Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

MV Info ×

Vijest • 11.11.2021.

Program događanja na Interliberu 2021.

Zagrebački velesajam zajedno s nakladnicima i knjižarima ponovno je postavio Sajam knjiga Interliber na pozornicu najvažnijih kulturnih događaja ove jeseni. Zajedno s izlagačima i posjetiteljima, kulturnim sadržajima i edukativnim programima Interliber uvelike doprinosi razvoju kulture čitanja, a osim prodaje tisuća naslova knjiga po vrlo povoljnim cijenama svaki dan na galeriji u paviljonu 5 odvijaju se i...
Vijest • 10.11.2021.

Jubilarna 40. izložba muzejske knjige na Interliberu

Obljetničkom Izložbom izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija, koja će se održati u okviru 43. Interlibera, Muzejski dokumentacijski centar (MDC) iz Zagreba obilježava 40. godina aktivnog promoviranja muzejske izdavačke djelatnosti, upoznavanja publike s recentnim temama i područjima bavljenja hrvatskih muzeja i galerija, odnosno unaprjeđivanja kulture i zajednice u cjelini.
Promo • 08.11.2021.

Knjiga svima i svuda omogućuje kupnju atraktivnih naslova po akcijskim cijenama

Ovojesenska akcija održava se od 9 do 14. studenog paralelno s Interliberom i svim ljubiteljima knjige omogućuje kupovinu atraktivnih naslova po akcijskim cijenama, bilo na online platformi Knjige svima i svuda ili uživo, u knjižarama. U sklopu akcije Knjiga svima i svuda svi zainteresirani moći će kupovati knjige s popustima od 20 pa čak do 70 posto.
Preporuka • 05.11.2021.

Kabinet čuda: 'Nemirni' Linn Ullmann

U listopadu se na radionici 'Kabinet čuda' čitao roman 'Nemirni' Linn Ullmann. Poslušajte preporuku u kojoj voditeljica radionice Marija Ott Franolić govori zašto bi trebalo čitati ovaj roman u kojem kćerka poznatog režisera Ingmara Bergmana i glumice Liv Ullman, govori o odrastanju u toj nekonvencionalnoj obitelji.
Najava • 09.11.2021.

Revija malih književnosti: Hrvatska

Revija malih književnosti održat će se od 9. do 17. studenog u klubu Booksa, na portalu Booksa.hr i Booksinim društvenim mrežama, a tematizirat će hrvatsku književnost. Na Reviji će se predstaviti Igor Rajki, Enver Krivac, Lara Mitraković, Sana Perić, Maja Urban, Lovre Petrić, Josip Čekolj, Vida Sever, Espi Tomčić i Marija Skočibušić.
Vijest • 10.10.2021.

Ivana Bodrožić dobitnica nagrade 'Meša Selimović' za roman 'Sinovi, kćeri'

Žiri u sastavu Semezdin Mehmedinović, Senka Marić, Ivica Đikić, Milorad Popović i Mirjana Đurđević odlučio je da književna nagrada 'Meša Selimović' za najbolji roman objavljen 2020. godine na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije pripadne Ivani Bodrožić za roman 'Sinovi, kćeri'.
Vijest • 07.10.2021.

U Osijeku se održava PUnKt - Intermedijalni festival književnosti

Glavna je ideja Festivala interpretacija književnih djela iz perspektiva studenata i mentora te da se autori tih djela, koji dolaze iz četiriju država uz Hrvatsku, predstave i protumače svoje tekstove. Cilj je PUnKt-a sintetizirati različite oblike umjetnosti te njegovati otvorenost prema novim umjetničkim izričajima.