Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 18.04.2019.

Sve što biste trebali znati o Noći knjige 2019.

Manifestacija Noć knjige održat će se osmu godinu zaredom, a zaštitni znak ovogodišnje manifestacije je Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje. Knjigomirova misija je prenijeti poruku o vrijednosti knjige i važnosti čitanja u Noći knjige 2019.
Vijest • 17.04.2019.

Objavljene nagrade 'Prozak' i 'Na vrh jezika' - dobitnice Marina Gudelj i Lana Bojanić

Žiri nagrada 'Prozak' i 'Na vrh jezika' donio je odluku da je nagradu 'Prozak' za najbolji rukopis autora/ica do 35 godina starosti za godinu 2018. dobila Marina Gudelj iz Splita, dok je nagradu 'Na vrh jezika' za najbolji rukopis autora/ica do 35 godina starosti dobila Lana Bojanić iz Zagreba.
Najava • 16.04.2019.

Kolumnist i filmski kritičar Jurica Pavičić i književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić razgovaraju u Booksi

U utorak, 16. travnja, u klubu Booksa će u književnom programu gostovati poznati pisac, kolumnist i filmski kritičar Jurica Pavičić, s kojim će književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić razgovarati o njegovoj poetici proze, mediteranskoj antropologiji i društvenoj kritici.
Najava • 16.04.2019.

Fraktura u Splitu predstavlja novi roman 'Južina' Nebojše Lujanovića.

U utorak, 16. travnja 2019., s početkom 19 sati, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića (Ulica slobode 2, Split) nakladnička kuća Fraktura predstavit će novi roman 'Južina' Nebojše Lujanovića. Uz autora o knjizi će govoriti pisac Boris Dežulović i Seid Serdarević, urednik.
Najava • 13.04.2019.

Promocija zbirke uglazbljenih tekstova Milka Kiša 'Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada'

Klavijaturist Hladnog Piva Milko Kiš – Deda u subotu 13. travnja u 11 sati u knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) promovira svoju prvu zbirku poezije - uglazbljenih tekstova 'Svirao sam po najgorim birtijama ovog grada'.
Vijest • 09.04.2019.

U Zagrebu počeo prvi Festival arheološke knjige koji traje od 9. do 13. travnja

Počeo prvi Festival arheološke knjige - FestArK koji se održava u Arheološkom muzeju u Zagrebu od 9. do 13. travnja 2019., a cilj mu je promicanje objavljivanja i čitanja arheološke literature te povezivanje muzeja i drugih institucija koje se bave izdavanjem arheološke literature. Ulaz na sve programe je besplatan.
Najava • 09.04.2019.

Predstavljanje 204. i 205. broja časopisa za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja 'Meridijani'

Međimurska palača turizma i izdavačka kuća Meridijani pozivaju na javno predstavljanje 204. i 205. broja časopisa za zemljopis, povijest, ekologiju i putovanja 'Meridijani'. Na predstavljanju će biti govora o rijeci Dravi, o otoku Malti, o opasnim vulkanima kod Napulja, o posljednjoj Sijerkovićevoj temi... a urednica časopisa Petra Somek dati će i neke preporuke koje knjige čitati u 2019. godini.