Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Najava • 13.04.2018.

Dvadeseta obljetnica Antikvarijata Mali neboder u Rijeci - tribina i aukcija

U petak 13. travnja 2018. u 19:00 sati održat će se radna proslava dvadesete obljetnice Antikvarijata Mali neboder iz Rijeke. Dan kasnije, u subotu 14. travnja u 12 sati, u 'Malom neboderu' održati će se četvrta javna aukcija starih, rijetkih izdanja knjiga i tiskovina.
Najava • 13.04.2018.

Književni petak o ženama i književnosti uz Milanu Vuković Runjić i Maju Gregl

Treća tribina Književnog petka u 63. sezoni, 'Žene i književnost: Maja Gregl', u kojoj će urednica i voditeljica Milana Vuković Runjić razgovarati sa spisateljicom i dramaturginjom Majom Gregl održat će se u petak, 13. travnja s početkom u 20 sati.
Vijest • 11.04.2018.

Roman 'Istanbul Istanbul' Burhana Sönmeza dobitnik međunarodne EBRD Literature Prize

Roman 'Istanbul Istanbul' Burhana Sönmeza dobitnik je međunarodne EBRD Literature Prize. Među troje finalista nagrade bili su i hrvatska književica Daša Drndić sa svojim romanom 'Belladonna', te Boris Akunin Autor s romanom 'All the World’s a Stage'.
Najava • 12.04.2018.

Litteris predstavlja novu knjigu Žarka Paića 'Doba oligarhije'

Nakladnička kuća Litteris organizira predstavljanje nove knjige Žarka Paića 'Doba oligarhije: Od informacijske ekonomije do politike događaja' koje će se održati u četvrtak u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.
Najava • 13.04.2018.

Marko Vidojković promovira roman 'E baš vam hvala' u Zagrebu i Rijeci

U petak 13. travnja u zagrebačkom Megastoreu Hoću knjigu Marko Vidojković predstavit će svoj zadnji akcijsko-satirični-parapovijesni SF roman 'E baš vam hvala'. Dan kasnije Vidojković gostuje i u Rijeci, u Dnevnom boravku na tribini 'Pisac građanin'.
Najava • 04.04.2018.

Književni susret s Ivanom Aralicom u DHK

Društvo hrvatskih književnika organizizira u srijedu, 4. travnja s početkom u 12 sati, tribinu - razgovor s Ivanom Aralicom o varijacijama na temu 'Hrvatska književnost i hrvatski komunizam', povodom izlaska njegovog novog romana 'Farrell'.
Najava • 04.04.2018.

Dobitnica nagrade 'Na vrh jezika' Monika Herceg gostuje u Zagrebu

U utorak i srijedu, 3. i 4. travnja, u Zagrebu gostuje Monika Herceg, dobitnica prošlogodišnje nagrade 'Goran za mlade pjesnike' (nagrađeni rukopis nedavno je oknjižen pod nazivom 'Početne koordinate'), a prošlog joj je tjedna dodijeljena i nagrada 'Na vrh jezika' za najbolji rukopis zbirke poezije, autora/ica do 35 godina starosti.