Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 03.10.2023.

Top lista otkriva koje su se knjige najbolje prodavale tijekom vrućeg ljeta 2023.

Ljeto je iza nas, a prema rezultatima naše Top liste najprodavanijih knjiga koja se zasniva na podacima iz hrvatskih knjižara dosta ste vremena proveli odmarajući i čitajući knjige. Donosimo pregled prodaje tijekom srpnja i kolovoza prema podacima iz reprezentativog uzorka koji čine 40-ak knjižara, samostalnih ili u sklopu knjižarskih lanaca, a rezultate prezentiramo u 12, općih i tematskih top listi...
Vijest • 27.09.2023.

U Splitu otvoren 6. Mediteranski festival knjige

Velika dvorana Sportskog centra Gripe u Splitu još je jednom pretvorena u hram knjige i pisane riječi, nakon što je tamo u srijedu, 27. rujna 2023. otvoren 6. Mediteranski festival knjige. Festival traje do 1. listopada, ulaz za građane je besplatan, a knjige po promotivnim sajamskim cijenama izlaže više od pedeset nakladnika iz Hrvatske i susjednih zemalja.
Vijest • 26.09.2023.

'Sinovi, kćeri' Ivane Bodrožić u finalu nagrade Premio Rapallo

Roman Ivane Bodrožić 'Sinovi, kćeri' finalist je prestižne talijanske književne nagrade Premio Rapallo BPER Banca 2023. Uz Ivanu Bodrožić u užem su izboru Catherine Dunne, Najat El Hatchmi, Annie Ernaux, Amelie Nothomb, Helga Schubert i Tatiana Tibuleac. Talijansko izdanje objavio je Sellerio u prijevodu Estere Miočić.
Vijest • 18.09.2023.

Uži izbor Nagrade Ksaver Šandor Gjalski 2023.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade Ksaver Šandor Gjalski u sastavu Ludwig Bauer (predsjednik), Sofija Keča, Ingrid Lončar, Ivica Matičević i Antun Pavešković na sjednici održanoj 14. rujna u prostorijama DHK odlučilo je da u uži izbor za Nagradu Gjalski za 2023. uđe sedam naslova.
Vijest • 12.09.2023.

'Brod za Issu' Roberta Perišića u finalu književne nagrade 'Meša Selimović'

Kao i svake godine vrhunac 22. književnih susreta Cum Grano Salis u Tuzli bit će svečana dodjela književne nagrade 'Meša Selimović' koja se dodjeljuje za najbolji roman objavljen na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Žiri je objavio kojih je pet romana ušlo u finale ove prestižne nagrade.
Vijest • 04.09.2023.

Pet finalista V.B.Z.-ove književne nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2023.

Izdavačka kuća V.B.Z. devetnaesti je put raspisala javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine na koji je pristiglo 103 rukopisa. Žiri u sastavu: Drago Glamuzina, Vanja Kulaš, Jagna Pogačnik, Strahimir Primorac i Mile Stojić, izabrao je 5 rukopisa koji su ušli u finale ovogodišnje nagrade vrijedne 15 000 eura!
Vijest • 09.08.2023.

Podsjetnik - HDKDM raspisao 10. natječaj za književnu nagradu 'Zvonko'

Podsjećamo da je Hrvatsko društvo književnika za djecu i mlade - Klub prvih pisaca raspisao 10. natječaj za književnu nagradu 'Zvonko'. Nagrada se dodjeljuje za najbolji prozni rukopis za djecu i mlade dužine do 70 kartica. Rukopis treba poslati elektroničkom poštom na adresu organizatora do 15. kolovoza 2023.