Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 24.06.2022.

Objavljen uži krug nagrade 'Josip Tabak' za najbolje prijevode u 2021.

U svrhu unapređivanja kvalitete hrvatskoga književnog prevodilaštva, Društvo hrvatskih književnih prevodilaca svake godine dodjeljuje nagrade za najbolje književne prijevode u protekloj godini. Povjerenstvo za dodjelu Nagrade za životno djelo i prijevod godine odabralo je naslove koji ulaze u uži krug godišnje nagrade 'Josip Tabak' za 2021. godinu.
Vijest • 21.06.2022.

Dobitnici nagrade 'Grigor Vitez' za 2021.

Sven Adam Ewin, Zoran Pongrašić, Manuela Vladić Maštruko, Lucija Mrzljak, Krunoslav Mikulan, Sanja Lovrenčić i Vendi Vernić dobitnici su Nagrade 'Grigor Vitez' 2021. za dječju književnost i ilustraciju. Dobitnici nagrade 'Ptičica' po izboru Dječjeg žirija Nagrade 'Grigor Vitez' su Krunoslav Mikulan te Sanja Lovrenčić i Vendi Vernić.
Vijest • 20.06.2022.

Raspisan natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja' 2022.

Društvo hrvatskih književnika Zagreb i Istarski ogranak DHK Pula raspisuju natječaj za književnu nagradu 'Zvane Črnja', koja se dodjeljuje za najbolju hrvatsku knjigu eseja. Nakladnici ili pojedinci mogu sudjelovati na natječaju knjigama objavljenima u vremenu od 1. rujna 2021. do 1. rujna 2022. Rok je do 10. rujna 2022.
Vijest • 17.06.2022.

Dvije godine Top liste knjiga - pogledajte najprodavanije knjige u knjižarama u mjesecu svibnju 2022.

Prošle su dvije godine otkako je sredinom 2020. godine portal za knjigu i kulturu čitanja Moderna vremena pokrenuo projekt 'Top lista najprodavanijih knjiga'. Prodaja u knjižarama u svibnju potvrđuje da se već duže vrijeme na hrvatskom tržištu osjeća nedostatak novih velikih književnih hitova, no zato barem brojem ostalih naslova ne oskudijevamo, i oni se prodaju.
Vijest • 14.06.2022.

Marija Andrijašević dobitnica je 15. književne nagrade tportala za roman 'Zemlja bez sutona'

Marija Andrijašević dobitnica je 15. književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman. Njezin prvi roman 'Zemlja bez sutona', u izdanju Frakture, donio joj je ovo vrijedno priznanje, koje uključuje i novčanu nagradu u vrijednosti od 50 tisuća kuna te audioizdanje na platformi Book&Zvook.
Vijest • 03.06.2022.

Pričozemska - prva dječja knjižara u Zagrebu

'Pričozemska' nakon mjesec dana uhodavanja sada i službeno otvara svoja vrata! Nakon gotovo trideset godina u izdavaštvu, Ibis grafika proširila je polje djelovanja. Na Ravnicama, na platou skrivenom među stambenim zgradama, otvorila je 'Pričozemsku', prvu dječju knjižaru u Zagrebu.
Vijest • 01.06.2022.

Rezultati natječaja za plakat Festivala svjetske književnosti 2022.

Nakladnička kuća Fraktura i Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu šestu godinu zaredom proveli su natječaj za oblikovanje plakata za Festival svjetske književnosti. Među brojnim kvalitetnim radovima istaknulo se i više od tri odlična rješenja kojima su studenti različitih godina i odsjeka odgovorili na zahtjeve natječaja.