.2018.

Poezija migracija i bezdomnosti

U sklopu projekta Hrvatskog P.E.N. centra u petak 28. prosinca u Knjižnici Dugave održat će se večer 'Poezija migracija i bezdomnosti'. Događaj će moderirati prevoditelj Tvrtko Klarić i pjesnik Miroslav Kirin, a pjesme će tumačiti Asja Korbar iz udruge Are You Syrious. Pjesme će čitati glumica Nancy Abdel Sakhi.
Najava • 22.12.2018.

Promocija knjige 'Obala maršala Tita' Vlade Vurušića

Promocija knjige 'Obala maršala Tita' Vlade Vurušića održat će se u subotu, 22. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. U rekonstrukciji Trogira iz kasnih šezdesetih i ranih sedamdesetih godina sudjeluju Vlado Vurušić, Boris Perić, Dražen Lalić i Josip Ivanović.
Najava • 17.12.2018.

Leykam international predstavlja knjigu Acije Alfirević 'Kazalište okrutnosti Harolda Pintera'

Izdavačka kuća Leykam international organizira predstavljanje knjige autorice Acije Alfirević 'Kazalište okrutnosti Harolda Pintera', koje će se održati u ponedjeljak, 17. prosinca 2018. u 13 sati u Teatru &TD, Savska 25, Zagreb.
Najava • 14.12.2018.

Predstavljanje Knjige o jugu Jurice Pavičića

Predstavljanje nove knjige Jurice Pavičića 'Knjiga o jugu' održat će se u petak 14. prosinca u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Uz autora na promociji će govoriti sociolingvist Ivo Žanić i urednica knjige Adriana Piteša.