Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 02.08.2021.

Autobiografija Luke Modrića u finalu nagrade Telegraph Sports Book Award 2021

Autobiografija Luke Modrića 'Moja igra' autora Luke Modrića i Roberta Matteonija uvrštena je u najuži izbor britanske književne nagrade Telegraph Sports Book Award, u kategoriji najbolje međunarodne sportske autobiografije. Osim žirija o pobjedniku odlučuje i publika koja ima priliku glasati za svog favorita putem online obrasca.
Najava • 05.09.2021.

Deveti Festival svjetske književnosti u rujnu u Zagrebu

Festival svjetske književnosti i ove godine, deveti put zaredom, u Zagreb dovodi ponajveća imena svjetske i hrvatske književnosti. Od 5. do 11. rujna publika će u Zagrebu imati priliku uživo slušati razgovore s pedesetak autora iz petnaest zemalja svijeta i s triju kontinenata. Ove godine u središtu interesa je slovenska te bjeloruska književnost i njezini autori.
Prevoditelj predstavlja • 14.07.2021.

Prevoditelj predstavlja : Xenia Detoni

Najveći izazov je uvijek i uvijek prva rečenica, hoću li moći uhvatiti pravu intonaciju. Zato je izazov stići već i do pete stranice, ili privesti kraju prvu priču. Unaprijed odrađene bilješke doduše pomažu, ali ne rađaju stil. Prava je sreća da iza tih počešće uzalud potraćenih ponekad i tjedana ne ostaje ništa trajno vidljivo.
Vijest • 14.07.2021.

Otkazan MFK - Mediteranski festival knjige Split 2021.

Iako je MFK prošle godine sa svibanjskog termina prebačen na rujan i zabilježio odličnu posjećenost, peti Mediteranski festival knjige (MFK) koji se i ove godine trebao održati početkom rujna u Splitu otkazan je zbog odluke Stožera civilne zaštite RH kojom se službeno zabranjuje održavanje sajmova u zatvorenom prostoru.
Vijest • 12.07.2021.

Top lista najprodavanijih knjiga u knjižarama u mjesecu lipnju 2021.

Vrući lipanj nije donio veći broj novih naslova na Top listi najprodavanijih knjiga u hrvatskim knjižarama, ali su se zato brojni naslovi repozicionirali na listama, i nakon dugo vremena imamo promjene u dvije najbrojnije kategorije - općoj publicističkoj i općoj beletrističkoj, kao i u kategoriji slikovnica za djecu.
Najava • 06.07.2021.

Tribina 'U središtu interesa' s Ivanom Sajko

Tribina 'U središtu interesa', u utorak 6. srpnja 2021. u 20 sati, ugostit će spisateljicu i kazališnu autoricu Ivanu Sajko. Njezin novi roman 'Male smrti' predstavit će Goran Sergej Pristaš i Seid Serdarević. Ivana Sajko u svojem novom romanu stilski brižno, precizno i jezgrovito ispisuje portret jednoga vremena i intelektualca na razmeđu.
Vijest • 01.07.2021.

Jurica Pavičić dobitnik međunarodne književne nagrade 'Le Point du Polar européen 2021' za krimić 'Crvena voda'

Jurica Pavičić ovogodišnji je dobitnik 'Prix Le Point du Polar européen 2021' za roman - krimić 'Crvena voda'. Međunarodna književna nagrada 'Le Point du Polar européen' pokrenuta je 2003. godine, a dodjeljuje se za najbolji detektivski roman - triler, roman noir - europskih autora.