Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 10.05.2019.

Predstavljanje knjige poezije Marijana Grakalića ‘Pjesme izgubljenih ljeta’

U petak, 10. svibnja 2019. u 19 sati, u Knjižnici na Krvavom mostu 2 u Zagrebu, održat će se predstavljanje knjige poezije Marijana Grakalića 'Pjesme izgubljenih ljeta' (Litteris, 2019.). Sudjeluju: Darija Žilić, Ivanka Blažević Kiš, Enes Kišević, Marijan Grakalić te urednik izdanja Dražen Katunarić.
Razgovor • 09.05.2019.

Predstavljamo srednjoškolce, dobitnike nagrade 'Ja sam pisac' 2019.

Pročitajte razgovor s Erikom Matejakom čija je priča 'Smrt Leonea Glembaya' proglašena najboljom na literarnom natječaju za učenike srednjih škola 'Ja sam pisac' 2019. Razgovor je vodila Dora Hasanec, učenica 3.e razreda I. gimnazije.
Najava • 10.05.2019.

Hrvatska sveučilišna naklada predstavlja knjigu 'Cotardov sindrom' Ozrena Žuneca

U petak, 10. svibnja 2019. Hrvatska sveučilišna naklada organizora predstavljanje knjige 'Cotardov sindrom : Didaktično-moralistički kanconijer' autora Ozrena Žuneca. Predstavljanje će se održati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb) s početkom u 20 sati.
Vijest • 07.05.2019.

Objavljena lista finalista književne Nagrade 'Anto Gardaš'

Nagrada 'Anto Gardaš' dodijelit će se ove godine sredinom svibnja, uoči rođendana Anto Gardaša koji pada 21.svibnja. Nakon pomnog iščitavanja trideset i šest (36) pristiglih djela u finale ih je ušlo devet. Završna odluka o pobjedniku(ci) biti će obznanjena javnosti u prvoj polovici svibnja 2019.
Ja sam pisac • 01.05.2019.

Margarita Koši: Ja sam Ti

Govor se već dugo vremena - kako su nas barem uvjeravali - nije mogao čuti ni u kojem ljudima nastanjenom kutku Svemira. Govor - mrtav. Zamijenile su ga jednostavne geste koje su ljudi razmjenjivali u rijetkim trenutcima prisnosti. Svi tragovi pisanja bili su izbrisani ili duboko pod zemljom, pretvoreni u prah i pepeo.
Najava • 30.04.2019.

Andrijana Kos-Lajtman čita svoje nove pjesme u Booksi

U utorak, 30. travnja u sklopu književnog programa kluba Booksa, na tribini naziva 'Poezija na živo' gostovat će znanstvenica i pjesnikinja Andrijana Kos-Lajtman. Ona će čitati svoje nove pjesme i razgovarati o njima s voditeljicom tribine Marijom Dejanović i publikom.