Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 02.08.2021.

Autobiografija Luke Modrića u finalu nagrade Telegraph Sports Book Award 2021

Autobiografija Luke Modrića 'Moja igra' autora Luke Modrića i Roberta Matteonija uvrštena je u najuži izbor britanske književne nagrade Telegraph Sports Book Award, u kategoriji najbolje međunarodne sportske autobiografije. Osim žirija o pobjedniku odlučuje i publika koja ima priliku glasati za svog favorita putem online obrasca.
Vijest • 14.07.2021.

Otkazan MFK - Mediteranski festival knjige Split 2021.

Iako je MFK prošle godine sa svibanjskog termina prebačen na rujan i zabilježio odličnu posjećenost, peti Mediteranski festival knjige (MFK) koji se i ove godine trebao održati početkom rujna u Splitu otkazan je zbog odluke Stožera civilne zaštite RH kojom se službeno zabranjuje održavanje sajmova u zatvorenom prostoru.
Vijest • 12.07.2021.

Top lista najprodavanijih knjiga u knjižarama u mjesecu lipnju 2021.

Vrući lipanj nije donio veći broj novih naslova na Top listi najprodavanijih knjiga u hrvatskim knjižarama, ali su se zato brojni naslovi repozicionirali na listama, i nakon dugo vremena imamo promjene u dvije najbrojnije kategorije - općoj publicističkoj i općoj beletrističkoj, kao i u kategoriji slikovnica za djecu.
Vijest • 07.07.2021.

Evelina Rudan dobitnica je nagrade 'Tin Ujević' za najbolju zbirku pjesama

Nagradu Društva hrvatskih književnika (DHK) 'Tin Ujević' za najbolju zbirku pjesama objavljenu u razdoblju od svibnja 2020. do svibnja 2021. dobila je Evelina Rudan za pjesničku zbirku 'Smiljko i ja si mahnemo'. Na natječaj za nagradu ove godine su stigle rekordne 83 knjige.
Vijest • 06.07.2021.

U Petrinji otvorena nova čitaonica i igraonica za djecu i mlade 'Knjiguška'

U Petrinji je svečano uručen i otvoren kontejner 'Knjiguška – mjesto za ljekovite priče u gradu' koji će djelovati kao prostor za igru, terapiju te čitaonica s više od 1000 naslova za djecu i mlade. Uručenje i otvaranje kontejnera o kojem će trajno brinuti petrinjska Udruga IKS završnica je humanitarne akcije pokrenute u ovogodišnjoj Noći knjige.
Vijest • 21.06.2021.

Proglašeni dobitnici Nagrade 'Grigor Vitez' i Nagrade 'Ptičica' za 2020.

Stručno povjerenstvo i Dječji žiri Nagrade 'Grigor Vitez' pomno su pregledali, pročitali i vrednovali 136 knjiga i slikovnica prispjelih na natječaj i odlučili da su Andrijana Grgičević, Elizabeta Končić Trlek, Hana Vrca, Dominik Vuković, Ivana Šojat i Vendi Vernić ovogodišnji dobitnici Nagrade 'Grigor Vitez' za dječju književnost i ilustraciju.
Vijest • 14.06.2021.

Nagrada Višnja Machiedo Nives Opačić za knjigu eseja 'Završne riječi, ipak’

Književna nagrada "Višnja Machiedo" Hrvatskoga P.E.N. centra za 2020. godinu, koja se dodjeljuje za najbolje književno-esejističko djelo nastalo na hrvatskom jeziku i u hrvatskoj produkciji, dodijeljena je Nives Opačić za knjigu "Završne riječi, ipak" u izdanju Matice hrvatske.