Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 10.05.2019.

Naklada Mala zvona predstavlja fotomonografiju 'Zagreb u objektivu Petra Gunjače'

Naklada Mala zvona predstavlja fotomonografiju 'Zagreb u objektivu Petra Gunjače', u petak, 10. svibnja 2019., u 19 sati, u Kabinetu Malih zvona (Savska 28, pasaž Cibone, Zagreb). O knjizi govore Sanja Lovrenčić, Marta Gunjača i Marko Radeljić.
Najava • 10.05.2019.

Predstavljanje knjige poezije Marijana Grakalića ‘Pjesme izgubljenih ljeta’

U petak, 10. svibnja 2019. u 19 sati, u Knjižnici na Krvavom mostu 2 u Zagrebu, održat će se predstavljanje knjige poezije Marijana Grakalića 'Pjesme izgubljenih ljeta' (Litteris, 2019.). Sudjeluju: Darija Žilić, Ivanka Blažević Kiš, Enes Kišević, Marijan Grakalić te urednik izdanja Dražen Katunarić.
Razgovor • 09.05.2019.

Predstavljamo srednjoškolce, dobitnike nagrade 'Ja sam pisac' 2019.

Pročitajte razgovor s Erikom Matejakom čija je priča 'Smrt Leonea Glembaya' proglašena najboljom na literarnom natječaju za učenike srednjih škola 'Ja sam pisac' 2019. Razgovor je vodila Dora Hasanec, učenica 3.e razreda I. gimnazije.
Najava • 10.05.2019.

Hrvatska sveučilišna naklada predstavlja knjigu 'Cotardov sindrom' Ozrena Žuneca

U petak, 10. svibnja 2019. Hrvatska sveučilišna naklada organizora predstavljanje knjige 'Cotardov sindrom : Didaktično-moralistički kanconijer' autora Ozrena Žuneca. Predstavljanje će se održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) s početkom u 20 sati.
Ja sam pisac • 01.05.2019.

Miriam Volarić: Lisica

Dječak i lisica družili su se cijelo ljeto. Polako i strpljivo privikavali su se jedno na drugo. Tako su otkrivali tajne srdaca, nježnost pogleda i nepotrebnost riječi. Dva svijeta pomirena na rubu šume i sela. Netko tko gleda očima, pomislio bi da su tu dječak i lisica, ali oni su jedan u drugome vidjeli samo prijatelja.
Ja sam pisac • 01.05.2019.

Roko Pezelj: Ahilej na Marsu

Stvorenje se zaustavilo. Ahilej mu se obratio riječima: 'Ja sam Ahilej, Pelejev sin.' Čudnim glasom stvorenje je odgovorilo: 'Ja sam rover Prilika, kći Američke svemirske agencije.' Ahilej zbunjeno izgovori: 'Mislio sam da na Marsu žive muškarci'. Rover mu mirno odgovori: 'Bilo je to prije nekoliko milijuna godina.'