Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 28.03.2024.

Sandorf poziva pisce, pjesnike i prevoditelje za prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom programu 'Ulysses' Shelter' 2024./2025.

Sandorf i partneri na europskom projektu međunarodne mreže književnih rezidencija 'Odisejevo utočište' pozivaju sve zainteresirane da se prijave na otvoreni poziv do 7. travnja 2024. Pisci, pjesnici i prevoditelji iz Hrvatske mogu birati lokaciju boravka između pet europskih zemalja u sezoni 2024./2025.
Vijest • 27.03.2024.

Sara Huskić i Hrvoje Ryznar dobitnici nagrada Prozak i Na vrh jezika za 2023.

Žiri u sastavu Olja Savičević Ivančević, Kruno Lokotar i Marko Pogačar dodijelio je nagrade Prozak i Na vrh jezika (za godinu 2023.) za najbolje rukopise autora do 35 godina starosti. Dobitnica nagrade Prozak za najbolji prozni rukopis je Sara Huskić, a dobitnik nagrade Na vrh jezika je Hrvoje Ryznar za rukopis zbirke poezije.
Vijest • 25.03.2024.

Natječaj za Nagradu 'Željko Sabol' za najbolju zbirku pjesama na hrvatskom jeziku

Grad Bjelovar i Narodna knjižnica 'Petar Preradović' Bjelovar raspisuju natječaj za Nagradu 'Željko Sabol' za najbolju zbirku poezije na hrvatskom jeziku. Nagrada je osnovana u čast hrvatskom književniku Željku Sabolu a dodjeljuje se svake druge godine počevši od 2024. Natječaj je otvoren do 31. svibnja 2024.
Vijest • 21.03.2024.

Monika Herceg dobitnica prestižne poljske nagrade European Poet of Freedom Literary Award

Pjesnikinja, dramatičarka i prozaistica Monika Herceg ovogodišnja je dobitnica prestižne poljske nagrade European Poet of Freedom Literary Award za zbirku pjesama "Lovostaj", koju je na poljski prevela Aleksandra Wojtaszek. Nagrada je utemeljena radi promocije europske poezije, ali i povezivanja i popularizacije različitih zajednica, jezika i književnih vizija svijeta.
Vijest • 21.03.2024.

Hrvatska književnost na međunarodnom Sajmu knjiga u Leipzigu 2024

I ove se godine hrvatska književnost predstavlja na međunarodnom Sajmu knjiga u Leipzigu koji se održava od 21. do 24. ožujka 2024. paralelno s Manga-comic-conom i festivalom Leipzig liest koji obuhvaća književne programa i programe poticanja čitanja u cijelom gradu.
Vijest • 11.03.2024.

Poziv piscima za sudjelovanje na Europskom rezidencijalnom programu za dramatičare

Zagrebačko kazalište mladih poziva spisateljicu / pisca koji će u razdoblju od travnja do studenog ove godine putovati na relaciji Zagreb, Madrid, Berlin, Vilnius i Bruxelles i raditi na svom novom dramskom tekstu u suradnji s umjetničkim vodstvima renomiranih europskih kazališta. Javni poziv dramskim piscima otvoren je do 15. ožujka 2024.
Vijest • 11.03.2024.

Hrvatski nastup na Londonskom sajmu knjiga

Izdavačka kuća Sandorf iz Zagreba i Nacionalni park Mljet predstavit će na dva najveća europska sajma knjiga, Londonskom i Frankfurtskom, projekt 'Odisejevo utočište – Ulysses' Shelter'. Na Londonskom sajmu knjiga, koji se održava od 12. do 14. ožujka, bit će predstavljena i Međunarodna pjesnička knjižnica u Babinom Polju na Mljetu.