Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Prevoditelj predstavlja • 14.07.2021.

Prevoditelj predstavlja : Xenia Detoni

Najveći izazov je uvijek i uvijek prva rečenica, hoću li moći uhvatiti pravu intonaciju. Zato je izazov stići već i do pete stranice, ili privesti kraju prvu priču. Unaprijed odrađene bilješke doduše pomažu, ali ne rađaju stil. Prava je sreća da iza tih počešće uzalud potraćenih ponekad i tjedana ne ostaje ništa trajno vidljivo.
Vijest • 14.07.2021.

Otkazan MFK - Mediteranski festival knjige Split 2021.

Iako je MFK prošle godine sa svibanjskog termina prebačen na rujan i zabilježio odličnu posjećenost, peti Mediteranski festival knjige (MFK) koji se i ove godine trebao održati početkom rujna u Splitu otkazan je zbog odluke Stožera civilne zaštite RH kojom se službeno zabranjuje održavanje sajmova u zatvorenom prostoru.
Vijest • 12.07.2021.

Top lista najprodavanijih knjiga u knjižarama u mjesecu lipnju 2021.

Vrući lipanj nije donio veći broj novih naslova na Top listi najprodavanijih knjiga u hrvatskim knjižarama, ali su se zato brojni naslovi repozicionirali na listama, i nakon dugo vremena imamo promjene u dvije najbrojnije kategorije - općoj publicističkoj i općoj beletrističkoj, kao i u kategoriji slikovnica za djecu.
Preporuka • 08.07.2021.

Kabinet čuda: Dezorijentalna, Négar Djavadi

Poslušajte video preporuku u kojoj voditeljica radionice Marija Ott Franolić govori zašto bi trebalo čitati roman "Dezorijentalna" iransko-francuske scenaristice i redateljice Négar Djavadi. Ovaj neobični roman sastoji se od obiteljskih priča i fragmentarnih sjećanja u kojima glavna junakinja pokušava sebe pronaći i definirati u svijetu u kojem je stalno iznova Druga.
Vijest • 07.07.2021.

Evelina Rudan dobitnica je nagrade 'Tin Ujević' za najbolju zbirku pjesama

Nagradu Društva hrvatskih književnika (DHK) 'Tin Ujević' za najbolju zbirku pjesama objavljenu u razdoblju od svibnja 2020. do svibnja 2021. dobila je Evelina Rudan za pjesničku zbirku 'Smiljko i ja si mahnemo'. Na natječaj za nagradu ove godine su stigle rekordne 83 knjige.
Vijest • 01.07.2021.

Jurica Pavičić dobitnik međunarodne književne nagrade 'Le Point du Polar européen 2021' za krimić 'Crvena voda'

Jurica Pavičić ovogodišnji je dobitnik 'Prix Le Point du Polar européen 2021' za roman - krimić 'Crvena voda'. Međunarodna književna nagrada 'Le Point du Polar européen' pokrenuta je 2003. godine, a dodjeljuje se za najbolji detektivski roman - triler, roman noir - europskih autora.
Najava • 28.06.2021.

Sajam dječje knjige Librić u Parku

Sajam dječje knjige 'Librić u Parku' održat će se od 28. lipnja do 3. srpnja u okviru Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik. Lutkari, pisci za djecu i ilustratori preplavit će Perivoj Roberta Visianija – park nadomak šibenske Gradske knjižnice. Bit će izloženo gotovo 10 000 naslova hrvatskih nakladnika, slikovnica i knjiga za djecu i mlade...