Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 13.04.2021.

Knjižarski lanac Hoću knjigu pokrenuo podcast o knjigama

Knjižarski lanac Hoću knjigu pokrenuo je video podcast 'Između redaka'. Zanimljiv je to i neformalan format tijekom kojeg će voditeljica Sanja Srdić Jungić, autorica te voditeljica marketinga i komunikacija Hoću knjigu, s gostima razgovarati o čitanju i pisanju. U premijernoj epizodi gostuje Kristian Novak.
Vijest • 08.04.2021.

Jubilarna Noć knjige 23. travnja u znaku ljekovite moći pisane riječi

Jubilarna Noć knjige održat će 23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige. Dan posvećen knjizi i u Godini čitanja bit će obilježen brojnim događanjima diljem Hrvatske. Tema jubilarne manifestacije je 'Ljekovita moć knjige', a zaštitno lice pripovjedačica i krojačica ljekovitih priča babuška Knjiguška.
Vijest • 02.04.2021.

Literarni natječaj: Ljekovita lektira

U povodu manifestacije Noć knjige 2021., a na Međunarodni dan dječje knjige (2. travnja), organizacijski odbor Noći knjige u suradnji s Hrvatskom udrugom školskih knjižničara objavljuje nagradni natječaj 'Ljekovita lektira'. Pravo sudjelovanja imaju svi učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj
Vijest • 30.03.2021.

Ivan Lovrenović i Tomislav Brlek među dobitnicima Povelje 'Radomir Konstantinović'

Ivan Lovrenović za knjigu 'Putovi su, snovi li su' i Tomislav Brlek za 'Tvrdi tekst: Uvid i nevid moderne hrvatske književnosti' (obje u izdanju Frakture) među dobitnicima su Povelja 'Radomir Konstantinović' za 2019. i 2020. godinu. Povelju su utemeljili Izvršni odbor manifestacije Dani Radomira Konstantinovića i Gradska biblioteka Subotica.
Vijest • 30.03.2021.

Mima Juračak i Antonio Karlović dobitnici Nagrada Prozak i Na vrh jezika 2020.

Proglašeni su dobitnici Nagrade Prozak i Na vrh jezika za rukopise autora do 35 godina. Nagradu Prozak 2020. za najbolji prozni rukopis 'Sitan život' dobila je Mima Juračak. Nagradu Na vrh jezika 2020. za najbolji rukopis poezije 'Kad god netko ispred mene hoda' dobio je Antonio Karlović.
Vijest • 11.03.2021.

Pozivni natječaj za dodjelu 'Nagrade Vladimir Nazor' za 2020. godinu

Odbor 'Nagrade Vladimir Nazor' raspisao je pozivni natječaj za dodjelu 'Nagrade Vladimir Nazor' za 2020. godinu. Nagrada se dodjeljuje za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma. Prijedlozi se zaprimaju do 6. travnja 2021. godine.
Vijest • 08.03.2021.

Objavljena aktivistička audio zbirka poezije 'Bez zastoja i bez straha'

Povodom 8. marta objavljena je aktivistička audio zbirka poezije 'Bez zastoja i bez straha', koja sadrži ukupno 27 pjesama 18 autorica. Poetska zbirka koju objedinjava misao da aktivizam nije samo ulica, nego i stih, nastajala je pažljivim izborom pjesnikinja Aide Bagić i Sanje Baković. Zbirku je moguće bez naknade preuzeti na aplikaciji book&zvook.