Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 17.07.2024.

Slikovnica 'Baby Lasagna i mačak Stipe' i novi roman Ante Tomića 'Nada' na vrhovima Top liste najprodavanijih knjiga

Slikovnica Igora Jurilja i Marka Purišića 'Baby Lasagna i mačak Stipe', novi romani 'Nada' Ante Tomića, 'Sigurna kuća' Marine Vujčić, 'Njezina bitka' Kristin Hannah i 'Mračna mržnja' Anne Huang, priručnik 'Post za žene' Mindy Pelz, zapisi Marijane Šimunić Raič 'U vilama hrvatske elite'... samo su neke od knjiga koje su obilježile prodaju tijekom svibnja i lipnja 2024. u hrvatskim knjižarama.
Vijest • 08.07.2024.

Festival svjetske književnosti : dvanaesto izdanje okuplja autore iz 15 zemalja

Dvanaesto izdanje Festivala svjetske književnosi tradicionalno će se održati na kultnim lokacijama u srcu Zagreba. Od 1. do 7. rujna autorice i autori iz više od petnaest zemalja svijeta, laureatkinje i laureati najprestižnijih književnih nagrada poput Prix Goncourt, Premio Strega i Premio Campiello, Zagreb će ponovno učiniti središtem svjetske književnosti.
Vijest • 08.07.2024.

Otvorena najveća knjižara u Hrvatskoj: V.B.Z. na Korzu

Otvorena je nova knjižara V.B.Z.-a u srcu Rijeke, na prestižnoj adresi Korzo 9, u zgradi Karoline Riječke. Nova knjižara prostire se na dvije etaže i 1200 četvornih metara te nudi bogat asortiman knjiga svih žanrova. Prostor knjižare predviđen je i za izložbe, književna događanja te dječje radionice i predstavljanja, što ga čini kulturnim centrom u samom srcu Rijeke.
Vijest • 02.07.2024.

Natječaj za Nagradu Stjepan Gulin 2024.

Praznika rada – centar za umjetnost i edukaciju raspisuje natječaj za najbolju knjigu poezije objavljenu kao prvo izdanje između 1. 7. 2023. – 30. 6. 2024. u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori ili Srbiji. Nagrada će biti dodijeljena tijekom završne večeri Međunarodnog festivala suvremene književnosti ŠKURE u Šibeniku.
Vijest • 02.07.2024.

Godišnja nagrada za poeziju u čast Tonka Maroevića

Hrvatski PEN centar ustanovio je godišnju nagradu za najbolju knjigu poezije objavljenu u Hrvatskoj na hrvatskom jeziku, u čast preminulog člana Tonka Maroevića. Rok za prijavu je 19. srpnja, a nagrada će biti dodijeljena 10. studenoga 2024. godine u Zagrebu.
Vijest • 24.06.2024.

Krešimir Bagić i Željko Senković dobitnici Nagrade i Povelje Julija Benešića za književnu kritiku

U sklopu 27. Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara dodjeljene su nagrade za hrvatsku književnu kritiku koje nose ime po Juliju Benešiću. Pokrovitelji nagrada su Ministarstvo kulture i medija i Grad Đakovo, a ovogodišnji dobitnici su Krešimir Bagić i Željko Senković.
Vijest • 12.06.2024.

Bliži se proglašenje dobitnika/ce 17. književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman objavljen 2023.

Još nas samo nekoliko dana dijeli od sedamnaeste dodjele tportalove književne nagrade za najbolji roman objavljen u 2023. godine. Podsjetimo, u finale su ušli romani Magdalene Blažević, Damira Karakaša, Kristiana Novaka, Marka Tomaša i Tee Tulić, a tko je pobijedio saznat će se 18. lipnja 2024. na svečanom proglašenju u Zagrebu.