Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 27.05.2024.

Nakladnička kuća Leykam International predstavljanja novu knjigu Nikice Gilića 'Predavanja o filmskom modernizmu'

Nakladnička kuća Leykam International organizira predstavljanje nove knjige Nikice Gilića "Predavanja o filmskom modernizmu" koje će se održati u ponedjeljak, 27. svibnja 2024. u Gradskoj knjižnici Bogdana Ogrizovića. Knjiga donosi temeljna razmatranja o filmskom modernizmu, tipologiju modernističkih filmova, te analize biranih djela i opusa.
Vijest • 25.05.2024.

Dvotočka - festival žanrova 25. i 26. svibnja 2024. u Zagrebu

Festival žanrova 'Dvotočka' održat će se ove godine 25. i 26. svibnja u Zavičajnoj dvorani (Ilica 43, Zagreb) s ciljem povećanja vidljivosti domaćih autora manjih izdavača i njihovih izdanja u medijima. Festival se održava treću godinu zaredom, a predstavlja krimiće, ljubiće i priručnike te izdanja poezije samopomoći.
Vijest • 24.05.2024.

Zoran Pongrašić dobitnik književne nagrade 'Anto Gardaš' za roman 'Kuja za vješanje'

Pisac Zoran Pongrašić ovogodišnji je dobitnik književne nagrade 'Anto Gardaš' za knjigu 'Kuja za vješanje'. Nagrada se dodjeljuje za najbolji roman ili knjigu pripovjedaka za djecu i mladež objavljenu u 2023. godini. Tema romana, snažnog metaforičnog naslova 'Kuja za vješanje', suvremena je - vršnjačko nasilje kojeg je danas podosta.
Vijest • 22.05.2024.

Jenny Erpenbeck dobitnica Međunarodne nagrade Booker 2024. za roman 'Kairos'

Njemačka spisateljica Jenny Erpenbeck (1967) ovogodišnja je dobitnica Međunarodne nagrade Booker (The International Booker Prize) za svoj roman 'Kairos'. Uz autoricu romana, nagradu je dobio i prevoditelj Michael Hofmann koji je preveo 'Kairos' na engleski jezik. Ova prestižna književna nagrada utemeljena 2005. godine kako bi upotpunila prestižnu nagradu Booker, a za nju se natječu pisci iz cijelog svijeta.
Vijest • 21.05.2024.

Svečano otvoren 17. Monte Librić – Festival dječje knjige u Puli

Veselo, raspjevano, rasplesano uz brojnu dječju publiku, goste i uzvanike otvoren je 17. Monte Librić – Festival dječje knjige, koji se do nedjelje 26. svibnja održava u pulskoj Zajednici Talijana – Circolo. Ovogodišnja tema nosi naslov 'Mitološka bića Istre', a tijekom tjedan dana na popularnom 'osmom pulskom brdu knjiga' održat će se više od 70 programa, a u prodajnom dijelu Monte Librića izloženo...
Najava • 14.05.2024.

Promocija knjige 'Noćni portir' Drage Glamuzine

Promocija knjige dnevničkih zapisa Drage Glamuzine 'Noćni portir' u kojoj autor opisuje svakodnevne trenutke poput susreta s prijateljima ili vremena provedenog s obitelji i ženom 's kojom odnedavno spava', održat će se u utorak, 14. svibnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Na promociji će o knjizi govoriti Đurđica Čilić, Zoran Ferić, Ivica Prtenjača i autor.
Najava • 14.05.2024.

Jubilarna, deseta Knjižna booka posvećena 150. obljetnici rođenja Ivane Brlić-Mažuranić

Knjižna booka, svečanost knjige i čitanja kojom se obilježava Međunarodni dan dječje knjige, ove je godine posvećena 150. obljetnici rođenja Ivane Brlić-Mažuranić. Na svečanosti, uz dodjele nagrada, učenici osnovnih i srednjih škola predstavljaju svoje projekte vezane uz knjigu i čitanje, pjevaju pjesnike, glume, pripovijedaju.