Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 24.05.2022.

Nagrada Fric – poziv izdavačima i autorima

Nagrada Fric dodjeljuje se godišnje za knjigu fikcijske proze napisanu na hrvatskom, bosanskom, srpskom ili crnogorskom jeziku premijerno objavljenu u Hrvatskoj u razdoblju 1.7.2021. - 30.6.2022. godine (izborna godina). Knjige za Nagradu Fric mogu kandidirati izdavači ili autori do 1. 9. 2022.
Najava • 25.05.2022.

Susret s francuskom autoricom Maurane Mazars i otvorenje izložbe

Francuski institut u suradnji s Hrvatskim P.E.N. centrom ugošćuje na rezidencijalnom boravku u Hrvatskoj mladu autoricu Maurane Mazars, s kojom će se u srijedu 25. svibnja u zagrebačkoj Knjižnici Marije Jurić Zagorke u 17 sati održati susret uoči otvorenja izložbe originalnih tabli nagrađivanog strip albuma 'Tanz!', u Francuskom institutu u 19 sati.
Vijest • 21.05.2022.

Pavao Pavličić dobitnik Nagrade 'Anto Gardaš' za roman 'Dva duga dana'

Pavao Pavličić dobitnik je 16. Nagrade 'Anto Gardaš' za najbolji roman ili knjigu pripovjedaka za djecu i mladež objavljenu u 2021. godini. Jednoglasnom odlukom žirija nagrađen je za roman 'Dva duga dana' u izdanju Umjetničke organizacije Lađa od vode iz Zagreba.
Prevoditelj predstavlja • 20.05.2022.

Prevoditelj predstavlja: Dora Jelačić Bužimski

Književnim prevođenjem bavim se petnaestak godina, a prva knjiga koju sam prevela bila je spontano dogovorena, ali je u meni pobudila neku nikad doživljenu sreću, znatiželju, entuzijazam prepuštanja i stapanja s djelom na posve nov način. Zapravo, bio je to logičan spoj jezika i umjetnosti te korak u novi svijet iz kojega više nisam željela izaći.
Vijest • 18.05.2022.

Zanimljivi okrugli stolovi na Festivalu povijesti Kliofest

Ove godine organizatori Kliofesta priredili su preko 40 predstavljanja knjiga različitih tematika, od prapovijesti do suvremenosti… i to ne samo hrvatske povijesti, već i europske i svjetske tematike. A tu je i niz vrlo zanimljivih okruglih stolova na povijesne teme & dileme.
PODCAST • 03.05.2022.

PODCAST: Andrija Škare – Novi dio grada

Andrija Škare pročitat će vam dio priče 'Klasika' iz svoje posljednje knjige 'Novi dio grada' u kojoj, kroz niz priča u kojima se kao glavni ili sporedni likovi pojavljuju lokalni štemeri i štreberi, nogometaši i poduzetnici, penzioneri i srednjoškolci, savršeno oslikava puls i ritam jednog novozagrebačkog kvarta.
Najava • 28.04.2022.

Naklada OceanMore predstavlja knjigu 'Moj život s Milanom' Pavla Svirca

Naklada OceanMore predstavlja knjigu 'Moj život s Milanom' autora Pavla Svirca u četvrtak, 28. travnja 2022. u Atriju Teatra &TD. Željko Špoljar, alias Pavle Svirac, novi je književni fenomen. Riječ je o književniku koji u dosad još neviđenom zajebantskom tonu komentira pojave hrvatskog književnog sazviježđa, pri čemu, u prepoznatljivom diskursu, spaja zamjetnu erudiciju s rafiniranim humorom.