Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 26.03.2024.

Teatar poezije: Andriana Škunca/Otok, povodom 80. rođendana pjesnikinje!

Teatar poezije u sklopu kultne manifestacije Zagrebačke posvete, organizira multimedijalni događaj pod naslovom 'Andriana Škunca/Otok'. U programu sudjeluju: Andriana Škunca, Branka Cvitković, Gordana Benić, Sanja Baković, Dijana Vidušin, Monika Herceg, Marija Dejanović, Mario Igrec, Zvonimir Šestak i Goran Matović, autor događaja.
Najava • 26.03.2024.

Predvečer poezije: Xi Chuan & odrazi suvremenog kineskog pjesništva

S prvim proljetnim danima, u knjižari Vuković & Runjić održat će se poetsko predvečerje s kineskim pjesnikom Xi Chuanom, jednim od najosebujnijih glasova današnje kineske pjesničke scene, a po mnogima i jednim od najvažnijih suvremenih pjesnika uopće. S pjesnikom će razgovarati pjesnici Miroslav Kirin, Marko Pogačar i njegov prevodilac Dinko Telećan.
Najava • 26.03.2024.

Mađarska psihologinja Noémi Orvos-Tóth predstavlja knjigu 'Naslijeđena sudbina'

U utorak, 26 ožujka 2024. Institut Liszt Zagreb i nakladnička kuća Poetika organiziraju predstavljenje knjige 'Naslijeđena sudbina' mađarske psihologinje Noémi Orvos-Tóth, koje će se održati u prostoru Liszt instituta (Ulica Augusta Cesarca 10, Zagreb) s početkom u 18 sati.
Najava • 25.03.2024.

Tribina Litterarum translatio: Zrinka Blažević

Sa svestranom znanstvenicom, povjesničarkom i latinisticom, omiljenom profesoricom i nagrađenom prevoditeljicom, Snježana Husić razgovarat će o poeziji i povijesti, o preklapanju književnog i historiografskog pjevanja i pripovijedanja, o heksametrima latinskim i hrvatskim, o sjecištima prevodilačkog, znanstvenog i nastavnog rada.
Najava • 25.03.2024.

Kanadski autor Larry Tremblay predstavlja roman 'Posljednja slika ljubavi'

Larry Tremblay, suvremeni kanadski dramatičar, pisac, kazališni redatelj.., predstavit će u Zagrebu, Zadru i Šibeniku svoj roman 'Posljednja slika ljubavi', o poznatom irskom slikaru Francisu Baconu. U predstavljanju će uz autora sudjelovati: Nj. E. Jessica Blitt, Mirna Sindičić Sabljo, Eugenia Ehgartner, Julien Delorme i Vanda Mikšić.
Najava • 20.03.2024.

Razgovori u Prozorima: O slikama i pričama – Hana Tintor i Marija Ott Franolić

Kako nastaju skicolike ilustracije Hane Tintor? Kako ilustrira slikovnicu, kako strip, koliko joj je vremena trebalo za animirani film, koji joj je najdraži medij za stvaranje? Što je za nju dobra slikovnica? O ovim i drugim temama razgovarat će ilustratorica Hana Tintor i književna kritičarka i teoretičarka Marija Ott Franolić.
Najava • 20.03.2024.

Promocija knjige 'Umijeće pripovijedanja' Srebrenke Peregrin

Priručnik 'Umijeće pripovijedanja' donosi teorijski uvid, praktične savjete za izvedbu i inspirativne priče za sve ljubitelje pripovijedanja, a predstavit će ga autorica Srebrenka Peregrin, pripovjedačica i edukatorica Dijana Zorić, povjesničarka i etnologinja Sonja Miličević Vukelić i urednica Vanja Jajić.