Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vijest ×

Vijest • 03.02.2021.

Francuzi čitaju u prosjeku 8,4 knjige godišnje

Zanimljivo istraživanje stiže nam iz Francuske, gdje je SNE (Le Syndicat national de l’édition - udruženje francuskih izdavača) objavio istraživanje o čitanju tiskanih i e-knjiga, audio knjiga i tiskovnih izdanja te o novim čitalačkim praksama među populacijom starijom od 15 godina u vrijeme pandemije i dugotrajnog lockdowna koji je posebno oštar bio baš u Francuskoj.
Vijest • 02.02.2021.

Natječaj za predlaganje kandidata za dodjelu nagrade 'Edo Budiša'

Gradska knjižnica Pazin raspisala je natječaj za dodjelu godišnje književne nagrade Istarske županije 'Edo Budiša'. Nagrada se dodjeljuje autoru/ici do 35 godina starosti kojem/kojoj je u 2020. godini objavljena zbirka kratkih priča na području s kojeg nije potreban prijevod na hrvatski jezik. Rok za slanje prijedloga za nagradu je 2. ožujka 2021. godine.
Vijest • 02.02.2021.

16. Međunarodni književni natječaj Lapis Histriae za kratku priču

22. Međunarodni pogranični susreti Forum Tomizza objavljuju 16. Međunarodni književni natječaj Lapis Histriae za kratku priču na temu 'solidarité'. Najbolji rad bit će nagrađen novčanom nagradom od 8 000 kuna te uz ostale radove po izboru žirija, objavljen u knjizi Lapis Histriae 2021. Rok za prijavu je 4. 4. 2021.
Vijest • 01.02.2021.

Nakon prošlogodišnjeg otkazan i ovogodišnji Sajam knjiga u Leipzigu 2021.

Drugu godinu za redom zbog pandemije koronavirusa otkazan je Sajam knjiga u Leipzigu. Trebao se održati od 27. do 30. svibnja 2021., no zbog i dalje prisutne pandemije i brojnih sigurnosnih mjera te otežanih mogućnosti putovanja, ova jedna od najvažnijih i najpoznatijih svjetskih knjižnih manifestacija morala je ponovno biti otkazana.
Vijest • 28.01.2021.

Književni časopis ZiN Daily predstavlja novosti i poziva autore da pošalju svoje radove

Književni časopis ZiN Daily ima novi vizualni identitet, rubrike, uredništvo te poziva autore da pošalju svoje radove. Novost je i Twitter stranica na kojoj možete pratiti obavijesti o objavama i ostale zanimljive i relevantne informacije. U skladu s duhom vremena, časopis okreće novu stranicu te poziva čitatelje i autore da svjedoče i doprinose napretku – riječ po riječ.
Vijest • 12.01.2021.

Javni poziv za dodjelu potpora samostalnim umjetnicima

Ministarstvo kulture i medija objavilo Javni poziv za dodjelu potpora samostalnim umjetnicima koji profesionalno obavljaju samostalnu umjetničku djelatnost i kojima se doprinosi plaćaju iz proračuna RH.
Vijest • 28.12.2020.

Otvoren poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Čitanjem do uključivog društva'

Ministarstvo kulture i medija RH objavilo je otvoreni privremeni poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom 'Čitanjem do uključivog društva' usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti ranjivih skupina (djece i mladih do 25 godina, osoba starijih od 54 godine, nezaposlenih, uključujući dugotrajno nezaposlene, osoba s invaliditetom te pripadnika romske i drugih nacionalnih manjina) kroz razvoj...