Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 04.09.2018.

Festival svjetske književnosti 2018. - program za utorak 4. rujna

Pogledajte što je na programu Festivala svjetske književnosti 2018. u utorak 4. rujna: u dvostrukom portretu predstavit će se Lejla Kalamujić i Sven Popović, u čak tri "Razotkrivanja" gostuju Lordan Zafranović, Gaëlle Josse i Chigozie Obioma, u Split je na literarnu ćakulu doputovala Polona Glavan...
Najava • 03.09.2018.

Festival svjetske književnosti 2018. - program za ponedjeljak 3. rujna

Pogledajte što je na programu Festivala svjetske književnosti 2018. u ponedjeljak 3. rujna: razgovor o nakladništvu, dvostruki portret Lidije Dimkovske i Dražena Ilinčića, nakon toga tu su i Faruk Šehić, Richard Flanagan, projekcija filma i finale dana s Davidom Grossmanom...
Videoteka • 29.08.2018.

Pisci na mreži: Julijana Adamović

Projekt 'Pisci na mreži' u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, autoricama, nastoji saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu, kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori? Gošća: Julijana Adamović.
Najava • 30.08.2018.

Festival svjetske književnosti 2018. - otvaranje izložbe crteža i slika prema književnim motivima

Kao uvertira Festivalu svjetske književnosti 2018., organizatori su u suradnji s Modernom galerijom priredili izložbu crteža i slika prema književnim motivima. Otvorenje izložbe održat će se u četvrtak 30. kolovoza u 19 sati u Studiju Moderne galerije 'Josip Račić' u Zagrebu.
Videoteka • 26.08.2018.

noir.am [storytellers] - Tea Tulić

Projekt 'noir.am [storytellers]' posvećen je hrvatskoj i regionalnoj spisateljskoj sceni. Cilj je projekta promocija autorskog djelovanja pojedinca ili skupine putem audio-vizualnog sadržaja u kojemu upravo pisci čitaju vlastita djela (s ponekom iznimkom). Čita: Tea Tulić.
Vijest • 14.08.2018.

Pjesnik Zvonimir Sutlović s otoka Iža pobjednik je 28. pjesničkog festivala 'Croatia rediviva ča-kaj-što'

U sklopu jezično-pjesničke smotre 'Croatia rediviva ča-kaj-što' na kraju pjesničkoga maratona, s nastupom devetnaest pjesnika na tri jezična idioma ča – kaj – što, prosudbeno povjerenstvo je odlučilo da se pjesnika Zvonimira Sutlovića ovjenča maslinovim vijencem te je Sutlović tako postao 28. 'poeta oliveatus'.
Vijest • 10.08.2018.

Objavljeni rezultati Javnog poziva za poticanje poduzetništva u kulturnim i kreativnim industrijama u 2018. godini

Cilj programa Poduzetništvo u kulturnim i kreativnim industrijama bio je potaknuti aktivnosti usmjerene na razvijanje novih poslovnih modela temeljenih na prepoznavanju kreativnih kompetencija kao strateških vrijednosti društva te potaknuti zapošljavanje unutar navedenih područja.