Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 19.04.2022.

Raspisan Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama i antikvarijatima u Republici Hrvatskoj u 2022.

S ciljem podrške knjižarskoj mreži cijele Hrvatske, Ministarstvo kulture i medija u suradnji sa Zajednicom nakladnika i knjižara HGK, po drugi put raspisuje Javni poziv za dodjelu nagrada najboljim knjižarama u Republici Hrvatskoj. Javni poziv objavljen je 19. travnja 2022. s rokom prijave zaključno s 19. svibnjem.
Vijest • 15.04.2022.

Noć knjige od 22. do 25. travnja uz više od 1200 besplatnih programa u 250 gradova

Najmasovnija nacionalna manifestacija koja promiče knjigu i čitanje Noć knjige održat će se četiri dana, od 22. do 25. travnja 2022., s čak više od 1200 programa i akcija u 250 gradova i mjesta diljem Hrvatske, koji se nakon pandemijskih godina ponovno iz virtualnih prostora vraćaju u stvarni.
Vijest • 08.04.2022.

Jurica Pavičić osvojio i petu književnu nagradu u Francuskoj - Prix Libr'à Nous

Jurica Pavičić u svoju nisku 'francuskih' nagrada dodao je još jednu, petu po redu - nagradu Prix Libr'à Nous koju su 2014. godine osmislile i pokrenule Valérie Caffier i Audrey Andriot. Ova je nagrada specifična u tome da je dodjeljuju francuski knjižari koji samostalno ističu i odabiru najbolje knjige u sedam različitih kategorija.
Vijest • 04.04.2022.

Marija Katalinić i Josip Čekolj dobitnici nagrada Prozak i Na vrh jezika

Dobitnica nagrade Prozak za najbolji prozni rukopis za autore/ice od 35 godina starosti je Marija Katalinić za zbirku satiričnih priča 'Kraljevstvo koje to nije' (radni naslov). Dobitnik nagrade Na vrh jezika za godinu 2021, je Josip Čekolj za ciklus poezije 'Dječak pred žetvu'.
Vijest • 04.04.2022.

Knjižarski lanac Hoću knjigu otvorio svoju desetu knjižaru u City Center one East u Zagrebu

U sada već petoj godini postojanja knjižarski lanac Hoću knjigu otvorio je svoju desetu knjižaru, ovaj put u popularnom trgovačkom centru City Center one East u Zagrebu. To je ujedno i njihova šesta knjižara u glavnome gradu, a čak treća koju su otvorili u jeku COVID pandemije.
Vijest • 08.03.2022.

Poziv na sudjelovanje u Noći knjige 2022.

Pred nama je jedanaesta Noć knjige, koju organiziramo u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dana hrvatske knjige (22. travnja) kako bismo još jednom, zajedničkim snagama, pozornost skrenuli na knjigu i čitanje, njihovu vrijednost i značenje za pojedinca i svijet.
Vijest • 02.03.2022.

Natječaj za pjesničku rezidenciju 'Vesna Parun' na otoku Zlarinu

Kulturna udruga Fotopoetika raspisuje natječaj za pjesničku rezidenciju 'Vesna Parun' na otoku Zlarinu. Dvotjedna književna rezidencija za hrvatske pjesnike i pjesnikinje obuhvaća boravak na otoku, posjet zanimljivim lokalitetima u Šibensko-kninskoj županiji i minimalno jedno javno događanje u Šibeniku i/ili na Zlarinu. Rok za prijave: 31. ožujka 2022. u ponoć.