Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 09.02.2024.

Književne sudbine klasika: Virginia Woolf
Održava se
12.02.2024. u 19h

Virginia Woolf 1902. (foto: George Charles Beresford)

Tribina Književne sudbine klasika o kultnoj engleskoj književnici Virginiji Woolf održat će se ponedjeljak 12. veljače u 19 sati u Knjižari Fraktura u Zagrebu (Ulica kneza Mislava 17).

Povod su tribini dnevnički zapisi Virginije Woolf, koje uskoro možete čitati u prijevodu Ande Bukvić Pažin i izdanju Bodonija.

Virginia Woolf svojim je romanima odredila cjelokupnu modernu svjetsku književnost, ali ona je bila mnogo više od kreativne prozne umjetnice: esejistica, književna kritičarka i dijaristica. Dnevnik je pisala gotovo cijeli život i iza nje je ukupno ostalo oko 2000 stranica zapisa. Njezin je suprug Leonard Woolf priredio izbor iz tih zapisa koji je 1953. objavljen pod naslovom "Dnevnik spisateljice". 

"Ako želite znati kako funkcionira književnost iznutra, pročitajte Dnevnik spisateljice. Ako želite učiti o stilovima proze i stilovima kritike, čitajte nekoliko puta Dnevnik spisateljice. Ako želite izdržati u bilo kojoj vrsti stvaralaštva, imajte kraj jastuka Dnevnik spisateljice. Virginia Woolf dala je sve od sebe da nas podrži u turbulencijama umjetničkog rada i da nam se trajno pridruži u krvotoku slova koji još nazivamo i književnošću." – Nataša Govedić 

Na tribini će sudjelovati književnica Ivana Bodrožić i prevoditeljica Anda Bukvić Pažin, a razgovor će moderirati književna kritičarka i urednica Marija Ott Franolić

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –