Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 12.11.2020.

Obilježen Dan hrvatskih knjižnica uz dodjelu priznanja 'Knjižnica godine' Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu dobitnica je priznanja 'Knjižnica godine' koje se dodjeljuje za ostvarene iznimne rezultate u području kreativnosti, inovativnosti i unapređivanja kvalitete rada u hrvatskim knjižnicama.
Vijest • 12.11.2020.

Novi dvobroj časopisa Alternator 1-2 / 2020.

Iz tiska je, u nakladi Sisačke udruge za promicanje alternativne i urbane kulture, izašao novi dvobroj međunarodnog časopisa za književnost, kulturu i umjetnost Alternator 1-2 / 2020. Časopis na opsežnih 220 stranica, osim uobičajenih rubrika poezije, proze i književne kritike, donosi i niz drugih zanimljivih rubrika i priloga.
Vijest • 12.11.2020.

Objavljeni finalisti Nagrade 'Janko Polić Kamov'

Nagradu Janko Polić Kamov ustanovilo je Hrvatsko društvo pisaca 2014. godine, a kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost. Nagrada istovremeno promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu. Žiri u sastavu Andrea Zlatar Violić, Velid Đekić i Nikola Petković, odabrao je pet finalista Nagrade Kamov u 2020.
Vijest • 11.11.2020.

PREMIUM PROGRAM ove godine bogatiji i kreativniji u izboru kanala komunikacije s publikom

Projekt Zajednice nakladnika i knjižara HGK pod nazivom 'Knjiga svima i svuda' omogućit će ljubiteljima pisane riječi, koji su ove godine zbog epidemiološke situacije ostali zakinuti za najveći domaći sajam knjiga, priliku da ipak kupe omiljene naslove po akcijskim cijenama. U ovu akciju uklopljen je i kulturni program pod imenom - PREMIUM PROGRAM.
Vijest • 09.11.2020.

Zajednica nakladnika i knjižara HGK predstavila projekt 'Knjiga svima i svuda'

Zajednica nakladnika i knjižara HGK predstavila je projekt "'Knjiga svima i svuda' koji bi trebao nadomjestiti ovogodišnji odgođeni sajam knjiga Interliber, a planirane nakladničke sajamske aktivnosti preselit će se od 10. do 15. studenoga na online platformu te u knjižare diljem Hrvatske.
Vijest • 02.11.2020.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije odgođen sajam knjiga Interliber

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a slijedom preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, danas je donesena odluka o odgađanju 43. međunarodnog sajma knjige Interliber, a novi termin odredit će se sukladno smirivanju epidemiološke situacije.
Vijest • 29.10.2020.

U Kini objavljena Antologija novijega hrvatskog pjesništva

Kinesko društvo pisaca objavilo je 'Antologiju hrvatskog novijeg pjesništva' pjesnika, urednika i kritičara Ervina Jahića. Antologija sadrži gotovo 200 pjesama 60-ak hrvatskih pjesnika, a riječ je knjizi u okviru suradničkog projekta za uzajamno prevođenje književnosti između kineskog i hrvatskog društva pisaca.