Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 02.11.2020.

Preminuo novinar i književnik Mladen Kušec

Legenda hrvatskog novinarstva Mladen Kušec, poznat po svojim radijskim i TV emisijama za djecu i mlade kao što su 'Tonkica Palonkica, frrr...', 'Patuljci pojma nemaju', 'Hihotići' i 'Bijela vrana' umro je u Zagrebu, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska radio televizija (HRT).
Vijest • 02.11.2020.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije odgođen sajam knjiga Interliber

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a slijedom preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, danas je donesena odluka o odgađanju 43. međunarodnog sajma knjige Interliber, a novi termin odredit će se sukladno smirivanju epidemiološke situacije.
Vijest • 30.10.2020.

Hoću knjigu otvara novu knjižaru u Zadru

Nakon tri godine rada i šest uspješnih knjižara Hoću knjigu otvara vrata svoje sedme knjižare – u Zadru. Nova, velika knjižara smjestit će se u posjećenom trgovačkom centru Supernova, uredili su je arhitekti studija Metaplan, a svoja će vrata otvoriti u ponedjeljak 2.11.2020. Za svakog je kupca predviđen mali poklon paket, a prvi će posjetitelji biti nagrađeni i platenenom maskom.
Vijest • 29.10.2020.

U Kini objavljena Antologija novijega hrvatskog pjesništva

Kinesko društvo pisaca objavilo je 'Antologiju hrvatskog novijeg pjesništva' pjesnika, urednika i kritičara Ervina Jahića. Antologija sadrži gotovo 200 pjesama 60-ak hrvatskih pjesnika, a riječ je knjizi u okviru suradničkog projekta za uzajamno prevođenje književnosti između kineskog i hrvatskog društva pisaca.
Vijest • 28.10.2020.

Zabrinjavajući pad autorskih naknada u 2020. godini

Autorski prihodi od prodaje licenci za korištenje glazbenih, audiovizualnih, dramskih i književnih djela te djela vizualnih umjetnosti u svijetu će vjerojatno ove godine pasti za ogromnih 35 posto. Prema najnovijem Izvješću o globalnim prihodima, riječ je o 3,5 milijarde eura izgubljenog prihoda za kreativce, temeljenog na autorskim pravima.
Vijest • 22.10.2020.

Odabrani polufinalisti Nagrade Janko Polić Kamov 2020.

Žiri Nagrade Janko Polić između mnogo izuzetnih naslova pristiglih na ovogodišnji natječaj odabrao je deset polufinalista nagrade koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku. Na natječaj je pristiglo 97 knjiga objavljenih u razdoblju od 1. 7. 2019. do 30. 6. 2020. godine.
Vijest • 19.10.2020.

Koje su se knjige najviše kupovale u hrvatskim knjižarama u rujnu?

Najnovija 'Top lista knjiga - prema podacima o prodaji u knjižarama' donosi podatke iz mjeseca rujna. Nakon što je mjesecima najprodavanija bila knjiga 'Kako manje misliti' francuske psihoterapeutkinje Christel Petitcollin, ovaj mjesec konkurenciju je 'pomeo' novi roman talijanske autorice Elene Ferrante 'Lažljivi život odraslih'.