Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 06.09.2022.

Martina Divić dobitnica nagrade 'Dijana Klarić' za najbolji putopis na Croatian Travel Festivalu 2022.

Ovogodišnji Croatian Travel Festival u Šibeniku je okupio brojne putnike i putopisce, a u nedjelju je završio dodjelom nagrada 'Dijana Klarić', jedine nagrade koja se u Hrvatskoj dodjeljuje putnicima i putopiscima. Dobitnica nagrade za Najbolji putopis je Martina Divić za knjigu 'Ne postoji sutra u Atru: Priče iz Afrike' (izdavač: Libricon).
Vijest • 04.09.2022.

Predstavljanjem novog romana Olje Savičević Ivančević 'Ljeta s Marijom' počinje 10. Festival svjetske književnosti

U nedjelju 4. rujna 2022. počinje 10. Festival svjetske književnosti. Olja Savičević Ivančević, jedna od naših najprevođenijih pjesnikinja i spisateljica, autorica romana 'Adio kauboju' i 'Pjevač u noći' te više knjiga poezije i knjiga za djecu, premijerno će na Festivalu predstaviti svoj novi roman 'Ljeta s Marijom'.
Vijest • 04.09.2022.

Damir Karakaš dobitnik književne nagrade 'Meša Selimović' za roman 'Okretište'

Kao i svake godine vrhunac književnih susreta Cum Grano Salis u Tuzli bila je svečana dodjela ugledne književne nagrade 'Meša Selimović' koja se dodjeljuje za najbolji roman objavljen na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije. Ovogodišnji dobitnik je Damir Karakaš za roman 'Okretište'.
Vijest • 01.09.2022.

Pet finalista V.B.Z.-ove književne nagrade 2022.

Za V.B.Z.-ovu književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2022., koja se sastoji od objavljivanja pobjedničkog romana i novčanog iznosa od 100.000 kuna, zaprimljena su 92 rukopisa pod šifrom. U drugom krugu selekcije članovi V.B.Z.-ova žirija među 10 polufinalista odabrali su pet romana koji se svojom kvalitetom i originalnošću izdvajaju od ostalih.
Vijest • 14.08.2022.

Salman Rushdie se oporavlja nakon napada nožem

Pisac Salman Rushdie skinut je s respiratora i govori dok se oporavlja od uboda nožem u SAD-u. Rushdie, čiji je roman 'Sotonski stihovi' doveo do prijetnji smrću iz Irana 1980-ih, u petak je trebao održati predavanje u državi New York, kada je napadnut na književnom okupljanju.
Vijest • 06.07.2022.

Krešimir Bagić osvojio Nagradu 'Tin Ujević' 2022.

Ovogodišnji dobitnik Nagrade 'Tin Ujević' za najbolju zbirku poezije objavljenu u prošloj godini je Krešimir Bagić za knjigu pjesama 'Ponornice'. Nagrada je dodijeljena na svečanosti 5. srpnja u Tinovoj kuli u Vrgorcu. Nagradu je dobitniku uručio predsjednik DHK-a Zlatko Krilić, u društvu gradonačelnika Vrgorca Mile Hercega.
Vijest • 29.06.2022.

Nastavlja se projekt Europa iznutra i izvana 2022.-2023.

Projekt prevođenja, produkcije, distribucije i promocije suvremenih europskih autora, 'Europa iznutra i izvana' nakladničke kuće Hena com, nastavlja se i treći put čitateljima donosi nagrađivane i vrijedne romane iz čak 15 europskih zemalja, koji se bave konstrukcijom identiteta, kako individualnog tako i kolektivnog.