Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 22.10.2020.

Odabrani polufinalisti Nagrade Janko Polić Kamov 2020.

Žiri Nagrade Janko Polić između mnogo izuzetnih naslova pristiglih na ovogodišnji natječaj odabrao je deset polufinalista nagrade koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku. Na natječaj je pristiglo 97 knjiga objavljenih u razdoblju od 1. 7. 2019. do 30. 6. 2020. godine.
Vijest • 21.10.2020.

Olja Savičević Ivančević i Ketty Rouf dobitnice francuske književne nagrade 'Prix du premier roman 2020'

Olja Savičević Ivančević i Ketty Rouf postale dobitnice te prestižne francuske književne nagrade 'Prix du premier roman 2020' koja se dodjeljuje za najbolji prvi roman objavljen u Francuskoj u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji. U selekciji je bilo ukupno sedam romana originalno objavljenih izvan Francuske i deset domaćih.
Vijest • 19.10.2020.

Koje su se knjige najviše kupovale u hrvatskim knjižarama u rujnu?

Najnovija 'Top lista knjiga - prema podacima o prodaji u knjižarama' donosi podatke iz mjeseca rujna. Nakon što je mjesecima najprodavanija bila knjiga 'Kako manje misliti' francuske psihoterapeutkinje Christel Petitcollin, ovaj mjesec konkurenciju je 'pomeo' novi roman talijanske autorice Elene Ferrante 'Lažljivi život odraslih'.
Vijest • 16.10.2020.

Leo Rafolt dobitnik Nagrade za esejistiku 'Zvane Črnja' 2020.

Dobitnik Nagrade 'Zvane Črnja' za najbolju hrvatsku knjigu eseja za 2020. godinu je Leo Rafolt za knjigu 'Virus in fabula' u izdanju Meandarmedije. Nagrađeni naslov izdvaja se po aktualnosti, rijetko viđenoj promptnosti reakcije na globalnu pandemiju čijim se posljedicama s različitih gledišta i u različitim područjima bavi nagrađena knjiga.
Vijest • 15.10.2020.

Natječaj za kratku priču 'Marija Jurić Zagorka'

Narodna knjižnica Vrbovec raspisuje natječaj za kratku priču 'Marija Jurić Zagorka'. Tema kratke priče je slobodna, ali mora sadržavati motiv ili atmosferu gorčine, ogorčenosti, tuge, samoće, bijesa, čežnje i sl. Kratke priče izabrat će žiri i dodijeliti prvu, drugu i treću nagradu. Natječaj je otvoren od 15. listopada 2020. do 1. siječnja 2021. godine.
Vijest • 08.10.2020.

Dan Brown stiže u Zagreb na svjetsku premijeru svoje glazbene slikovnice 'Divlja simfonija'

Svestrani autor bestselera Dan Brown u Zagreb stiže predstaviti svoju novu slikovnicu 'Divlja simfonija' i glazbu koju je sam za nju skladao. Razgovor s Danom Brownom održat će se u subotu 10. listopada u dvorani kina Kaptol Boutique Cinema.
Vijest • 05.10.2020.

Otvoren 19. FEKP u Rijeci: Vozim ti priču i Luka različitosti

Festival europske kratke priče, koji se održava od 4. do 9. listopada u Rijeci i Zagrebu, otvorio je u nedjelju u riječkom Exportdrvu online susret Aleksandra Hemona i Semezdina Mehmedinovića, kao prvi u nizu programa 19. festivalskog izdanja koje se odvija u posebnim okolnostima.