Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 22.09.2020.

Uspješno završen 13. vRIsak – inovativan i drugačiji

Organizirati festival u pandemijskoj godini nije nimalo lako. Riječki festival Vrisak morao je odustati od svog uobičajenog svibanjskog termina i održati programe u rujnu, a izazov je predstavilo i dovođenje stranih gostiju s obzirom na sve restrikcije i mjere opreza. Unatoč tome, 13. Vrisak se nije dao i uspješno je održan uz niz zanimljivih sadržaja i promocija.
Najava • 19.09.2020.

13. Vrisak završava programom posvećenom Bekimu Sejranoviću

Veliko finale 13. Vriska započet će bosanskohercegovački pjesnik i prozaik Almin Kaplan koji će predstaviti svoju novu zbirku 'Dubravske priče'. Zadnja večer Festivala posvećena je romantiku i buntovniku Bekimu Sejranoviću, a završit će video intervjuima s tri poznate europske strip umjetnice: Anom Penyas, Magnhild Winsnes i Barbarom Yelin.
Vijest • 17.09.2020.

Top lista knjiga – pogledajte koje su se knjige najviše kupovale u kolovozu

Projekt 'Top lista knjiga - prema podacima o prodaji u knjižarama' iz mjeseca u mjesec raste i napokon u Hrvatskoj nakon 15-ak godina ponovno imamo reprezentativni uzorak iz kojeg je vidljivo koje se knjige najviše kupuju/prodaju u najdominantnijem kanalu prodaje – knjižarama. Pogledajte koje su bile najprodavanie knjige u mjesecu kolovozu.
Najava • 17.09.2020.

Na festivalskoj pozornici 13. Vriska iz dana u dan predstavljaju se brojni hrvatski i regionalni autori

I u ovoj pandemijskoj godini Vrisak je uspio ugostiti niz značajnih hrvatskih i regionalnih autora. Pročitajte kako je bilo proteklih dana i što nas još očekuje do subote (gostovanja Bojane Guberac, Andree Žic Paskuči, Saše Ilića, Mirele Priselac Remi, Nade Topić i drugih, te videoprojekcija intervjua s dvoje hvaljenih europskih autora...
Najava • 04.10.2020.

Festival europske kratke priče i Festival Hay propituju budućnost Europe

Elif Shafak, Hanif Kureishi, Aleksandar Hemon, Yann Martel, Irvine Welsh… samo su neke od književnih zvijezda koje će od 4. do 9. listopada gostovati na Festivalu europske kratke priče. U partnerstvu s festivalom Hay istaknute europske spisateljice, novinarke, umjetnice, znanstvenice i poduzetnice promišljaju vlastite vizije budućnosti i o njima raspravljaju.
Vijest • 08.09.2020.

Knjižarski lanac Hoću knjigu pokrenuo dobrotvornu Potresnu akciju

Knjižarski lanac Hoću knjigu početkom ovog tjedna pokrenuo je dobrotvornu 'Potresnu akciju". Riječ je o prodajnoj akciji tijekom koje su artikli oštećeni u zagrebačkom potresu sniženi ovisno o stupnju oštećenja, a sav prikupljeni prihod od prodaje knjiga i ostalog asortimana donirat će se Zakladi Solidarna i Fondu 5.5 za pomoć obiteljima čiji su domovi nastradali u potresu.
Najava • 05.09.2020.

Otvaranje izložbe radova studenata ALU-a 'IIustracija i inspiracija'

Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu i Festival svjetske književnosti pozivaju vas na otvaranje izložbe radova studenata ALU-a 'IIustracija i inspiracija', u subotu 5. rujna 2020.